Last news in Fakti

14 Май, 2014 14:34 3 373 0

Продукти, които не са за хладилник

  • продукти-
  • хладилник-
  • съхранение

Има хранителни продукти, които поради една или друга причина не трябва да държите в хладилник. Ето и пет от най-често ползваните храни, които да не съхранявате на студено.

1. Домати

Ако се държат в хладилник те губят от своя наситен вкус. Съхранявайки ги в хладилника вие спирате техния процес на узряване, а именно това им придава така познатия на всички ни вкус.

2. Лук

Ако го държите в хладилника лукът омеква и се покрива с мухъл, тъй като е на студено. Трябва да се съхранява на хладно и сухо място и далеч от картофи.

3. Авокадо

Често го купуваме твърдо от магазина. За да узрее трябва да се държи на стайна температура. Ако искате да го консумирате след една-две седмици, то тогава може да го съхранявате няколко дни в хладилника.

4. Чесън

Подобна на лука, ако се съхранява в хладилника, ще мухляса. Трябва да се държи на хладно и сухо място.

5. Мед

Няма никакъв смисъл да се съхранява в хладилника, защото там кристализира. Може да се държи и на вън стига да е плътно затворен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА