Last news in Fakti

20 Юни, 2016 10:24 9 612 8

Политическият Brexit се случи!

  • политическият-
  • brexit-
  • се случи
Политическият Brexit се случи! - 1
Снимка: БТА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Никой не е очаквал. Шокът е голям. Да убият посред бял ден на улицата жена! Майка на две деца! Депутат! Случи се посред демокрацията на Англия ...и преди Brexit. Случи се, за да покаже очевидното - политическият фанатизъм е навсякъде, независимо от демокрацията и географските ширини. Той убива с алогичния си мозък, промит с опасната дигитализирана смес от средновековно мислене, фанатизъм и политически претенции. Този мозък убива от омраза.

Запознати със статистиката казват, че последното убийство на депутат в Обединеното кралство, е извършено преди 26 години. Тази статистика не върши работа, тя няма значение и нищо не доказва. Както и фактите за убиеца, независимо дали е неонацист или най-обикновен луд, са всичко, но не и оправдания.

Трагедията с Джо Кокс излиза далеч извън политическа Великобритания със или без нейния Brexit. Тя е страшно предупреждение за политическа Европа, защото убийството на политик заради неговите убеждения е страшен шамар за всички. Съсипаният съпруг на Джо Кокс написа в мрежата: „Тя вярваше в един по-добър свят и се бореше за него с енергия и радост от живота. Омразата няма вяра, религия. Тя е отровна!“.

Дали ще се случи или не, със сигурност британският Brexit ще има последици. Много такива напускания от съюзи са се случили в историята и светът, и Европа са го преживявали. Случи се така че той предварително взе да убива. A пропо “exit” на английски освен „изход“ означава и „смърт“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кара

    3 0 Отговор
    Да, това е страшно предупреждение!
  • 2 Емил

    3 0 Отговор
    Димитринке, точният израз за "смърт" е "екзитус леталис" и е латински! Това че ингилизите са "откраднали" от Европа още един израз, не е проблем, защото те всичко от там са откраднали. Смъртта на една английска депутатка няма да окаже никакво влияни на ЕС!
  • 3 тролове мролове

    3 0 Отговор
    Няма да има Брекзит, който не вярва съм готов да заложа пари.
  • 4 БУМ БАМ

    1 0 Отговор
    ЗА ДА ОБЪРНАТ НЕЩАТА ЕВРОАТЛАНТИЦИТЕ КАКТО ЗНАЕТЕ УБИЙСТВАТА НЕ СА ПРОБЛЕМ.ПОСЛЕДНОТО ТАКОВА ПОЛИТИЧЕСКО УБИЙСТВО БЕ НА ГРЪЦКИ ПОЛИТИК КОГАТО СИРИЗА БЕ НА ВЪРХА НА ПОПУЛЯРНОСТТА СИ А СЛЕД ТОВА Я ОКЕПАЗИХА С ПОРЪЧКОВОТО РАЗСТРЕЛВАНЕ НА МЕСТЕН ЕВРОПОПУЛИСТ ДЕПУТАТ И ГЕЙ ОТ УЖ ПАТРИОТ ОТ ПАРТИЯТА НА СИРИЗА КОЯТО СИ БЕШЕ БЕЗАПЕЛАЦИОНЕН ПОБЕДИТЕЛ НА ИЗБОРИТЕ И НЕ И ТРЯБВАХА НИКАКВИ ПОДОБНИ САКАТЛЪЦИ.НО ХИЛЯДИ ХИЛЯДИ СЛУЖИТЕЛИ НА ОНИЯ СЛУЖБИ ПОЛУЧАВАТ ЗАПЛАТИ ТОЧНО ЗА ТАКИВА ЗАДАЧИ
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Анна

    0 0 Отговор
    ЖАЛКИТЕ АНГЛЕТА-АГНЕТА ЖАЛНО БЛЕЯТ, НО ЧИЧО САМ ЗДРАВО Е СТЕГНАГ КАИША И НЯМА МЪРДАНЕ! ИСКАТ ИЛИ НЕ ИСКАТ, БРИТАНИЯ В ЕС ОСТАВА, ЗАЩОТО АМЕРИКА ТАКА РЕШАВА!
  • 8 шшш

    0 0 Отговор
    много шум за нищо, как преди Англия беше без Евросъюз ,сега пък ще е катастрофа за тях--глупости...за някои може и да кофти ,но не и за ОСТРОВА..