13 Октомври, 2018 10:07 2 014 5

Властово "регионално" безочие

  • нанков-
  • дончев-
  • работа
Властово "регионално" безочие - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Нанков е на по-ниска позиция. Не можете да ме убедите, че той не заслужава повече да работи в сектора си". Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев във връзка със случилото се с бившия вече регионален министър Николай Нанков. Той подаде оставка заради автобусната катастрофа край Своге, която взе 20 човешки живота, заедно с вътрешния министър Валентин Радев и транспортния министър Ивайло Московски, но се върна като депутат в парламента, само за да бъде освободен и отново да отиде да работи в регионалното министерство – като зам.-регионален министър.

Този пример специално представя изключително крещящо наглостта на властимащите. Обяснението за "ротацията" е, че с оставката се поемало "политическа отговорност", но иначе Нанков не бил виновен за качеството на ремонта на пътя при Своге. Това е толкова абсурдно, че заслужава златен тиквен медал – наравно с "малко бременните". В случая няма невинно-виновен – или си виновен, или не си. Като не си, няма оставка. Като си – изчезваш вовеки веков. Само че в България това е модел на мислене. Като се разхвърчат лайната, залягаме и после се прегрупираме. Има си и поговорка: "Пременил се Илия, погледнал се – пак в тия". Тя иносказателно описва наглостта и изкривеното мислене на паралелната властова вселена. Изкривеното мислене беше добре демонстрирано и от друг топ властови кадър – Фандъкова. Според нея е нормално да връщаш дадена фирма да си поправя пропуските. Аз пък си мисля, че е нормално като има такава фирма, да я върнеш, да поправи и след това ДА НЕ Я ПРИЕМАШ ПАК ДА РАБОТИ по нова обществена поръчка от същото. Защото истински нормалното нещо е фирмата да си свърши работата, без да ѝ висиш на главата и да я глобяваш за мързела ѝ.

Точно това е един от най-големите проблеми на българите – те ме лъжат, че ми плащат, аз ги лъжа, че им работя. Ако някой смята, че го лъжат в плащането, спира да работи. Ако някой смята, че държавен служител му иска подкуп, за да спечели обществена поръчка – отива при прокуратурата и съда. Ако някой обаче си казва "ами то е така в България", тогава ще си носи последствията от всички тези, които смятат, че не трябва да е така. Все още сме повече тези – поне така се надявам!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СссереМ

    3 39 Отговор
    Нанков е безспорен специалист,оставката му беше грешка,червените получовеци умират от яд и пак се мъчат да клатят държавата,която въпреки всичко задмина БВП от 89-та четири пъти и през 2017 за пръв път надхвърли 101 милиарда долара.

    Коментиран от #4

  • 2 бако

    23 2 Отговор
    За съжаление такава е българската реалност.хората стават все по апатични.обезверени и примирени но искрено се надявам че все някога чашата ще прелее и ще се отървем от тази 30 годишна помия
  • 3 ЧБЯ

    29 1 Отговор
    Какъв професионалист какви 5 лева. Смях
  • 4 Хи их хи

    25 3 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Е от точно такива "специалисти", сме намбъ уан в регионално, национално и глобално отношение!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.