9 Септември, 2018 17:13 11 708 36

Нинова се обърка, че е Левски

  • корнелия нинова-
  • левски
Нинова се обърка, че е Левски - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Кой ще е главният герой на този политически сезон? Според президента Румен Радев и лидера на БСП Корнелия Нинова – народът. Защото – според президента – народът очаква идеи, идеи, а не скандали. Според Нинова – защото нейната партия ще тръгне сред народа, за да събира идеи. Противоречиво някак се получава. Нямаше да е толкова забележимо – у нас противоречията са под път и над път, – ако не беше между тези двамата за първи път. Какво става – идеите ще се вземат от народа или ще се дават на народа? Или пък ще е като във филма „Възвишение“: от народа – за народа!

А може би греша. Ето изречението от изказването на Нинова, в което процесът „даване на идеи“ се кръстосва с процеса „получаване на идеи“: „Имаме нужда от идеи и се обръщаме към вас, за да ги предложим.“ Я пак: „Имаме нужда от идеи и се обръщаме към вас да ги предложим“. При толкова сложна мисъл човек остава с впечатлението, че съгласуването на словото на президента със словото на Корнелия Нинова или е било много загадъчно кодирано или не е имало никакво съгласуване, защото в момента президентът е по-близко до преживявания с премиера, тъй като на президента му тежи една катастрофа в Харманли, а на премиера друга в Своге.

Да се споменават природни особености на политиците не е нито сериозно, нито възпитано. Но няма как да не спомена как се чувствам, когато слушам президента Румен Радев. Има на бюрото ми една почти празна тубичка със засъхнало лепило, от която с мъка изстисквам останали капки. Ей такава мъка усещам, когато говори президентът. И го казвам не защото е толкова важно как говори един човек или какво усилие ни коства слушането му, а защото някак съм сигурна, че ако президентът ни говореше неща, които мисли самият той, нямаше да е така. Той ни чете политически есета, написани от друг. И витиеватото мислене на този друг до такава степен не пасват на президент, че мислите излизат по-трудно и от засъхналите капки от тубичка с лепило.

Г-н президент, веднъж застанете пред камерите без предварително написан от друг човек текст, не се взирайте в аутокюто, кажете ни какво мислите, че става в тази наша държава и какво предлагате да става. Не е нормално, г-н президент, да ви разгадавам като в литературен анализ от типа „какво е искал да каже авторът“. Ако искате да ни кажете нещо, кажете го. Има хора, за които е много важно дали политиците са автентични. Някои са, други не са. За вас дори това не можем да кажем – сте или не сте, защото до този момент ви виждаме само в затрудняваща говоренето ви роля на сценарий, писан от друг.

Виж, за Корнелия Нинова няма колебание – рядко в българската политика е имало толкова неавтентичен политик. Дори Жорж Ганчев в чудатостите си беше по-верен на себе си. Даже Волен Сидеров, поради някакви вътрешна своя гъвкавост да изповядва ту това, ту онова, изглежда по-автентичен в гнева си от червената лидерка. Представата, че българските социалисти никога няма да имат по-неавтентичен водач от Сергей Станишев се оказа погрешна. Той поне имаше аурата на галеник от червената аристокрация. Корнелия Нинова изглежда като човек, харесан от Бойко Борисов на някое кръстовище за лидер на опозиция, която ще го крепи на власт.

Нинова има идеи, които иска да консултира с народа, сподели тя на откриването на есенната сесия на Народното събрание. Първа сред идеите е да се спре с приватизацията. Това електоратът ще го хареса. Само че го казва човек, който е сред емблемите на провеждащите приватизацията и материално облагодетелствани от приватизацията в един друг период. Нещата изглеждат така: правиш приватизация, устройваш се с приватизация, за да се добереш до властта, от чийто връх почваш да печелиш дивиденти от спиране на приватизацията. Неавтентично е.

Нинова има няколко бутона, които винаги натиска, когато иска асансьорът да я издигне нагоре в очите на избирателите. Един от тях е Истанбулската конвенция, така че тя приключи миналия и отбеляза бъдещия политически сезон с неговото натискане. Дали наистина Корнелия Нинова вярва, че конвенцията би легализирала трети пол и че думата джендър означава страшилище, което ще срине традиционните семейни ценности? Едва ли. Но продължава да го втълпява на ошашавения от чуждицата народ. Как обаче да повярваш, че Нинова пази българските деца от страшилището, след като е пожертвала да прати своето дете в държава, в която джендър е обикновена дума за човешки права на различните два пола?

Как да повярваш, че Нинова сън не я хваща как да не допусне еднополовите бракове в България, като е пратила детето си в държава, в която еднополовите бракове са вече нещо нормално? Как да й вярваш, че смисълът и целта на живота й е да върне младите хора в България, като не може (не иска) да върне своя единствен син? Тук си спомням как децата на лидерите през миналия век са прекратявали учението си, за да заминат на фронта, където да се бият за отечеството. Сега не могат да се преместят дори от тамошна банка в тукашна банка. Неавтентично е.

