Last news in Fakti

6 Март, 2016 12:49 4 521 44

Освобождение без освободител

  • освобождение-
  • без-
  • освободител

Дали Русия не ни избави от едни по-добри времена

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Българският национален празник определено вълнува и Русия. За това и руското издание Live Journal публикува интересна гледна точка спрямо празненствата в България. Материалът представя ироничен поглед към историческите събития.

Има информации, че България е отпразнувала националния си празник с Турция, но без Русия.

На 3-ти март България отпразнува деня на своето освобождение от османско иго. Според The Bulgarian Times за празненствата на Шипка през тази година е бил поканен турският президент Реджеп Ердоган. Между 1396 г. и 1878 г. България е част от Османската империя. В резултат на победата на Русия в руско-турската война от 1877 – 1878 г. се подписва Санстефанският мирен договор и българите получават своята независимост.

Този ден се явява национален празник на България и се чества чрез събития из цялата страна. През последните години обаче на тържествата не бе поканен руски представител, което предизвика сериозни дебати сред българското общество.

Местните власти обясниха този факт с това, че днес София има по-близки връзки със своите някогашни поробители от Турция, от колкото със своите освободители от Русия. Говори се и за това, че в България е била пролята повече турска кръв, отколкото руска.

Според някои хора освобождението на България се явява много спорен исторически въпрос. По тяхно мнение след „руската инвазия“ в страната са настъпили много по-тежки времена. Бившият ръководител на организацията на турското малцинство в България – Движението за права и свободи Лютви Местан, както и някои от неговите привърженици твърдят, че „българите никога не са живели по-добре, отколкото във времето, в което са били част от Османската империя“. Между другото Местан бе отстранен от ДПС, заради подкрепата си към турското нападение срещу руския самолет Су-24 през ноември.

В резултат на тези събития, българите живеещи в Лондон решиха да отпразнуват националния си празник пред руското посолство в Англия.

В тези новини всичко е прекрасно. И честването на българския национален празник в Лондон. И празненствата за освобождението от Турция с турците. И празнуването на освобождението без освободител. И плача „по едни отминали по-добри времена“.

Тези толкова хубави времена, на които Русия сложи край.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 неутрален

    6 0 Отговор
    Наистина народ, който не знае и тачи историята си е без ценностна система, но защо сега толкова интензивно започнаха някои "умници" да говорят, че тази до сега покацвана история не е нашата история и тези исторически дати не са истинските дати, стига с тези пароноици, които може и5 да са платени за да ни отклоняват от жестоката настояща действителност, а те да тичат по студията и да получават тлъсти хонорари, а бедния народ да го омайват с минали исторически събития, които както и да се промени дадена дата няма да ни стане по-топло и уютно, няма да се увеличат пенсиите, няма да се увеличат минималните заплати за да живеем по-добре, няма да се подобри състояниято на бедните да не ровят по кофите, няма да се подобри обгрижването наинвалидите. СПРЕТЕ МРЪСНИ ТЕЛЕВИЗИОНЕРИ ДА КАНИТЕ ТУНЕЯДЦИ, КОИТО ДА СЕ ОПИТВАТ ДА РАЗМЪТВАТ МОЗЪЦИТЕ НА ХОРАТА И ДА НЕ СЕ БОРИМ ЗА ПО- ДОБРО НАСТОЯЩЕ! СПРЕТЕ С МРЪСНИТЕ СИ ПРОПАГАНДИ!
  • 2 ГЕРБ

    6 0 Отговор
    В тази "дуржава", няма държава! - Става въпрос за България!
    Има само марионетки, които са се продали, продават собствения си народ и интересите на "държавата ЕС" на Кукловоди от Бюксел, САЩ и т.н..
    Смешници и клоуни от първия до последния!
    Само, че не е за смях, а за плач!
  • 3 ААА

    6 0 Отговор
    След като и това чуха ушите ми. Брадато нищожество закичило се с титлата професор,нарече Априлското Въстание-Русофилски бунтове против законната власт.Президента дори и не спомена,кой ни е освободил,и от кого,а можеше да изтъкне,в траурното си слово,по случай трагичната кончина на Трифон Иванов,какъв гол бил забил във вратата на Русия.
  • 4 опсмопсус

    3 2 Отговор
    ПОДМЕНЕТЕ ИСТОРИЯТА НА ЕДИН НАРОД И ТОЙ ЩЕ БЪДЕ В КРАКАТА ВИ, ЛЕСЕН ЗА УПРАВЛЕНИЕ И ДОЕНЕ!
  • 5 шшш

    4 0 Отговор
    След 20 години сигурно ученици ще прочетат в учебници ни по история - През 2026 г. Турция се обедини с бившия вилает България ,където ги посрещнаха доволни и свободни гражданите на България с хоро и портрети на Левски ,който се бил против руски окупатори..Нищо чудно ....
  • 6 Чукча

    5 0 Отговор
    И това доживяхме,продажници от най.различен калибър да оплюват и подменят историята ни,да загърбват националните интереси,да забравят пролятата кръв и убитите българи,да са готови за шепа сребърници да продадат народ и родина.Няма друга такава държава-да има национален празник на който никой не смее да каже кой и от кого ни е освободил,да изкарва Левски терорист,да отрича Ботев,Каравелов,Вазов.По-добре да няма такъв празник,защото е срамота.
  • 7 Методи Методиев

    5 0 Отговор
    Ако не беше жестока действителност, щеше да е страхотен комедиен сериал! Събудете се Българи!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 8 ГОГО

    4 1 Отговор
    ТУК СТЕ ПОКАЗАЛИ КОСТИ ОТ БАТАШКОТО КЛАНЕ. НЕЗАВИСИМО ОТ НЕСПИРАЩАТА ЛЮБОВ НА БАТАЧАНИ КЪМ РУСИЯ, СЪВЕТСКИЯ СЪЮЗ, БИВШИЯ ПРЕЗИДЕН ПЪРВАНОВ И БАТАШСИЯ МУ ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ, НЕЗАВИСИМО ОТ ПАРТИЗАНСКОТО МИНАЛО НА БАТАЧАНИ И УБИЙСТВОТО НА 60 ПАРТИЗАНИ И ПРЕСЛЕДВАНЕТО НА ТЕХНИТЕ ПОМАГАЧИ ОТ БАТАК, ИМЕННО БАТАК Е КОНТРАТЕЗАТА НА ОСВОБОЖДЕНИЕТО. НО НЕ БАТАК С КЛАНЕТО, А БАТАК С ВЪЗСТАНИЕТО, БАТАК С ОПИТА ЗА СКЪСВАНЕ НА ОКОВИТЕ. ОТДАВНА СЕ ПРИНИЗЯВА РОЛЯТА НА БЪЛГАРИЯ В СОБСТВЕНАТА СИ НЕЗАВИСИМОСТ И ОСВОБОЖДЕНИЕ, А ТЯ Е ЗНАКОВА, ТОВА УЧАСТИЕ, ЛЕВСКИ, ПАНАГЮРИЩЕ, РАКОВСКИ, БЕНКОВСКИ ПОКАЗВАТ НА ЕВРОПА, ЧЕ ИМА НАЦИЯ И ТЯ СЕ БОРИ ЗА НЕЗАВИСИМОСТ. НЕ СЛУЧАЙНО ЦАРИГРАДСКАТА КОНФЕРЕНЦИЯ ОЧЕРТАВА БЪЛГАРСКИТЕ ЗЕМИ, КАРТА, КОЯТО НЕ СЕ ПОСТИГА НИТО В САНСТЕФАНО, НИТО СЛЕД ТОВА. И ВСИЧКО ТОВА НЕ ПОДКРЕПЯ ТЕОРИЯТА ЗА ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА РОБИТЕ, ТРАКАЩИ СЪС ЗЪБИ И МРЪНКАЩИ ПРЕД РУСКИТЕ ОСВОБОДИТЕЛИ, А ОБРАТНО, ПОКАЗВА, ЧЕ РАНО ИЛИ КЪСНО БЪЛГАРИЯ ЩЕШЕ ДА ИЗВОЮВА СВОБОДАТА СИ.
  • 9 123455

    1 4 Отговор
    Всичко ще си дойде на мястото и подлогите ще бъдат наказани.
    Има добри и лоши ченгета и едните винаги наказват другите,а после след време става обратното.
    Така всички са щастливи.
  • 10 goni

    1 4 Отговор
    Стига бе момчета и тук таме момичета! Недей те така! Не виждам никаква причина измислената република България да не стане част от Неоосманският проект на Ердоган!Полза извличат всички! А, живеем във времена когато "интереса клати феса"!:) България спонтанно става част от Турция, а Турция автоматично част от Европейският съюз! Мечтите не само на Българи и Турци, а на всички Европейски народи са осъществени!:) Външните европейски граници са отишли там където им е реда! Колкото се може по-далеч от Европа! В Европа всичко е спокойно! Кьорав бежанец не може да припари и при това Танте Меркел се слюнчи че всички са "Добре дошли"!:) Чичо Сам приветства демократичното обидинение и бърза да изгради некоя и друга база преди Руснаците да са се усетили! Да живее обидинението! И тогава ще настане такъв живот......! Е, увлякох се! Ех, мечти, мечти!:)
  • 11 onq s konq

    3 2 Отговор
    Колкото "братушките" са ни освободили от Хитлер който ни даде Македония,ЦЯЛАТА ДОБРУДЖА,части от Гърция и Турцияа после "забравиха" да си тръгнат ЦЕЛИ 45 ГОДИНИ ОТ ЦЕЛИЯ СОЦ.ЛАГЕР,толкова са ни "освободили" и от турците-ПРОСТО БИТКА ЗА СФЕРИ НА ИКОНОМИЧЕСКО ВЛИЯНИЕ,представяна като "освобождение".Естествено в главите на обикновения българин и жертващият живота си руски войник са насаждани мисли за "Освободителна война" ,но...в главите на управниците и стратезите от Кремъл са се въртели коренно различни меркантилни мисли...Както и да е-"минало бешело",но НИКОГА ПОВЕЧЕ!

    Коментиран от #12, #13, #15, #16, #18, #24

  • 12 ААА

    3 2 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    Какво са ни дали немците,май си забравил ,че 2 пъти бяхме на страната на загубилите 2 световни войни немци.То това е "големият талант" на нашите управници,да ги купуват,и после да ни набутват все на страната на губещите територии и злато държави. През 1945г. се разминахме на косъм,тези държави дето си изброил Турция,Гърция,Сърбия да ни разделят територията ,този път завинаги,и щеше да видиш някога земи и реституция на кукуво лято.Такъв е бил плана на Чърчил.Единственият начин за спасение е бил Русия да помогне,срещу това да сме изцяло зависими от нея.Единствен изход,ако разбираш правилно ситуацията.Та сега да не би да няма сфери на икономическо влияние.
  • 13 999

    3 2 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    По тази тема право на глас имат само Българите а не башибозука ясно. Събирай геи дружината и да те няма.
  • 14 БългариСъбудетеСе

    5 0 Отговор
    Още малко и ще кажат ,че българска държава и българи не е имало по нашите земи ние винаги сме си били част от турците.
  • 15 tost

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    От всичкия бълвоч дето си написал,излиза че Русия е победител а Турция „доброволно“ отстъпва северните части от империята си в полза на нас Българите ,без да имат никакви претенций.
  • 16 tost

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    Oнзи ,срещу кого са воювали българските опълченци:
    против руската или турската армия ?
  • 17 Kcaniba

    2 2 Отговор
    Робите на акцентите на сегашният момент си остават роби!!!
    Щом днес Турция е по близка в политиката за БГ, то нека се отрече освобождението!!
    Това е били руска асгресия!!!
    С увереност турците са дали повече жертви - такава е съдбата на победените!!!
    Срам срам срам!!!
    Потурнята ликува - русофобията е ковчега на БГ
    Шипка - паметника на български сепаратисти и руски окупатори!! Къде е паметника на най многото загинали - братските турски воини и еничери!!???
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 наблюдаващ 2

    3 0 Отговор
    ОКОЛО ЧЕСТВАНИЯТА НА ТРЕТИ МАРТ НИКЪДЕ В НИКОЯ РЕЧ НЕ СЕ КАЗА ОТ КАКВО СМЕ СЕ ОСВОБОДИЛИ.ДОРИ И ПО ВСИЧКИ НОВИНИ.АМИ ОТ ТУРСКОТО РОБСТВО ,КОЕТО ПРОДЪЛЖИ 500 ГОДИНИ ИЛИ 5 ВЕКА.И ЗАЩО ----ЗА ДА СЕ УГОДИ НА СЪСЕДИТЕ ЛИ ИЛИ НА НЯКОЙ ДРУГ.КАТО СЕ ЧУЕ НАПРИМЕР---ДНЕС ЧЕСТВАМЕ 138 ГОДИНИ ОТ ОСВБОЖДЕНИЕТО .НО ОТ КОЕ ОСВОБОЖДЕНИЕ.
  • 20 Васил Левски

    1 2 Отговор
    Претоплени новини от преди една седмица... Вече всички знаем, че тази "новина" беше грозна хибридна провокация в навечерието на Националния ни празник. Кремълоидите във Факти са я окрасили още повече.
    Без да коментирам, ето какво казва Васил Иванов Кунчев: Един цитат от писмо на Васил Иванов Кунчев-Левски до Каравелов:
    “Баьо Либене, дочувам, че ти и оная лудетина Ботьова сте решили да докарате миризливият казашки бутуш в Булгурско? Ако туй е тъй то аз с моите кунки ще ви отрежа чепките.“ – В. Лъвский

    Коментиран от #21, #23

  • 21 ИСЛЯМ ТЕРОРИЗЪМ

    2 2 Отговор

    До коментар #20 от "Васил Левски":

    По големи глупости не съм чел - РЕЗНЯК никой няма да повярва на тъпотиите ти.
  • 22 1111

    2 0 Отговор
    С лице към българския парламент е символът на българската свобода и освобождение от турско робство-паметникът на Царя Освободител руския император Александър II. Издигнат е за да изрази признателността на българския народ към руския народ. Тези които се опитват да изопачат историята ни нека да направят опит да го унищожат....
  • 23 tost

    2 2 Отговор

    До коментар #20 от "Васил Левски":

    Голям туркофил бил тоя Левски,сигурно заради туй са ги обесили „братушките“ от Босфора,или искаш да кажеш че руснаците и турците са действали заедно да го заловят ?
  • 24 Да ама не

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    Какво лошо е донесла Русия за България с Руско-турската война ? Дали е клала българите и ги е горила живи както са правили турците?
  • 25 onq s konq

