Last news in Fakti

24 Ноември, 2015 14:56 4 820 8

Оплачете се на арменския поп...

  • оплачете се-
  • арменския поп-
  • милен ганев
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Днес няма нищо по-безсмислено от това, да изразяваш разочарованието си от политиката на управляващите. Моля, опитайте. Оплачете ли се на премиера, резултатът е ясен. Той ще се обиди люто и ще ви прожектира хоръра „Завръщането на Орешарски“. Понякога си мисля, че като икономист Пламен Орешарски е спазарил на добра цена с Борисов правото му да се оправдава с него. Нямам обяснение за мълчанието му, след като безропотно служи за изтривалка на днешния премиер 24 часа в денонощието повече от година. Не е далеч времето, когато бабите ще приспиват децата си с „Нани, нани, че иде чичо Орешарски…“. 

Идете да се жалвате на опозицията. Ще бъдете изслушани, но няма да бъдете чути. А и да ви чуят случайно, нищо няма да излезе. Да се жалваш на БСП в момента е, като да искаш от човек на смъртен одър, да ти нацепи дървата за зимата. Социалистите не са били в толкова окаяно състояние, дори след Виденовата зима и изборите през 1997 г., когато костовото СДС овладя тотално България. Проектът АБВ засмука най-знаковите им фигури, влезе в парламента, намести се в кабинета „Борисов 2“ и се оплези на старите си другари. 

Да, в АБВ отидоха спорни фигури, но с тях БСП тежеше далеч повече. Президент с два мандата, бивш вътрешен министър, признат като силен партиен строител. Ей, осиротя Столетницата. Станишев е в Брюксел, Мая е омбудсман, а Румен Овчаров се отдръпна. С Мишо Миков – толкова. Идете се оплаквайте сега на АБВ - партия от управляващата коалиция със свой социален министър. О, разбира се, че ще бъдете изслушани любезно. Калфин е възпитан мъж и владее етикецията. Но - дотук. 

Кажете си болката на управляващите реформатори. За тях най-голямата обида е, когато им кажат, че преяждат с власт на фона на процентът им от изборите. В най-добрия случай Петър Москов ще стресира обществото с някоя шокираща идея. Радан Кънев е зает с хамлетовата драма – ние ли управляваме с Борисов или той с нас. Пък рейтингът на Бойко скачал, а на кабинета падал, казва социологията. Виж, Мартин Димитров може да ви свърши работа. Момчето ще поднесе проблема ви, но ще го направи така, че сам ще се отегчи. 

Отивате при харамиите Валери Симеонов и Красимир Каракачанов. Казвате си болката. Пък като се разлютят пустите му войводи. Като зачервят едни лица, сякаш са изравнили кръвното. Разбира се, че исканията ви са справедливи, просто няма толкова хубави искания. Тези двамата е важно да ги уцелите сутрин рано, когато още не са се сетили, че са в управляващата коалиция. В сутрешните блокове се държат, както преди година, а по пътя към парламента се връщат в реалността. Огледат се, плеснат с ръце, па се мушнат под прословутия шлифер на Премиера. И следобед да ги уцелите – все тая. Файдата ще е същата. 

Оплачете се на ДПС. Имате огромен шанс да бъдете чути и дори да последва изявление от ремарке. Но само, ако някой ви е създал проблем с употребата на майчин език. Ама и езикът трябва да е правилния. Всичко останало са бели кахъри. 

На някой хрумва ли му в момента, да се оплаче на парламентарно представената партия „Атака“, когато на улицата сподвижниците и пеят „Сидеров - герой, Чуколов - и той“, а лидерът им може да бъде арестуван повторно всеки момент. 

Една опозиция би трябвало да е отговорна наравно с управляващите за състоянието на държавата и качеството на живот на хората. Независимо дали страната процъфтява или е на дъното. И без значение, дали тази опозицията има силно присъствие или е в насипно състояние. Когато една опозиция просто маркира участие в Народното събрание, тя не само че не може да бъде коректив, не просто е безполезна, а става мълчалив съучастник при вземането на решения против интересите на хората, независимо от това, как гласува в конкретния случай. И когато народът недоволства срещу управляващите, със същата сила трябва да насочва гнева си и към опозицията, която го оставя без алтернатива.

А защо не се оплачете на арменския поп?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    1 0 Отговор
    МИЛЕНЧО ЗНАМ МУ НОМЕРА НА АРМЕНСКИЯ ПОП
    МОГА ДА ТИ ГО ДАМ
  • 2 диан

    1 0 Отговор
    за какво е статията?
    напомня ни в каква безизходица сме?
    да не би раково болния за малко да забрави
    колко отчайващо е положението му?
  • 3 Киро

    1 0 Отговор
    Именно!
    Браво на автора.

    И сега истинския въпрос - какво ще правим?

    Единственото спасение от тези сегашни "политици" е Мажоритарни Избори.

    Подписвайте подписката на Слави за референдум.
  • 4 жертва на прехода

    0 0 Отговор
    Хубавото на статията са добре подредените думи, а това което казва го знаем и сме го изпитали на гърба си.
    НО! Точно затова са хората като Милен Ганев, които владеят словото по-добре от нас самите.
    И следващото "НО"! Защо въпреки ясното, достъпно и добре описано наше битие се оставяме да си стоим до гуша в кацата с л.йна? Защото сме овце и казвайки го, обиждам животното, не нас.
    Спирам до тук, че темата е безкрайна и току-виж съм събрал границите на кръвното.
  • 5 Тертер

    0 0 Отговор
    Нали знаете приказката за Неволята.... Викали, викали Неволята да им помогне ( може и 100г. да са викали... ) и накрая се стегнали и се оправили сами.
    Изводите са два:
    1. Губим време във викане, оплаквания вкл. и до арменския поп. Вече загубихме 25 г.+
    2. Всичко ( ама наистина всичко ) нас чака - обикновенните хора.
  • 6 Jacques Yves Moineau

    0 0 Отговор
    Изборите няма да помогнат, пък били те и мажоритарни. И на мажоритарните ще им намерят цаката. Изходът е само един (макар и краен): протести....ама ПРОТЕСТИ. Всички на жълтите павета, с паветата по сградите на парламента, министерски съвет, и т.н.....а може и по нечии глави. После нови избори, и пак павета. И така три пъти. След третия път политиците че си помислят, преди да манипулират избори, или да правят далавери.

    Коментиран от #7

  • 7 Тертер

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Jacques Yves Moineau":

    Тая работа с паветата ставаше преди 10 -12г. Сега има по едно ченге на 8 души ( ако решат лесно ще ступат протестиращите, а може и да поопуцат някой ). Метода е мълчалив протест, заедно с икономически натиск. Например спрем да плащаме за една година осигуровки, данъци, глоби, такси. От най - малкия работник до най-големия бизнесмен - нито лев на държавата. Всички политици ще клекнат много бързо и ще се съобразяват и нататък. А проблемите са ни икономически, а не политически. Т.е. краде се ( ама зверски! ), присвоява се и се разхищава - и го правят всички, без значение кой от коя партия е. Всички имат "свои хора" и "обръчи от фирми". Това е основната злина.

    Коментиран от #8

  • 8 Jacques Yves Moineau

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Тертер":

    Става, става.....в другите държави как става (Гърция, Холандия, и т.н.)
    А иначе, за краденето е абсолютно вярно.