От няколко месеца Корнелия Нинова има нов бутон в оня асансьор, който се придвижва по вертикала на властта. На него пише „българщина“. Думата вече се превръща в нещо като нервен тик за червената лидерка, употребява я през десетина изречения, понякога и съвсем не на място: „Аз съм председател на „БСП за България“, но ви говоря като българка“. По своята алогичност това изречение надминава дори и онова с идеите. И отново: „Имаме нужда от националната ви енергия, от българщината, от грижата ви за семейство, род и отечество.“

Ако Нинова говори така на своя син и той не се трогва, защо трябва останалите да се трогнем? Тази някога смислена и хубава дума „българщина“ така се омърси от споменаването й на всеки километър, че човек вече да се притеснява да я употреби. И на Нинова очевидно вече й се вижда слаба, недостатъчна. Затова преминава към най-високото обръщение, използване някога в българската история „Народе“. Неавтентично е. Кой е излъгал Корнелия Нинова, че ако изкрещи от парламентарната трибуна „Народе“, това я сродява с Левски? Г-жо Нинова, това обръщение звучи автентично единствено в устата на човек, който си записва в тефтерчето колко бройки маслини си е позволил да си купи с народните пари.

Народе, идваме при теб! Това обяви председателя на БСП. В парламента остават да работят 20 души. Останалите тръгват сред народа да предлагат идеи, защото имали нужда от идеи. За да променят системата. Оглеждам се наоколо. Народът не очаква никакви политици от БСП, нито за да им предложи, нито за да му предлагат идеи. Идеи народът е получавал и давал много дълго време и очаква от политиците да работят, а не да се разхождат из страната, докато времето е все още приятно за разходки. Ако ще става Септемврийско въстание, то няма да стане заради щъкането на червени емисари из народа, а защото народът е наясно, че тази система не може да бъде преборена отвътре, а само отвън с натиск или бунт.

Наясно ли е всъщност?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    85 25 Отговор
    По долна от тази няма.

    Коментиран от #2

  • 2 Сорос

    18 32 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Това коментар ли е Айнщайн?

    Коментиран от #8

  • 3 Реалист

    96 24 Отговор
    курни-ка лъже и ни гледа в очите (от телевизора) в очакване да и повярваме. Е няма как да повярвам на приватизаторката на Техноимпекс която не може да обясни от къде на 28 години има пари да приватизира цяла търговска централа. Няма как и да повярвам на майката на Рафаел (какво хубаво БЪЛГАРСКО???!!! ИМЕ) която го е изпратила в Бъркли а не в масква. Няма да повярвам и на ездачката на кон (като путлер) докато не го повтори напълно
  • 4 Мизирабъл

    56 35 Отговор
    Ако не беше толкова неприятна, дните на Тиквата са преброени.
  • 5 Пепо

    85 14 Отговор
    Мили Боже,извинявам се споменавам името Божие,но такова чудо,като Корнелия Нинова ,не се е появявало в политиката.Разбира се,чудо,което е пълно недоразумение.Българи,само аз ли започнах да откачам или има и други от това недоразумение.
  • 6 ВЪЗРАСТЕН

    96 11 Отговор
    КУХА ЛЕЙКА , ЧЕ И ИЗДЪНЕНА ! С КАКВИ ОЧИ ИЗЛИЗАШ ПРЕД НАРОДА И ОТПРАВЯШ ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ НЕГО СЛЕД, КАТО И ТИ СИ ОТ ТЕЗИ КОИТО ГО ОГРАБИХА ? НАГЛОСТ СЪЧЕТАНА С ПРОСТОТИЯ В ГЛАВАТА И Е НАПРАВО ОЛЕЛИЯ !!!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Жоро

    71 8 Отговор

    До коментар #2 от "Сорос":

    Пепо,наистина е чудо,Корнелия.Тя е извънземна,изпратена с мисия да оправи България с ,,нова”” визия.Та,доверете и се.Визията ще ни върне 1945 година.
  • 9 Анонимен

    45 9 Отговор
    Червени шапчици, честит празник
  • 10 Мишо

    65 10 Отговор
    Нима няма разумни,интелигентни хора от БСП,които да спрят маниакалното и желание да е премиер.Сигурен съм,че има.Но,как понасят тези безумни изказвания.Явно е абсолютен диктатор в БСП.Е,ще ви погуби,комунисти.
  • 11 Готин

    52 6 Отговор
    Може да е съвременната Мата Хари.Да работи за ГЕРБ,под прикритие в БСП,но силно се съмнявам с този акъл,който го има.Да,комай няма акъл за това,но със сигурност я бива да присвоява пари.Става със сигурност да е от ,,Бандата на Уошън”.
  • 12 Бат Вальо

    62 8 Отговор
    Трън в дупетата ви е ББ, ама давате ли си сметка кво ще се случи с държавата, ако тая ку.....а и Кирчо трафикантчето докопат власт ... !?!?!?

    Коментиран от #31

  • 13 силно впечатлен

    67 7 Отговор
    Само не разбрах какво общо има между катастрофата с бащата на Радев и катастрофата с рейса, която уби сума ти хора. В първия случай мерцедесът беше управляван от бащата на Радев, доколкото ми е известно, Борисов не е шофирал злополучния рейс. Напоследък нещата са като в една лудница. Натрапват ни, тровят ни с небивалици, нелогични, тъпи, невъзможни, търсят под воловете телета, с една дума - непоносимо! Колкото до това какво казал Радев и какво казала Нинова - отдавна не мога да ги слушам. До този Божи час не чух една правдива или смислена мисъл от тях. Страхотна, неописуема симбиоза! В нормална държава отдавна щяха да бъдат аут. Непоносима тъпотия и нахалство!
  • 14 Мамата

    25 6 Отговор
    Факти,уважение,успех щастие на колектива ви.

    Коментиран от #23

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Мамата

    36 3 Отговор
    До силно впечатлен.Мойте уважения към разумният ви и смислен коментар.Адмирации към такива хора,като вас.
  • 17 Ads

    45 3 Отговор
    Най-после смислен материал.
  • 18 До омаяните от Корни

    64 6 Отговор
    Леля ви Корни винаги ми е приличала на руски фелдфебел от руските филми, с които ни заливаха по времето на соца. В нея няма нищо женско и мило. Говори като военен началник със заучени фрази и пози. Добре тренирана комсомолка и комунистка. Винаги е с някаква отблъскваща ехидна усмивка. Не знам как я харесват комунистите и й ръкопляскат???
    Двулична милионерка! И изненада - защо синът й е в САЩ, а не в любимата Русия?
    В БКП има 2 групи, които воюват помежду си - милионерите и милиардерите. Кой ли ще победи?
  • 19 Дино

    58 4 Отговор
    При всяка власт е имало опозиция.Но,опозиция, която има разумни доводи да критикува.От години се занимавам с политика.При неразумни обвинения прави чест на опозицията да се извини.Изумен съм с какви обвинения и оставки желаят БСП.
  • 20 Дино

    48 2 Отговор
    Извинете ме.Да допълня,не е съвет,но не допускайте лидер на дадена партия да е психически неуравновесен и маниакални наклоности.Това е в ущърб на тази партия.
  • 21 Петко надървения

    36 5 Отговор
    Много се радвам че кака Кури ще застане на кормилото и ще ми направлява скоростния лост..............

    Коментиран от #25, #26

  • 22 Нинова в конфликт на интереси

    56 3 Отговор
    Другарката Нинова е в конфликт на интереси, при гласуване в парламента на закони за горива и акцизи, при положение, че мъжът й Митко Нинов (бивш митничар) е високопоставен служител в Лукойл, с шефска заплата при петролния бос Валентин Златев (човек на Кремъл). Преуспява в дирекция Развитие и експлоатация. В БСП почти не знаят с какво се занимава другарят на председателката им, защото тя не говори за него и го държи в сянка. Двамата имали общ доход от 2500 лв., а той кара престижна кола "Акура" за над 100 000 лв. Как ли става това, кой ще ми каже??? Синчето на другарката Нинова завърши супер скъпо образование в Америка и работи в Ротшилдовата банка Голдмън Сакс. Защо не е в любимата Русия???

    Коментиран от #24

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Тупан

    6 41 Отговор

    До коментар #22 от "Нинова в конфликт на интереси":

    Съпруга не трябва да работи ли бе канил.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Хайл

    28 2 Отговор
    Качила е няколко килца. Искам я голичка и пакет брашно!!!
  • 28 Ефтини сензации

    43 6 Отговор
    Колко много изписано, а колко точно ги характеризират само две думи, комунистическо простолюдие...
  • 29 ФАКТ

    42 2 Отговор
    БСП -червената напаст -убиха БЪЛГАРИЯ !!!!!
  • 30 чичо

    28 1 Отговор
    Нищо очудващо.Нито г-н Р.Радев разбра, че го избраха за президент на ВСИЧКИ българи,нито г-жа К.Нинова е социалист.
  • 31 чичо

    25 3 Отговор

    До коментар #12 от "Бат Вальо":

    Даваме си сметка.Някои сме го преживели при Луканов и Жан Виденов, когато долара стигна 4000 лв.Прав си, при К.Нинова може да е по-лошо.
  • 32 чичо

    28 2 Отговор
    „НАРОДЕ ИДВАМЕ ПРИ ВАС"-велико, гениално, сърцето ще ти разкъса.А за повече от половин век управление-КЪДЕ БЯХТЕ? Поздравявам ФАКТИ за статията.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 ПЕЕВ

    6 0 Отговор
    НАЙ ПОСЛЕ СМИСЛЕНА И ДОБРЕ НАПИСАНА СТАТИЯ.БРАВО.
  • 35 Велко Илчев

    4 1 Отговор
    Това с 20 те ми прозвуча като 20 остават да пазят лагера ние ще оберем някоя мандра Нали са гладували и са яли кашкавал тънко намазан с масло
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.