23 Септември, 2024 10:39 686 6

Христо Гърбов празнува рожден ден днес

  • христо гърбов-
  • рожден ден

Актьорът навършва 67 години

Христо Гърбов празнува рожден ден днес - 1
Кадър: NOVA

На днешния ден, 23 септември, един от най-талантливите и обичани български актьори – Христо Гърбов отбелязва своя 67-и рожден ден. С неподражаемото си чувство за хумор и изключителния си талант, той успява да спечели сърцата на хиляди зрители и почитатели през годините.

Роден на 23 септември 1957 г. във Варна, Гърбов преминава през необичаен път преди да открие истинското си призвание в театъра и киното. Първоначално записва „Технология на металите и металообработващите машини“ във Висшия машинноелектротехнически институт, но скоро след това разбира, че душата му е предназначена за изкуството.

През 1979 г. Христо взима смелото решение да се премести във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“, където следва „Актьорско майсторство“ под ръководството на Елка Михайлова. Тази стъпка се оказва решаваща за кариерата му, която в последствие ще блесне на сцените на различни театри и екрани.

След завършването си, той започва работа в Драматично-кукления театър „Иван Димов“ в Хасково, а след това и в Ловеч. Голямото му излитане към славата обаче идва през 1987 г., когато става част от трупата на Сатиричния театър в София. Сцената там се превръща в негов дом и място, където оставя неизбежна следа в българския театър.

През годините Христо Гърбов впечатлява с участията си в различни емблематични постановки и филми, сред които „Аритмия“, „Рапсодия в бяло“, „Хълмът на боровинките“ и „Пътуване към Йерусалим“. Голям успех му носят и телевизионните предавания като култовото шоу „Улицата“ на Теди Москов и „Морска сол“. Той е и редовен участник в забавни предавания като „Комиците“, където умее да разсмива зрителите с искреността и уникалния си комедиен талант.

Наградите също не закъсняват – Гърбов печели престижната театрална награда „Аскеер“ за ролите си в постановката „Още веднъж отзад“ през 1998 г. Той е награден и със „Софийска награда“ за филма „Тишина“ през 1991 г.

Извън сцената, Христо Гърбов живее тихо и скромно със съпругата си – режисьорката Иглика Трифонова. Двамата са щастливо женени от години и изглежда, че тяхната връзка процъфтява не само заради любовта, но и заради общата им страст към изкуството. През 2016 г. семейното им щастие се увеличава, когато те стават баба и дядо на внучка, кръстена на Христо – малката Христина, дарена им от дъщерята на Иглика.

Въпреки че Гърбов не поддържа връзка със сина си от предишната връзка, той намира радост и утеха в семейството, което са създали с Иглика. Доведената му дъщеря Анна, която приема като свое дете, и внучката му Христина заемат специално място в сърцето му, като всеки момент с тях е истинско съкровище.



Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Владетел

    0 8 Отговор
    От няколко години засичам периодично една таратайка, днес я засекох пак тази доносническа таратайка
  • 2 Идиот

    2 6 Отговор
    Простак Голям!
  • 3 Чичака

    11 0 Отговор
    Жив и здрав да е!!!
  • 4 ИванКайман

    4 4 Отговор
    Да го издигнем за кмет на Сф вместо Ухото!
    Поне ще ни весели по площадите, предполагам...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 още

    0 0 Отговор
    Един Изгърбов и един Изпъдев.