Last news in Fakti

9 Септември, 2015 10:36 4 280 12

Кой иска да живее вечно?

  • милен ганев-
  • любов завинаги
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Когато бях малък и Йорданка Христова лееше гласовито от ВЕФ-а своето: "Ще продължавам да пея...", приемах това като нормално намерение на амбициозна певица на гребена на вълната. След време този рефрен ми звучеше като закана, а днес - като заплаха. Но това си има и хубавата страна. Днес ме събуди съседът по балкон от ляво.

В седем сутринта беше надул "Панаири" на Лили Иванова. В просъница се сетих за един кандидат-кмет на Пловдив. Музиката на Вечната никога не ме е вълнувала особено, но за мен тя има съвсем друга стойност и роля, много по-важна от самото изкуство. Благодарение на Лили Иванова и нейната константност, днес често се чувствам като през седемдесетте години. Сиреч - дете. Заради Лили още ми се струва, че всяка грандиозна глупост, която сътворя, ще се размине с дърпане на ухо и прибиране по светло. Вечността на Лили ни прехвърля сладкото и лепкаво усещане за собственото ни безсмъртие.

Да не се заблуждаваме другари, особено на специфична дата като Девети септември. Всеки от нас тайничко се надява, че накрая все някак ще отърве кожата. Огромна роля да се чувствам като Дънкан Маклауд има и Стоянка Мутафова. Тя е родена в един ден и година с покойната ми баба. Стига ми да я зървам веднъж седмично пустата баба Цоцолана, по която и да е телевизия, за да се върне уханието на бабините пържени филийки. "Със сиренце или със сладко?". А само преди час съм сринал витрината на бръснарския салон с паве. Кой те пита вече с какво искаш филийките? Само някой мустакат комшия от ол инклузива в Кушадасъ. Ама не е същото...Стига ми просто да знам, че баба Стояна пак се е скарала люто  с дъщеря си Муки. Кой ще ни отвори с усмивка буркан компот, надписан с бабин почерк - "Ягоди - 1982г.". докато слушаме "Свири, свири, щурче". Имаме нужда от Данчето, Лили и Стоянка Мутафова. Само да се показват веднъж седмично в праймтайма и просто да казват: "Живи сме". Защо не?! Днес представителна извадка от объркани мисловно и полово хуманоиди опърдява безплатно креватите в едно предаване, което утрепва и последната капка вяра в ближния. Че даже им плащат за това. Татуиран джолан се оригва, докато си стиска черна точка. За същото времетраене телевизията прибира няколко хиляди лева от рекламодател. Който е и работодател. А водещите нелепо се извиняват, че, видите ли, за съжаление предстоят реклами. Как ще вземете заплата без тях, уважаеми? Та, така - Лили, Данчето и Стояна в праймтайма. Искам ги само за пет секунди. Но още дълго. Това ми стига. сега пък съседът по балкон от дясно пусна Who wants to live forever /бел. ред. Кой иска да живее вечно?/. Как кой бе, Мите?! Питай кой не иска. Сите българи заедно.
И поотделно...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БЕНГАЗАРА

    0 0 Отговор
    Браво мой, върна ми настроението.
  • 2 Музиколюб

    0 0 Отговор
    Who wants to LIVE forever е Кой иска да ЖИВЕЕ вечно. Привлякохте внимание със заглавието, съдържанието също ми допада, ама превода на това музикално произведение е, както пише в статията, "опърдян".
  • 3 любител

    0 0 Отговор
    Да, ама не точно!

    Ами тези който тогава не са искали(или са им писнали) да слушат точно Лили-то Данче-то или там 3-тия... какво е правел? Къде е бил изборът(или ти не се нуждаш от него?
    Защото драги ми автор, изборът е сега е наличен, т.е. ако ти искаш да гледаш как някой си стиска черната точка можеш да го правиш с кеф, а ако не ти харесва просто да натиснеш следващото копче, защото ИЗБОРЪТ е наличен.
    Моля престанете да заливате с такива безмислени статии!!

    Коментиран от #10

  • 4 Манол

    0 0 Отговор
    много добро
  • 5 Контра

    0 0 Отговор
    Ми, като имаш избор защо четеш и си губиш времето да драскаш?
    Да беше саднал/а да напишеш нещо, което да го прочетат поне една десета от читателите.
  • 6 любител

    0 0 Отговор
    Защото не съм журналист :), за това!

    Аз съм просто читател, който си изразява мнението и съм сигурен, че това си е нищо повече от някакъв пореден платен журналист.

    Абсолютно безмислена статия тип нека върнем комитата и безмислените руснаци...

    Коментиран от #8

  • 7 Контра

    0 0 Отговор
    # Любител - прост или просто.... без значение, видно е, че сте политически обременен. Бих ви препоръчал да се разхождате по-често сред природата вярвам, че ще ви се отрази благоприятно.
  • 8 Манол

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "любител":

    уважаеми, ИЗБОРЪТ ти наличен май-май е да избереш да плюваш по руснаците... ха хаха
  • 9 бай Иван

    0 0 Отговор
    Вечно искат да живеят само простаците!Защото за тях един живот не е достатъчен!Трябва им време за да проумеят истината!
  • 10 Бай Кор

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "любител":

    Не е наличен никакъв избор, а само фалшифициран такъв! Всички телевизии се стремят да имат предавания в такъв формат като Биг Брадър, а сменяш единия канал и попадаш на също толкова опростачени твари, които правят нещо друго, хайде, не си чистят гнойните пъпки!

    Опростачването е така масово, че хората даже не се и усещат в какво се превръщат - безумни консуматори, свине за угояване, заблуждавани с митичното "право на избор".

    Съгласен съм, че днешното време е по-забързано, делово, всеки един има по-голяма тежест в обществото, отколкото по времето на комунизма, затова и донякъде разполагаш с много по-сериозни възможности, но има и фактор " гледаемост" или "рейтинг" на телевизиите, който води до там, все по-скандални и малоумни неща да бъдат пускани в телевизионен ефир, за да се привлече вниманието на зрителя.
  • 11 комби натор

    0 0 Отговор
    Както казва бащата на Джак Спароу "По важно от това да живееш вечно е да можеш да живееш вечно със себе си". А за статията браво.
  • 12 сашката

    0 0 Отговор
    ако съвсем малко е в друг смисъл нещата ще изглеждат така;ВСЕКИ ИСКА ДА НЕ УМРЕ , ВСЕКИ ИСКА ДА ЖИВЕЕ ВЕЧНО!!!!!и аз съм един от тези хора!