Last news in Fakti

12 Юли, 2016 10:16 2 671 3

Премиерът-хипи и тъжната съдба на патриота...

  • премиерът-
  • хипи-
  • тъжната-
  • съдба-
  • патриота
Премиерът-хипи и тъжната съдба на патриота... - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Обратно на всякаква логика, кандидатите за президентския пост, вместо полека-лека да излизат на светло, започнаха да намаляват предсрочно.

Считаният за сигурен участник в битката за върховния пост в държавата, Веселин Марешки, взе, че се отказа. Решил да прави партия – занимание, лишено от всякаква оригиналност. Така щял да има повече време за основната си мисия – борбата с картела в горивата. Името на политическата формация щяло да е Национално освободително движение „За чиста и свята република“. Въпрос на време е да разберем, дали прокуратурата няма да съзре неприкрит призив към въоръжена борба в названието й. Факт е, че варненският бизнесмен извърши мини-революция в ценообразуването на родната петролна търговия, но дали ще има сили да промени държавните недъзи.

Полетът на Местан бе спрян, ще го последва ли Марешки. Едно от обясненията за ниските цени на горивата, които предлагат бензиностанциите на аптечния бос бе, че имало проблем с качеството им. Млекопроизводители и търговци борят съмненията на потребителя чрез щандовете за имитиращи продукти. Защо тази практика да не се въведе и в петролния бранш – всяка бензиностанция да има колонка, която да предлага по-нискокачествено гориво. Бензин – реплика или дизел – имитиращ продукт, заявено честно и открито. Една идея, която бъдещата партия на Марешки може да лансира. 

Неочаквана щедрост демонстрира народният представител Александър Методиев, по-известен в научните среди като Бат Сали. Той се отказа без хленч и пазарлъци от имунитета си, който бе поискан от прокуратурата, заради хулиганство и неподчинение на катаджии. Обяснение за „дарението“ на самоковския депутат можем да потърсим в думите на Цветелин Кънчев, според който ромите са най-големите кръводарители. „Всеки един българин, на който му е преливана кръв, трябва да бъде почти 90% сигурен, че в жилите му тече и ромска кръв. Може би затова в заведенията българите играят повече кючеци от ромите“, заяви дон Цеци и хвърли нацията в екзистенциални размисли.

„Дейли мейл“ гръмна с тревожната вест, че Ислямска държава дава 50 000 долара за главата на Динко Вълев. Това е втората новина от България, с която се занимава британската преса, след стрелбата в Слънчев бряг и свидетелствата на потресените шотландци. Така атаката срещу Ловецът на мигранти стана двойна – на наш терен вече го подгони прокуратурата. Динко подбуждал към дискриминация, насилие и омраза, основани на раса, народност и етническа принадлежност. Колегата му от Бургас Петър Низамов – Перата, благодарение на който народът разбра, че свинските опашки имат двойно предназначение, отдавна се крие от жегите под дебелата сянка на домашния арест. Водещата от bTV Жени Марчева реши да разчупи скучния му делник с интервю, но химията между тях меко казано не се получи. нерадостна е съдбата на истинските патриоти.

След като торпилира и потопи черноморската флотилия, плавала известно време из публичното пространство, Борисов продължи с миротворската си мисия, като призова за демилитаризиране на Черно море. Една водна шир, без подводници, ракети и военни кораби. Свят на мирен добив на газ, туризъм и обмен на стоки. Истински хипи-премиер.

„Ако премиерът бе казал това през 2002 г., нямаше да ни поканят в НАТО“, репликира най-ранният радетел за членството ни в алианса Соломон Паси. Идеята била много красива, но можела да се осъществи, след поне две-три поколения политици.

"Народът избира кой и как да го управлява. Като не ме харесват, ще си изберат някой като Мони Паси - смел, голям боец, който да налита с крилати ракети и да пребива руснаци и който му дойде на акъла. Такива смелчаци има много в България. Те и в Банкя има много такива. Които много обичат в кръчмите да нападат, ама после бягат...", не закъсня с отговора си премиерът. 

Две-три поколения, казва Паси. Животът е доказал, че всяко ново поколение счита предното за безнадеждно задръстено. Старото пък смята, че от представителите на новото нищо не става. Затова и трудно може да се говори за някаква приемственост, освен в присъствието в стадото по пътя към неизвестното. Трябваше да се появят някои знакови фигури в родната политика, за да проумеем напълно понятието „народен пастир“...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бон бон

    3 0 Отговор
    Мони с Тато
    Сладка снимка!
    http://www.budnaera.com/pix-common/Pasi-Solomon-i-Ivan-Granitski-i-Todor-Jivkov-02.jpg
  • 2 smolata

    3 0 Отговор
    Като измрат тия измекяри - политиците, пък дано да е по-скоро и насилствено, тържествено обещавам да пусна по една вода на гробчетата им, но само ме е страх, че толко хора вече ще са пикали, че то ще е нещо средно между плаващи пясъци и езерото Сребърна
  • 3 ПРАБАБА73

    0 0 Отговор
    ЗАПОЧНА ПРЕДИЗБОРНАТА КАМПАНИЯ НА АЗ СЪМ ПРОСТ И ВИЕ СТЕ........ВЪВ ВСЯКО НЕГОВО ИЗКАЗВАНЕ Е ТАКА.А ПРЕЗИДЕНТА НА ДЪРЖАВАТА ГОВОРИ ЕДНО ,А ТОЙ СЪВСЕМ ДРУГО.Е,ЛЪЖИ ,ЛЪЖИ И ЛИЦЕМЕРИЕ ДО КОГА.ИМА СИ МЯРКА ЗА ВСИЧКО В ТОЗИ ЖИВОТ.НЕ МОЖЕ БЕЗКРАЙНО ДА ЛЪЖЕШ,ДА МАНИПУЛИРАШ И ДА КУПУВАШ ИЗБОРИ ДЕСЕТ ПЪТИ.ДА ИЗМАМИШ НАРОДА ИДА ОТМЪКНЕШ ВОТА ПОД НОСА МУ.НО СМЕЕ ЛИ НЯКОЙ В ЕФИР ДА КОМЕНТИРА ТОВА.ИМА САМО НЯКОЛКО СМЕЛЧАЦИ,КОИТО СЕ БРОЯТ НА ПРЪСТИ.