Last news in Fakti

17 Януари, 2015 16:42 4 386 3

Папата сгреши

  • ватикана-
  • папа-
  • франциск-
  • париж-
  • атентати

Разбирам, че папата сега е в трудно положение – трябва да лавира, да внимава да не обиди мюсюлманите, да не се увлича в пропаганда, заради терора в Париж

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Мнението на Огнян Дъскарев е публикувано във Фейсбук

Папа Франциск на 14 януари т.г. в самолета за Филипините се изказа за ислямския терор в Париж: „човек не може да обижда, да води война и да убива, заради религията си – в името на Бога.

Да се убива в Божието име е извращение”.

Но това се извършва всеки ден/всеки ден някъде по света от ислямските терористи – те всеки ден убиват хора с вик: „Бог е велик”, това е факт и папата го знае отлично.

Понтифът поиска да оневини ислямските убийци на френските журналисти и полицаи: „Всяка религия е достойна. Човек не може да провокира, да оскърбява чуждата вяра, не може да и се подиграва”. Но, ако човек е вярващ, той не може да убива в името на вярата си. Това днес се прави само от ислямските терористи, които папата защитава.

Викарият на Христос на земята, обаче, спокойно продължава: „Ако моят добър приятел д-р Гаспари наругае майка ми, той може да получи юмрук. Това е нормално, не можете да провокирате, не можете да оскърбявате вярата на другите, не можете да се подигравате на вярата на другите”.

Но нали Христос,чийто наместник на земята, според католиците е именно Франциск, е казал - ако ви ударят плесник, обърнете и другата си страна? Д-р Гаспари не се е сетил да попита в самолета шефа си дали, ако обиди майка му, може да очаква несиметричен отговор – семейството му да бъде взривено от терорист-самоубиец.

Докторът, разбира се, не се е осмелил да попита началника си пред угодническите самолетни журналисти, дали отговорът би бил повече от юмрук – например куршум в лицето. Той, естествено никога не би запитал папата, кой би му забил куршум в лицето, ако оскърби нечия /ислямска?/ вяра?

Нито един от журналистите не запита папата,

дали някой християнин заслужава куршум в лицето,

ако носи пола над коленете, слуша музика, яде свинско, пие алкохол, или стори най-лошото – вярва,че Исус е Бог, а не както твърдят мюсюлманите, че Той е само един от пророците.

Разбирам, че папата сега е в трудно положение – трябва да лавира, да внимава да не обиди мюсюлманите, да не се увлича в пропаганда, заради терора в Париж, но той не може да не знае най-ясното – каквито и да са били простъпките на френските журналисти, те НЕ заслужаваха смърт от ръцете на ислямските терористи.

Но има и по-лошо – папата, водач на най-мощната християнска общност, дори не си направи труда да каже нещо подобно на света!

Папата не може да не знае, че ислямската терористична група

Боко Харам уби само в последните дни в Нигерия 2500

/две хиляди и петстотин/ нигерийски християни, в ожесточено противоречие с благите му и лъжливи/лъжливи думи в самолета.

Политиката е част от Ватикана,

но този папа е повече ляв политик, отколкото папа. /Не се учудвам, че е ляв, защото е аржентинец – Аржентина, с три музея на Че Гевара, е най-лявата страна в Латинска Америка – в тази страна 66% от населението са антиамериканци, което е рекорд/.

Левият папа обича да проповядва за „тиранията на парите”, за злините на неолибералната икономика, която обрича на неравенство и бедност низвергнатите маси /тази икономика не съществува в Аржентина, така че папата може да бъде спокоен/.

Франциск помогна на Обама да узакони комунистическия режим в Куба,

в самолета за Филипините вчера заяви, че хората са ударили „плесница” на планетата, тъй като и повишавали температурата. Папата ще издаде енциклика за 1.2 млрд католици за климатичните промени, които уж се причиняват от човечеството. През септ. т.г. понтифът ще организира на Генералната асамблея на ООН среща с политици и верски водачи за „борба с бедността” /разбирай борба с капитализма/. Ясно е, че папата е неспособен да разбере, че точно капитализмът е избавил най-много/най-много хора от бедността.

Очевидно левичарските заблуди владеят мозъка на Франциск. Но това не е чак толкова лошо, защото той, като всеки човек има право на свободен изказ.

Фактът, обаче, че папата на практика защити и оневини ислямските убийци в Париж за мен е непростим грях.

Всички един ден ще бъдем съдени по делата си.

Един ден и папата ще се изправи пред Съдника.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Минаваща

    2 0 Отговор
    Цитирам финала на статията - "Фактът, обаче, че папата на практика защити и оневини ислямските убийци в Париж за мен е непростим грях." Авторът е сложил болд на "непростим грях". Аз считам, че трябваше да сложи на "за мен". Обаче не се надявам той да разбере тази ми забележка. Твърде е вглъбен в собственото си мнение, за да разбере нечие чуждо. Твърде е вглъбен в "свободата на словото си" и се смята за достоен да критикува коментарите на Папата.
  • 2 ани

    1 0 Отговор
    НЕ БИВА ДА СЕ ПОДИГРАВАМЕ СЪС ВЯРВАНИЯТА НА РАЗЛИЧНИТЕ !!!
    РАЗБИРА СЕ , ТОВА , ЧЕ НЯКОЙ СИ Е ПОЗВОЛИЛ НЕ ЗНАЧИ ДА ГО РАЗСТРЕЛЯШ !!! СВОБОДА НА СЛОВОТО ВЪВ НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ ТРЯБВА И НЕ БИВА ДА СЕ ПРЕВРЪЩА В СРЕДСТВО ЗА ГАВРА !!! НЕ МОГА ДА КОМЕНТИРАМ ИСЛЯМА ЗАЩОТО НА ЗНАМ НИЩО ЗА НЕГО , НО ХРИСТИЯНСКАТА РЕЛИГИЯ Е ДОКАЗАЛА СВОЯТА ПРАВОТА !!!!
  • 3 Петър

    1 0 Отговор
    Имам само един въпрос към редакцията, няма ли да видим автора на подобни материали, защото гнусотийте и платените материали в нашите медии станаха доминиращи. Не папата, а цялата ни политика е грешна и затова сме на път да изчезнем завинаги. “ НЯМА ПО– ПРЕЗРЯНО РОБСТВО ОТ ДОБРОВОЛНОТО“ Сенека