Last news in Fakti

8 Март, 2016 15:57 1 719 0

Обявиха имената на експертите, които работят по фалита на КТБ

  • ктб-
  • аликс партнърс-
  • пари-
  • фалит

Даян Хюз е управляващ директор в един от отделите на „Аликс партнърс“

Обявиха имената на експертите, които работят по фалита на КТБ - 1

Фондът за гарантиране на влоговете обяви имената на експертите от „Аликс партнърс“, които работят по случая с Корпоративна търговска банка. Това са Даян Хюз и Пол Хък. Чрез съобщение на страницата на Фонда се опровергават информациите, че наетата фирма не е истинската компания, занимаваща се с разследване на банкови фалити.

В края на миналата седмица в медиите се появиха информации, че наетата фирма за разследването на КТБ всъщност не е истинският „Аликс партнърс“. От съобщението става ясно, че компанията, която работи по казуса с КТБ, е 100 % дъщерна на голямата компания за межнудародни разследвания. Също така самите „Аликс партнърс“ допълват, че подобни информации не помагат за разследването.

Даян Хюз е управляващ директор в един от отделите на „Аликс партнърс“. Тя работи в компанията от 2015-а година след обединението й с друга компания от бранша. Хюз има 30-годишен опит във финансовите разследвания. В настоящите й ангажименти е посочено, че тя води разследването на банката, за която се твърди, че е направена огромна измама. Също така в задачата й е описано, че разследването се води с визия за съвети към кредиторите за потенциални действия за събиране на вземанията.

Работата по КТБ е описана и в настоящите ангажименти на Пол Хък, който е директор на отдела, в който работи и Даян Хюз. За КТБ е посочено, че има нетни активи за 3,7 млрд., но се твърди, че е извършена измама чрез кредитиране, довело до дефицит от 3 млрд.

Докладът на компанията е достъпен за четене в секретната секция на парламента. Ако се приемат законовите поправки, предложени от ДПС, той може да бъде оповестен и публично.

Над 30 млн. лева са събрали синдиците на Корпоративна търговска банка за една седмица. Това показва седмичният отчет на синдиците от първата седмица на месец март.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА