Last news in Fakti

8 Септември, 2015 12:53 1 865 2

Вземат на концесия Аязмото в Плиска?

  • милен ганев-
  • концесия-
  • аязмото-
  • плиска
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

След като наскоро премиерът Бойко Борисов нахока директора на Националния исторически музей Божидар Димитров за медийните му изяви край аязмото в Плиска и заплаши да спре парите за разкопки, ситуацията привидно се успокои. Репортерските командировки до първата столица секнаха, спря и търговията с целебна вода от мътната яма. Захладня. Божидар Димитров се прибра в София, почина си и реши, че можем да покръстваме бежанци. Борисов този път не каза нищо. По тази тема той мъдро чака решение от „големите началници“. Каквото и да е.

Тези дни обаче стана ясно, че дружество, свързано по неопровержим начин с небезизвестен роден олигарх, ще направи опит да получи на концесия новооткритото аязмо в Плиска. Намеренията на родния милиардер са срещнали благоразположението на властта и сега управленците търсят законови механизми за осъществяването им. Идеята на инвеститора е да бутилира на място няколко вида лечебна вода – с вкус на пъпеш – за опорно-двигателния апарат, на горски плодове – за бъбречни заболявания, както и мента – за проблеми на нервната система. Напитките ще се предлагат и в газирано състояние, в разфасовки от 0,5 до 5 литра. В близост до аязмото ще бъде изграден и модерен санаториум, който ще събира под покрива си почитатели на лечебния и поклонническия туризъм. Любопитен факт е, че фирмата, спрягана за бъдещ концесионер, няма никакъв опит в бутилирането на каквито и да е течности. Единствената и дейност до момента е била монтаж, ремонт и поддръжка на виенски колела и църковни органи в гаранционен и извънгаранционен срок. С оглед очакваните бурни реакции от страна на опозицията, както и чукащия на вратата отоплителен сезон, отдаването на концесия на аязмото ще бъде на дневен ред не по-рано от следващата Черешова задушница.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дебелян Беевски

    0 0 Отговор
    тшшът! тихо в лафката!
  • 2 бай Иван

    0 0 Отговор
    На кой ли му пука за скапаното аязмо?Дървата поскъпнаха двойно а за това никой не пише!