30 Април, 2014 14:05 1 299 0

Булконтрола/Бултерм 2014 - тенденциите в лабораторното оборудване

  • иец-
  • булконтрола-
  • бултерм 2014-
  • изложение
Булконтрола/Бултерм 2014 - тенденциите в лабораторното оборудване - 1

Сред експонатите на 43-о издание на специализираното изложение Булконтрола/Бултерм ще бъдат представени висококачествени течнохроматографски колони, широко прилагани в областта на биологичното разделяне. Едни от най-големите доставчици на лабораторно оборудване ще демонстрират иновациите в технологиите на биологичното разделяне. Тяхното приложение води до усъвършенстване на работата на химици и биохимици от различни сфери - откриване и тестването на нови лекарства, провеждане на химични изследвания и анализ на храни, на околната среда и др.

Форумът (28 - 30 май, Интер Експо Център – София) е утвърдено място за среща на специалисти от различни браншове в областта на контролно-измервателната техника, автоматизацията, електрониката, лабораторното и аналитично оборудване и енергийния мениджмънт.

Булконтрола/Бултерм 2014 ще покаже едни от най-новите възможности за внедряване на модерна аналитична апаратура. Сред тях е новият уред  за мониторинг  на  Афлатоксини в зърно и храни в реално време, както и експресен анализатор на смлени и гранулирани фуражи за влага, протеин, мазнини, пепел и аминокиселини. Анализаторът извършва контрол по всяко време и във всяка точка от производствения процес, като дава и възможност за корекции. 

Интерес за специалистите ще представляват последното поколение аналитични везни XPE и XSE. С напълно автоматична калибровка и с вградена теглилка и температурен контрол те позволяват      пълна проследимост на резултата от измерването и от отпечатване на GLP протокола. Ще бъде представена и богата гама аксесоари за различни тегловни приложения.

На изложението ще бъде демонстрирана и мултипараметърна система за измерване на различни показатели - Brix, CO2, свободни киселини и общата киселинност в напитки. Измерването се осъществява чрез директно взимане на проби от всякакъв вид бутилки, като е включена и опция за интегриране на допълнителни параметри. Управлявана посредством софтуер tiamoTMС, системата предлага напълно автоматизиран анализ на напитките.

Сред интересните акценти на специализираната изложба ще са новата гама общолабораторни апарати с марката ISOLAB, както и богата гама шкафове за съхранение на опасни химикали на немски лидери в бранша.

Булконтрола/Бултерм 2014 ще се проведе заедно с 8-ото издание на ВОДА СОФИЯ – изложба за  ново поколение технологии за вододобив и за пречистване на питейни и отпадни води, регулиране и контрол на водните източници, както и съвременна техника и съоръжения за водния бранш.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА