Last news in Fakti

25 Септември, 2014 09:12 2 081 0

Мохамед ал Бакари: Да спрем финансите към Ислямска държава

  • мохамед ал бакари-
  • ислямска държава-
  • сирия-
  • ирак-
  • сащ
Мохамед ал Бакари: Да спрем финансите към Ислямска държава - 1
Снимка: АП/БТА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

За пореден път се въртим в хоризонта на американската идея, американския сценарий, американската игра. Новият сценарий днес се нарича „Ислямска държава“. Това заяви в предаването „Нещо повече“ по БНР журналистът Мохамед ал Бакари.

В новините се съобщава, че „Ислямска държава“ ще изпрати подкрепа от оръжия, танкове и ракети на техните воюващи на турската граница. Питаме – откъде идват тези танкове, ракети и оръжия? Те не падат от небето. Американците знаят дори мравката къде ходи и какво прави в целия свят. Днес не знаят откъде идват тези танкове…

Когато американците правят нов план, търсят преди всичко финансисти, каза журналистът и добави, че този път пак това е Саудитска Арабия и страните от Залива, които са уплашени, че „Ислямска държава“ е на тяхната граница.

Ако искаме да спрем „Ислямска държава“, трябва да спрем кранчето на парите, да спрем въоръжаването на тези хора, каза Мохамед ал Бакари.

Повтаряме новината, която идва от САЩ, без да видим какво има зад тази новина. Белият дом казва че ще има удари през следващите 6 месеца, отбеляза Мохамед ал Бакари.

Позицията на Турция е много интересна. Ердоган след удара, който получи от ислямските братя, прави всичко възможно да бъде участник в този план за Близкия изток по индиректен начин.

Ако искаме истински да ударим ИДИЛ, нека да спрем кранчето на парите – от Катар и Саудитска Арабия, отбеляза Мохамед ал Бакари редактор на Арабската редакция на Би Би Си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА