Last news in Fakti

7 Септември, 2015 11:06 2 086 2

Бисери и разриви около здравната реформа

  • милен ганев-
  • бисери-
  • разриви-
  • здравната реформа
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Още един референдум с въпрос "Съгласни ли сте да се узакони евтаназията у нас" може да се проведе заедно с местните избори и допитването за електронно гласуване на 25 октомври. Предложението е на Реформаторския блок и е на път да срине крехкия мир в управляващата коалиция. Според съпредседателя на блока Радан Кънев, министърът на здравеопазването Петър Москов е пред нервен срив заради непрекъснатите пречки, които спъват идеите му за реформи в системата.

„Трябва да облекчим колегата Москов, Здравната каса, а и да се преборим за едно от изконните според нас права на човека – правото да умре. Никой не го е питал, дали иска да се ражда. Поне да може да преустанови жизнения си цикъл по своя воля“, сподели Радан Кънев. Ръководителите на Патриотичния фронт Валери Симеонов и Красимир Каракачанов приеха „на нож“ предложението. „Един истински патриот никога не се предава и не умира по своя воля!“, заяви троснато Валери Симеонов. Колегата му Каракачанов допълни, че подобна малодушна идея не би минала през ума на нито един родолюбец и националист.

Най-бесен на реформаторите се оказа премиерът Бойко Борисов. Той научи за предложението на Кънев, докато откриваше нов тотопункт в село Слокощица. „Значи аз да им откривам зали, да им правя детски градини, да им строя пътища, ето, сега тото им пускам, а те да ми умират?! Няма да стане! Докато аз съм министър-председател, тая работа няма да я бъде“, заяви Борисов и направи сефтето на новото тото с готов фиш за 1,80 лв. Предстоят допълнителни консултации между партиите от управляващата коалиция. Според анализатори не е изключено и свикване на Консултативен съвет при президента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 коки

    0 0 Отговор
    Без разрешение на Бате Бойко никой няма право да умира,ако го стори отива в Ада без право на обжалване:))))))
  • 2 Прасчо

    0 0 Отговор
    Ние, прасетата, по коледа искаме евтаназия в някоя скъпа клиника, а не тъп нож, горелка и кочан в г....