    3 2 Отговор
    Тука има една "патриотична" и най-вече русофилска прислойка,които се правят на "луди за пенсия" ама...Еййй!Има една точна наука,която се казва "Икономика" и не на първия лист,а на корицата е изписано с големи букви "КОЙ КАКВОТО И ДА ТИ ГОВОРИ,ДА ЗНАЕШ ЧЕ СТАВА ДУМА ЗА ПАРИ"!Имате ли хабер колко струва една война?!!И като жертви,и като средства!Добре...имаме си "победител"/Русия/,но КОЙ ЩЕ ПЛАТИ МАСРАФА?Турция си плаща със загубата на важна "сфера на икономическо влияние" и се прибира в черупката си.НО КЪДЕ Е ПЛАЩАНЕТО "КЕШ"?Ами ще дойде от "освободения"!!!И ТОВА Е ПРИНЦИП!За руско-турската война не съм много в час,но за 2-рата световна доколкото знам сме платили на "братушките" 34 ТОНА ЗЛАТО ОТ НАЦИОНАЛНАТА ХАЗНА...А 45 години си е "друга бира":)Та нека не величаем излишно "рускоговорящите",защото саможертвата на руските войници е едно,а идеите на "царедворците" в Москва относно войната е съвсем друго!
  • 26 велислав

    4 0 Отговор
    Каква Русия, каква Турция? Вечния огън на Шипка не горя на 3-ти март. На влизане в паметника имаше кутийка за дарения да се ремонтира паметника. В костницата селфита, снимки, никакво осъзнаване де се намираш. Качване по парапета горе на паметника. Снимки, пози, селфита, качване по оръдията, катерене на вечния огън. Разговори дали да се качим или да ядем кебапчета първо. Или да има кебапчета горе че да не се слиза до паркинга.

    това е направено от българи!. не от турци и руснаци.

    !!!!!!!драсканици В и Н, М+С!!!!!!!!!

    така е и в костницата във Батак. надписи и снимки!!!!

    тези наши специфични места са превърнати в лунапарк атракцион.
    За печалбарството в манастирите................друг път.

    Коментиран от #40

  • 27 1111

    1 3 Отговор
    Винаги става въпрос за пари, но историята показва, че война не се печели само с пари...
  • 28 стоян георгиев

    2 2 Отговор
    еи тва е най-подлия акт на путиновата клика.да си играе с емоциите на българския народ.нека първо да кажа няколко думи за нашето освобождение.русия не само освободи българия,тя има сериозна отговорност и за нашето възраждане,българските манифактури се продаваха там ,там учеха и живееха голяма част от българските просветители ,революционери ,патриоти.русия жертва огромен брой свои синове за нашата свобода независимо от всичко казано в нейна помощ или неин упрек.тва българина никога не трябва да го забравя и не трябва да пренебрегва,НО има едно голямо огромно НО!!!!днешната русия и нейната политика нямат нищо общо с тогавашната и политика спрямо нас българите,което трябва също да се знае и помни.след като ни освободи русия очакваше от нас да бъдем руски марионетки и когато това не стана ни наказа на няколко пъти помагаики на останалите балкански страни да се облагодетелстват от българската етническа територия,после когато бе ссср многократно организираше тук терористична деиност,после ни окупира и изтрепа маса народ,а днес ни ползва пак за тъпан манипулираики чувствата на българите и тяхната благодарност.нека се знае че сърбия,румъния,гърция,черна гора също са освободени вследствие на руско-турски освободителни войни ,но нито една страна от изброените няма нашия комплекс и съпътстващи проблеми по отношение на русия.изградената версия, че трябва да мразим турция и да обичаме русия при всякакви обстоятелства определено не е работна и няма да ни донесе нищо до
  • 29 стоян георгиев

    2 3 Отговор
    изградената версия, че трябва да мразим турция и да обичаме русия при всякакви обстоятелства определено не е работна и няма да ни донесе нищо добро.да бъдеш български патриот е важно да сложиш интересите на страната и народа си пред комплексите от миналото .
  • 30 Гост

    1 2 Отговор
    Толкова ли загубихме чувство за национална чест и гордост, че се чудим как да угодим на бившия и тайно домогващ се да стане и сегашен поробител. Отговорът е, че не сме и го доказват хилядите и хиляди трибагреници по балкони в цялата страна на празника. Това че разни драскачи в този или онзи форум постоянно се опитват да ни обяснят обратното през многото си профили или, че политици са се продали и диктуват и на медиите подобен тон (колко "мила ни е Турция") не значи, че и народът мисли така, а нашият народ е жилав и със силен корен, виждал е, и е преживял и "по-турци" от тези подлоги. НА 3-ТИ МАРТ ПРАЗНУВАМЕ ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ОТ ТУРСКО РОБСТВО, ЗА КОЕТО ОСНОВНА РОЛЯ ИМА РУСИЯ.
  • 31 Шрапнел

    0 3 Отговор
    Явно всички говорим за едно и също, но с други думи! Русия е потенциален поробител, а Турция е не само бивш такъв, но и на път да получи контрол върху държавата ни. А вие как смятате, драги? На пръв поглед българите сме мнозинство, но трябва да погледнем статистиката за раждаемостта и последните преброявания. Бързо ще ни се изясни, че всяко второ дете в България е циганче, а половината българско население е над репродуктивна възраст. Какво ви говори това?! Говори ви, че от 20,000 бебета за изминалата година, половината е циганчета. Говори ви, че от 7 милиона български граждани етнически българи са около 4 милиона. От тези 4 милиона половината са по-възрастни от необходимото, за да имат деца. От другите 3 милиона основната маса са роми, но също турци. Ромите масово се турцизират по различни причини, но най-важната е да е напук на българите и втората - заради политическите партии. Липсва българска парадигма, която да възпитава в любов и уважение към родината.

    Резултатите са какви - ромите и турците си раждат при всякакви условия, защото са нискообразовани, неквалифицирани, изолирани и съответно бизнесът с детските надбавки си е в сила. Българките обаче не смеят да раждат - искат много повече за децата си. Управляващите са съвсем наясно с дълбоката демографска криза, но не дръзват да се произнесат решително - първо, малолетните бременни в затвора и тъпкачите им също; второ - социални помощи на база образование и работа; трето - гласуване с минимум средно образование. Те знаят, че рискът да избухне гражданска война, ако българите откажат да бъдат скубани, откажат да бъдат убивани и изнасилвани, откажат да бъдат крадени и ограбвани, е страшно висок. Затова и предприемат фалшиви мерки, загриженост, а реално нищо насреща!

    Извинете, но 3 милиона българи избягаха навън не заради Русия. И не Русия докара турцизирането на нашенските мангусти. Не Русия се стреми да открадне българска територия, докато в Турция бепрекъснато се появяват карти със заграбена българска територия. Имайте предвид, че за турската експанзионистична политика е важно кой е сюлманин, защото там се приравнява - мюсюлманин=турчин.

    А нашите пронатовски приятели премълчават какво ще се случи, ако друга натовска държава - Турция, ни нападне. Нищо! Точно нищо! Американците ще се задоволят с формални протести, останалите ще "осъдят" действията на Турция с декларации. Пред лицето на чалмите определено предпочитам здрав руски щит и повече заселени руснаци. Въобще не осъзнавате какви расисти са и циганорите, и турците - неслучайно ЕС непрекъснато критикува Турция заради неспазването на човешките права. Изобщо, вземат ли контрола в България, светът ще ви се стъжни, господа м...лолюбци!

    Коментиран от #32, #33

  • 32 Шрапнел

    0 2 Отговор

    До коментар #31 от "Шрапнел":

    Благодаря ви за минусите, но, питам се, защо българските власти след Освобождението са търсели начин да придобият имотите на бягащите турци?! Защо в Турция официално други народности освен турци няма, а в България е възможно да съществуват други? Защо Турция избива кюрдите и не им позволява да говорят на собствения си език, а ние позволяваме половината държава да не владее официалния език? Губим ли икономически от това?! Да! Разделя ли се страната по езиков и религиозен признак?! Да! И както ви казах - горко ви, ако тюркоезичните вземат властта като основна партия, способна да състави правителство! Тогава ще видите какво е расизъм и как от Анкара пристигат инструкциите за троянския кон на Турция! Абе, аз, така или иначе, съм навън, ама вие ще му ядете главата...

    Коментиран от #34

  • 33 стоян георгиев

    2 2 Отговор

    До коментар #31 от "Шрапнел":

    ти откъде реши че ако турция нападне българия няама да се случи нищо?а за да бъде българина толкова окаян импотентен и мързелив твоята русия има огромна заслуга ,като ни превъзпитаваше 45 години ,а ние се проявихме като добри ученици!

    Коментиран от #35

  • 34 Бай хой

    0 2 Отговор

    До коментар #32 от "Шрапнел":

    Опитваш се да разсъждаваш но първо вземи да по прочетеш от тук от там. В турската империя имотите са собственост единствено на султана и шериата не позволява простосмъртните да притежават имоти.
  • 35 Бай хой

    0 2 Отговор

    До коментар #33 от "стоян георгиев":

    деске ти си като кон с капаци. Огледай се на около и виж до къде пе докарана България днес. Прочети и преди 25 години каква мощна и силна държава бе. Сега са ни окупирали нато които самите себе си не могат да управят. Знаеш ли в колко натовски държави в момента има граждански войни? И както е тръгнало и нас ни тласкат на там. Те подпалиха гражданските войни в Югославия, Македония, Усрайна, Либия, Тунис, Египет, Ирак, Афганистан, Сирия, Йемен,Судан, Сомалия, Мали и т.н.

    Вие вкарахте вълка в кошарата и сега му помагате да ви яде агнетата.

    И имате наглостта да обявявате други за диктатори колонизатори.

    Коментиран от #36

  • 36 стоян георгиев

    2 1 Отговор

    До коментар #35 от "Бай хой":

    да ,болестта ти се обостри и натискаш тъпомера в червеното!!!кои натовски държави са окупирани ми разкажи ?да в турция има етнически конфликт,но ако забелязваш една от причините да няма кюрдска държава с територии от турция е нато!я ми разкажи колко силна и мощна държава сме били преди 25 години щото аз се сещам за друго,че точно преди 25 години българия фалира и се разпадна държавността,щото преди това живеехме в няква постоянна немотия и несвобода!та поразкажи да се посмеем !

    Коментиран от #37, #41

  • 37 abv

    1 0 Отговор

    До коментар #36 от "стоян георгиев":

    говориш глупости! вярно е за немотията, но единствената причина за това бе воината на изтощение срещу СССР. Американците сринаха СССР И Горбачов бе техен агент. Балгария се нареди мейду развитите страни И това, което реално И попречи бе разпада на утварденото статукво. Отново те питам - ако Турция ни нападне какво ще се случи И кои ще ни защити? воина мейду две страни-членки на НАТО - остнаите имат политика да не се месят. Какво правим?! ООН никой не го слуша, с Русия сме противници, а недай си бойе да атакува, цяло НАТО ще се изправи срещу нея...

    Изобщо, вятур ви вее на бял кон, но бедата е, че няма да отнесете само себе си кум даното. Би следвало да сте го разбрали - Турция е много агресивна страна, пална е с народ, за няколко години ще ни залеят, ако така се реши в Анкара. Сега са добрички, но само преди дни бе изгонен турски дипломат. А И погледнете - Русия е достатачно далеч, за да трагне да ни завладява, но с Турция не само граничим, но и 1 /4 от населението без мангустите е турско. Население, което лошо говори балгарски. Население, което ваобще не е интегрирано и ред партии го настроиват срещу Балгария.

