Last news in Fakti

28 Декември, 2017 06:29 3 931 14

Оставате Банско! Вижте Ком и Витоша

  • ски-
  • банско-
  • ком

Прекалено много се фокусираха усилията на правителството и еколозите само върху един курорт и една писта

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Ски туризма в България не се изчерпва със съдбата на втория лифт под връх Тодорка. С години Общинския съвет в Банско потиска развитието на местна конкуренция над Добринище и над Разлог. Да не говорим за другите проекти на Витоша, Перелик, Ком и т.н.
Това пише в профила си във Фейсбук Илиян Василев.

Прекалено много се фокусираха усилията на правителството и еколозите само върху един курорт и една писта. Колкото и да развиват склоновете под Тодорка за ски писти, те имат естествени граници.

Но над Добринище и в другите части има много по-мощни склонове.

Така един вид егоизъм - този на "инвеститори" и банскалии, на които не им пука толкова за пистите и опашките, колкото за това, че новите писти ще повишат търсенето на квадратни метри - земя и застроени площи от конфекцията на наречена апартаменти в зимен курорт, срещу другия егоизъм - този на еколози и зелени, които освен "НЕ" не познават друга форма на общуване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123ххх

    19 3 Отговор
    Защо на протестите ( единият от всички ) имаше лозунг "Цеко Умри!"?
  • 2 mediator37

    23 2 Отговор
    Северните склонове на Стара Планина имат голям потенциал и аз не знам защо не ги развиват. Имало е проекти за курорти в близкото минало. Много българи и румънци ще предпочетат тия курорти. А сега имаме една Узана и Беклемето, които не стигат.
  • 3 Абе и тука е прав

    26 2 Отговор
    Верно е че много бивши мутрички са презастроили Банско и С. Бряг и тях само ги грее там да има туристи, а не да се развиват нови туристически центрове
  • 4 213

    20 4 Отговор
    Ком, Витоша, Централен балкан, Осоговска, Врачански балкан - навсякъде има писти с прекрасни условия, но без да са доразвити с модерни лифтове. Всички просеки са изсечени на посочените места и няма да има зелено недоволство - само трябва лифтовете и хотелските бази да се подменят и ще заприлича малко повече на австрийско.
  • 5 гощо

    20 3 Отговор
    Да стегнат и оправят Витоша,стига с това Банско! Курорт на столица е голяма сила ма говедата не разбират,че това ще е яко за всички!

    Коментиран от #7

  • 6 Vitosha #1

    14 2 Отговор
    Да живее витоша. Искаме си лифтовете и пистите. Зощо загробихте хубавата развита планина
  • 7 наистина съм прост

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "гощо":

    Аз пък много обичам Шушана и искам да ми стане жена,но не знам къде живее.Който ми каже адреса и ще го правим кръстник.
  • 8 стоян георгиев

    6 5 Отговор
    витоша си е добре.лалето се обработва добре и работи добре.през седмицата няма никои ,нощното също е с нормална посещаемост.проблема е събота и неделя наистина ,но тогава е проблем навсякъде.

    Коментиран от #11

  • 9 Миа

    5 4 Отговор
    Представям си хаоса като се поиска нещо да се направи на Витоша, където си плаче за нови лифтове и съоръжения, ама ще има някоя и друга змия за опазване от зелените и няма да мръднем с години там
  • 10 Тъга

    6 0 Отговор
    ББ трябва да е доволен - узакони корупцията. И Балевски и Каролев и всички останали - никога на почивка в БГ, НИКОГА!!!
  • 11 321

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    Стига си говорил глупости. Тази огромна планина и има само една смешна пистичка. Празна е пистата, защото условията са ужасни - подходът към лифта е като ледено скално катерене. Самата писта е къса и е разположена изключително ниско - затова долната й част е перманентно замръзналокишава - през деня - се разтича, а нощем - лед. На места е много тясна и дори да няма много хора имаш чувството, че е страшна навалица. А времето да се стигне до нея, ако изобщо успееш зимата е достатъчно да се отиде до Боровец.

    Коментиран от #12

  • 12 стоян георгиев

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "321":

    ти ходил ли си на лалето някога?лалето е адеквата с един от ръкавите на ястребец,но с много по- ниска посещаемост.през седмицата скиорите сме около 50-100 човека.пистата обаче винаги е добре обработена.незнам кво и къде ти се е стичало.стигането до нея е за около 15 минути от околовръсното.пътя се потдържа добре,а ако не ти се ползва може и с кабинката но е с 10 минути повече.има огромен паркинг и втори подход от към алеко.и не знаех че витоша е огромна планина ,поне научих нещо ново!тва че била разположена ниско пак не е вярно .може да провериш на ква височина е долната станция на лифта.боровец през седмицата е много по-натоварен и изровен от лалето.събота и неделя вече казах че не става ,но то е една и съща лудница навсякъде тогава.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 CaseyLeara

    0 0 Отговор
    Автоюрист отзывы пенза

    http://avtouris.info/page/avtoyurist-otzivi-penza/
    .