Last news in Fakti

6 Октомври, 2018 20:01 14 824 47

Така изглежда абсолютното дъно

  • прегазено дете-
  • бпц-
  • бойко борисов
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В България не се живее добре. Живее си се направо зле. Защото едикой си управлява, едикой си управляващ не обръща внимание на това или на онова. Но всъщност дали действително само в България или предимно в България е така?

Какви са признаците за пълен разпад на една държава? Със сигурност са много, но някои са така очебийни, че не могат да бъдат пропуснати, тъй като става въпрос за фундаменти, без които никоя държава не може.

Тази седмица се случиха две събития, които дори и за България са прекалено много. Подреждам ги в хронологичен ред, защото не мога да преценя кое е по-ужасното, за да ги класирам по първенство на ужасия.

1. ПОЛИЦИЯТА СЪВЕТВА РОДНИНИ НА ПРЕГАЗЕНО ДЕТЕ ДА НЕ РАЗГЛАСЯВАТ СЛУЧАЯ ПРЕД МЕДИИТЕ

Става въпрос за случай, при който местен големец, по неофициална информация ръководител на фармацевтична компания, ранява много тежко, с опасност за живота, 11-годишно момиче. И вместо полицаите да намерят начин да успокоят потресените семейство и приятели, те гледат как да опазят кожата – собствената и на заподозрения. Наказателният кодекс не е секретен, ако изнасяте информация, сте носите отговорност, реди един от "блюстителите на реда".

Преклонена глава сабя не я сече, пък ние ще понамажем, а той, животът си продължава ...

Пълно падение – няма как по друг начин да бъдат описани нещата. И не може да е иначе, като видим например какво стана с бившия кмет на Трън Станислав Николов, който беше окончателно оправдан след като прегази дете. Преди да се стигне до съд още, разследващи изкараха версията, че момченцето се блъснало в джипа. И при ей такива примери, как някой да вярва на полицията? А като не вярваш на органа, призван да залавя нарушителите, за каква държава говорим?

2. БОРИСОВ БЪРЗО-БЪРЗО ОБЯВИ, ЧЕ БПЦ НЯМА ДА СЕ ОТЧИТА НА ДЪРЖАВАТА ЗА ДАРЕНИЯТА СИ

Най-после някой ("Обединени патриоти") се сети да предложи да се проверява какво се дарява на вероизповеданията у нас. Задната мисъл е, разбира се, Главното мюфтийство и какво влиза там главно от чужбина, но няма как да правиш закон само за един субект. И, разбира се, Светият синод подскочи – ама как така ще се отчитаме на държавата? Тя не може да ни се бърка, на нас имущество ни трябва, че да си изпъляваме ролята на Земята. А премиерът Бойко Борисов бързо увери разтревожените попове, че няма да им гледа в касичките.

И какво излезе сега – Борисов, нали е много вярващ, явно не вярва, че през даренията за религия могат да станат огромни пакости. Например – даренията от турската държава, които са целенасочен инструмент за налагане на чужд интерес. Или парични потоци под форма на дарения, които са предназначени за далеч по-зловеща дейност. Или някой прекалено притиснат от властта да вземе да си дари имуществото на Църквата – тя ползва безвъзмездно една част, пък другата си я ползва дарителят, ама уж я ползва иначе дядо поп. Коли така дали не вървят – от тия, скъпите, дето прокуратурата обяви, че ще гледа при някои богаташи в началото на годината?

На Дядо Поп Борисов трябваше да му каже следното – след като намесата на държавата във вашите финанси е недопустима, защото я считате за гонение, тогава вие сте извън държавата. Щом е така, защо държавата трябва да ви дава субсидия да си плащате заплатите? Нали не искате държавна намеса – оправяйте се по дарения. Само че ние така ще променим закона, че ако някой бъде хванат в определен вид неправомерно дарение, отговорност ще носите и вие. Такива ми ти работи за държавността – тази, която няма да я видим дълго, дълго, дълго време ...


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 828

    47 7 Отговор
    min 200 коментара. Цецо да раздава листчетата.
  • 2 Гост

    93 5 Отговор
    Като погледна нагоре и виждам дъното.
  • 3 дъното на дъното

    117 9 Отговор
    Това дъно го гледаме трайно от 10 г., няма да издържим още 10!

    Коментиран от #40

  • 4 НАПРАВЕТЕ СМЕТКАТА

    99 13 Отговор
    ИМА РАБОТА ЗА ВСИЧКИ, ВСЯКАКВА И НЕ ЛОШО ПЛАТЕНА, ВСЕ ПАК В ДЪРЖАВА В КОЯТО ИМА 3 МИЛИОНА РАБОТЕЩИ ЗА 1 МИЛИОН "ИНВАЛИДИ" , 2 МИЛИОНА ПЕНСИОНЕРИ + 1 МИЛИОН РОМСКИ РОЖБИЧКИ ДО 5 ГОДИНИ НЯМА КАК РАБОТЕЩИТЕ ДА ИЗДЪРЖАТ ДРУГИТЕ БЛАГОПОЛУЧНО

    Коментиран от #12, #31

  • 5 Ефтини сензации

    36 130 Отговор
    Пропагандата на комунистическото простолюдие продължава...
    Нищо ново под слънцето, за да се докопат до властта, комунистическото простолюдие са способни на всичко, от малумни пропагандни статии като тази, до взривяване на църкви, политически убийства. Това е само за да могат да продължават да крадат и унищожават...

    Коментиран от #6, #21

  • 6 Гост

    147 19 Отговор

    До коментар #5 от "Ефтини сензации":

    Стига с тези комунисти, че ставате смешни! От поне 10 години те се префасонираха на ГЕРБ, защото не искаха да си скъсат партийните книжки. А по темата за държавата трябва да признаем, че такава няма! Продадена е!

    Коментиран от #8

  • 7 575

    131 13 Отговор
    Бойко винаги е бил, е, и ще бъде МУТРА!
  • 8 Ефтини сензации

    55 89 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Държавата я няма от 1944г!
    Тогава комунистическото простолюдие изби и унищожи хората, които градяха България и създаваха държавата!
    Днешното положение е резултат от завземането на държавата от простолюдието! Няма как да е по добре!

    Коментиран от #27, #42

  • 9 Дъното ?

    70 9 Отговор
    През 2020 ще видим дъното. Днес е песен спрямо туй което предстои и идва.
  • 10 hold up

    77 5 Отговор
    Лоши управляващи ,лоша държава,лош живот,лоши хора!Това е лошата действителност в нашата красива България!!!!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Пенчо

    35 6 Отговор

    До коментар #4 от "НАПРАВЕТЕ СМЕТКАТА":

    Точно в десятката.Браво!
  • 13 Гладъ ще настъпи през 2020

    45 2 Отговор
    Тогава ще се хванем за гушите. Спомнете си Гърция. Ще станем и у дома си - Бездомни ! Западни стандарти ? Тогаз ще ни се отвори и третото око.
  • 14 Чочо

    60 19 Отговор
    Дъното го ударихме 1944г или по точно след национализацията. Тогава бедни и много прости хора заграбиха фабрики земи и магазини на хора който поколения са създавали и партията чрез прости но верни на партията секретари ги управляваше . Същото се получи и при приватизацията пак прости и корумпирани министри и тема подобни паразити си раздадоха предприятия които нашите бащи и дядовци създадоха. Сега е ред и на неуспелите комунисти голяма част т тях в ГЕРБ да се нагушат само че те вече са толкоз арогантни безскрупулно и алчни.че искат всичко чуждо . Ако някой невярващите идете в общините и им вижте наглите физиономии.

    Коментиран от #18, #19

  • 15 Емигрант

    18 28 Отговор
    Айдее пенсионерии ,започвайте обичайните коментари за и против червените и сините боклуци.Хората които имат нещо в главата отдавна се евакуираха в чужбина, можеда се дърлите колкото си искате
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 onq s konq

    4 16 Отговор

    До коментар #16 от "Момина сълза":

    Ма ти сериозно ли?
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Ти почакай, чудо да видиш след година,

    35 8 Отговор
    Или до две. Туй днес, рай ще е. Парното в апартаментите хората сами изключват а при бай Тошо хич не бе лошо.Такива изгъзици не е имало.
  • 21 Голям праз

    37 4 Отговор

    До коментар #5 от "Ефтини сензации":

    Пак ще те питам, дебелото Лили , Цвъки, Цецка, Ралица Солакова и сие какво простолюдието са?

    Коментиран от #32

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 патриотъ

    28 1 Отговор
    Ииии,тоя като го видя,направо настръхвам и съм готов на всичко!!!
    Няма ли кой?!
  • 24 Усмивката

    25 0 Отговор
    Следене на приходи и доходи от държавата е най вече заради данъчна политика.Щом Църквата не плаща данъци ,значи не се налага и контрол ....НО (с големи букви)...държавата на територия България ,не е народът на България.Значи Църквата, която счита, че не е към тази държава ,може да бъде по отговорна поне към хората живеещи на тази тетитория.Но тя страни и от заветите и личноста на Левски ,които държавата не зачита ,а народът пък тачи ...Значи ,КОЯ Е ЦЪРКВАТА???

