Last news in Fakti

4 Април, 2022 14:54 1 553 3

Шери Блеър пристига в София за дамска конференция

  • шери блеър-
  • тони блеър-
  • конференция-
  • женска конференция-
  • бизнес-
  • бизнесдами

Съпругата на бившия британски премиер Тони Блеър ще бъде ексклузивен гост на „Жените в управителните съвети“

Шери Блеър пристига в София за дамска конференция - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

На 5 април Шери Блеър, основател на Cherie Blair Foundation for Women и съпруга на бившия британски премиер Тони Блеър, ще бъде ексклузивен гост на конференцията „Жените в управителните съвети“ (Women on boards), организирана от Сдружение „Дамски форум“.

На откриването на събитието специално обръщение към публиката ще направи г-жа Калина Константинова, заместник министър-председател по ефективно управление.

Сред участничките ще бъдат посланици на европейски страни, както и изтъкнати бизнес дами от сферите на правото, банкирането, информационните технологии, маркетинга и др.

„В светлината на българския и европейския опит равенството между половете в корпоративното управление не е просто лозунг или повеля, а естествен процес, който произтича от забележителните успехи на жените в бизнеса“, посочва г-жа Жанет Захариева, председател на сдружение „Дамски форум“.

„Със съзнанието за невероятния потенциал на жените за блестяща реализация в бизнеса нашето сдружение приема като своя главна кауза менторството на млади жени, които си поставят големи професионални цели. Търсим приемственост чрез предаване на знания и опит от вече утвърдилите се дами на високи позиции към младата генерация.

Много се радваме, че г-жа Шери Блеър, чиято фондация има сериозен опит в менторството и подкрепата на жени в бизнеса в цял свят, ще бъде тук и ще подкрепи нашата кауза. За нас това е не само висока чест, но и знаково признание за достиженията на българските бизнес дами.“

На конференцията ще бъдат разгледани правните аспекти на равенството между половете и балансът в органите за корпоративно управление в ЕС и България, а изпълнителни директори на водещи компании ще представят своя опит и ще очертаят тенденциите у нас.

Шери Блеър и Cherie Blair Foundation for Women

Шери Блеър е водещ международен адвокат по правата на човека, борец за равенството на жените и съпруга на бившия британски премиер Тони Блеър. Учи право в Лондонското училище по икономика. През 1995 г. получава юридическото звание „Съветник на кралицата“.

През 2011 г. основа Omnia Strategy, международна правна кантора, която предоставя стратегически съвети на правителства, корпорации и частни клиенти. Г-жа Блеър е тясно свързана с редица благотворителни организации по света със специален акцент върху такива, които работят с жени, деца и в интерес на трансформиращата сила на образованието.

През 2008 г. основава Cherie Blair Foundation for Women в подкрепа на жени-предприемачи в развиващия се свят. От своето създаване досега фондацията е подпомогнала повече от 175 000 жени в над 100 страни да стартират и развият успешен микро, малък и среден бизнес. Шери Блеър и съпругът ѝ Тони имат четири деца.

За Сдружение „Дамски форум”

В „Дамски форум” членуват повече от 100 дами на високи ръководни позиции или предприемачи с устойчив собствен бизнес. Мисията им е да споделят житейски и бизнес опит, да обменят идеи и да работят в посока развитие на обществото, позицията и ролята на жената в него.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хххх

    7 0 Отговор
    Тони Блеър е военопрестъпник. Пуделчето на Буш.
  • 2 честен ционист

    2 0 Отговор
    Сериврайте масата пак с голата мадама, като на банкета за откриването на Квадрат 500.
  • 3 Радка пиратка

    1 1 Отговор
    Блазя й на Шери Блеър. Живурка си. Жена, родена с голям късмет. А ние само зяпаме, как живеят другите.