Last news in Fakti

25 Февруари, 2016 11:28 2 814 3

Изгубени в...доклада

  • милен ганев-
  • ктб-
  • изгубени-
  • доклада
Изгубени в...доклада - 1
Снимка: БТА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Българският данъкоплатец даде 22 милиона долара за доклад, който няма право да чете. Той е делегирал права на народните избраници, които теоретично могат да го прочетат заради него, но не могат да му го разкажат, защото ги грози затвор.

На практика обаче те не го четат, дори за собствена консумация, защото не им е интересно, не знаят английски или четивото им идва твърде обемно. Първият, който го прочете по диагонал извика победоносно, че вътре няма имена на политици и интересът към доклада стана нулев. Няма да трошим народна пара за превод на български я. Малко ли платихме за английския вариант? Пуснатите наскоро списъци с вложители на КТБ не предизвикаха никакъв интерес у обществеността, която не е в състояние да задържа концентрацията си върху дадена тема дълго време.

Случаят КТБ се проточи толкова, че мястото му вече не е в новинарските емисии, а в отделна рубрика на предаването "Минаха години". Популярна поговорка гласи, че човек никога не получава втори шанс да направи първо впечатление. Какво да направят клетите вложители Вежди Рашидов, Васко Кеца и Луна. Те бяха първите, чиито имена се завъртяха около затворената банка заради горницата над гарантираните влогове. Парадоксално или не, те бяха заклеймени от своеобразния народен трибунал като народни изедници, не защото са източили банката, а за това, че имали пари в нея. Първото впечатление се оказа толкова силно, че обяснителната спирала, в която влязоха волно или неволно замесените, затвърждаваше негативния им облик.

Схемите с правоъгълници и стрелки, които публикуваха медиите, за това кой, как и накъде завлякъл толкова и толкова милиони, допълнително объркаха и без това дезориентирания като в димна завеса народ. А както знаем, това, което не разбираме, най-напред ни изнервя, а след това решаваме проблема като го изхвърлим от съзнанието. Навремето покойният главен прокурор Иван Татарчев се бе заканил да върне в чувал от Виена сочения за разпределител на "червените куфарчета" висш кадър на БКП Огнян Дойнов. Ако привечер медиите гръмнат с "шокиращата" новина, че Сотир Цацаров носи "на конче" Цветан Василев към София, аудиторията на "Мама готви по-добре" просто ще превключи на "Черешката на тортата". А и някак оставаме с усещането, че политическата класа няма особен интерес от края на сагата "голямото завръщане"...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван Иванов

    1 0 Отговор
    Няма да доживем престъпник като Цветан Василев да бъде върнат в България и осъден за източването на пирамидата КТБ! Пък и нека някой се пробва да носи на конче Сотир Цацаров, а?
  • 2 Глас

    0 1 Отговор
    Когато нещо важно има да се случва/чува/прави, очите на бедния народец биват замазвани с какви ли не простотии - дали ще е Воленчо, дали ще е сега гръцката граница или Черешката на тортата.
    Тоз народ скоро няма да го има, само сигурният "електорат", отглеждан от 26 години...

    Коментиран от #3

  • 3 незнайко

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Глас":

    Има много истина в твоето изказване, но все още са малко хорато разбиращи това.