29 Май, 2016 10:39 1 761 1

Обосновани предположения за витаещи съмнения

  • предположения-
  • съмнения-
  • милен ганев
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Америка се тресе от братоубийствена президентска кампания, противници и привърженици на Тръмп се млатят с полицията, но на Шипка всичко е спокойно. За сведение на най-нетърпеливите - Бойко щял да каже през август, кой ще е кандидатът на ГЕРБ. Можело и да е Плевнелиев, но, уви, Радан го уплашил с внезапната номинация, която уж не била номинация, а опит за дясно единение. Така го стресирал, че му създаде лични причини да се изхлузи от списъка с вероятностите. Като свенлив абитуриент, който си остава в къщи по време на бала. 

Самоосвободените от дясно иго представители на АБВ изпратиха залп с нови предложения за многострадалния изборен кодекс. Успоредно с това Първанов сондира почвата за трети мандат. Поведението му напомня на ситуацията във футболния ЦСКА – първо заявяваме намерение, после ще видим дали е законно, пак накрая ще му мислим. Хич и нищо да не стане, азбучните леви си стартираха кампанията и без кандидат. Мълчат ли мълчат останалите. Как да не си помисли човек, че се страхуват да обявят кандидата си, защото рок-динозавърът Ицо Петроф може да даде интервю с пикантен привкус. А промените в Изборния кодекс могат да продължат до деня за размисъл. Ако не друго, в съзнанието на публиката ще остане зловещият термин „пасивна дерегистрация“, навяващ асоциации с безнадеждна диагноза или ориенталска санкция. 

Бойко пък се изцепи, че не го е страх от Слави Трифонов. Дългия си имал тричасово шоу всеки ден, но щял да се справи с политиката така, както премиерът на сцената. Никак. Като говорим за шоу, това на Борисов навършва 15 години и също е излъчвано всеки ден в праймтайма, с повторения по всяко време. Толкова продължава вече и шоуто на Ценко Чоков, който дебютира навремето с връзване на крадец за позорния стълб на мегдана. Годинките се занизаха в подобни вести от Галиче, а Чоков нижеше мандат след мандат. Първото, което сметнаха за необходимо бързичко да ни информират във връзка с ареста му бе, че над него нямало политически чадър. За какво му е чадър на бате Ценко, него карираният каскет го пазеше толкова години. Бил ръководил организирана група. Човек ако иска да свърши като хората дадена работа, е необходимо да е организиран, а не да подхожда разпиляно, хаотично и емоционално. В северозападна България наказателният кодекс се пише и редактира от местните авторитети. Решенията им са еманация на местното самоуправление, което по-деликатните души в региона наричат самоуправство. 

В очакване на Европейското по футбол депутатите поддържаха форма и с дърляния по промени в Закона за електронните съобщения, които позволяват подслушване на потенциални жертви на отвличане, когато има обосновано предположение за това. След наложения общественопоръчков термин „витаещи съмнения“, вече си имаме и „обосновани предположения“. Виртуална му работа, но такива са времената. Да помислим. Колко ромски булки, освен официално спазарените в Димитровград, са отишли доброволно в нечий дом? Значи ли, че трябва всяка девойка от махалата да бъде подслушвана, само защото съвсем обосновано предполагаме, че ще бъде открадната от някой Силвестър или Освалдо? Та нали онова съоръжение, което нарекоха цецомобил, ще изпуши за нула време. 

Историците пък могат обосновано да предположат, че предците ни са били отвлечени от Средна Азия и докарани против волята си отвъд Дунав от организираната престъпна група на хан Аспарух и жрицата Пагане. Народните избраници трудно могат да ни изненадат с каквото и да било. Защо пък да не обявят за незаконно Чирпанското земетресение от 1928 г.? Системата за ранно оповестяване не е сработила и хората са били поставени в неравностойно положение спрямо природната стихия. Липсвал е феърплей, както казват в Галиче. Наследниците на жертвите могат да получат направление за ядрено-магнитен резонанс в клиника по избор. Само Динко Вълев показва, че е във форма. Пазителят на Странджа спаси цял автобус педагози, като им поднесе най-ценния подарък за празника на просветата. Една от спасените, вероятно от стреса, развълнувано информира, че Динко между другото свалил акумулатора на рейса. Не акумулатор, целият автобус трябва да замине към автоморгата му. Момчето заслужава. Общинският съветник от ВМРО Нина Гьошева пък влезе безпрепятствено с бурка на сесия в Пловдив. Как ли се е чувствал Краси Каракачанов, да види свое момиче в подобна премяна. Не се съмняваме, че е проявил твърдост в името на експериментът, върнал ни във времето, когато вече позабравеният Дейвид Славчев вкара гранатомет при Соломон Паси във външно министерство. Голямо тюхкане настана – какво ли е могло да има под бурката на общинския съветник. Динамит, тротил, друго джепане. Даже и Нина можело да не е Нина, щото не се вижда добре през процепа. 

Дядо Иван от Бъкстон пък наби крадец, който го ухапа, докато се представяше за полицай. Дано след ухапването старецът да не започне да краде. Все пак народът ни започва да се цивилизова. Триченето на кучета вече е заменено с влачене за теглич. Има разлика. Навремето дедите ни са отправяли молитви за дъжд, като Лазар от „Ветрената мелница“ на Елин Пелин. Едно облаче им е давало надежда. Днес, щом завали, се оказваме между бедственото положение и националния траур. Младите може и да бягат оттук, но за възрастните хора има надежда. Ако засеят канабис пред къщурката си с две липи отпред, държавата ще се погрижи за старините им. Обосновано.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Волен Сидеров

    0 0 Отговор
    Браво,е то имало и журналисти умни-с ирония да казват истината точна.Това е само повърхността на действителността у нас-педставете си какъв е боламач под това.......и как може да се изчисти ...Освен Народа да си наеме някоя по силна мафия от чужда държава за да трепе -българската-руската и американската мафия, които са се настанили у нас -в едно с богоизбраните....поне едни да на чу.ат а не както е сега всички.