Last news in Fakti

20 Юни, 2016 14:36 2 260 8

За Великобритания няма да има връщане назад

  • филип хамънд-
  • brexit-
  • великобритания

Филип Хамънд предупреди британците, че техният избор на референдума за излизане от ЕС ще е необратим

За Великобритания няма да има връщане назад - 1
Снимка: БТА/AP

Външният министър на Великобритания Филип Хамънд заяви, че евентуален Berxit ще е необратим, съобщи News Straits Times.

“Ние искаме хората да разберат, че решението в този референдум ще е необратимо. Ако те решат да напуснем, няма да има връщане назад“, заяви Хамънд по време на срещата на външните министри от ЕС в Люксембург.

Според него представата, че евентуална подкрепа за излизането от ЕС на Великобритания, ще бъде последвано от допълнителни преговори за облекчаване на условията за членство, е „илюзия“.

„Великобритания няма да има как да се върне в ЕС, освен ако не говорим за неприемливи за нас условия. Говоря за въвеждане на еврото, членство в Шенген и т.н.“, допълни Хамънд.

В момента мненията в британското общество, относно излизането на страната от ЕС, продължават да са променливи. Референдумът за членството на страната ще се проведе на 23-ти юни.

Според Хамънд резултатите на референдума ще са близки, като битката ще е тежка.

„В момента всички европейци гледат към британците. Нашата история ни напомня, за това, което сме преживели заедно. Изборът на британския народ ще е важен, както за него, така и за цяло Европа“, зави френският външен министър Жан-Марк Еро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Carfen

    0 0 Отговор
    Бъдещето на Европа в английски ръце. Звучи като шотландски виц.
  • 2 Иво Георгиев

    0 0 Отговор
    СПОКОЙНО, ВСИЧКО Е ПРОСТО ЕДИН МЕДИЕН ШУМ, ВСИЧКО Е БУРЯ В ЧАША ВОДА! РЕФЕРЕНДУМЪТ Е С ПРЕДИЗВЕСТЕН КРАЙ! НИКОЙ НЯМА ДА ГИ ОСТАВИ, НИКОЙ НЯМА ДА ИМ ГО ПОЗВОЛИ! ВИЗИТА НА ОБАМА НА ОСТРОВА ПРЕДИ ОКОЛО МЕСЕЦ БЕШЕ ДОСТАТЪЧНО ПОКАЗАТЕЛНО, ЧЕ ТОВА РЕШЕНИЕТО ОТДАВНА Е ВЗЕТО, А ГЛАСЪТ НА БРИТАНСКИТЕ ГРАЖДАНИ НЯМА АБСОЛЮТНО НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ, ЗА СЪЖАЛЕНИЕ!
  • 3 Иво Георгиев

    0 0 Отговор
    СПОКОЙНО, ВСИЧКО Е ПРОСТО ЕДИН МЕДИЕН ШУМ, ВСИЧКО Е БУРЯ В ЧАША ВОДА! РЕФЕРЕНДУМЪТ Е С ПРЕДИЗВЕСТЕН КРАЙ! НИКОЙ НЯМА ДА ГИ ОСТАВИ, НИКОЙ НЯМА ДА ИМ ГО ПОЗВОЛИ! ВИЗИТА НА ОБАМА НА ОСТРОВА ПРЕДИ ОКОЛО МЕСЕЦ БЕШЕ ДОСТАТЪЧНО ПОКАЗАТЕЛНА, ЧЕ ТОВА РЕШЕНИЕ ОТДАВНА Е ВЗЕТО, А ГЛАСЪТ НА БРИТАНСКИТЕ ГРАЖДАНИ НЯМА АБСОЛЮТНО НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ, ЗА СЪЖАЛЕНИЕ! ИСКАТ ИЛИ НЕ ИСКАТ, ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО!

    Коментиран от #6

  • 4 върбан прасков

    0 1 Отговор
    Ивчо,Англия не ти е Русия ,където всички избори са с предизвестен край.Колко глупав трябва да си да напишеш че Обама решава резултатите в Англия.Англичаните не са опитни мишки.Демокрацията там е от мнооооого време.Мнооого преди да има САЩ.

    Коментиран от #5

  • 5 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "върбан прасков":

    Остава да дефинираш "демокрация", но не теоретически, а практически и ще разбереш колко е объркан, и фалшив светът. Светът винаги е бил на силните, а интересите им винаги са били за сметка тези на слабите. Обама не решава, но донася какво някои други са решили. А англичаните в Англия, след 10-20 години вероятно ще са малцинство, както българите в България...с други думи Интернационализъм и централна власт.

    По статията: и аз не мисля, че дори англичаните да гласуват с "НЕ" на ЕС, резултатът ще е различен от "ДА". Просто отдавна са пешки в играта на други. Капиталът няма нужда от Англия извън ЕС. Всъщност към момента UK са си доста добре - хем са в ЕС, хем са си запазили валутата и донякъде границите. Не случайно ги е страх именно от "неприемливи за нас условия... въвеждане на еврото, членство в Шенген". Защо? Защо Камерън каза, че UK извън EU няма да може да защитава и налага интересите си?
    Защо му е на някой да чупи силен лост на влияние?
  • 6 Анна

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Иво Георгиев":

    ТАКА Е! РЕФЕРЕНДУМЪТ Е ПОСТАНОВКА ЗА НАИВНИЦИТЕ, А ИЗХОДА ОБАМА НИ ГО КАЗА! ЖАЛКИТЕ АНГЛЕТА-АГНЕТА ЖАЛНО БЛЕЯТ, НО ЧИЧО САМ ЗДРАВО Е СТЕГНАГ КАИША И НЯМА МЪРДАНЕ! АНГЛЕТАТА ИСКАТ ИЛИ НЕ ИСКАТ, БРИТАНИЯ В ЕС ОСТАВА, ЗАЩОТО АМЕРИКА ТАКА РЕШАВА!
  • 7 Ками

    0 0 Отговор
    върбан прасков, Ти живееш още в 18-ти век, ама годината е 2016-та! Така че отвори си очите, слепок! Великобритания е галеното, гушканото, мачканото и добре дресираното мини-кученце на Америка! АМЕРИКА КОМАНДА ДАВА, БРИТАНИЯ ВЕДНАГА ИЗПЪЛНЯВА, ЧЕ ИНАК ЗДРАВ ПЕРДАХ ЩЕ ПАДА!


  • 8 Анна

    0 0 Отговор
    ТАКА Е! РЕФЕРЕНДУМЪТ Е ПОСТАНОВКА ЗА НАИВНИЦИТЕ, А ИЗХОДА ОБАМА НИ ГО КАЗА! ЖАЛКИТЕ АНГЛЕТА-АГНЕТА ЖАЛНО БЛЕЯТ, НО ЧИЧО САМ ЗДРАВО Е СТЕГНАГ КАИША И НЯМА МЪРДАНЕ! АНГЛЕТАТА ИСКАТ ИЛИ НЕ ИСКАТ, БРИТАНИЯ В ЕС ОСТАВА, ЗАЩОТО АМЕРИКА ТАКА РЕШАВА!
Новини по държави: