14 Март, 2018 10:00 1 660 14

"Български" "патриотизъм" от Русия

  • патриотизъм-
  • волен сидеров

Посещението на руския патриарх Кирил стана поредния повод да лъсне лицето на въпросния "патриотизъм"

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Патриарх Кирил може да говори както си иска. А освен това говореше верни неща. Да обидиш главата на църквата, значи да обидиш Бог. Защитавам Русия, но днешна Русия. Това са думи на "българския" "патриот" Волен Сидеров, който освен, че се кичи с подобни фриволно подбрани определения, е и настоящ участник във властта, бидейки коалиционен партньор на ГЕРБ. След бурния си период на най-известния "златен пръст" в историята, крепящ скандалния кабинет "Орешарски", уличните му пререкания с протестиращи изпод масата, засилките да прави граждански арести на който му скимне и своеволните нахлувания в разни учебни учреждения, дойде логичният ден на възмездието. Волен Сидеров беше набит. Публично, в ефир. И това имаше изключително пречистващ ефект - и върху него, и върху целия народ, на който му беше дошло до гуша от неговите глупости.

В продължение на един значителен период от време Сидеров се кротна. Ожени се, снимаше за партийни календари Волен-младши и не се обаждаше за нищо друго, освен за поредното интервю от света на семейното щастие. Уви обаче, всичко беше прекалено хубаво, за да е истина. Дойдоха изборите, всички "патриоти" плеснаха и се прегърнаха и групово си направиха сефтето във властта. И като отвързани, на всеки му избиха чивиите според възможностите. На Каракачанов - на към връщане на казармата, на Симеонов - на към дискотеки и лифтове, а на Сидеров - към Русия. Защото се знае от векове, че там, дето е текло, пак ще тече. Посещението на руския патриарх Кирил стана поредния повод да лъсне лицето на въпросния "патриотизъм". Да приравняваш един обикновен лидер на поместна църква с Бог е повече от глупост. Да защитаваш чужда държава за сметка на своята е повече от чуждопоклонничество. И да считаш, че някой е прав да определя границите и правилата на собствената ти благодарност и признателност е повече от раболепие.

Предаването на националните интереси отдавна е запазена марка на родния политически "патриотизъм". Някои хора обаче имат крайна нужда да си признаят, ако са сбъркали родината, и просто да отидат там, накъдето ги влече сърцето и джоба. Само че дали ако идат, ще има толкова сърце в джоба?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наблюдател

    37 20 Отговор
    Русофилите винаги са били национални предатели. Единствено когато интересите на Русия и България са съвпадали, са защитавали и българските. Но Русия винаги е била за тях приоритет.
  • 2 Пеньо

    26 12 Отговор
    Пускайте го по-често този за да се отвратят напълно хората от безродниците пишещи се за "патриоти". Гундяев може да патриарх за Русия, но в България се представи, като ченге изпълняващо заповедите на господаря-антихрист. Руснаците да си му берат грижата в Русия! Тук повече да не стъпва!
  • 3 комунист рецидивист

    24 7 Отговор
    Айде някой да ми каже, какво точно е направил този човек за България?????
    С каква полезна дейност, като политик се занимава????
    Отговорът е, С НИКАКВА! Даже се занимава с анит-българска дейност!
    А, ЗАЩО по дяволите аз плащам данъци, за да могат тези НИЩОПРАВКОВЦИ по цял ден да плямпат глупости и да се чудят, къде да си харчат парите, НАШИТЕ ПАРИ, изработени с кръв и пот на челото!?
    Има нещо много сбъркано в цялата история! На всичкото отгоре, тоя НИЩОПРАВЕЦ хапе ръката, която го храни, иска да ни докара нова криза.
    Трябва да се спре с финансирането на хора, които не допринасят с нищо за родината, нека да си намерят нормална работа и ако искат да политиканстават да си харчат от техните заработени пари, това, никъде го няма. Сульо и Пульо се занимават с политика, ПОЛИТИКАТА Е БИЗНЕС само в България, защо??????????????????????????????
  • 4 гост

    20 2 Отговор
    Няма развита държава в която политици да работят за чужда! А политиците са отражение на групи от обществото.
  • 5 Тръмп

    19 4 Отговор
    Нищо не става от Сидеров,освен да продаде и майка си за пари!Думите при него се използват с цел, ходене по голяма нужда!:):):)

    Коментиран от #9

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 БАЙ САНДО

    12 5 Отговор
    НАВРЕМЕТО ХАРЕСВАХ СИДЕРОВ.....

    А ТОЙ СЕ ОКАЗА ПОРЕДИЯ...ЗАДНИК.....
  • 8 WIND OF CHANGE

    11 0 Отговор
    РАЗГОВОР ПО ТЕЛЕФОНА...

    -АЛО....НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ЛИ Е...?

    -ДА...КАЖЕТЕ...

    -МОГА ЛИ ДА СЕ КАНДИДАТИРАМ ЗА ДЕПУТАТ...?

    -БЕ ТИ ..ОЛИГОФРЕН ЛИ СИ...?...

    -ЗАЩО...? ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЛИ Е...?
  • 9 Дончо

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Тръмп":

    Ето пак се изказа тръмпчо , колко си ерудиран , каква мисъл , възбуждаш ме истински с твоя вълнуващ и душевно наслаждаващ коментар , толкова си интелигентен с коментари по всички теми в този форум , кефиш ма щи звънна
  • 10 ПЕЕВ

    4 5 Отговор
    НА ВОЛЕН ДА МУ СПРЪТ НАРКОТИЦИТЕ-ЕДНО ВРЕМЕ ВЪВ ВЕСТНИК ДЕМОКРАЦИЯ ПЛЮЕШЕ РУСКАТА НАМЕСА В БЪЛГАРИЯ ААА СЕГА. ПАРИТЕ РАЗВРЪЩАВАТ ЧОВЕКА.
  • 11 толерантен

    4 1 Отговор
    ОП разкараха от властта деформаторите, достовете и дпс-ту.

    Спряха "конвенцията".

    Ако променят и закона по "пределите на неизбежната самоотбрана", халал им друго.

    Ще гласувам за тях на следващите избори, ако и да не съм гласувал отпреди царо на заро.
  • 12 гражданин

    13 6 Отговор
    Понеже на този етап единственият избор е дали да ни продадат на Русия или на сащ. Предпочитам Русия.

    "По-лошо от война с англосаксонците е само "приятелството" с тях." - Бисмарк

    Коментиран от #13

  • 13 Вече било

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "гражданин":

    Такъв избор вече не съществува,ние сме продадени на американците,от около 30 години.
  • 14 Болен

    3 1 Отговор
    Понякога и лудите са прави. Както в случая.