6 Февруари, 2016 05:00 3 838 18

Стига с тези брюкселски тъпотии

  • стига-
  • брюкселски-
  • тъпотии-
  • божидар димитров

Дайте парите си за Голямата базилика

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Вестниците съобщиха, че българският дял от сумата от три милиарда евро, които Европейският съюз /ЕС/ трябва да даде на Турция, за да не пуска мигранти към Стария континент, е 5,9 млн. евро.

Малко, спрямо общата сума. И все пак реставрацията на Голямата базилика ще струва три милиона евро. Значи на онези, чиито предци разрушиха Голямата базилика, ще дадем рекет на стойност реставрацията на две Големи базилики.

Използвах думата „рекет”, защото това, което направи Турция спрямо ЕС си е живо изнудване: „Дайте ни пари, за да не пускаме три милиона мигранти към вас. Иначе ги пускаме и Кьолн ще ви се види детска игричка”.

Първо поискаха три милиарда  – получиха ги. После поискаха още два милиарда, а вчера - още 20 милиарда. И белезникавите днешни европейски лидери ще им ги дадат, без да се замислят, че едни други лидери на Европа, като Шарл де Гол, Маргарет Тачър, Конрад Аденауер или Хелмут Кол, такава майна щяха да теглят на Ердоган и Давутоглу, че свят щеше да им се завие. Дават ли си сметка днешните европейски лидери, че само с първите три милиарда, дадени на членовете им - България и Гърция, щяха да изградят трудно пробиваем граничен вал и по море, и по суша? И понеже пасивната отбрана никога в историята не е била напълно успешна (вж. линиите „Метаксас”, „Мажино”, „Атлантически вал” и „Зигфрид” на Хитлер), то с 20 милиарда долара може да се финансира всяка сухопътна операция в Ирак и в Сирия – на местните анти Идил армии, на НАТО, на Русия и да се пресече от корен главната причина за ислямската мигрантска инвазия в Европа.

Стига с тези брюкселски тъпотии! Нито евро повече за Ердоган – той и без това не спазва никакви споразумения и пуска мигрантите към Лесбос и Хиос. Дайте парите си за Голямата базилика!   


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реално

    3 2 Отговор
    Прав е Димитров-с Турция трябва да се разговаря твърдо и без сантименти.Но как да стане това,като в Брюксел живеят в друго измерение-измерение което се определя САМО от САЩ.....
  • 2 123455

    4 2 Отговор
    Те искат тези 20 милиарда за да се подготвят за войната с Европа,която очакват отдавна.Да превземат християнските земи им е идея още от времето на османската империя.
    Американските рязани карабини им помагат и ги подстрекават.
    Предателите в Европа също им помагат.
  • 3 999

    4 2 Отговор
    Не може децата на България поради липса на пари да не получават медицинска помощ и да умират а ние да ги даваме на тия .......!
  • 4 гост

    4 2 Отговор
    Дано някой подари на тия /европейски лидери/ книга с историята на Балканите под турско робство та да видят какво са построили в поробените земи !!!! НИЩО от християнските храмове са правили джамии. Тия мутанти само реват и гледат да крадат и мамят!!!! ВЪН ОТ ЕВРОПА ВСИЧКИ РЯЗАНИ ДА СИ ВЪРВЯТ ТАМ ОТКЪДЕТО СА ДОШЛИ!!!!!
  • 5 909

    4 2 Отговор
    БРАВО НА БОЖИДАР ДИМИТРОВ !!! ПРАВ Е !!!
  • 6 Гост

    4 1 Отговор
    Парите, които Европа дава на Турция въобще не се използват за спиране на потока от бежанци. С тях те финансират своите интереси в Сирия и Ирак, което допълнително усложнява ситуацията там. Излиза, че Европа опитвайки се да си купи спокойствие всъщност си плаща за още и още бежанци, с които Турция да търгува с Брюксел. Дано най - после тетка Меркел да си ходи и да дойдат по свястни лидери в Европа, а дай - боже и в България, че тези се чудят как да ни потурчат.
  • 7 Гост

