13 Юни, 2015 12:19 1 652 2

Кольо Парамов: Днес Станишев напред – БСП назад

  • кольо парамов-
  • станишев-
  • бсп-
  • назад-
  • напред
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Сергей Станишев овладя ПЕС за следващите две години в Европа и ще затапи БСП в България. Случи се най-нежеланото за нашата държава. Лявата алтернатива е в канала на зависимости и бруталното забогатяване на 40-50 човека, ползвайки постживковисткото време. Това коментира пред Факти.бг икономистът Кольо Парамов по повод преизбирането на Сергей Станишев за лидер на ПЕС.

Инсталирането на наследника на шефа на идеологическа политика на ЦК на БКП Димитър Станишев начело на уж променената БСП, ги лиши от нейната същност. В тази си роля шеф на БСП и последвалата такава като шеф на ПЕС, Станишев раждаше и ще ражда само негодувание, отрицание и блокаж за България. Днес България се нуждае от ново ляво напред, от нова обединена социалдемокрация, от нова сила за лидерска база. Тези лидери, които Станишев избра и консервира в БСП за цели 15 години, не са силата на новата практика, на новата лява идея, на другата България.

Днес Станишев се нуждае от новото лустро под постоянното му предоказване пред 5-10 или 20 човека. Но бедна България, която той на два пъти препроектира като територия на зависимости и практиката Татар пазарджишкия санджак от преди 150 години, ни угнетиха твърде много. Тази недоразбрана, неграмотна политика на псевдодемократизъм роди огромното разслояване в България. Роди обогатяване за някои и супер обедняване на българския народ през 2015 г. Лявата идея в главата на Станишев е камуфлаж от думи без същност, без значение, без практика за днешния ден.

Станишев е един елементарен мечтател, за което работещият социалдемократизъм е една химера за Източна Европа. Европейският ляв лидер Станишев е безсмислен политически продукт на други зависимости и сили, а не на истинският ляв последовател на силата на левите практики. Станишев гарантира на Европа мижава обединителна сила в ляво, но всъщност той е коренно различен от очакваната си нова роля.

Нека сега Георги Първанов си спомни за разговорите през 2000 година с Герхард Шрьодер и с лансирането на Станишев на новия му пост тогава. Тази фундаментална грешка убива лявата идея в България, заменяйки я с перфидна лява олигархокрация. В случая най-подходящо е сравнението на Петко Рачов Славейков откритието на Георги Първанов – Сергей Дмитриевич Станишев „не се знае от коя трънка в българската политика какъв заек ще изскочи”.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 наполеон карлуковский

    0 0 Отговор
    абе що му давате думата на тоя дърт комунистически тунеядец питайте го как за една нощ стана финансист??
    ей такива като него развалиха бсп!!!
    и на всичко отгоре прави внунения че станишев е виновен?!!

    Коментиран от #2

  • 2 мими

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "наполеон карлуковский":

    Карлуковски ти си си избрал най-лудото име,а може би и най-точното.Не завиждай на К.Парамов,а сядай да пишеш хвалебствия за СТАНИШЕВ.Незнам дали голата ти тиква разбира това,но внушенията които ти правиш са елементарни.