14 Октомври, 2024 10:18 294

Втора конференция "Училище за успех" във Варна

  • икт клъстер – варна-
  • конференция-
  • училище за успех

Събитието ще се проведе на 26 октомври 2024 г. (събота) от 14:00 до 18:00 ч. в The Brick PORT, Пристанищен комплекс Одесос, гр. Варна

Втора конференция "Училище за успех" във Варна - 1

ИКТ Клъстер – Варна, с финансовата подкрепа на Община Варна и със съдействието на РУО – Варна, организира за втора поредна година конференция "Училище за успех". Събитието ще се проведе на 26 октомври 2024 г. (събота) от 14:00 до 18:00 ч. в The Brick PORT, Пристанищен комплекс Одесос, гр. Варна.

Цели на форума

Конференцията е насочена към педагогически специалисти, образователни експерти, представители на бизнеса и професионалисти в различни области, както и към всички, които се интересуват от качеството на образованието в морската столица. Целта на форума е да създаде платформа за обмен на опит и добри практики като предостави възможност на участниците да споделят работата си по реализирани проекти, използването на нетрадиционни методи и подходи в сферата на образованието.

Какво да очаквате и кои ще са участниците

Програмата включва лекции и дискусии, посветени на теми като проектно-базирано обучение, интердисциплинарни уроци, използване на изкуствен интелект при планиране на дейности, както и прилагане на невропсихология и невродидактика в училище. Ще бъде представен проектът "Големите въпроси" на учители от ПГ КМКС “Академик Благовест Сендов”, Варна, който показва как външната мотивация може да се превърне във вътрешна у децата.

Втора конференция "Училище за успех" във Варна

Лекторите ще споделят опит за пътя от планиране до реализация на успешни учебни проекти. В допълнение ще бъде споделена историята на учениците от СУ “Любен Каравелов”, гр. Добрич и тяхната умна хранилка за животни с вградена технология и изкуствен интелект. Опит ще споделят преподаватели от ГПЧЕ “Йоан Екзарх”, СУ “Димчо Дебелянов”, ПГИ “Д-р Иван Богоров”, VII СУ "Найден Геров", Варна и други.

Основни акценти

Конференцията ще постави фокус върху:

  • представяне на добри практики и опит в образованието,
  • методи и техники за обучение, стимулиращи младите таланти да развият своя потенциал,
  • STEM проекти, реализирани с помощта на изкуствен интелект.

Организаторите си поставят за цел да предоставят поле и възможност за дискусии, обмяна на идеи и новаторски подходи в образованието, които могат да допринесат за мотивиране на учениците и младите хора по-лесно да направят следваща крачка в избора си на професионална кариера.

Регистрация

Участието в конференцията е безплатно след предварителна регистрация до 24 октомври 2024 г. чрез следния формуляр: https://bit.ly/4ePZrTe

Повече за организаторите

ИКТ Клъстер - Варна обединява организации и експерти, споделящи идеята за развитие на Варна като естествен хъб на информационните технологии и иновациите в черноморския регион и допринасящи с финансови средства, лично време и усилия в постигането на тази цел.



Свързани новини