Last news in Fakti

14 Януари, 2018 08:15, обновена 14 Януари, 2018 11:57 7 990 12

Наско Ментата: "Шушана" не е чалга

  • наско ментата-
  • шушана-
  • песен

Изпълнителят признава, че никога не се е надявал на такъв успех

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„Никога не съм очаквал песента „Шушана“ да има такъв огромен успех. Всичко стана изведнъж. Исках да върна едни малко по-ретро песни. Това са едни стари и забравени песни. Аз не ги слагам в графата поп – фолк. Тези песни не са точно чалга. Те са от едно по-старо време. Решихме в този клип да покажем как българският народ прекарва своето лято. Аз просто мечтая за нови проекти.“ Това заяви певецът Наско Ментата в интервю пред Факти.бг.

Неговата песен „Шушана“ се превърна в изненадващия хит на лятото. Певецът признава, че би се съгласил на бъдещи проекти с някои от известните имена в поп-фолк музиката.

Очаквахте ли такъв успех на песента „Шушана“. Тя вече е имала няколко версии, но никоя от тях не е ставала такъв хит?

Точно такъв успех не съм очаквал. Никога не съм очаквал, че песента ще се превърне в такъв хит.

След такъв хит вече имате ли големи планове за бъдещето?

Аз просто мечтая за нови проекти. За мен е важно да радваме хората. Истината е, че аз винаги съм си имал участия. Сега са малко повече. Винаги обаче са ме канили по партита и т.н.

Имате ли покани да се присъедините към някоя от големите поп - фолк фирми?

Все още нямам подобни покани. Може да търся възможности за общи проекти с някои изпълнители. Все още обаче не съм получавал покани от големите фирми. В този период някак си нещата вървят по течението.

Много от известните изпълнителки пуснаха клипове в интернет с това как пеят „Шушана“ върху ваш запис. Имате ли вече покани за дуети от по-известните имена в сферата?

Няма точно официални предложения. С някои си говорим, за това, че можем да направим бъдещи проекти. На този етап нямам покана за точно определена песен.

Всичко стана изведнъж. Исках да върна едни малко по-ретро песни. Това са едни стари и забравени песни. Аз не ги слагам в графата поп – фолк. Тези песни не са точно чалга. Те са от едно по-старо време. Тези пени са били пети от нашите майки и нашите бащи. Те са се забавлявали с точно такива песни. Всичко е ставало с една акустична китара и пеене. На времето не е имало дискотеки. Хората са си правили домашни партита, събирания и лагери. Просто се сетих, че баща ми навремето е пял тези песни. Той е музикант. Аз просто реших да направя един сбор с такива песни. Нещо като компилация. Пял съм тези песни като малък. Просто това някак си докосна хората. Те се върнаха в своите спомени. На по-младото поколение може би това им хареса, защото тези песни не са точно чалга. Те са си класика.

Колко ви струва клипът на песента „Шушана“? Той изглежда съвсем скромен.

В този клип въобще не сме влагали някакви средства. Всичко е направено с приятели. Клипът беше заснет от мой приятел. Решихме в този клип да покажем как българският народ прекарва своето лято. Той е направен под една асма в една вила, като просто седнахме на една маса и се забавлявахме с приятели. Нищо особено не е влагано. Искахме да покажем как обикновеният човек се забавлява.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Недоебанова

    8 3 Отговор
    А ЧЕХЛЬО СТРАПОНА КВО ИЗОХКА ПО ВЪПРОСА?
  • 2 Ироничен

    15 2 Отговор
    Няма мелодия, която да не може да бъде очалгарена.
  • 3 проучване

    13 10 Отговор
    "Шошана" е много стара еврейска песен - народно творчество. Има варианти на всички балкански езици.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 jambazina

    12 3 Отговор
    Обикновеният човек се забавлява, като чегърга талончета, гледа Биг Брадър и слуша Шушана.
  • 6 Siv

    19 1 Отговор
    Факт, но циганизацията продължава с усилени темпове. Вече ме гледат с възмущение , ако слушам рок или поп музика.
  • 7 джамбазин

    7 0 Отговор
    и ти не си кормест циганин...
  • 8 ИВАН

    7 1 Отговор
    Мулти-култи, натрапват ни "културата" и циганските нрави, младежите ни станаха нагли, мързеливи и безмозъчни, и гледат само далавери - имитират сиганите, а по умните направо бягат на запад.
  • 9 ТАА ПРОСТОТИЯ САМО В ЦИНГАРАРИЯ

    4 1 Отговор
    ВЪРВИ. ТО ПРОСТОТИЯТА И НЕВЕЖЕСВОТО ХОДИ ПРИ НЕОБРАЗОВАНИТЕ ХОРА. ТИЯ ЧАЛГАРСКИ МЯУКАНИЯ И ВИЕНЕ НЕ МОГАН МИНА НИ В РУМЪНИЯ ПЪК ЗА СЪРБИЯ ДА НЕ ГОВОРИМ.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Съчувствен

    3 0 Отговор
    Това е музика за мъже, изпаднали в безебие и жени в безпаричие.Цитирам Карбовски от книгата му "Нещата".Есето е "Чалгария".
  • 12 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    в българия всичко е мента и цигания