15 Май, 2016 11:14 1 639 0

Все попадаме в отбора за репарации

  • милен ганев-
  • отбора на репарации-
  • българската евровизия

Или Евровизия по български

Все попадаме в отбора за репарации - 1
Снимка: БТА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Избирателят превтаса в очакване на президентските кандидатури, но малко преди кулминацията на конкурса „Евровизия“ от ДСБ обявиха подкрепата си за втори мандат на Росен Плевнелиев. Настана кратка драма, чийто рейтинг остана в сянката на Поли Генова.

Според Цветан Цветанов Радан Кънев се шегувал, Меглена Кунева нарече случилото се интрига, а Борисов - блъф и опит за дискредитиране на президента. Премиерът изброи и трите основни стъпки за правилно издигане на кандидатура. Като подканен от Криско, показа на „тия хора“, как се прави. Дали на него му се е случвало да следва изброените постулати е друг въпрос. С какво пък толкова хората на Радан Кънев биха дискредитирали президента, призовавайки всички политически сили с проевропейска ориентация да застанат зад него. Явно Борисов ги определя като политически прокажени, които биха заразили с неуспех всяка кандидатура, до която се доближат. Кънев е странна птица, така си е. Ако регистрира еднолична фирма, до края на същата седмица вероятно ще влезе в остър конфликт с ръководството и. Борисов просто е наясно, че ГЕРБ и ДСБ никога повече няма да са от един отбор и вече ги приема като политически опонент. Логично е да очакваме като реакция  Кънев  да извади някоя и друга отлежала корупционна история от торбата на ген.Атанасов. Да я пусне развълнуван в профила си във фейсбук и гордо да зачака Световният ден на справедливостта, който така и не иде – нито по нов, нито по стар стил.  

Борисов заяви, че кандидатурата на ГЕРБ може да се огласи през юли, а може и по-натам. Нещата следват своя логичен ход – все пак от 10 юни до 10 юли по стадионите във Франция ще се проведе Европейското първенство по футбол. Всеки с приоритетите си. От парламентарната трибуна често сме чували призива - „Колеги, хайде малко по-стегнато, че започва мачът…“. В случая никой няма бърза работа, пък и нали гласяха избирателната кампания да е само три седмици. А Радан Кънев просто трябва да поддържа форма. Щом не са му интересни мачовете.

Поли пък остана четвърта на Евровизията. Докато пресмятахме, колко пари на данъкоплатеца е „потрошила“ БНТ за участието на нашата певица, конкурсът мина и замина с обичайната реакция – „Браво, Поли“, „никой не ни брои за живи“ и „пак дадоха наградата по политически причини“. Как така все на нас не ни се случва да получим нещо по политически причини, а все попадаме в отбора за „репарации“…


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА