Last news in Fakti

8 Февруари, 2012 16:21 1 476 0

Велчев призна за грешки

  • -
  • доклад-
  • прокуратура-
  • съдебна система
Велчев призна за грешки - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Най-важната препоръка от днешния доклад на ЕС е подобряването на прокурорската практика у нас. Това заяви главният прокурор Борис Велчев на извънредна пресконференция по повод на днешния технически доклад на ЕК, който оцени напредъка на страната ни в областите „правосъдие“ и „вътрешен ред“. „Длъжен съм да призная, че борбата с корупцията в България не дава необходимите резултати", заяви той.

Обвинител №1 прие критиката, че за злоупотребите с европейските фондове у нас няма цялостна картина и не е отчетено действието на длъжностните лица в този престъпен процес. Все пак, той изтъкна, че в този процес роля имат и други институции.

Велчев призна, че част от тези разследвания срещу организираните престъпни групи били половинчати.

„Съжалявам, че трябваше ЕК да ни повтаря два пъти необходимостта да направим опит за пълноценни финансови разследвания“, заяви той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА