7 Октомври, 2024 15:32 677 4

"Жокера 2" е филмът по комикс с най-ниска оценка до момента

  • жокера-
  • жокера 2-
  • продължение-
  • оценка-
  • филм-
  • комикс-
  • комикси

Предходният носител на най-ниската филмова оценка за лента по комикси беше "Фантастичната четворка"

"Жокера 2" е филмът по комикс с най-ниска оценка до момента - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

"Жокера: Лудост за двама" претърпя тежък удар, след като спечели оценка “D” в платформата CinemaScore - най-ниската оценка за филм по комикси.

Предишният "рекордьор" беше „Фантастичната четворка“ от 2015 г. който получи “C-”. Междувременно предшественикът на "Лудост за двама", оригиналният „Жокер” от режисьора Тод Филипс, спечели “B+” - една от най-високите оценки по скалата от A до F.

Хоакин Финикс отново играе ролята си на титулярния злодей от света на Батман, но сега към него се присъединява Лейди Гага като също толкова лудата Харлийн Quinzel (известен още като Харли Куин). Докато първият филм беше изключително харесван и успешен, дотолкова, че спечели на Финикс Оскар за най-добър актьор, “Лудост за двама” служи като изкривена музикална и любовна история, идваща директно от умовете на Жокера и Харли. Актьорският състав включва също Брендън Глийсън, Хари Лоути, Катрин Кийнър и други.

“Жокера 2” не получи толкова положителни отзиви като първия филм. Главният филмов критик на Variety Оуен Глейберман написа в своята рецензия: "Лудост за двама" може да е амбициозно и на пръв поглед изумително продължение, но в сърцето си е прекалено предпазлива втора част.

Тод Филипс направи филм, в който Артър наистина е просто бедният Артър, той не прави нищо лошо и не заплашва ничия морална чувствителност. Всъщност той проваля единственото хубаво нещо, което някога му се е случвало — спечелването на любовта на Харли Куин, защото отрича Жокера в себе си. Сега той е просто пеещ и танцуващ клоун, който живее във въображението си. Това развлечение ли е? Подозирам, че публиката все още ще се тълпи, за да види "Лудост за двама", но що се отнася до смело мейнстрийм филмово производство, критиката ще е тази, която ще се смее последна.”

“Жокер: Лудост за двама” тръгна по кината в петък и спечели 20 милиона долара в деня на откриването си. Очакваше се филмът да спечели от 50 до 65 милиона долара в боксофис по време на дебютния си уикенд, но той не оправда прогнозите със своите 40 милиона - също добър резултат.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    5 0 Отговор
    В САЩ е пълно с Жокери.Всеки ден правят масови стрелби.
  • 2 Ники Кънчев

    3 0 Отговор
    Ще използвате ли жокер?
  • 3 честен ционист

    3 0 Отговор
    Ако Зеленски беше изиграл ролята на Жокера - шут, а Захарова на хахото Харли, то да има страхотен успех филмчето. Ама тоя ненормалник Феникса и джендъра Гага, толкова си могат.
  • 4 661

    2 0 Отговор
    Е ми това е някакъв скучен мюзикъл, какво да ми гледат хората.