Last news in Fakti

11 Септември, 2016 11:22 21 848 9

Дързост, гняв и как всички плащаме простотията

  • дързост-
  • гняв-
  • всички-
  • плащаме-
  • простотията
Дързост, гняв и как всички плащаме простотията - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Извършват ли българите една нечувана и благородна дързост и закъснял ли е гневът на Борисов? Отговорите ще намерите тук в част от интервютата, анализите и коментарите на Факти.бг през последната седмица. Едно е ясно накрая обаче, че всички плащаме простотията ...

В Софийско село водата хем чиста, хем мръсна

Мръсна вода тече от чешмите на софийското село Гурмазово. На това мнение са всички от населеното място, което се намира на не повече от 13 километра от София. Хората са на мнение, че ситуацията в софийското село е напълно нетърпима, като водата нито става за пиене, нито и за каквито и да било други битови нужди.

Всички плащаме простотията

Не е луд този, който яде баницата, а този който му я дава. Тази хубава българска поговорка е валидна с пълна сила за случая със пиянски скандал с привкус на интимности на кукерския събор в с. Черниче. Някак си вниманието се фокусира единствено и само върху разигралата се простотия на 19 август, която се появи едва на 30 същият месец в клип на местна медия. Последваха арести, различни версии на мощния строителен предприемач Методи Бачев и журналиста Иван Хамбарджийски – Бриндо.

Управлението от групата „Винету” не е здравословно

Балотажът на тези избори трябва да се случи, защото обсебването на цялата политическа власт от една група, която аз наричам групата „Винету”, не е здравословно, заяви в интервю за Факти.бг юристът Минчо Спасов, който е кандидат за вицепрезидент от коалицията „Движение 21” – НДСВ.

Българите извършват една нечувана и благородна дързост

Съединението е направено по толкова благороден начин, че никой не посмява да предложи на Турция да въведе войска в България, въпреки че има формално право за това, заяви в интервю за Факти.бг историкът проф. Андрей Пантев по повод 131-вата годишнина от един от най-българските празници.

Външното оценяване трябва да се промени

Мина Илиев, който тази година за пореден път поема паралелка първи клас в 47 СОУ „Христо Г. Данов” - София, е завършил Педагогика и „Управление” на образованието, преподава вече 29 години. Преди началото на учебна година, той сподели в интервю за Факти.бг, че е доволен от новата система за усвояване на азбуката, смята, че трябва учителят да има по-малко административна работа, да има повече време за учениците, както и че ако искаме децата ни да са грамотни, заплатата на учителя да нарасне драстично.

Закъснелият гняв на Борисов

„Няма да позволим България да бъде заобикаляна. Правото ни на вето ще бъде използвано. Когато ние лоялно застанахме зад Украйна, знаехме какво губим“. Тези гневни думи на министър-председателя Борисов дойдоха от Варна, където бе представен проектът за газов хъб на Балканите. Той може де е готов след 5 години, разположен между морската столица и Провадия.

Правителството пропиля българските енергийни позиции

Изявлението на Александър Милер, след преговорите с турските представители по проекта Турски поток в китайския град Ханчжоу и нееднократните изявления на руската страна в последните дни, че няма да се строи газопровод през Черно море към България - т.н. "Южен поток", окончателно разделиха страната ни с илюзията, че ще бъде част от геостратегическите енергийни трасета.

Гореща есен за петрола?

Идеята е, че ако всички производители се съгласят да ограничат своя добив на текущите си нива, когато цените се покачват, никой няма да се мести да улови пазарен дял за сметка на другите

Живеем ли в матрица?

В писмо, което Bank of America Merrill Lynch (BAML) разпрати на клиентите си във вторник, се казва, че с вероятност от 20 до 50% ние живеем в матрица. А това означава, че светът, който възприемаме като „реалност“ в крайна сметка е само резултат на компютърно моделиране, пише Business Insider.

Жълт картон за партията на Меркел

Изборите в германската провинция Мекленбург-Предна Померания наказаха всички партии. Всички губят проценти с изключение на партия "Алтернататива за Германия", която зае второ място. Жълтият картон е най-вече за Християндемократическият съюз на Ангела Меркел и той със сигурност е повлиял на китайските й преживявания сред 20-те големи в света.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 666

    2 0 Отговор
    Закъснелият гняв на Борисов си е заради чисто малоумие проявено от неговото управление.
    Сам като си го направиш повече те е яд.
  • 2 Бай хой

    2 1 Отговор
    Ако не беше трагично щеше да е смешно.

    То какво ли можеше да се очаква от тиквено-мутренското управление? Чалга, кражби, убийства и всякакви простотии.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ПРАБАБА73

    1 0 Отговор
    Всички тези статии бяха доста обективни .Повечето от тях само прочетох и бяха интересно написани и истински.Някои доколкото можах ги коментирах.Нека и за в бъдеще да има подобни интересни,отварящи ни очите за нередностите в държавата ни.Защото по новините на тв -те няма как да разберем подобни събития.
  • 5 500

    0 1 Отговор
    Бай хой
    (гост)
    президент!!
  • 6 Mimoza

    0 1 Отговор
    Сами каквото си направят от групата Ви нета никой друг не може да им направи.Те са прости. Дано хората да са го разбрали най-сетне.
  • 7 чичо

    0 0 Отговор
    Тъжна картина от една тъжна и обрулена държавица! Смачкан и обезверен народ, доведен до скотско съществувание от шепа продажници, маскирани зад бабаитското перчене на един полуграмотен комуноиден мутро-милиционер! Бог да прости България!
  • 8 Грую

    0 0 Отговор
    Вчера гледах един филм за коридор номер 8 от Варна до Тирана. Когато за нещо започнат да се пеят песни и всеки да обяснява колко видите ли полезно и правилно били и как негова била заслугата за целия този благодат, който ще се случи, то това вече се е превърнало в легенда и нито е имало как да се случи , нито ще има как да стане. показателно беше интервюто с македонския министър, който се беше върнал от Америка. когато го запитаха защо? Отговорът беше: В Америка можеш да разправяш на всеки 10 годишен емигрант колко е велика тази страна и как дори той самият може да стане президент по законен начин, но на мен продължаваха да ми го разправят , когато бях минал 30 години, а коридор номер осем ще струва колкото бюджетът на Македония за една година. Поради същата причина няма да се случи нито Южен , нито Турски поток. Природният газ е евтин, а тръбопроводите по дъното на морето безумно скъпи за изграждане и поддръжка. Забравете. Колкото до хъба на Борисов - ами ако ходи на черква да пали по една свещ да излезе газ от сондажа на ОМВ и Тотал иначе пак ще трябва да разчитаме на транзита през Украйна да напълним хъба. Така говорят експертите и според мен има желязна логика. Иначе Газовия хъб на Борисов ще отиде при Големия шлем на Първанов и ще остане само изградената инфраструктура за хъба и делото , което загубихме за Белене от шлема!
  • 9 Емил Измирлиев

    0 0 Отговор
    Така е в Държавата на Малките Дребни Рекетьорчета, които ни откраднаха Отечеството за Лично ползване и ни натресоха най-страшната диктатура - Диктатурата на бедността...