Last news in Fakti

25 Февруари, 2016 07:40 23 384 148

Да сложим Путин на мястото му

  • владимир путин-
  • сложим-
  • мястото

Поне 6 кризи тестват стабилността на Европа

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Руската роля във войната в Сирия става все по-сериозна тема за международните анализатори. Войната в Сирия е и основен причинител на бежанската криза, която залива и Европа. Това прави ЕС пряко засегнат от събитията в страната. В специален анализ, публикуван в Project Syndicate, своето мнение изразява бившият белгийски премиер Ги Верхофстад. Той държеше властта в страната между 1999 г. и 2008 г.:

Поне 6 кризи в момента тестват стабилността на Европа. Регионалният хаос се причинява основно от войната в Сирия, бежанската вълна, възможността за излизане на Великобритания от ЕС, нерешените финансови предизвикателства, руската експанзия и връщането на крайния национализъм на сцената на европейската политика.

Руският президент Владимир Путин умишлено изостря най-малко 4 от тези кризи. Към своето приключение в Украйна, той инжектира обструкционизъм в европейската политика чрез своята подкрепа към популистки и евроскептични партии. ЕС трябва да се събуди за заплахата, която Путин представлява и да започне да противодейства на неговата агресия.

Националистическата вълна в Европа несъмнено бе подхранвана от руското финансиране на крайно десни политически проекти, възхода на които попречи на Европа да разработи колективен отговор на кризата с бежанците. В Обединеното Кралство Партията за независимост постоянно притиска премиера Дейвид Камерън, което води до отказ на правителството да се ангажира с приемането на справедлив дял от идващите бежанци. В същото време Швеция затвори своите граници, в отговор на нарастващото доверие към крайнодесните сили в страната.

В същото време Путин дерайлира усилията на международната общност да преговаря за политическото решение на конфликта в Сирия, която е основна причина за кризата с бежанците. Руската подкрепа към правителствената офанзива към Алепо сложи лост в мирните преговори, които зависят от сътрудничеството на глобалните играчи, регионалните сили и умерената опозиция.

Според информация на ООН, на 15-ти февруари най-малко 50 души, включително жени и деца бяха убити при нападения с ракети над училища и болници в Северна Сирия. Френското правителство нарече атаките „военно престъпление“ и имаше право. Русия отрече участие в атаките, но на мястото на събитието бяха открити фрагменти от нейни ракети. Групата „Лекари без граница“ заяви, че само Русия и сирийското правителство биха могли да са отговорни за тези нападения.

Според Международния комитет на Червения кръст боевете край Алепо причиниха бягството на около 50 000 души. Повечето от тези хора ще се отправят към Турция и от там към Европа. Русия хвърля бомби, дори когато Путин казва, че подкрепя прекратяването на огъня. С разсеяната от президентската кампания Америка, европейските лидери се озовават сами, притиснати от руската мечка. Време е да се предприемат незабавни действия.

Първо европейските правителства трябва да сложат край на руското финансиране към политически партии в Европа. Ако е нужно, трябва да се отправи молба към ЦРУ за съдействие при идентифицирането на трансферите на средства.

ЕС трябва да се подготви и за налагане на още по-тежки санкции срещу Русия. Резолюция 2254 на Съвета за сигурност на ООН, която прокарва пътна карта за мирния процес в Сирия, задължава всички участници, включително и Русия, да спрат нападенията срещу цивилни граждани. Ако страната не се придържа към своите ангажименти, трябва да се задействат определени санкции.

ЕС трябва да работи с Турция за създаването на безопасни убежища на турско-сирийската граница, където да бъдат подслонени бежанците от Алепо и други сирийски райони. Европа трябва да започне да прилага колективен подход към притока на бежанци. Европейските гранични сили трябва да подпомогнат Гърция в охраната на нейните граници, в спасяването на бедстващи хора в морето и обработката на документите на новопристигащите.

Средствата на ЕС трябва да бъдат използвани за подобряването на условията в бежанските лагери в Турция, Йордания и на други места, за да могат хората, които ги населяват, да знаят, че техните най-основни нужди могат да бъдат посрещнати. Европейските лидери трябва да се споразумеят за поемането на справедлив дял от тези нужди и дадат възможност на бежанците да кандидатстват за убежище в ЕС, директно от страните, в които те пребивават към момента.

Джордж Сорос е бил прав, когато наскоро заяви, че най-голямата дългосрочна заплаха за стабилността на ЕС е Русия. Той обаче сгреши, когато предположи, че ЕС е настроен да се срине под тежестта на множеството кризи, които го очакват. Време е Европа да се стегне и да използва своята икономическа мощ, за да сложи Путин на мястото му.

Превод на статията: Росен Стойчев
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шшш

    9 3 Отговор
    Голям боклук и пропаганда , питам аз-преди Сирия да бъде подпомогната от Русия откъде се явиха 1млн. бежанци само в Германия.?

    Коментиран от #120

  • 2 Аз

    10 2 Отговор
    Не закачайте Голямата бяла Мечка ! ! !
  • 3 Rogi

    8 1 Отговор
    Драскача на статията май си вярва на написаното и се вживява като журналист.Пиши обективно,войната е гадно нещо без значение кой я води.Но си спомни колко сватби и почти цяли села затриха американците в Афганистан и Ирак.А бежанците не са отсега,ще пъплят още без значение дали ще бомбардират или не.
  • 4 Гост

    10 2 Отговор
    само, като прочетеш накрая "Джордж Сорос е бил прав, когато наскоро заяви, че най-голямата дългосрочна заплаха за стабилността на ЕС е Русия." и трябва да ти стане ясно за какво става въпрос...
  • 5 раптър

    8 2 Отговор
    Ги Верхофстад, проблема е в Дивия Държавно монополистичен капитализъм, чиито писач-драскач се явяваш!
    Природна грешко, виж разпределението на световните блага
    постоянното орязване на придобивките на все по-голяма част от населението на Европа , и съсредоточаващото се богатство във все по-малка част тунеядци, чиито плямпач се явяваш! Спри да бълваш отрова.
  • 6 бум бам

    9 2 Отговор
    СУПЕР ПЛАТЕНА ПРОПАГАНДНА СТАТИЙКА
  • 7 BatkoVi

    8 2 Отговор
    Не разбирам защо г-н Росен Стойчев е копирал и постнал тази "статия", сякаш за да ни покаже поредния еврогей, засмукал здраво сороските топки(за пари), опитващ се да ни убеди че бялото е черно... А иначе Путин не знам къде ще го слага, той си седи на мястото стабилно...
  • 8 Някой

    8 2 Отговор
    Глупости на търкалета ... Тоя пич е много заблуден. Първо, какво значи "справедлив дял бежанци" - спрямо кого? И ние ли да станеме м....лска държава като Белгия ? И второ - за каква резолюция на СС на ООН говориме, при положение, че ако не е изгодна на Русия, просто ще й наложат вето ...
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 XaxO

    4 1 Отговор
    ...и като пишете и само се надпирате кой е по-по-най, какво постигнахте??? Трябва да се действа, не само да дращите тук и там по форумите... Дела трябват, а не.........
  • 12 Дядо поп

    5 3 Отговор
    Господин Ги е доказателство,че и тиква може да е премиер
    на централноевропейска държава.Ако беше учил прилежно
    щеше да знае,че една птичка пролет не прави.Русия и
    Путин в частност могат да са катализатори на определени
    процеси в света,но в никакъв случай не могат да определят
    посоката в,която се движи света.Всички големи личности
    като Александър Велики,Цезар,Наполеон,Хитлер и др.
    са предизвикали някой събития,но не са променили
    посоката на движение на света.
  • 13 EHPA

