8 Юли, 2017 08:00 1 818 6

Детето на държавата

  • деца-
  • държава-
  • издръжка-
  • валери симеонов

Представям си марша на "децата на държавата", които благодарят за положените за тях грижи, с радостни възгласи "ура"

Детето на държавата - 1
Снимка: Архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Тази сутрин чух за идеята на вицепремиера Симеонов за подкрепа на тридетния модел на семейството. Последното, изтърсакът, щяло да бъде "детето на държавата".

Това пише в блога си Мая Цанева.

Симеонов предлага "издръжката на третото дете в едно семейство да бъде поета изцяло от държавата". По думите му това е един от начините да се спаси българската националност, която намалява с бързи темпове. И аз се замечтах....и погледнах... палаво мъжа ми... Какъв живот ще настане за потенциалното ни трето дете!

Влизане в яслата и добро училище без нервно очакване на класиране, банкова сметка с щедра месечна държавна издръжка, безплатни учебници до 12 клас, занималня през лятото и спортни лагери... По-големите му братя или сестри ще му завиждат и тайно ще го пощипват злобарски, защото те са прецакани.

Представям си марша на "децата на държавата", които благодарят за положените за тях грижи, с радостни възгласи "ура". Ще бъде нещо като манифестациите от времето на комунизма. Бременни жени с трето дете ще плачат от радост, а нещастните първи две ще викат" уууу", но полицията ще ги разгонва.

Ех, третото дете! Но до третия късметлия как ще се справим? Първото вече е налице и се справя прилично с живота, благодарение на разумните си родители и семейство, които ценят намаленията и търсят добрите оферти. То не получава детски помощи и, слава Богу, не ми се налага да треперя и да следя в майчински групи във Фейса кога ще дойдат заветните пари. Синът ми имаше и страхотния късмет да влезе от първия път в детската градина, но му предстои да слаломира между скъпи забавачки, баби в отпуска и други помощници всяка лятна ваканция. Къде са ни бабите пенсионерки, г-н Симеонов? Надяваме се да попадне в училище, в което няма да го набият, защото е устат и умен, и ще учи по реформирана програма, която отговаря на новите изисквания на глобалния свят. Също така искрено се молим да не се налага да посещава личния ни лекар повече от три пъти годишно, защото всички мултивитамини и сиропи са скъпи, колкото едно посещение на псевдо биопазар. И не на последно място, качествената храна дори и за злоядник като моя, е изпитание за бюджета на повечето семейства.

Уважаеми г-н Симеонов, преди да платите пребогато за заветното трето дете, което ще спаси българската нация, помислете за първите две. И те имат право на достоен живот, без да са спасители на българщината!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    2 1 Отговор
    Това кой го написа? Статията е от Венци Михайлов, а погледа е от името на Майка на дете!
  • 2 Пазарен Либерализатор

    2 0 Отговор
    "Това пише в блога си Мая Цанева."
  • 3 дядо

    11 0 Отговор
    тоз бургаски п...л да помисли за българчетата с работещи родители ,дето не получават детски надбавки! не за м...лите!!
  • 4 ААА

    11 1 Отговор
    С трици не се ловят маймуни "Валерка" . За да има трето дете , трябва да има първо и второ. Едно 4-членно семейство , за да не проси са му необходими 2200-2300лв. Всяко едно дете лишава майката(семейството) от голяма част от тези средства.Майката не работи ,разчита се на кирливо майчинство. За 3 деца това е пределно голям срок, в който майката(семейството ) трябва да се самонакаже заради кефа на нескопосаната държава. Почти всичко пада на плещите на другият родител ,ако го има , и докарва пари. Вечерта най-честият разговор е -Жената- Взех от касата пари, децата са с "гърло" , доктора ни изписа антибиотици , витамини,и др. Нещо пазарих за хладилника, дрешка , маратонки, платих градината, похарчила съм 400лв. Нищо отговарям и аз днес наместих една хилядарка ,гражданска на една от колите, лек ремонт , сметки битови ,телефони, гориво. И тези разговори се водят в месеца често. И започваш да се чудиш , ако сте едно нормално семейство на заплати ,то как ще вържете двата края? И тези млади семейства на заплати, дали биха си позволили високият лукс да отглеждат деца. Там е заровено кучето "Валерка" и колкото и да се опитвате да подлъжете хората , без ежемесечни сигурни високи доходи, нищо няма да се получи, но виж да наторите отново циганската раждаемост-можете. Орбан дава 33000ев и 33000ев. безлихвен заем за деца а тук пари се дават за стериопор, банки, и на олигарси.
  • 5 стоян георгиев

    4 0 Отговор
    10000 за първо дете на пълнолетни завършили средно образование и без криминални присъди родители,за второ 15000 за трето и всяко следващо 20000 просто и лесно решение вместо 20 ненужни изтребителя.
  • 6 Диди

    2 0 Отговор
    А за това,че децата не могат да бъдат приети в детска градина на 3 г.,защото нямало места....трябва държавата да бъде осъдена за това,и тя да плаща разноски за гледачка. Примерно,така е в Германия.