    Коментиран от #42

  • 38 За истински 3 март

    1 2 Отговор
    Ама Стоян Георгиев Деска ли е? Добре, че ме открехнахте, че да не си губя времето в излишни спорове с куха кратуна.
    Нека си другарува с "присъствалите" тук 500 г.
    И като гледам купищата минуси здрава работа е паднала за да си заслужат турските лири и американските долари. Не е като при коментарите за автомобилите. Там си е война на пристрастия, а тук на платени подлоги.
    Хайде сега да си заработите трохите - слагайте минуси, а ако питате защо трябва да ми ги слагате ще ви цитирам № 30:
    "НА 3-ТИ МАРТ ПРАЗНУВАМЕ ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ОТ ТУРСКО РОБСТВО, ЗА КОЕТО ОСНОВНА РОЛЯ ИМА РУСИЯ."
    И празнуваме само истинските българи, а вие виете от злоба!

    Коментиран от #43

  • 39 Тертер

    1 0 Отговор
    100% вярно!
  • 40 Тертер

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "велислав":

    100% вярно!
  • 41 Бай хой

    0 2 Отговор

    До коментар #36 от "стоян георгиев":

    Деске много си последователна в неосведомеността си и упорита в отричане на действителността.

    Ако не ти е известно Русия през 1989 година си изтегли окупационният корпус от Германия като сащ обещаха да сторят същото. Да ама не, терористите от сащ си оставиха всичките военни бази и днес са окупирани Германия, Белгия, Холандия, Португалия, Италия, Румъния, България, Полша, Латвия, Естония, Литва. И бъркаш гражданска война с окупация и етнически проблем.

    Нато не се справи с гражданските войни на собствена територия - примери колкото щеш. Например Великобритания, Испания, Турция, Франция.

    И не се прави на улава България не е фалирала 1989 година а през последните 26 години систематично я разрушават и фалират отрасъл след отрасъл умишлено и престъпно. Как преди 1989 година всичко процъфтяваше и се развиваше а сега от нато и ЕС са ни затворили всеки път за развитие и грабят ли грабят.
  • 42 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #37 от "abv":

    то и аз пиша с грешки,но твоето не се чете ,а имаш претенции, че м....стите и компанията не знаели български :)!българия никога не е била развита страна както и северна корея не е.ако хипотетично ни нападне турция ,тва ще бъде много голям турски проблем ,който ще докара ситуацията до това турция да изпадне в изолация и да изпадне от нато и европейските пазари,което ще е я съсипе,щото не знам дали си забелязал ,но турция има огромни вътрешни проблеми и е заобградена от врагове!влизането на турция в кипър и доведе големи проблеми,но те бяха нищо от тези на кипърските турци ,които днес се чудят как да се обединят пак с кипър.
  • 43 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #38 от "За истински 3 март":

    проблема е че ти като путинофил няма как да си истински българин,а забравяш ,че на трети март ние сме станали суверенна държава демек независима имаща свои интереси и политика ,различни от руските.днес путиновата идея е да се сложи знак за равенство между политиката на руския цар александър втори освободител и диктатора путин,но това няма как да стане !да ,русия ни освободи преди 140 години,но путин е диктатор и тва не може да се промени от първия факт,както и че води антибългарска политика!
  • 44 стоян георгиев

    0 1 Отговор
    я лъжкото пак почна.руснаците се изтеглиха от европа щото никои не ги иска ,но американците в европа са желани и затова остават.базите им и градовете в които пребивават са цветущи и богати,а не като руските военни градчета смраддта от които и до днес не може да се изчисти в чехия,унгария,германия или полша.вацлав хавел бе извадил цял доклад ,колко са откраднали руснаците и колко са замарсили в чехословакия мога да ти го дам да четеш,уппссс ти четеш само вестник атака ,така че извиняваи!и къде има гражданска воина във франция бе смешко или във великобритания или испания?подобни простотии отдавна не бях чел,но ти не ме учудваш предвид болеста ти!българия до 1989 година фалира три пъти и нищо не е процъфтявало имаше постоянен недоимък ,купони,режим на тока ,а за човешките свободи няма кво да споменавам даже.