    9 2 Отговор
    бАЙ Редактор ако не е Русия отдавна щеше да има з-та световна война !
    Русия е силата и държавата която пази световния Мир !
  • 14 WarInside

    8 2 Отговор
    Винаги Американците създават войните за да точат ресурс и след това трябва цял свят да тегли..Русия все я плюете ,ама чувете малко история да видите ,че тя никога не е започнала война но винаги се намесва и приключва войната като победител.Още дори от преди Наполеон.
  • 15 гостенин

    7 2 Отговор
    Без национализма нямаше да има нации, държави и политици, които да плюят по национализма. Национализъм има отдавна, не го е измислил Путин. И има ли доказателства да е финансирал партии във Великобритания, Швеция или където и да е? "Бежанска криза" нямаше да има, ако се прилагаха законите за охрана на границите. А те не само лъжат, че пазят границите, ами и пратили кораб да извозва "бедстващите".
  • 16 гост

    8 2 Отговор
    Тоя белгиец трябва да го емнат отбор загорели емигранти и да му запушат всички дупки, и май ще му хареса. А нашенския джурналист дето е постнал статията хич няма кво да го обсъждаме, там нещата са ясни.
  • 17 БАЙ ГАН4О

    5 2 Отговор
    Ги никой не вярва на простотиите ,които си изговорил.Мръдни малко напред приятелю.Путин е велик 4ОВЕК ,а ти не заслужаваш и клозета да му миеш
  • 18 стратокастър

    2 5 Отговор
    Е, най-накрая някои да каже царят е гол "Путин финансира нещастни партии като атака..." Ако го нямаше това финансиране Волен и до сега щеше да "освобождава Альоша от наряд" Но както се вижда взе да го "назначава"Освен това ,тия русофилски коментари който са писани от един най-много двама човека също нямаше да ги има ! Както се вижда в сайта -пълно с русофили а на изборите 3-4 % едвам !

    Коментиран от #23

  • 19 Сър

    8 2 Отговор
    Всичко написано в тази статия е поредната Сороска атака която за съжаление няма да е и последна и това е ясно за нормално мислещите хора по света , ясно е че всички тези войни се случват единствено и само заради най големия световен длъжник АМЕРИКА която по брутален начин ограбва народите предизвиквайки хаос и война, тя всячески опитва подобно нещо да се случи и в Русия за да наложат ръка върху ресурсите и но уви не получаетсья.
  • 20 Сульо

    7 2 Отговор
    Всички кризи са изфабрикувани в САЩ.
  • 21 БУЛтериера

    7 2 Отговор
    Жалка пропаганда! Стане ли военен конфликт ние истинските българи ще сме ВИНАГИ с православните ни братя! На западните палячовци да им е пределно ясно това!
  • 22 Путин

    9 2 Отговор
    Да живее България и Русия.
    Путин е ВЕЛИК!!!!
  • 23 Исината

    10 2 Отговор

    До коментар #18 от "стратокастър":

    Най-после стана ясно коя англо-саксонска подлога праска минусчета на очевидни истини. А и БУЛтериера е прав - ако пази боже стане истинска война, срещу кого мислиш ще стреля българина - срещу руснака или срещу турчина? Въпреки усилените, очевидно платени опити, да се преобърне светогледа на българина- няма да стане! Ние с руснаците сме една вяра, една азбука, една кръв! А най-голямата простотия е да приравняваш русофилите с членове на АТАКА! Болшинството от народа, независимо от членството си в разни партии, симпатизира на Русия и дали представляващия я ще е Путин или някой друг, това няма никакво значение. Анадънму?

    Коментиран от #31

  • 24 ААА

    7 2 Отговор
    Когато Русия предупреждаваше: - Не бомбандирайте Ирак заради петрол.Когато Кадафито предупреждаваше:- Не нападайте Либия,тя е стената която ви пази от африканските нашественици.Когато САЩ,Турция,Катар,Саудитска Арабия,Израел нападнаха Сирия със своите проксита и извършиха нечувани зверства.Когато Меркел ги покани в Европа,правейки си сметката,че ще дойдат около 500 000 000 хил. евтина раб. ръка да мият кенефите и метат улиците,а то взе ,че тръгна целият африкански народ.Сега са в паника и се чудят кой да набедят.Путин започна да бомбандира в Сирия от септември мин.год. Белите до тогава вече се бяха случили.
  • 25 неутрален

    7 2 Отговор
    Обикновения народ защитава Русия и Путин. Разни тролчета, Чехльовци, Тиквьовци, тъмно сини изцепняци са против.
  • 26 гост

    6 2 Отговор
    "Джордж Сорос е бил прав,.."
    Това е достатъчно за да ми стане ясен смисъла на статията. Много им пречи на хамериканците Путин, много планове им проваля...
  • 27 перде

    6 2 Отговор
    Този бивш белгийски премиер да си махне пердето от очите и да каже от кога започна големия наплив на бежанци и какъв процент от бежанците са сирийци. А какво щеше да стане със Сирия, ако не бяха се намесили руснаците. За него изродите от Даеш сякаш не съществуват. Защо не каже колко невинни граждани избиха в арабските страни САЩ. Премиерът е изрод.
  • 28 Анатолий

    2 5 Отговор
    Койта многа харесва Путин, нека отиде в Россия и поживее там пане 3 месеца и потом пише... Путин один малак Сталин, в СССР нет демокрация. Олигархи, приватизация само на близки хора на Путин, инфлация и умират невинни маладиожи по разни конфликтни точки. Като Гитлер си анексира Крим, следва част от Молдова...
    Россия- е ИМПЕРИЯ ЗЛОТО
  • 29 Карли

    7 2 Отговор
    Абе БЕЛГИЙСКИ -Ги Верхофстад, известно ли ти е, че в Страстбург над 30 % са мюсюлмани и според Главният Мюфтия на Белгия, след не по-вече от 10 години над Столицата ти ще се развява Мюсюлманско знаме. Кой запали Ирак, Либия, Сирия, Арабската пролет и всички Европейски посерковци политици приеха възванието за ДЕМОКРАЦИЯ в Арабския свят.Кой отдели 4 милиарда $ за Украйна да стигне до това положение.Колко страни поддържат Джихадистите в Сирия, какви са интересите на Отоманска Турция в Средния Изток и на Балканите. Занимавате се с Путин, защото така Ви е удобно. Само се поставете на негово място за час. Докъде стигна НАТО с обкръжението си около Русия? Ако имате и грам мозък ще разберете за какво става въпрос. Русия си гледа интереса, както и САЩ, само ние с тези продажници и ибрикчии сме- за къде бе братя БЪЛГАРИ?
  • 30 hans

    3 2 Отговор
    този защо не коментира Хамериканската агресия по света?
  • 31 стратокастър

    1 7 Отговор

    До коментар #23 от "Исината":

    Късопаметен ли си или си ти е толкова умствения багаж?Първата световна война срещу кого стреляха българите на добруджанския фронт ?Срещу руснаците или срещу американците!Прочети малко ,ограмоти се ,България няма нужда от неграмотници! Знаеш ли до къде ги гонихме?А първа българска армия знаеш ли какво направи с гърци и руснаци на юг?
    Ако бяхме с руснаците нямаше да излезем от СИВ и варшавски договор!И защо да бъдем с тях? Още при сръбско-българската война Русия застава зад сърбите срещу нас българите ,след втората световна отново дава Македония на сърбите ?Каква една вяра каква една кръв какви пет купейки???

    Коментиран от #38, #57

  • 32 Истината

    4 2 Отговор
    Sorry, но аз няма как да помня какво е станало по време на Първата световна война... Т. че варианта за късопаметност отпада, а и за умствения си багаж имам доста добро мнение. За грамотността изобщо няма да отварям дума, защото имам две висши и то не от платените, а от преди "демокрацията". Мисля, че може доста да поспорим за това какво са били СИВ и Варшавския договор за България, обаче имам усещането, че ти няма как да го разбереш... Нещо си силно надъхан (сигурно имаш някакви лични причини). Само за твое сведение да ти обясня, че Русия никога не е нападала България първа, за разлика от обратното, особено от "политиците" ни през последните години, обаче някои настоящи наши "приятели" дори са ни бомбардирали, нали? Сигурно помниш?... :)

    Коментиран от #51

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Сульо

    5 2 Отговор
    Прочетох и преместих в десния крачол.
  • 35 ПАТРИОТ

    6 2 Отговор
    Този който е написал статията май съвсем не е с ума си. Самото заглавие е пълна глупост. Знаете ли каква подкрепа има Путин в Русия? А извън нея? Ако разберете ще трябва да станете по-ниски от тревата. А след това ще почнете да се кълнете във вярност към него. Помислете си сериозна за това докато не е още късно.
  • 36 Истински патриот

    2 3 Отговор
    В допълнение на това, което посочваш като аргументи, само ще спомена, че още през далечната 968 г. киевският княз Светослав на практика опустошава цяла Северна България, и с това спомага за завладяването й от Византия
    От самото си създаване през 7-ми век, Волжка България също е подложена на систематични набези, войни и опустошения от страна на киевските князе, но въпреки това, до завладяването й от монголите през средата на 13 век, Болгар Велики си остава най-големият, най-богатият и най-могъщият град в цялото Поволжие. В по-ново време, през руско-турската война от 1828-1829 г., руският генерал Дибич подмамва и с това продава в робство и крепостничество десетки хиляди българи, наивно надявали се, че русите ще донесат тяхната свобода (на тепсия)! Да не споменавам за времето след Освобождението и режима на пълномощията на руските генерали (Ернрот, Каулбарс), как през този мрачен период от българската история са отмълнати милиони левове от българската хазна... Препоръчвам на тези, които защитават Русия, като емоция или дори по-скоро срещу заплащане, да прочетат какво пишат за Русия най-видните български революционери и радетели за национално освобождение - Георги Раковски и Захари Стоянов!
  • 37 българин

    4 1 Отговор
    западна пропаганда
  • 38 Джон Смит

    4 0 Отговор

    До коментар #31 от "стратокастър":

    И какво получихме, като бяхме срещу нея, от западните ни съюзници, накрая!
  • 39 Мария Петрова

    3 3 Отговор
    По скоро Путин ще сложи Америка и нейните европейски протежета на мястото си Капитализма като строй се е изчерпал вече Всичко беше един балон който вече се спука Човечеството има нужда от по справедлива система Тази система може да дойде когато има мир а това единствено Русия може да гарантира Убеден съм че отсега нататък Русия ще играе водеща роля в политиката
  • 40 гост

    4 2 Отговор
    Сорос винаги е прав дори когато греши!Но ние много добре знаем
    кой кой като се "запролети" някъде.Арабска пролет и в Саудитска
    Арабия и Катар - кога?
  • 41 rambo

    3 1 Отговор
    Добре , че е Вовата Путин .... писна ми от еврогейски ценности където на почит са п...лите и м...лите!!!
  • 42 onq s konq

    2 4 Отговор
    Тоя е бита карта и само обърква световния въсхот!!!!Още малко му остава!!!

    Коментиран от #44

  • 43 опсмопсус

    4 2 Отговор
    Никога не съм си и помислял, че Велика Европа, ще станя място сбирщина на гейове, арабели и африканци.
    Вижте Франция, Германия, Белгия особенно, Англия, пълно е с пакита, афро, арабели и т.н. мързеливи маймуни!
  • 44 Бай хой

    3 2 Отговор

    До коментар #42 от "onq s konq":

    Конь, твоят "въсхот" е ясен. Кьорави ли сте или сте продажни че пропускате очевадната истина? Я да кажем кой още преди половин година каза истината за мигрантите? А може би затова го плюете. Истината и правдата трябва да се наказват от злите сили.

    Не бързайте да се радвате, накрая истината и правдата винаги побеждават. И няма пари които да си заслужава да вземеш за да си продадеш душата на дявола.Нито пък ВМВ пета употреба.

    Коментиран от #58

  • 45 Ст

    5 2 Отговор
    Аз бих сложил Дж. Сорос на място му - 2 метра-----ІІІ
  • 46 за Путин

    5 2 Отговор
    Много мразя тъпи сапунчета, и праволинейни ... слушащи безбройните простотии изливани от редакциите и телевизията. Абе..... като не може да мислите поне наблюдавайте. Къде!?КОГА!? Освен по руска телевизия някъде е излъчен Успех на руските сили в близкия изток...??? Да не мислите, че те там играят хвърлят бомби по байрите защото имат много? А телевизиите от ЕС и САЩ само бълват упреци против тях без никакви твърди доказателства. АЗ не съм за Русия, не съм за Америка... Аз съм ЗА БЪЛГАРИЯ. ЦАР БОРИС 3 е използвал ума си и елегантно е сменял страна ту с запада , ту с изтока. Само да е добре българина. По малкото зло е Русия. С нея да сме съюзници.
  • 47 Инч Хай

    3 1 Отговор
    Време е да му го сложи на мястото.
  • 48 Рашо

    3 3 Отговор
    Ха, никога не била нападала първа. Ами обстрела на Варна, разрушаването на Балчик и нахлуването в Южна Добруджа, какво е?
    Научете историята си или поне прочете какво е писал Вазов през 1916, поне него не можете да наречете русофоб.
  • 49 666

    2 6 Отговор
    Нема ли кой да гръмне джуджето Путлер?
  • 50 мдаааа

    3 3 Отговор
    Всичко това, което белгиецъте написал, е много хубаво, разумно и вярно, обаче - едва ли някой ще го осъществи. С тая мухлясала бюрокрация в ЕС, заспалите чиновници са в състояние дори да не забележат руски танк на площада в Брюксел.
  • 51 стратокастър

    2 5 Отговор

    До коментар #32 от "Истината":

    Когато нашите "приятели " бомбардират София са в съюз със СССР !Нали така "умнико" ,тоест са ни бомбардирали по заръка на РУСНАЦИТЕ !

    Коментиран от #56, #68

  • 52 кроко

    5 3 Отговор
    С лъжи трудно можете да сложите някой на мястото му, по скоро сами покзвате къде ви е вашето място...... Колкото и да не ви се иска да е вярно, факт е че сирийците са 20-25% от преминаващите "бежанци", останалите са все от държави, дето цъфти американската демократизация. Другите шизофренни изказвания в стил "Путин е виновен за всичко" дори няма смисъл да ги коментирам.
  • 53 политолог

    8 2 Отговор
    Путин си е на мястото но много други политици не са Като изберат Тръмп и всичко ще се нареди
  • 54 Георги Димитров

    6 2 Отговор
    Кой е този , че помествате коментара.Защо не се поместват статеи за унищожението на ЕС(замислено и осъществяващо се от САЩ). Путин ли е виновен за завладяването на ЕС от бежанците.
  • 55 123455

    5 3 Отговор
    Всичко написано изглежда точно така,
    само че ние не сме малоумни и помним кой накара Русия да прибегне до непопулярните ответни действия които сте описали като руска агресия.
    Отговорът е НАТО,ЕС,Турция и Америка.
    Това е отговор на неадекватно и безпрецедентно разширяване на напълно ненужен в 21 век военен блок.
    Какво ще стане ако всички започнат да се обединяват във военни съюзи?
  • 56 Сульо

    7 2 Отговор

    До коментар #51 от "стратокастър":

    Чичо Путин ще освободи ЕС от САЩ.
  • 57 ААА

    6 3 Отговор

    До коментар #31 от "стратокастър":

    Не знам дали си просто глупав,паталогичен лъжец или си просто заслепен от гняв краен русофоб.През 1-вата Световна,като сме ги гонили руснаците толкова много,защо губим войната,териториите,и купища златни левове.Защото първо идват французите и подкупват тогавашното правителство да застане на страната на Англия,Франция,Русия-Антантата.Германците да не останат по-назад дават много повече,за това има исторически доказателства.През Сръбско-Българската война,Русия изтегля своите офицери, за да не излезе,че подкрепя едната славянска държава за сметка на другата.Идеята на Русия не е двете страни да воюват,а да се обединят в Балканска Славянска Конфедерация,други насъскват сърбите,знае се и кои,Австро-Унгария,Балканска Конфедерация е сбъднат кошмар ,за държавите от Истанбул до Виена.Някои руски офицери остават да помагат на България през С-Б война,един такъв отбранява успешно Видинската Крепост,но преди това руските офицери така добре са обучили българският войник,че сърбите нямат шанс.Пуля дурак щик молодец е победоностната концепция на Българската Армия до Одрин.И да кажеш кога точно Македония е била наша,освен в Сан-Стефанският мирен договор.Кога сме я притежавали черно на бяло,че и сме я загубили заради руснаците.Винаги сме губили войни и територии когато сме били против руснаците.През 1944 ако не бяха влезли тук руски войски,хубави лоши.Чърчил щеше да ни раздели територията между страните победителки.Сега отново сме на същия хал,2.5 мил души ги няма и имаме точна дата кога ще изчезне и последният българин,ако преди това не влязат от юг всякаква паплач ,и не ни изколят бързо бързо,че и армия нямаме.
  • 58 999

    4 3 Отговор

    До коментар #44 от "Бай хой":

    Прост човек и свлачище тръгнат ли няма спиране така, че не си губи времето с катъра той е във "ВЪСХОД" на собствената си простотия.

    Коментиран от #60

  • 59 белгиец

    5 0 Отговор
    Живея в Белгия, Ги Верхофстад беше премиер на Белгия почти девет години. През този период заложи няколко "бомби", които избухнаха в края на управлението му. Репутацията му в Белгия е трагично ниска, а голяма част от хората в неговата партия са символ на копупция и политически лобизъм.
  • 60 onq s konq

    3 3 Отговор

    До коментар #58 от "999":

    Да ама моя коментар е в зелено щото хората мислят като мен и ме харесват нали?А ти понеже си прос никои не те харесва и от мен да знаеш - никога няма да караш БМВ

    Коментиран от #66

  • 61 999

    6 2 Отговор
    народа седи зад него и е готов на всичко за да защити родината си. Като са толкова бабаити защо не се пробват. Единствената силна страна на САЩ е пропагандата и интригите кои то въртят. Запалиха целият свят а сега Русия им е виновна, те ли разбиха Либия? Ирак? Афганистан? бежанци имаше много преди да се намеси Русия в Сирия. Много известни политолози ги предупреждаваха да не се месят във вътрешните работи на тези страни и ,че това ще е пагубно за Европа. САЩ имат сметка Европа и Русия да имат проблеми за да им вървят фалшивите зелени хартийки , подлата,арогантна и алчна политика.
  • 62 армеец

    5 2 Отговор
    По-старите от нас си спомнят, че по времето на "социализма" за всички проблеми беше виновен "империализмът".

    Така и сега в ЕС, за всичко е виновен... Путин!!!

    Той разби Либия, Афганистан, Ирак (след свалянето на Саддам (от кого ли?) през 2003-та), той пречи да се организира ефективна защита на външните граници на ЕС, той е виновен за жестоката икономическа криза в Гърция и другите страни от Южна Европа и за липсата на сериозен икономически напредък в Източна Европа, той е виновен за сълзотворния газ, използван днес в парламента на "демократичната" нова държава Косово, той обяви, че Германия може да поеме и осигури добро бъдеще на неограничено количество хора от Третия свят, той създаде и финансира ИД... Абе има ли проблем в ЕС, всичко е лесно - Путин е виновен и сегашната политическа класа, управляваща в ЕС, прави всичко както трябва!!!

    Коментиран от #64

  • 63 сноу

    5 0 Отговор
    Тъй,тъй,то се знае ча на крив ,я вълната ще пречи ,я позата ще е на скок...Дъртия пръч, като си попръцква на дебелата пенсийка ,решил и той да надраска някояа празна приказка ,белким го забележат от Белия дом с чернички обитатели и му долеят в канчето...
  • 64 Гьобелс

    1 1 Отговор

    До коментар #62 от "армеец":

    Проблема приятел е че Хитлер за малко не успя!Ако беше успял , щеше да им е..е м.....а и на фашистите и на антифашистите!
  • 65 име

    4 0 Отговор
    Путин явно е на мястото си .авторът на статията е от тази държава-столица на ЕС ,която бомби арабите . Белгия две години беше без правителство...имат също имперско минало и са пълни с араби и други съмнителни хора...???
  • 66 999

    4 2 Отговор

    До коментар #60 от "onq s konq":

    Кои хора бе? м........те ли те харесват? твоите 7–8 плюса винаги отговарят на моите минуси за що ли? Простотията ти лъсва и от факта, че не е важно каква кола караш а какъв умствен багаж имаш " ида не пестиш от спирачки" ти и на ракета да се качиш ще си останеш прост.
  • 67 fuck off

    3 2 Отговор
    пак нещото се е объркал автора или е агент на цру , всички разбраха , че САЩ за виновни за кризата в Сирия , техния девиз е " или сте с нас , или сте терористи и сте против нас ", това е положението , вместо в Европа да приемат бежанци ( терористи ) , да ги пращат в щатите ...
  • 68 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #51 от "стратокастър":

    Чърчил, пич е искал да срине София до основи, подобно на Дрезден и десетки други немски градове. Не го е направил, защото Сталин се застъпва за България. Както ти писаха по-долу, в плановете му не е съществувала България. Има интересни филмчета за това и не са руски. Виж как в края на войната съюзниците затриват немските градове с бомбандировките си до такова ниво, че асфалта по улиците се разтапя, а хората изгарят в него. Истината е относително нещо в света. Пропагандата и манипулирането е всичко. Не бъдете коне с капаци, не гледайте никога само едната страна. Не се оставяйте, някой друг да избира вашата истина - намерете я сами и само за себе си!
  • 69 а да

    2 3 Отговор
    Путин ще надживее политически всички свой западни Опоненти и може някога той да съди Камерун Буш младши Обама и Много други да Търкат наровете на Милошевич който в Сърбия се почита като нашия Апостол Левски защото някой Хора с промити мозъци не съдят преценяват и мислят а им е натрапено мисленето че всички от САШ Великобритания и Другите ни Уж съюзници Милеят разбирате ли за нас нашите Деца и Бъдеще А на тях не им пука за Белите Роби от България Защото сме такива без Образование Здравеопазване не куря Москов старае се човека и то се вижда кой не го иска в Власта но се примирете че ние сме Ибрикчийте в ЕВро Съюза
  • 70 150млнкредит

    3 2 Отговор
    Господи мили, изпрати ни един Путин, че ни писна от друсани чалгаджии, мутри и мутренски друсани продажни политици!

    Коментиран от #75

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Лелее

    2 0 Отговор
    Срам за българското образование!
    Научете се да пишете!
    Между другото, напълно позволено е да поставяте препинателни знаци измежду безбройните си и неподредени мисли.
  • 73 ГОЙКО

    2 2 Отговор
    СЕГА ЩЕ ВИДИТЕ КОН БОБ ЯДЕЛИ ПУТИН ДОКАЗВА ЧЕ РУСИЯЕ ВЕЛИКА СТРАНА .ЕВРОПА МОЖЕ ОЩЕ МАЛКО ДА ПРОДЪЖИ ИКОНОМИЧЕСКАТА БЛОКАДА- СЪЖАЛЯВАМ ЧЕ НАШИЯТ ПОЖАРНИКАР СЕ ПРАВИ НА ГОЛЯМ ДИПЛОМАТ . ХОРА ТОЗИ ЧОВЕК Е ГОТОВ ВСЕКИ МОМЕНТ ДА ЗАМИНЕ ПРИ СВОЯТА ПЪРВА ЖЕНА .А ВИЕ СЕ ОПРАВЯЙТЕ.
  • 74 USA

    2 2 Отговор

    До коментар #71 от "Russia":

    ПоДЕСЕТВАМ МЕКИТЕ КИТКИ РАЗВРАТА ПОРНОГРАФИЯТА и ВСиЧКИ ПОРОЦИ са ОТ USA
  • 75 FR V

    2 4 Отговор

    До коментар #70 от "150млнкредит":

    Всички руски мекерета да си взимат багажа и да изчезват в Сибир.
    Не ни трябват нито русофили, нито Путин, нито руските добрини!

    Коментиран от #76

  • 76 гост

    2 3 Отговор

    До коментар #75 от "FR V":

    хахахха...Явно те сърби халката. Остави русофилите, кажи как и къде мислиш да разкараш българите, че да останете само "вие" и да се чешете на спокойствие.
  • 77 ArSey

    1 2 Отговор
    Нечий мозък дотам промит, че е заприличал на присадена фуска, е родил това словоблудство по-горе. Трезво мислещите хора са наясно с откровенните въртели в текста и извратеното въсприятие на европейската идеология, която в момента изпреварва с извратеността си даже комунистическите идеали от времето на соцреализма. Нищо! Вие не сте виновни. Добре, че сте преходни. И това време ще мине, и Вие също... Истинските неща остават и, слава Богу, че нито една от вашите(Европейски) ценности не е сред тях. Амин!

    Коментиран от #81

  • 78 reigan

    1 2 Отговор
    Путин ще завърши земния си път разстрелян в някоя землянка от свой войник,а в по лошия вариант заловен и съден от свойте сънародници

    Коментиран от #80

  • 79 инкогнито

    2 3 Отговор
    за всяка свиня има коледа
    неговата коледа вече наближава
  • 80 mediator37

    2 0 Отговор

    До коментар #78 от "reigan":

    Ако вместо Путин беше написал Горбачов щях да ти повярвам.
  • 81 no matter

    2 2 Отговор

    До коментар #77 от "ArSey":

    Подкрепям!!! Посочва им се някой виновник и те кълвът като рибки, защото не могат да сформират собствено мнение. Естествено някои припечелват от разпалване огъня на новия вид пропаганда- интернет форуми.
  • 82 urban

    0 0 Отговор
    забрявихте кои сте,лесно се самонагаждате ,но това ще ви съсипе.Жалко за умните хора ,който страдат наравно с другите.
  • 83 стоян георгиев

    1 2 Отговор
    едно наистина обективно мнение показващо вече отрезвеното отношение към московския сатрап.
  • 84 Калин

    0 2 Отговор
    OMG ! Възходът на националистическите партий, които Путин финасирал, възпрял ЕС да се справи с пришълците. Вие нормални ли сте? Хора, не се лъцете по платените статий
  • 85 опсмопсус

    2 2 Отговор
    джон кери призна пред конгреса, че са получили пари от катар, 3млд. долара да махнат Асад!
    И изпуснаха идил с ясната мисъл, че няма да могат да ги управляват!
    Пътя на газта беше катар, йордания, сирия, турция, гърция и натам за европа!
    За всичко, пропагандната западна машина обвинява Русия!
    Жалко за тези слепи българи, които се кланят на сащ и меркел!
  • 86 ОБЕКТИВЕН

    3 0 Отговор
    СТИГА С ТАЯ ЕВРОГЕЙСКА ПРОПАГАНДА!

    СТИГА!

    ДО КОГА ЩЕ НИ ЗАТРИВАТ КАТО НАРОД??!!!

    ДО КОГА?

    КАКВО ЩЕ ОСТАНЕ ОТ БЪЛГАРИЯ СЛЕД 10 ГОДИНИ?
  • 87 toi

    3 0 Отговор
    Вятър ечи, Балкан стене,
    сам юнак на коня
    с тръба зове свойте братя:
    всички на оръжие!

    Дойде време, ставайте,
    от сън се събуждайте,
    доста робство и тиранство,
    всички на оръжие!

    Който носи мъжко сърце
    и българско име,
    да препаше тънка сабя,
    знаме да развие!

    Добри Чинтулов

  • 88 БАЙ ГАН4О

    2 2 Отговор
    Разговарям с много хора ,вси4ки са за Путин.Немога да си обясня отрицателните коментари (за турците е ясно).От запада дойде само разруха и то тотална.Това го вижда и Орхан Мурад.В тази псевдодемокрация хората оскотяха(говоря за нормалните хора).Така 4е не се хабете да пишете глупости.И последно КОЙ КОЛКОТО Е ПРАВ ТОЛКОВА ДА Е ЗДРАВ.

    Коментиран от #91

  • 89 Anti Idiot

    2 2 Отговор
    "Анализатор"е титла, за която дават мило и драго обикалящите като цветарки по медиите ... Политически-коректно е да се изписва с две букви "л" !?
  • 90 Го4о

    2 3 Отговор
    Путин е САТРАП - ВОЕННОПРЕСТЪПНИК и трябва да бъде съден за това... подобно на Садам Хюсеин!
  • 91 стоян георгиев

    2 5 Отговор

    До коментар #88 от "БАЙ ГАН4О":

    от запада идва разруха само за такива като теб,за всички други идва просперитет,а от изтока идва просперитет само за делян пеевски,христо ковачки или валентин златев на останалите ви е отредено да рецитирате стихотворения и да махате радостно с ръчички докато минават с бронираните лимузини покраий вас!

    Коментиран от #94, #98

  • 92 Yavor

    3 2 Отговор
    Ne budete zabludeni ovce nad 80 % ot neshtata koito gledame sa propaganda spomnete si koi ni e osvobojdaval
  • 93 Jack Bauer

    6 2 Отговор
    Не знам кой кого на какво място ще сложи, но като гледам mr. Gey не си прави сметката че над 65% от жизненоважните суровини се намират в Русия, Китай, Индия които на всичкото отгоре направиха алианц с Южна Америка и ... ще видим кой на какво място ще седи след година - две.
  • 94 mediator37

    2 0 Отговор

    До коментар #91 от "стоян георгиев":

    Ти пък как го джироса Делян Пеевски на комунизма, "изтока", че и на Путин? Като свърши комунизма 1989г. Пеевски е на 9 години, защото е роден 1980г. Пеевски си е баш рожба на дермокрацията.

    Коментиран от #137

  • 95 гост

    2 2 Отговор
    Тази статия твърди или поне така се бил изразил някой си белгиец, че Русия със своята агресивна политика предизвиква повечето от изброените кризи по-горе ?!? Сериозно ли? Нима бежанската вълна започна след намесата на Русия в Сирия? Не! Това е контролиран процес от други заинтересовани страни да ислямизират Европа, която отдавна им е паднала на крака и за това Русия вина няма. Европа отдавна разреши да бъде потъпкана, като позволи на всички тези гостенчета да правят каквото си искат, да строят джамии и да не се съобразяват с правилата в дадената държава. И затова някой им е позволил това да се случва! Ако вие сте на мястото на Путин и очевидно, да не кажа очеизбодно, в близост до вашата държата се правят преврати (добър въпрос е кой направи този преврат и кой го спонсорира ?!?), вие като държавен глава ще оставине нещата така без да вземете мерки?!? Едва ли... Просто интереса е насочен към това Русия да бъде дестабилизирана. Защо? Проблемът започна отдавна, когато известен политик от Великобритания каза, че Русия разполага с много ресурси и някак си това не е честно спрямо останалите... ето от там идва всичко. Борба за надмощие и обграждане на Русия. Но не е нужно да сте ходили в казарма или да сте военен стратег, за да знаете, че това е непревземаема земя... нужно е само да се замислите, но пък имайте предвид, че мисленето води до изпотяване, а след това и до вмирисване като страничен ефект от продължително, некачествено мислене...

    Господа коментатори и други такива не много грамотни - моля ви, спазвайте хигиена що се отнася до средствата на информация, които използвате, за да излагате плиткоумните си мисли на показ. И се научете да пишете да родния си език !!!

    "Винаги с Германия, никога против Русия".
  • 96 спакойна

    2 2 Отговор
    Лилипуткин и рашъните сами си забиха автогол като анексираха крим и водят война да завземат демек откраднат 40-процента от украйна и петрола и газта падна а те само от това се издържат 100-рубли 1-долар и имат ембарго от европа за техните така наречени олигарси или бизнесмени разбирайте мафиоти и мутри че максимум до 2-3 години великата руска икономика ще рухне и пияндетата и лумпен пролетариатите там ще направят нова революция и знайте генералите от кгб-е качиха полковника путин на власт но като им загори отзад те първи ще се отрекът от него и ще го свалят от власт както винаги се получава в човешката история още от римско време то неможе президент-министър председател и обратно 15-16 години подред щом иска мед да знае че има и жило.
  • 97 ХИХИХИ

    2 2 Отговор
    ЩЕ МУ НАПРАВИТЕ 1 СВ...А НА ПУТИН. ЩО НЕ ГОВОРИТЕ ЗА ТОЗИ ОТ РОМСКИ ПРОИЗХОД-ОБАМБА ЛИ БЕШЕ. ТЕ СА НАВСЯКЪДЕ В СВЕТА И НОСЯТ"ДЕМОКРАЦИЯ". АМИ БАБА МЕРКЕЛЩАЙН-? НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ ЧЕ СКЛЕРОТИЦИ И КРАДЦИ ВИ БЪРКАТ В Г..А, АМИ НАЙ-ЛЕСНО-ПУТИН, ТА ПУТИН. ТОЙ ДА ВИ НАРЕЖДА ДА ПРИЕМАТЕ НОВИ М....ЛИ ОТ АФРИКА-?

    Коментиран от #99

  • 98 ааа

    2 2 Отговор

    До коментар #91 от "стоян георгиев":

    Напъни се малко само тва ли можеш стояне така пари се не изкарват
  • 99 ХАХАХА

    2 2 Отговор

    До коментар #97 от "ХИХИХИ":

    -Колко копейки днеска изкара като заплата руско тролче такова?....-Има ли за кефир....?-Ако не ти стигат ще ти отпусна няколко стотин милиона евро заем ооо голям пъъъърдон 4-милиарда лева направо да са 2-милиарда евра от банка КТБ която я окрадохте за има няма 2-години със вашият приятел от ромски проиход банго василчо и сега го криете при вашите приятели в белград.

    Коментиран от #106

  • 100 ХИХИХИ

    1 3 Отговор
    ДО ХАХАХА- ЛИЧИ СИ ЧЕ СИ ЛИЗАЛ Г..А НА ОБАМБАТА И ДНЕС. НО ТОЙ ДАВА ДА МУ ЛИЖЕШ Г..А , НО НЕ ДАВА КОПЕЙКИ
  • 101 гостенин

    4 1 Отговор
    Как успяхте да я изпишете таз помия бре.
  • 102 Оракул

    2 4 Отговор
    С Л А В А Н А Р У С И Я!!!!
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 дядо Иван

    2 3 Отговор
    Лекувам същества наречени Русофоби - Записването става веднага
  • 105 7777777

    4 2 Отговор
    Той Путин си е на мястото и много добре прави, ами кой да сложи на мястото им американците, че се бъркат във вътрешните работи на почти всички страни по света и искат да им играят по тяхната свирка, който не иска започват задкулисни игри-разузнаване, компромати, изнудване, саботажи, натиск върху правителства с една цел да станат световен хегемон. Добре, че има такива страни като Русия, Китай, Индия и Бразилия, които си направиха съюз-БРИГС, направиха си и банка, следват независима политика, преследват си националните интереси, ще имат взаимноизгодна търговия. А ние сме на грешната страна!
  • 106 тъйва

    2 3 Отговор

    До коментар #99 от "ХАХАХА":

    Бъркаш батюуту, КТБ е иСточена точно по Хамерикански ва! Ако някой в Русия направеше това, братчеда Путин щеше вече да го е пратил да строи Сибирския път!...тъй, и ний не иСточваме щот няаме толкова акъл... за тоуа ний си ги печатаме!

    Коментиран от #108

  • 107 WarInside

    0 0 Отговор
    Кой къде слагате бре ?!?! На тоя само можем да му пръднем на ...
  • 108 ХАХАХА

    4 1 Отговор

    До коментар #106 от "тъйва":

    всичките грабежи и източване на банки са от агенти и агентура на бкп-бсп в скоби К които са учили във ссср и затова плащаме най-скъпият бензин дизел газ ядрено гориво и т.н.даже си развалихме морето и планините за да строим жилища на кохорти алкохолизирани руснаци...но той началника в небесата си знае работата след 1 година 200-рубли 1-долар след 2 години 300-рубли 1-долар и блаженни са вярващите които не са видели а вярват на великата руска икономика и тяхно ще е царството небесно...амин.

    Коментиран от #109

  • 109 тъйва

    2 2 Отговор

    До коментар #108 от "ХАХАХА":

    тъй ва, те хамериканците и запдняците ни имат за слуги кат дойдат тук...улиат са пиандетата обратни, а грозните им булки ша каиш, че батка не са видяли, дан говори че ний сме лошите,че зорлен сме ги тъпчели с наркотици...е аз праасенца си глеам, ама такива свине не са за търпяни ва! Убуу им тук на говедата, ама кат одят в къщи разпраят, че сме били туземци и зарад туй са държали и те така!
  • 110 ттт

    1 1 Отговор
    Заради россия „ние духаме супата

    Коментиран от #111

  • 111 TnT

    2 1 Отговор

    До коментар #110 от "ттт":

    ТОЧНО ТАКА КОЛЕГА И ТОЗИ ОТГОРЕ НА СНИМКАТА ВЕЛИКИЯТ УГУРО-ТАТАРО-ФИНСКИ ВОЖД СЛЕД ВРЕМЕ НЯМА ДА ГО ИСКАТ ДОРИ В МОНГОЛИЯ И СЕВЕРНА КОРЕЯ....ЩЕ МИ ПРАВИ И ОТКРИВА СЪС ТУРСКИЯТ ПРЕЗИДЕНТ НАЙ-ГОЛЯМАТА ДЖАМИЯ В ЕВРОПА И ТО В СТОЛИЦАТА НА РУСИЯ МОСКА....НАПРАВО ТРЯБВА ЗА ТОВА НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО СПРЯМО РУСИЯ И ПРАВОСЛАВНОТО-ХРИСТИЯНСТВО НЕЗАБАВНО ДА БЪДЕ ВЪДВОРЕН ВЪВ ОЛОВНИТЕ МИНИ В СИБИР НА СПЕЦИАЛИЗАЦИЯ!!!
  • 112 ЕВРОПЕЕЦ

    2 2 Отговор
    Още един агент на ЦРУ колабира с изказванията си! Трябва да признаем на щатските агенти че са ненадминати в плетенето на интриги и докато се опомниш така са те оплели че не може да се освободиш!!! Само да му припоня на тоя гъзолизец че сирииците бягат от 3години насам от Турската Организация ИДИЛ!!! Руснаците се намешаха преди 3 месеца за да искоренят чумата която напада като болест държави като Украйна, Сирия, Ирак, Либия и наред беше и Иран!!! Да припомним че Украинската ситуация се получи след като приватизираната от сащ УКРАИНСКА ДЪРЖАВНА ГАЗОВА КОМПАНИЯ започна да извива ръцете на Руснаците и да краде газта транзитирана за Европа! В документите на ЦРУ Европа фигурира като "TARGET" тоест МИШЕНА! И целта беше разрив в отношенията между РУСИЯ и ЕВРОПА защото техният тесен съюз би изместил сащ от световното господство!!! И за сега го постигат! Русия и Европа се самоунищожават заради омраазата която сащ насаждат и просто гледат отстрани да оберат дивидентите! А истинският ТУМОР Е сащ!
  • 113 РУСКАТА АРМИЯ

    3 2 Отговор
    Май ТОЙ ЩЕ ВИ СЛОЖИ НА МЯСТО! ХАХАХАХАХА! ХИТЛЕРИСТКА АМЕРИКА И БЕЛИЯ ДОМ ЩЕ Е СЛЕДВАЩОТО МЯСТО НА КОЕТО ЩЕ СЕ ВЕЕ РУСКОТО ЗНАМЕ!!! И ПОМНЕТЕ ГОСПОД ПОМАГА НА СПРАВЕДЛИВОСТТА А НЕ НА АЛЧНОСТТА! БОГ ДА ПАЗИ ПУТИН!!!
  • 114 докъде стигна техниката

    2 2 Отговор
    хей комунета и руски тролчета то е ясно че не си пиете хапчетата ама нещо ми се струва че имате мокри сънища със другаря лилипуткина?

    Коментиран от #115

  • 115 Дядо поп

    1 3 Отговор

    До коментар #114 от "докъде стигна техниката":

    За заболяванията на наречените от тебе руски тролчета
    все пак има лекарство ама за твоето слабоумие лек няма.

    Коментиран от #116

  • 116 докъде стигна техниката

    2 1 Отговор

    До коментар #115 от "Дядо поп":

    аз съм болгарский мужик а не кавказкая пленница като теб панятна мой маленкий юрик
  • 117 Russia

    2 2 Отговор
    Русофилы хайде в Русия няма какво да направите в Европейска България
  • 118 Годжи

    3 2 Отговор
    ПУТИН СИ Е НА МЯСТОТО АМИ ВИЕ КАДЕ СТЕ БЕ МНОГО ШУМ ЗА НИЩО
  • 119 Годжи

    3 2 Отговор
    ПУТИН СИ Е НА МЯСТОТО АМИ ВИЕ КАДЕ СТЕ БЕ МНОГО ШУМ ЗА НИЩО
  • 120 Russia

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "шшш":

    1 евро =83 рубли къде Путин ? Във голяма си дупка )))
  • 121 Brdsword

    1 2 Отговор
    Ще сложите вие Путин ... Смешна пропагандистка медиика на хранилка я у ГЕРБ, я у някой друг източник - и както се вижда пригласяна от платени или безплатни. Като взема да чета разни келеши, разни философстващи смешни ... на които всяка подкрепа, признание или симпатия към Русия им е дъвка за комунизъм в плоските л*.нодумните устенца - да се нервя ли да се смея ли не знам :) . Като ей тая българска женшина #115 или пък Европейския бай ганю #117. Харесва ли ви или не ентусиасти и псевдо-демократи с кухи кратуни, ако не беше Русия - единия щеше най вероятно да е женшина наистина (не че и сега едва ли е друго), а другия щеше да е анадолски кенеф (да - и сега звучи като такъв). От напъни да се изживяват на модерни и компетентни някои хора хич не се усещат сами как изглеждат като тролещи комунисти. Говоря именно за разните русофобски изблици като тези.
  • 122 Russia

    2 1 Отговор
    Цяла Русия в дупка , поради ЦАР ПУТИН))
  • 123 мдаааа

    1 2 Отговор
    Всички западофилчета се разпознават лесно:тениска с дълъг или къс ръкав,разбира се ментета на реклами на модни къщи гучи-смучи, армани-ох мами и т.н., ако са с шорти задължително бръснати краченца, ако не то евтини и впити вмирисани менте дънки...е, от това по гейско здраве му кажи....а най-зле горките са дето като обличат тениски с знамената на щатите или британия и хората ще кажат: бреее гледай Западняк тц,тц,тц!
  • 124 о дааа

    2 1 Отговор
    Има и по зле да видиш някое облякло тениска с лика на Че гевара,или терориста Сталин или пък на джуджето Путин.Да не си е обръснал краката и космите да му са станали на четина като на диво прасе и с жълти зъби на глиган,леко брадясъл,сложил кръст на врата като се прави на вярващ но същевременно с духа на убиец и сатанист.Така че винаги може да бъде и по зле

    Коментиран от #127

  • 125 reigan

    2 1 Отговор
    каквото и да се приказва ще има възмездие за българомразеца путин и цялата армия от г.золизци и предатели наречени русофили,комунисти и интернционалисти
  • 126 смешки

    3 1 Отговор
    тука има 6-7 пенсионери от тях 1или 2-ма са бивши малиционери другите са ушета или доносници на бившата ДС и лижат руски задни части а се мислят за български патриоти...ама са си смешници клоуни циркаджии и кукли на конци и то от най-дивите и щастивите защото са от дълбокият и забравен провансалски произход и по-душа и по-битие и житие прости им гоподи те незнаят 1-во българили са 2-ро комунисти ли са 3-социалисти ли са 4-руснацили са 5-2-йни 3-йни агенти на цруто ли са 6-то бизнесмени ли са 7-мо май са си направо на медикаментозно лечение....със диагноза многоличностно раздвоение на личността плюс шизофрения и мания за преследване.

