Last news in Fakti

11 Октомври, 2011 16:08 1 151 0

Никога не е било обсъждано почетното членство на Борисов и Рашидов в СБХ

  • софия-
  • велислав минеков-
  • бойко борисов-
  • вежди рашидов-
  • почетно членство-
  • сбх
Никога не е било обсъждано почетното членство на Борисов и Рашидов в СБХ - 1
Борислав Минеков /Снимка БГНЕС/
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Никога не е било обсъждано почетното членство на премиера Бойко Борисов и културния министър Вежди Рашидов в Управителния съвет на Съюза на българските художници. Награждаването е било пожелано от Министерството на културата. Това заяви председателят на Контролната комисия към Съюза на българските художници Велислав Минеков, съобщи БНР. Той добави, че е готов да се оттегли от поста си, ако при преразглеждане на случая Управителният съвет реши, че това награждаване е престиж за организацията им.

Членовете на Управителния съвет, одобрили награждаването на премиера Бойко Борисов и културния министър Вежди Рашидов за почетни членове на Съюза на българските художници, да посочат имената си в информационния бюлетин на организацията, изиска Велислав Минеков, председател на контролната комисия към Съюза. По думите му тази награда трябва да се дава на заслужили хора:

В България има сериозни автори, хора на години, които са направили много, истински майстори, истински естети, такава награда не са получили. Не ми е удобно да изброявам имена на такива хора, но действително има много хора, които са заслужили и имаше много хора, които си отидоха, без да получат такава награда. Едно такова политическо слагачество, каквото беше такова решение, не подлежи на каквото и да било описание като норма. Това е просто един нечуван срам, който се състоя и тези, които сме против излизаме от този срам. Оставяме го на онези, които смятат, че това е правилно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА