2 Август, 2018 13:00 2 158 17

Един човек, един герой

  • бойко борисов-
  • герб-
  • правителство
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Това го направихме, за да може да ни обърнат внимание, защото нещата излизат извън контрол, хората няма как да се справят. Това каза Емил Мавродиев, бащата на станалия известен с помощта на телевизиите младеж Петър, който страда от детска церебрална парализа. И го каза, като каза и друго – че ако иска, премиерът Бойко Борисов за 24 часа може да изработи работещ закон, който да помогне на хората с увреждания.

Много сбъркани неща има в милата ни родина, но най-сбърканото е, че пак стигнахме там, откъдето тръгнахме през 1989 година – един човек решава, един човек коли и беси. От философска гледна точка може да се спори кой модел на държавно управление е най-добър, но от практическа т.е. Борисов начело на модела, отдавна е ясно.

Това, че Бойко Борисов стана и баща, и майка на нацията, е болестно състояние. Защото се развива до маниакална степен заложеното отдавна в българската народопсихология да не мислим и да не поемаме отговорност за нищо и при никакви обстоятелства, да не сме самостоятелни, да чакаме някой да ни оправи проблемите. Шефът каквото каже, шефът каквото нареди, аз да се снишавам и да гледам ден да мине, друг да дойде – това е положението в България. Един човек, един герой, само той – а всичко друго в постоянен и неизлечим поведенчески запой!

След като Борисов решава и ще решава за всичко, за какво са ни парламент и правителство? Като не се съпротивляваме срещу този начин на живот, да му помогнем поне – да се махат депутатите и министрите, ще спестим пари за следващия проблем, който ще цъфне пред Министерския съвет под формата на яростен протест. Няма да закъснее, сигурен съм. А защо се появяват тези проблеми ли – въпросът е към и в Слънцето!

Това, което няма как да огрее навсякъде, а и със сигурност не иска - грее само там, под формата на пачки, където сянката става прекалено дебела и заплашва да го угаси. Но не става само с пари - трябват хора, трябва и акъл, в множествено число.
От друга страна, когато става въпрос за Единствения, има и хубава страна - знаеш къде да отидеш да натискаш и да искаш. Поискай и ще получиш - какво обаче става, когато трябва да получат всички?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 35212

    37 2 Отговор
    една е тиквата слънце, бащицата буда, винету барселонски от Банкя
  • 2 onq s konq

    8 14 Отговор
    "ЕСЕНЦИЯТА" в разсъжденията на автора/неизвестен,скрит/ е,че "ТОВА ЧЕ ББ СТАНА И БАЩА И МАЙКА НА НАЦИЯТА Е БОЛЕСТНО СЪСТОЯНИЕ".Ще го каже ли въпросният АВТОР-ИНКОГНИТО същото и за Великия Путин,който освен баща и майка за Русия както ББ за България е И БРАТОВЧЕД,И БРАТ И...ВСИЧКО?!А какво да кажем за Ердоган в Турция?Извод:Нека съдим с ЕДНАКЪВ АРШИН,а не с "ПОЛИТИЧЕСКИ ПРИСТРАСТИЯ"!
  • 3 Иванов

    14 10 Отговор
    Този модел ни е наложен от Запада. Зяпадът иска тук куче, но тяхно куче и изразът го вземам от хамерска дипломатическа грама. И да ви кажа, честно, българинът не е за демокрация, той признава само остена. Обаче групата на Шаро много краде и това доведе до огромна загуба на население, а това ще доведе и до загуби на територия. Северозападът вече се ориентира към Румъния, Пиринският край към Бюрм, а Изтокът към Турция. Така, че Шаро и неговата опг може да станат излишни един ден!

    Коментиран от #7

  • 4 С две очи, ама с пердета

    23 4 Отговор
    Е ,че то тоя тъпак я докара до там като се обгради с мишки...прогониха с глад мислещите и можещи и ето ви Великолепният век:Тиквун султан...
  • 5 Коментар

    23 2 Отговор
    АБЕ ВЯРНО ЛИ ЧЕ СМЕ ПО ЗЛЕ ВЕЧЕ И ОТ СЪРБИЯ КАТО СТАНДАРТ НА ЖИВОТ.
  • 6 ПЕЕВ

    4 16 Отговор
    БЪЛГАРИТЕ СМЕ СВИКНАЛИ ДА СЕ ОПЛАКВАМЕ ОТ ВСИЧКО.ВСЕ НЯКОЙ НИ Е ВИНОВЕН И ВИНАГИ НИЕ СМЕ БЕЗГРЕШНИ ,ЗАЩОТО НЕ ВЗЕМАМЕ НИКАКВА ИНИЦИАТИВА.
  • 7 5ко

    8 2 Отговор

    До коментар #3 от "Иванов":

    иБанов, яко ти се е размътила къфътъ от прекалено удряне в килимчето. Сигурно немож го уцелиш и праскаш в цимянта.

    Коментиран от #8

  • 8 Иванов

    6 5 Отговор

    До коментар #7 от "5ко":

    В гъзерището ти ще я напраскам оная, рязаната глава, гейбераст нещастен!
  • 9 Антисоциалист

    8 5 Отговор
    Господа, стига! Тук пише, че г-н Емил Мавродиев е казал:"... ако иска, премиерът Бойко Борисов за 24 часа може да изработи работещ закон, който да помогне на хората с увреждания." Това твърдение е нелепо и ужасяващо невежествено. Нито за 24 часа може да се изработи закон, нито на г-н Борисов се полага да изработва такъв закон. Но забележете! Исканията на г-да като Емил Мавродиев са не само нелепи, но и нагли. На хората с увреждания държавата дава от нашите данъци, но г-дата организатори - настойници не казват защо искат още - и не от г-н Борисов, а от нас искат още, та и искат да им дадем още без да обосноват това. Системата ги убивала?! Обикновено с 930 лв месечни необлагаеми приходи!? Малко граждани имат такава заплата! С безплатно или евтина лечение, т.е. платено от нас!? С това, че им позволява да занимават с лични приказки и искания държавната управа!? С това, че тя не ги наказва като зарежат "детето си" с увреждания в държавна организация, за да я изнудват?! Наглостта на подобни люде, стигна дотам, че чрез телевизии искат държавата да им плати поправката на протеклите неподдържани от тях покриви на къщите им. Адвокатка - с една от най-скъпо платените професии! нагло поиска "Държавата да се погрижи за сираците си!", т.е, за децата й - съпругът й починал! Знае адвокатката, че държавата сираци няма, но иска още - не грижи, а пари разбира се! Господа, стига солидарност с нагли паразити! Стига!
  • 10 Forever RED BG

    10 0 Отговор
    Че какво се чудите? Комунистите сме виновни за всичко! Нищо, че вече на повечето от нас некрологът ни стърчи от джоба. Нищо, че "демократите" и "капиталистите" надминаха "комунистите", управлявали от 1944 до 1989 г. Така и ще бъде, докато някой не се сети, къде трябва да стои приклада.

    П.П. Който, поне малко помни граматиката ще разбере смисъла на кавичките. Останалите ще заработват центове. Хайде на работа!

    Коментиран от #12

  • 11 Морук

    5 0 Отговор
    Даже не прочетох статията,един човек един герой една тиква ,нема друг като него,за 10 години да изгони толкова мн хора,да разруши толкова много,и да разпродаде за собствена облага градено с труд ,и да натрупа дълг който няма те да го плащат а ние,то не е турско робство,не е хитлеристка окупация,то не е комунизъм това е нашият герой
  • 12 Георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Forever RED BG":

    “Демократите” “капиталистит” и номенклатурните, подчертавам, номенклатурните, а не редовите комунисти, са от едно котило-семейство. Те са врагове на народа, или имаш други факти?
  • 13 Гост

    6 0 Отговор
    Долу култът към личноста!!!
    Тоя много си поверва нещо,че е римски император!!
    Крайно време е да си ходи!!!
  • 14 Mig

    1 0 Отговор
    ТиквочЪ - Борисов трябва да бъде съден за ГЕНОЦИД срещу собствения си народ. Българи Юнаци вдигнете се още днес и го свалете от властта и право в затвора. ТоЪ ебъ майката на целокупна България, прогони ни от България в голямата чужбина, раздели ни от семействата и приятелите, за трите си мандата 2,5млн българи зад граница. ПРЕВРАТ и всичките от парламента директно в Белене до живот.
  • 15 Mig

    0 0 Отговор
    ТиквочЪ - Борисов трябва да бъде съден за ГЕНОЦИД срещу собствения си народ. Българи Юнаци вдигнете се още днес и го свалете от властта и право в затвора. ТоЪ ебъ майката на целокупна България, прогони ни от България в голямата чужбина, раздели ни от семействата и приятелите, за трите си мандата 2,5млн българи зад граница. ПРЕВРАТ и всичките от парламента директно в Белене до живот.
  • 16 Mig

    1 0 Отговор
    Още колко ще ТЪРПИТЕ безобразията на ТиквочЪ и ГЕРБ и БСП и ДПС и Пеевски и всичките ОЛИГАРСИ в БГ - Парламента. Ние ВИ подкрепяме макар и Далеч от Родината. ПРЕВРАТ и Сваляне на целия Парламент и всичките в Белене начело със ТиквочЪ до живот. Ебахъ майката на целокупна България, всичко живо, здраво и можещо избяга навън.
  • 17 Mig

    1 0 Отговор
    По добре да дойдат да ни управляват от голямата чужбина, отколкото тиЪ крадливи 240 боклуци в БГ - парламента. Тренчев го каза много точно - "България е на ДОИЗЖИВЯВАНЕ". Събудете се ПРЕВРАТ и всичките в затвора в Белене.