Last news in Fakti

20 Ноември, 2018 13:02 2 986 42

Отворено писмо до един трол

  • трол-
  • тролове-
  • омраза

Тъпо копеле, плащат ти, за да си професионален смърдел

Отворено писмо до един трол - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Ти, анонимно, тъпо копеле, който рушиш и създаваш безнадеждност.

Представяш се за човек, ама не си. Ти си функция, на тези които ти плащат. Криеш се зад снимка на някое мощно животно. Я лъв, я пума. При необходимост спортен автомобил. Казваш се по глупав начин. Имитираш мисъл и сееш смрад.

Ти, тъпо, анонимно копеле, знай. Те за това ти плащат. Не за да мислиш, а за да смърдиш. И ти си професионален смърдел.

Оцапваш със зловонието си чуждите мисли, мнения, коментари. Рушиш връзките между хората. Сееш недоверие и злоба.

Много си наточен и краен и също толкова анонимен. Знам, това ти носи пари. Подаяния. Кара те да се чувстваш голям хитрец и професионалист, но не си нищо повече от една зловонна функция без име.

Твоите началници взимат дебелите пари, отделени за тази смрад. Ще разбереш какво си направил, когато утре някой твой близък ще се нуждае от здраве, и ти, тъпо копеле, ще си допринесъл за това, че той да не го получи. Защото някои с интереси ще са ти платили да е така.

Утре ще искаш справедливост в съда и няма да я получиш. Защото ще са ти платили да я няма.

Утре ще поискаш детето ти да не става идиотче, но ще стане. Защото ще си попречил на хората да се преборят с идиотската системата, на която и ти си функция.

Аз те познавам. Ти, тъпо анонимно копеле винаги имаш последната дума. Дори когато няма какво да измислиш можеш да пишеш просто к@р и да си ходиш. Нали?

Вечер броиш гнусните си коментари. Началниците ти отброяват заработените стотинки. Малко са. Но от теб не се иска много. Само да смърдиш, а това не е трудно. В тила ти дишат други смръдливци. Конкуренция, така да се каже. Не ти е лесно.

Кажи ми, тъпо копеле, как спиш? Как гледаш майка си в очите? Какво ѝ казваш че работиш? Журналист? Редактор?

Какво купуваш на детето си с тези пари? Бъдеще?

На любимите ти хора осигуряваш ли щастие?

Ти, тъпо копеле, се мислиш за цензор и демагог. Лъжовно е. Ти обслужваш желанията на други. Обслужваш чужди интереси.

А чуждите интереси винаги са чужди.

Утре ще те разкарат, защото вече ще си изчерпан. Немодерен. Ненужен. Мислиш си, че тогава ще еволюираш и ще станеш нещо друго? Не! Смрадта ще е пропита в теб. Ще си белязан и ще гнусих хората около теб. Накрая ще останеш сам с твоето любимо творение - един голям к@р и много време за мислене. Тогава ще искаш и ти нещо да кажеш, да споделиш или да възроптаеш. Но някой друг ще те усмърди. Кръговрат, какво да го правиш.

А сега си ти. Хайде на работа!

Смърди.

Автор: Емил Йотовски, OFFNews


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Топ серсем

    34 2 Отговор
    Дела трябват Батка ДЕЛА !!! Само с Плямпане не става .
  • 2 АНАЛлизатор

    45 9 Отговор
    Точно в десетката. Браво.
  • 3 Ники

    26 36 Отговор
    Доста злобна статия.
    Не мисля,че с подобен елементарен подход ще се постигне нещо.
  • 4 Тошко

    22 24 Отговор
    Яката простотия.
  • 5 АНАЛлизатор

    27 5 Отговор
    ОБЯВА: Търся работа като трол. Мога да лъжа и пцувам 24часа без да се повторя.

    Коментиран от #23

  • 6 Pompev

    21 4 Отговор
    Ама за кой е написана статията,не разбрах ?

    Коментиран от #8, #11

  • 7 Браво!!!

    30 3 Отговор
    Истината е , че троловете пишещи коментари са почти безобидни и имат влияние само върху няколко стотин лумпена. Това обаче е голям бизнес за техните шефове, които прибират милиони, за да имитират словестна защита на властимащите и ужким да доказват чрез коментарите, че повечето хора одобряват властващите. Шефовете на троловете знаят, че трудно биха променили мнението на повечето негативно настроени хора, но те и това искат - да има вечен конфликт за да смучат парички от властващите. Дори подозирам, че шефовете на тролските агенции на конкуриращи се партии, са си приятелчета и се подкрепят. А самите тролове са масово нереализирани студенти по журналистика, които се опитват да изкарат някой лев, понеже нямат друга преспектива, а и са като повечето българи нихилисти и не им пука за нищо, освен да де наядат и изсерат. Така че не трябва да се обръща внимание на тролове и да се спори с тях. Лошите са онези тролове, които излизат на площадите да протестират в защита на статуквото и да обвиняват всеки социално и национално отговорен, че е комунист. Също така троловете, които яхват протестите и ги насочват в грешната посока. Както троловете пишещи манипулативни новини и анализи. Към тях трябва да се насочи вниманието, а не към някви жалки драскачи в нета коментиращи под статия за стотинки

    Коментиран от #9, #20

  • 8 Емил

    19 33 Отговор

    До коментар #6 от "Pompev":

    Не за кой, а за кого! Адресирана е до русофилистиците, пишещи в този сайт. Ще ги познаете по неграмотното писане, смяната на мнението (преди и след емисията на радио "Москва"). Пример: един, дето се е кръстил "българче", ама е русначе с турски произход!

    Коментиран от #16

  • 9 Иии

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "Браво!!!":

    Исках да напиша "словесна", но понякога се правят правописни грешки
  • 10 no name no face no number

    19 4 Отговор
    И къде са тези платени и анонимни тролове? Аз не съм анонимен, още по малко платен. Казвам се Симеон и се гордея с името си. Име прославило България. Е някой също се опита да съсипе величието на това свято име, но той не е българин за щастие.
  • 11 Диди

    11 19 Отговор

    До коментар #6 от "Pompev":

    За русофилите.

    Коментиран от #12, #17

  • 12 no name no face no number

    20 4 Отговор

    До коментар #11 от "Диди":

    Дидка , ако се беше омъжила за Плевненлиев, щяхте да сте супер двойка. Толкова много си приличате щяхте да сте мноого щастлифти заедно

    Коментиран от #41

  • 13 НКВД

    17 1 Отговор
    Мен лично и колегите русофили тази статия не ни засяга! Тези които сочат и посочват тях ги засяга!
  • 14 ХанкоБрат

    15 0 Отговор
    То тава важи и за повечето журналисти.
  • 15 Morgoth

    10 0 Отговор
    Да вкарам малко свеж оптимизъм - съвсем скоро тези ще бъдат заменени от ботове и работата ще стане още по-зле ;)
  • 16 Borislav Popov

    17 4 Отговор

    До коментар #8 от "Емил":

    Май точно за тебе е адресирана статията ! Я пак я прочети ?!!
  • 17 Borislav Popov

    20 2 Отговор

    До коментар #11 от "Диди":

    точно към тебе е статията . Я не се прави на учудена !
  • 18 Шимпанзе

    9 1 Отговор
    Тук в този сайт е пълно с такива тролове все едни и същи с еднакви коментари
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Morgoth

    15 1 Отговор

    До коментар #7 от "Браво!!!":

    Много ги подценяваш. Трола не е човек като мен и теб, дето четат в един форум и колкото и да са активни мнението им стига до малко хора. Професионалния трол започва с множество сайтове в които той сам си пише новините. След това има по няколко акаунта с различни имена във всички форуми, където има голяма посещаемост. Той там си води диалог със себе си - хвали си мнението с другите акауни, подкрепя си го с аргументи и линкове от собствените сайтове. Крайния резултат от една агенция с няколко такива трола работещи на пълен работен ден и на смени е забележителен - всяват отчаяние и омраза. Няма да успеят да очернят някой с рейтинг 90%, но тези които се клатят са силно уязвими. Принципа на действие е много близък с този на конспиративните теории - видимо идиотски са, но има маниакални поддръжници които постоянно тролят и разпространяват къде подвеждаща информация, къде чисти лъжи и накрая се оказва, че много хора, някои от които интелигентни и образовани са започнали да им вярват. Една лъжа повторена 100 пъти от троловете се превръща в истина - защото така пише в интернет.

    Коментиран от #24

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 име

    9 0 Отговор
    тоя сега гледа панаир . ние ,които четем и пишем ни смята за обект на своята творба. но и той е същия глупак . но за 30 гроша е готов да предаде баща си .
  • 23 Не ти ли стига една

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "АНАЛлизатор":

    Втора работа ли искаш?!?! Не ти ли стига, че вече работиш като трол и лижеш задниците на твоите работодатели?
  • 24 Прав си

    8 2 Отговор

    До коментар #20 от "Morgoth":

    Така е, но се връзват предимно будалите на коментари. Наистина един коментар може много до повлияе, както един пуснат слух на улицата, че сестра ти е к*рва, а ти нямаш сестра. Аз лично чета коментари за да видя мнението на хората, но никога не взимам тези мнения и не ги превръщам в мое. Колкото някой коментатор да хули или хвали аз се обръщам към официални статии и статистики на новинарите. Ей там е за мен проблема, че някой може да създава фейк статии и статистики, които наистина да ти променят мнението в грешната посока. Например ако някой новинарски сайт напише, че в Сирия има 10 убити от Башар Асад аз много трудно мога да проверя фактите. Освен това ако прочетеш 1000 новини на ден и хилядата ги проверяваш за достоверност това означава цял ден да загубиш в търсене на истинските новини. Пък нека някой да си тролва в коментарите. За мен лично това е най-малкия проблем. Иначе подозирам, че ти имаш предвид Агенция "ПИКльо", за която се твърдят точно такива неща

    Коментиран от #28

  • 25 сори сорос

    7 2 Отговор
    Ами просто е! Държавата да гласува закон за НПО-тата и ще видите кои тролове ще изчезнат от коментиращите. В Унгария, Румъния, Полша негодуваха и им правиха платени протести, точно против тези закони.

