Last news in Fakti

28 Юни, 2014 15:17 3 034 2

Британките закъсаха за сперма

  • великобритания-
  • сперма

Властите призовават британските клиники да използват само донори на сперматозоиди с качество, което ще гарантира най-добрия резултат за пациентките

Великобритания е изправена пред сериозен недостиг на сперма. По тази причина някои от клиниките за изкуствено оплождане да приемат сперма с по-ниско качество. Това съобщават британски медии, позовавайки се на данни от Дружеството за борба със стерилитета.

Някои клиники разчитат на вноса на сперма, за да се справят с търсенето.

Председателят на Британското дружество за борба със стерилитета дър Алън Пейси посочи, че е притеснен, че някои клиники могат да свалят по-ниско летвата само и само да си осигурят нужните донори за тяхната работа.

Той не пропусна да предупреди, че това може да доведе една жена може да бъде подложен на по-инвазивни и скъпи техники, ако е била използвана сперматозоиди с лошо качество.

Великобритания започва да изпитва проблеми с донорството след като през 2005 г. бяха предприети промени в законите, които на практика премахната правото на анонимност.

Ако през 2005 г. един на всеки десет проби от сперматозоиди, използвани за изкуствено оплождане е била внесена от чужбина, то в наши дни е била всяка на четири.

Д-р Пейси предупреди, това ограничава изборът на пациента и се увеличава времето за чакане. Това води до потенциални рискови практики, включително осеменяване със сперма от приятел или лечение в страна с по-лоша регулация на процеса за лечение на безплодието.

Властите призовават британските клиники да използват само донори на сперматозоиди с качество, което ще гарантира най-добрия резултат за пациентките. Овен това здравните заведения са длъжни да информират изцяло пациенти за различните възможности, които съществуват за тяхното лечение.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    2 0 Отговор
    Да изчакат Моро, следващата серия на предаването е при тях. К*вито са бели, рижи и с лунички, "одма" ще ги облагороди...
  • 2 павлин павлов

    0 0 Отговор
    Да дойдат да си наточът, да си разкрасът нацията