    Коментиран от #34

  • 25 Ryty

    28 4 Отговор
    Борисов вече на едно пишат за него и сузанита може да се оженят той борисов от край време си пада по малки тенисистки, сузанита ще му приляга много
  • 26 Пацо пойзана

    39 2 Отговор
    Ние дъното вече сме го стигнали,но има тъпи и упорити като боко и цецо които продължават да копаят надолу
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Гого

    26 3 Отговор
    Нищо ново в Африканска България диктатурата си върви с пълна сила управлявана от селянина в Банкя.
  • 29 Монтреал

    22 2 Отговор
    Ако мислите че сега е зле, след като вече всичко се разграби, само изчакайте ЕС да спре фондовете. Тогава управляващите лешояди съвсем ще освирепеят и ще ръфат живо месо от народа.
  • 30 Ефтини сензации

    12 20 Отговор

    До коментар #27 от "антрашпиц":

    Кои нашите?
    През 1989 комунистическото простолюдие си организира и проведе уж падане от власт с помощта на хора като желю жабата престъпленията се замазаха, престъпниците от комунистическото простолюдие дооткраднаха каквото можаха вместо да бъдат разтреляни за престъпленията си! Сега когато им секнаха парите и започнаха да огладняват, взеха да организират какви ли не панаири и интриги за да могат да се накрадат мощно след като свалят правителството. Фъркатия фатмак ще им го усигори на момента, назначавайки служебно правителство от комунистическото простолюдие...
    И за кого ще е зле? За хора като мен с бизнес в сърцето на Европа и даващ заплати на повече от 300 човека или за вас простолюдие дето се връзвате на интригите на комунистическото простолюдие?
    Я ми отговори? Ако изобщо можеш да напишеш нещо по различно от това което ти спуска комунистическото простолюдие като пропаганда...

    Коментиран от #36

  • 31 Е.А

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "НАПРАВЕТЕ СМЕТКАТА":

    Напълно сте прав
  • 32 Ефтини сензации

    6 14 Отговор

    До коментар #21 от "Голям праз":

    Комунистическото простолюдие се позна... Много плоски интриги правите, гледайте повече турски сериали за да натрупате опит?
  • 33 Гостилничаря

    12 2 Отговор
    Дъно няма, винаги може да бъде по-зле.....
  • 34 гост

    3 1 Отговор

    До коментар #24 от "Усмивката":

    Ти и Парцалана ,сте църквата,защото сте ,,добри,, ,,любопитни,, отваряте чужди писма ,което е подсъдно,и си врете носа в чуждите работи!!!!!

    Коментиран от #46

  • 35 Язе

    4 8 Отговор
    Предполагам, че статията е писана от Многострадалната Геновева. Някои живеята зле други добре, но никой няма да признае истината, че макар и с малко, но се живее по-добре от преди 10 години и с много по-добре от премето на едноличното управление на БСП при Виденов.

    Коментиран от #37, #44

  • 36 антрашпиц

    10 3 Отговор

    До коментар #30 от "Ефтини сензации":

    Що ти да не си от аристокрацията бе цървул?Между другото като гледам колко си активен в този сайт напоследък май на теб ти спускат директиви..

    Коментиран от #38

  • 37 антрашпиц

    3 1 Отговор

    До коментар #35 от "Язе":

    За Виденов съм съгласен.....
  • 38 Ефтини сензации

    6 10 Отговор

    До коментар #36 от "антрашпиц":

    Активен съм, щото не мога да търпя комунистическото простолюдие...
    И защото ме е грижа за България!

    Коментиран от #41

  • 39 Димитър

    8 0 Отговор
    Това е точно,но е малкото.Нека тръгнем от малкото.Все някога ще стигнем до кметове, до министри и всички яхнали обикновения човек.
  • 40 Росен Златев

    2 6 Отговор

    До коментар #3 от "дъното на дъното":

    Става все по-добре, няма нужда да чакате още десет години в това полажение !

    Май забравихте, сам о беше, преди да дойде на власт ГЕРБ !?
  • 41 антрашпиц

    7 1 Отговор

    До коментар #38 от "Ефтини сензации":

    Още малко и няма да те е грижа щото няма да я има тази държава..
  • 42 Димитър

    2 3 Отговор

    До коментар #8 от "Ефтини сензации":

    Нямаше как по - точно да го кажеш.
  • 43 El comandante

    5 2 Отговор
    тиквооооо ти и целият ти род мрете от рак до девъо коляно до крак!!!!!!Навсички срали по горе гербави комундеъа шлякам майчините ви дупета якооооо о после пият юнашкото ми млякоооооХеХеХе герП умрееее!!!!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА

    7 0 Отговор
    Тая мутра докато си я държим ние народеца ще гледаме само дъното,ПРОСТ НАРОД,СЛАБА ДЪРЖАВА
  • 46 Усмивката

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "гост":

    Нв те разбрах
  • 47 доко

    2 0 Отговор
    абсолютното дъно още не е достигнато..има още мегдан за розовият балон наречен герб..