    Коментиран от #138

  • 127 точен

    1 2 Отговор

    До коментар #124 от "о дааа":

    Описал си правилно истинските мъже....май си падаш по тях
  • 128 тъй

    2 2 Отговор
    Докога запада ще ви използва, като изтривалка и докога ще ви се подиграват с този шенген, докато се разпадна ли? А сега като входна изтривалка заради западните ви братя, трябва да посрещаме всякаква Сган, едва ли не със сол и хляб и да си трият грозните крака през земите ни. Скоро ще сте окупирани, ама не от Русия!...ай тогава ходете да ревете на запада, ама няма да ви чуеее....Помни Украйна!
  • 129 Майстор Манол

    1 2 Отговор
    " Да сложим Путин на мястото му "
    Да, чакаме го като президент на НРБ.
  • 130 Аном

    2 2 Отговор
    Много сте малки да коментирате такава личност ,господа АЧКЮпеци.я се замислете къде сте вие ,къде е той господа шизофреници от медийното пространство
  • 131 АПБ

    2 2 Отговор
    Путин е най големия
  • 132 ФСБ

    1 2 Отговор
    Путин е политик за пример на всички!!! И да престанете да си давате г.за на тоя и оня и да пишете поръчкови статии. Такива писарчета се нарича журналистически про....ки!
  • 133 бай Хой

    1 2 Отговор
    "Автора" да каже кога започна войната в Сирия? и бежанците само сирийци ли са? Афганистанци, пакистанци, иранци, северноафриканци...МАЙ някой не омни преди 1-2 години какво беше по бреговете на Италия? Мушмороци!! Путин ли ви копае златото, а се събират смс-и да се спасяват дечица? Автора да напише една статия колко кредити се изтеглиха от връщането на боко !
  • 134 хаха

    1 1 Отговор
    и косово ли го създаде Путин?
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 айдеее

    0 0 Отговор
    Рада дълбоката - президент
  • 137 стоян георгиев

    2 1 Отговор

    До коментар #94 от "mediator37":

    рожба ,рожба ама като влезеш в пик или блиц и се оазваш в руската национална телевизия :),а уж пеевски е депутат на дпс демек трябва да е турски фен:)).освен това съвсем случаино в ктб oсновен акционер е руски инестиционен фонд,а пък пеевски купи и булгартабак с намерение да изнася цигари за къде????за русия!!!демек 2+2=4

    Коментиран от #139

  • 138 стоян георгиев

    2 1 Отговор

    До коментар #126 от "смешки":

    мнението ти съвпада с моето на 100%!
  • 139 Той

    2 2 Отговор

    До коментар #137 от "стоян георгиев":

    Ха, Десо ма, ти и по други форуми ли тролиш. На три стана тъчеш а? И как е заплащането? От Козяк дават ли ти цетчета? Явно това ти е професията-тролене във Факти, БЛИЦ и Пик :):):):)

    Коментиран от #140, #141

  • 140 tost

    2 2 Отговор

    До коментар #139 от "Той":

    Тя Деска страда от раздвоение на личноста,един път е деса с феса,друг път е стоянчо :).Мнго ми е интересно как Европа ще спре Путин, бежанската вълна разделя и разпада ЕС а Сащ имат най слабия президент(Обанана).

    Коментиран от #142

  • 141 стоян георгиев

    2 2 Отговор

    До коментар #139 от "Той":

    милиционерче, няма как да ме анализираш,да ти е ясно!!!!може само да правиш грешни милиционерски хипотези докато мишкуваш в дупката си чакайки поредния си хонорар,но съм сигурен че работодателите като гледат колко си ефективен срещу мен са ти намалили сериозно рублите,а и инфлацииката ги поизяде :))))))))!
  • 142 стоян георгиев

    2 2 Отговор

    До коментар #140 от "tost":

    ес изглежда като на коча мъ.ята клатят се ама не падат :)))!ес става все по-силен от година на година въпреки трудностите и критиките,тои се развива динамично и просперира все повече и повече ,като днес е икономически лидер в световен план.путин пък е колкос на глинени крака както бе и ссср ,държи се на обещанието ,че ще докара на руснаците просперитет вземаики им свободата,но няма да има как да спази обещанието си и вече се движи ускорено по нанадолнището.в момента в който свърши тотално парите ще има големи смешки в русия ,но за съжаление тогава вие путинофилчетата удобно ще забравите кви сте били ,вместо да поемете натам да защитите путин от гневните руснаци.

    Коментиран от #143

  • 143 до деса поетеса

    1 3 Отговор

    До коментар #142 от "стоян георгиев":

    "ес става все по-силен от година на година въпреки трудностите и критиките,тои се развива динамично и просперира все повече и повече ,като днес е икономически лидер в световен план." БЕШЕ ДО 2008-МА КОГАТО ИМ СКАЛЪПИХА КРИЗАТА, А СЕГА И БЕЖАНЦИТЕ. Къде го видя тоя просперитет. Колко бежанци прие уса?

    Коментиран от #145

  • 144 мдаааа

    2 2 Отговор
    Всички западофилчета се разпознават лесно:тениска с дълъг или къс ръкав,разбира се ментета на реклами на модни къщи гучи-смучи, армани-ох мами и т.н., ако са с шорти задължително бръснати краченца, ако не то евтини и впити вмирисани менте дънки...е, от това по гейско здраве му кажи....а най-зле горките са дето като обличат тениски с знамената на щатите или британия и хората ще кажат: бреее гледай Западняк тц,тц,тц!

    Коментиран от #146

  • 145 стоян георгиев

    2 1 Отговор

    До коментар #143 от "до деса поетеса":

    уса е приела поне 15 млн.бежанци в последните няколко години.сега тече процедура по тяхното легализиране и съответно за тяхното бъдеще.основно уса е изградена от бежанци от целия свят,сега са предимно от латинска америка,но има и огромни маси от африка ,азия и дори от европа!
    от 2008 до днес живота в европа е повишил стандарта си дори и у нас!горе долу тва са фактите,макар и шокиращи за теб!
  • 146 стоян георгиев

    2 1 Отговор

    До коментар #144 от "мдаааа":

    ха,ха,ха....оххххх ха,ха,ха....гучи-cмучи гейска работа ей!!!!!друго си е панталона с ръб и зализания олисял перчем и прозиращия пиянски поглед нали ,а?изби рибата !!!ти явно си фен на миков този манекен на лявото руско -българското мъжкарство?:))))))))))))

    Коментиран от #147

  • 147 Той

    1 2 Отговор

    До коментар #146 от "стоян георгиев":

    Десоууу, на Путин може да му го сложиш от единия крачол в другия.

    Коментиран от #148

  • 148 стоян георгиев

    2 1 Отговор

    До коментар #147 от "Той":

    еи затапи ме край,спирам да пиша след този контракоментар!!!!