    5 1 Отговор
    Прав е.....
  • 8 chopar62

    5 0 Отговор
    Професоре,поклон пред знанията ти.Ноимам една молба към теб,с Бойко (както се оръщаш към него) сте много добри приятели.Обясниму някои работи от историята и манталитета на българския народ,спрямо Турция.Стига се е продавал на ердоган,първо него ще съсече.Нима е толкова сляп и не вижда,какво върши.Благодаря предварително.
  • 9 tost

    3 2 Отговор
    Докато Европа е изтривалка на $АЩ,така ще е :(
  • 10 Krasimir Velchev

    4 0 Отговор
    krasi velchev-сПрофесор Димитров е напълно прав.Нещата са дори,още по-драматични.Западноевропейските народи са потънали в една хронична тъпотия.Ако още малко време ,не успеят,да се измъкнат от ,тази интелектуална яма с бялата европеидна раса,ще бъде свършено много скоро.
  • 11 дядо поп

    2 2 Отговор
    Имам усещане,че иде края на ЕС или поне на
    сбърканата му идеология.Тия милиони гризачи,който
    го пълнят искат храна и подслон без да работят,а
    после ще поискат и джамии,че и пари за к...ви за да
    не закачат техните жени.
  • 12 Карли

    1 0 Отговор
    Бойко е куха тиква, той така се е само успал във величието си, че няма да вземе съвет дори и от Б.Димитров- Нали сега решава въпроса в Сирия с европейските лидери. Ако имаше умът и духа на Милош Орбан, нямаше кой да ни стигне. Щял да прави ХЪБ у нас и да бъде фактор в газо разпределението на Европа- никой не казва от къде ще дойде тази пуста ГАЗ.
  • 13 Ко, ко каза?

    1 0 Отговор

    Кой е този Милош Орбан.
    Като те гледам си писач с пртенеции - ми научи едно/две имена като хората.
  • 14 Шрапнел

    3 0 Отговор
    И аз това дълго време разправям - с десетки милиони евро би могла да се финансира оградата на границите в южните страни-членки на ЕС - Гърция, България. Такова нещо няма дори предложено, а дърцавата можеше да поиска от Европа пари за довършването на ш.баната ограда.

    Турците обаче искат, настояват и извиват ръце. А ние все им се извиняваме за Възродителния процес. Кога турцитв ще ни се извинят за прогонването от Мала Азия и Източна Тракия на стотици хиляди българи и кога ще ни върнат стойността на недвижимите имоти, призната като дължима на България по Ангорския договор?
  • 15 Размисли

    2 0 Отговор
    Не знам, както и да звучи - има крещяща нужда от нова световна война, но такава, която да е в пъти по-унищожителна от първите две или която и да е друга в исторически план. Да се стигне да нула. Целият шибан сбъркан, ненормале, извратен свят да бъде сринат и да се започне от нула, ако въобще може да се започне. Щото тая гад-човешката май не заслужава повече шансове. Друг начин аз лично не виждам. А като се има предвид наличността на ядрени арсенали от куци и сакато, всичко ще бъде много бързо.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Morgoth

    0 0 Отговор
    С 20 милиарда може само да се наредим заедно с Русия и САЩ и да сложим още една пишка за мерене там, защото ИД е само върха на айсберга, а под него стои именно това мерене на пишки покрай кладенците с нефт.
    Големите сили разбъркаха л..ното и то засмърдя. Да си им бяха държали диктаторите нямаше да има проблем, защото тази арабска пролет не изглежда да носи демокрация и свобода, а смърт и още по-голямо подтисничество, но този път под религиозен ботуш.
  • 18 гост

    0 0 Отговор
    България спокойно можеше да поиска няколко десетки милиона за изграждане на ограда и система за сигурности и регистрация на бежанци. Съвсем спокойно, но с правилна аргументация, план за действие и спазени срокове. Това щеше да субсидира много местни фирми, работа за гранични служители и др. Но както се вижда и на границата с Гърция, действащ държавен орган няма, действащо министерство няма, отговорност никой не поема, обяснение никой не дава, превенция никой не предприема.
    Нехайството е наказуемо както престъпление, работещите държавни служители не следва да получават заплати, няма резултатност, следва да няма и пари за тях.