19 Септември, 2017 09:07 3 852 12

Имайте милост към разведените, г-н Цветанов

  • цветан цветанов-
  • разводи-
  • милост-
  • статистика
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"За мен политик, който иска да дава морални оценки и да бъде съдник на процесите, той трябва да изповядва на първо място семейните ценности. Това мога да го отправя като питане към президента Радев. Не е ли така? Може ли да даваш морални оценки при положение, че... мисля, че по-добре е да спра“.

Цитираните разсъждения по морално-етични въпроси могат да влязат в златния фонд на българската вътрешна политика. Техен автор е вторият човек в управляващата партия Цветан Цветанов. Място на действието е партийна сбирка. Среща на местна организация на ГЕРБ с високия гост нейде из Делиормана. Събитието е част от бърз рейд на Цветанов из североизточна България за поразбуждане на партийния актив с оглед предстоящите местни избори.

Че президентът и Цветанов си имат закачка, за която от време на време ни припомнят, е ясно на всички. Няма да обсъждаме кой е крив и кой прав за избора на боен самолет. По въпроса у нас има една-две шепи експерти, които я знаят, я поназнайват нещо по темата. Другата група обаче е много по-голяма. Тази на лишените от право, според г-н Цветанов, да дават морални оценки и да бъдат съдници на процесите.

Безпощадната статистика сочи, че у нас всяка година се сключват около 20 000 граждански брака, а около 10 000 завършват с развод. И всяка уважаваща себе си служителка в ритуален дом би трябвало да подхожда с известно неудобство, когато провежда милия си ритуал в този „най-щастлив ден“ за младоженците. Елементарната аритметика сочи, че само за две години армията на развеждалите се поне веднъж, прескача значително броя на нашите кадрови военни. С други думи, с разведените шега не бива.

Цветанов може би е смятал, че думите му ще хванат дикиш точно в този район на страната, известен с по-консервативните си жители. И не би рискувал да повтори същото другаде, където думите му биха предизвикали единствено присмех. Не е тайна, че на партийни сбирки разговорите често опират дъното на благоприличието в преобладаващата примитивно-битова тематика. Все пак е нужна някаква мяра.

Опияненият от красноречието си оратор явно е забравил, че и партийният му лидер е изминал пътя от ритуалната до съдебната зала, що се отнася до брачния му живот. И значи ли това, че и трикратният премиер на страната няма право на оценки и съждения. Или тук Цветанов май се изпусна и после се е плеснал по челото.

Значи ли, че ако имаш два или три брака, задължително не уважаваш семейните ценности? Или ако живееш с родителите си, обезателно не ги почиташ и не обичаш семейството си? Или ако си сам, не мечтаеш за семейство? Деликатна тематика, в която Цветанов навлиза директно с ботушите.

Имайте милост към разведените, г-н Цветанов. Да не се видите в чудо, ако вземат, че направят партия. Нито лява, нито дясна, както е модерно напоследък. И както се твърди, че нямате алтернатива, изведнъж да се превърнете в такава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 goni

    46 1 Отговор
    Е! Цецо е изприказвал толкова много глупости и направил толкова простотии че по едно време се наложи да идва адвокат от Германия да го спасява!:) Когато го оправдаха на последна инстанция, той обеща че друг път така няма да прави, ама такива като него бързо забравят! Най-голямата му заслуга е че почти успя да накара прокурори и съдии да работят в пълен синхрон! Ама, Бат Боби го трае!:) Кво да прави?!:) " Такъв е материалът"!:) А, с такъв материал и най-големият майстор може толкова!:)
  • 2 ДДР

    31 1 Отговор
    Виц :
    " Тези, които се женят за втори път ги питат - "Какво не разбрахте от първи път""
  • 3 Sasho

    10 28 Отговор
    Не е тайна, че Нинова накара Радев да се ожени един месец преди изборите, за да го възприемат по-сериозно, иначе щеше още да си е женен мъж с любовница.
  • 4 Къртев

    28 1 Отговор
    Ама, той Цветанов, защо не гледа в неговия си лидер. Пък и това са си лични неща. Не мисля, че Цветанов е по-морален от президента Радев.
  • 5 Гостенин

    25 1 Отговор
    А бащата на нацията женен ли е?

    Коментиран от #8

  • 6 Финдли

    15 0 Отговор
    Ако не си женен,нямаш тъща и следователно може да станеш бездомник.
  • 7 колко си тъп цецо

    20 0 Отговор
    леле,както винаги пращиш от акъл.
  • 8 ГУСТОМАЙНА

    16 0 Отговор

    До коментар #5 от "Гостенин":

    ЕРГЕНУВАЩ ДЯДО Е ;-)))
  • 9 Грую

    8 0 Отговор
    Според мен надничането под чуждите юргани е доста неприятно занимание, а последиците от такова мероприятие още повече. Човек трябва да е доста извратен за да има подобни интереси.
  • 10 dynamo

    8 1 Отговор
    Тъп физкултурник с уродливо събрани очички и плешиво теме. Непропорционално малка глава на фона на китовидното му туловище.Природно грозен, проклет от народа.
  • 11 Кака Гинка

    4 0 Отговор
    Като си слагаме начело такива управници,ще търпим и бисерите им - във всяко едно отношение...
  • 12 Русенец

    2 0 Отговор
    Цветанов е българския вариант на Франкенщайн с баща Бойко, или беше обратното А?