23 Октомври, 2018 13:00 5 428 21

Прав е Симеонов - истината боли

  • валери симеонов-
  • бойко борисов

Боли, че тупащи се в гърдите като него и вечния Борисов управленци така и не схванаха, че най-важната им задача е да създадат система, а не да действат на парче

Прав е Симеонов - истината боли - 1
Снимка: БТА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Знам, че истината боли, но не се отказвам от нито една своя дума". Това заяви в края на миналата седмица Валери Симеонов - лидерът на НФСБ и вицепремиер, отговорен за демографската политика.

Прав е г-н Симеонов – истината наистина боли. Разбира се, той не я казва, защото наистина ще заболи. Боли, че тупащи се в гърдите като него и вечния Борисов управленци така и не схванаха, че най-важната им задача е да създадат система/системи, а не да действат на парче, след поредната несправедливост и под натиска на остатъка от общественото мнение. Изключително лесно е да "запалиш" Фалкона, Спартана и който там правителствен самолет да е и да откараш някое болно дете за операция в чужбина, но се оказа невъзможно да реформираш здравната система така, та да няма нужда масово страдащи деца да ходят на лечение в чужбина. Когато има работеща система, няма нужда от спасители. Когато няма, всички чакат "голямото началство", дори за да отидат до кенефа, а какво остава да поемат отговорност и да свършат някаква работа – нали тогава има опасност "началството" да им отреже квитанциите, защото са засегнали някой "наш човек".

България има три изключително важни проблема, които не търпят отлагане – демографска криза, здравеопазване, образование. Но тяхното решение не може да стане в рамките на един управленски мандат и без да се приложат непопулярни мерки – най-малкото защото, особено в здравеопазването, трябва да бъдат съкрушени лобита, които са здраво обвързани точно с властта. Само че на Борисов, Симеонов и компания не им пука – откровено казано изобщо нямам намерение да разсъждавам защо, важен е резултатът. Също толкова не им пука и на останалите, шляещи се в парламента и 99% от искащите да влязат там. Симеонов има репутацията на смелчага, на човек, който дотолкова я кара през просото, че не му пука кой е насреща му. Е, и това не е вярно. Защото ако беше, още щяхме да се занимаваме със Закона за хазарта – но не се. И всъщност това е по-голямото основание да му се иска оставка – на него и на Борисов. Защото те не работят като държавници и никога няма да го направят.

Автор: Ивайло Ачев
Източник: Actualno


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ники

    23 38 Отговор
    При всички положения е хубаво да се има в предвид , че не сме богата държава ... и е сложно като не ти стигат парите .. нали ... те всички викат дай ...

    Коментиран от #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Хасан

    64 9 Отговор
    На закъсал бизнесмен може да се помогне с държавна поръчка,на фалирала банка може ,на футболен клуб може...но на деца с увреждения не може???

    Коментиран от #10

  • 4 Boxer

    38 11 Отговор
    Този показа колко им пука на управляващите за нас. А и все още не е изритан от управлението, значи и правителството е зад него. А, пък ония от БКП-то гледат да се присламчат и по правило, ако се докопат до властта - знаем какво следва - фалити и заеми! Свинщина!
  • 5 Дедо Грую

    36 6 Отговор

    До коментар #1 от "Ники":

    А какво би казал за концесиите?! Особено тая за добива на злато?! Вода гази, жаден ходи.

    Коментиран от #20

  • 6 гост

    31 10 Отговор
    Валерка, Оставка!
  • 7 ТИКВОландия

    34 16 Отговор
    Борисов, Симеонов, Сидеров - вън от политиката ЗАВИНАГИ!

    Коментиран от #8

  • 8 IQ ZERO💡

    14 8 Отговор

    До коментар #7 от "ТИКВОландия":

    Синята каска с дебелия корем що го забрави.
  • 9 киркор

    17 10 Отговор
    ИЗВРАТЕНЯЦИ-ДОКОГА ЩЕ ВИ ГЛЕДАМЕ ПОДЛИТЕ ЗУРЛИ........
  • 10 Боклуци

    8 4 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    По принцип си ми антипатичен за протурските ти фанатични изказвания и българомразието, но тук си 100% прав, много точен коментар!

    Коментиран от #13

  • 11 Бай Х

    6 6 Отговор
    Неандерталец и самовлюбена Тиква. Идеална двойка. Да се вземат щом се обичат
  • 12 БЕНЗИНДЖИЯ

    7 3 Отговор
    БОГОИЗБРАН НЕ МОЖЕ ДА СЕ НАДВИЕ САМО БОГ МОЖЕ ДА ГО ЗАРОВИ В АДА И ДА ИСТИНАТА БОЛИ
  • 13 Хасан

    3 6 Отговор

    До коментар #10 от "Боклуци":

    Той не истински аз истински Хасан и мрази Булгаристан и живее у Герман!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Токо

    8 8 Отговор
    ОФФФФ Омръзна ми . От сутрин до вечер за стачки и инвалиди се говори! Ако не, ще е за пребити полицаи и изнасилени бабички ,телефонни измамници и т.н! Има нужда от нещо , но със сигурност няма повече нужда от политика! Тука сега на гърба на деца с увреждания разни бабички недоклатени лидерки на партии си правят пиар. Айде стига де! Ако правите нещо го правете последователно и до край! Какво стана с фонда за лечение на деца? Пак ли е виновен Симеонов , или пък може би борисов? Ей червени лицемериии

    Коментиран от #16

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 vasik atanasova

    2 5 Отговор
    ВАЛЕРКАТА Е ПИЧ
    НЕ ГО ПИПАЙТЕ И Е МЪЖ
    КЕФИ МЕ
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Чичо

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Дедо Грую":

    Това са глупостите на болния Долен мозък.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.