Има хранителни продукти, които поради една или друга причина не трябва да държите в хладилник. Ето и пет от най-често ползваните храни, които да не съхранявате на студено.
1. Домати
Ако се държат в хладилник те губят от своя наситен вкус. Съхранявайки ги в хладилника вие спирате техния процес на узряване, а именно това им придава така познатия на всички ни вкус.
2. Лук
Ако го държите в хладилника лукът омеква и се покрива с мухъл, тъй като е на студено. Трябва да се съхранява на хладно и сухо място и далеч от картофи.
3. Авокадо
Често го купуваме твърдо от магазина. За да узрее трябва да се държи на стайна температура. Ако искате да го консумирате след една-две седмици, то тогава може да го съхранявате няколко дни в хладилника.
4. Чесън
Подобна на лука, ако се съхранява в хладилника, ще мухляса. Трябва да се държи на хладно и сухо място.
5. Мед
Няма никакъв смисъл да се съхранява в хладилника, защото там кристализира. Може да се държи и на вън стига да е плътно затворен.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА