28 Септември, 2024 00:30 626 4

Презервативите в жабката на колата носят инфекции и нежелана бременност

  • презервативи-
  • жабка-
  • кола-
  • инфекции

На такова място продуктите са многократно изложени на температурни промени, което води до изтъняване на материала и загуба на предпазна функция

Презервативите в жабката на колата носят инфекции и нежелана бременност - 1
Снимкa: Shutterstock

Неправилното съхранение и използване на презервативи може да доведе до полово предавани инфекции или непланирана бременност, предупреди секстерапевтът Мелиса Кук, пише Daily Star.

Като най-често срещаната и в същото време опасна грешка експертът посочи съхраняването на контрацептиви в жабката на колата. Тя обясни, че на такова място продуктите са многократно изложени на температурни промени, което води до изтъняване на материала и загуба на предпазна функция. По същата причина не трябва да държите презервативи в джоба на панталона или портфейла си, каза Кук.

Тя също призова контрацептивите да бъдат извадени от банята. Според нея високата влажност вреди на латекса, от който се правят презервативите.

Освен това специалистът напомни, че не трябва да се използват контрацептиви с изтекъл срок на годност, както и продукти, чиито опаковки имат следи от увреждане.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СТАМАТ MAГАPИЦATA

    6 2 Отговор
    Затова на мен Козлодуйския мaнaфин ми го зaвиpa без пpeзepвaтив навсякъде...
  • 2 Баба Гошка

    2 0 Отговор
    Една позната си го вкарваше с един сенегалец, нисък и синкав на цвят. Тоу умишлено пробил презервативите да я забремени. При което тя реши да прекъсне бременността. Една позната ирландка, заплодена от нигериец има вече 14 годишна дъщеря, на която татиту й се обажда да й иска пари! Трябва да си много тъппоглав да се размножиш в зоопарка.
  • 3 Малки Обяви

    2 1 Отговор
    Предлагам кондоми втора употреба, запазени...
    И медицински маски срещу Ковид-19 и срещу уроки....
  • 4 Така е

    1 0 Отговор
    Според Венелина,особенно ако не се перат редовно :)))