    Коментиран от #27

  • 26 Българин

    3 13 Отговор

    До коментар #21 от "Браво":

    Статията е за безродната антибългарска измет защитаваща руските интереси. и понеже е неграмотна и тъпа само част от нея са избрани да пишат тъпите си коментари и да правят копи-пейст на опорните точки. Огромната част само обикалят по сайтовете и слагат рлюсове на проруските коментари и минуси на пробългарските.
  • 27 Българин

    2 12 Отговор

    До коментар #25 от "сори сорос":

    Ще изчезнат проруските коментари, бе путиноид.
  • 28 Morgoth

    10 0 Отговор

    До коментар #24 от "Прав си":

    Така е, затова и написах, че трола започва със статия в собствения си сайт, където никой не му държи сметка за истинността. След това я рекламира чрез коментарите си. Освен това коментарите няма да ти променят мнението, но ще ти създадат усещането, че "народа" мисли друго. След като един път внушиш на хората, че не трябва да гледаш официалните медии, защото са на правителството, на Сорос или на Путин (в зависимост от това кой ти плаща) те започват да четат твоите фейкове, където именно пише каква е сестрата.
  • 29 Morgoth

    10 0 Отговор

    До коментар #21 от "Браво":

    Според мен тези са напълно автентични. Трола няма нуждата да гради самоличност и репутация в сайт, където можеш да пишеш нерегистиран. Той е с различно име всеки път, може да сложи 5 коментара един под друг с почти едно и също съдържание. Неговата цел е да бъде "гласът на народа", а не да се ограничи с една самоличност.

    Коментиран от #30

  • 30 Да обаче

    11 2 Отговор

    До коментар #29 от "Morgoth":

    Точно тези (този с многото никове), които съм изброил по-горе, пишат едно и също и едно и също под всяка статия - плюване по Русия и възхваляване на герб. Нормален човек или човек, на които не му се плаща, няма да си прави този труд. Ако не е трол, значи е луд. Ето го по-горе, появи се с ника "Българин" - едно и също плюване.

    Коментиран от #33

  • 31 Сатаната

    6 0 Отговор
    Модератора, ко шъ кайш, а?
  • 32 просто е

    7 2 Отговор
    много внимание им се обръща на троловете, мисля! Те са едни жалки, гладни хорица, които не са постигнали нищо в тоя живот - от мързел... надяват се да могат да си купят бутче с тия пари къде изкарват с проституция. Подминавай и не отразявай, така ги убиваш, храниш ги като им отговаряш.
  • 33 гост

    7 0 Отговор

    До коментар #30 от "Да обаче":

    Прав си пич.На тоя с ника "Българин" до сега не видях изтрит коментар.

    Коментиран от #40

  • 34 гост

    10 0 Отговор
    Оня с коня дали е прочел статията и се е припознал в нея.
  • 35 отговор от един Трол

    9 3 Отговор
    Ние сме „интернет тролове” и се гордеем с това

    Нашата анонимност ни дава свободата да защитаваме убежденията си, без да бъдем подлагани на репресия заради тях.

    Нашата анонимност ни дава силата да се уповаваме на нашата съвест, без външни вмешателства и без да треперим за надника или волята на началниците си.

    Нашата анонимност ни дава свобода да изразяваме единствено тезите, в които вярваме и да саботираме онези, които противоречат на моралните ни принципи.

    Ние сме трън в петата на всички казионни медии, журналисти и ПР специалисти, защото разобличаваме поръчковите им послания.

    Ние сме бичът за всяка власт, стремяща се към тотален контрол на общественото мнение.

    Ние вярваме в силата на анонимната комуникация и знаем, че днес няма значимо обществено събитие, което да не е повлияно от нас.

    Ние усмиваме лицемерите, които публично ни заклеймяват, а тайно ни финансират. Те забравят, че на всяка платена от тях публикация, която противоречи на нашите принципи, ние ще публикуваме три безплатни, които да я разобличат.

    Ние сме воини на свободното слово.

    Ние сме „интернет тролове” и се гордеем с това.



    Признателни сме на всички медии, които ни дават възможност за публикации и защитават правото ни на свобода и анонимност.

    © "BGinfoNEWS.com"

    Коментиран от #38

  • 36 Баба на 57 г

    6 1 Отговор
    Статията,наистина е написана с много гняв.Аз неиим казвам тролове,аз им казвам подлизурковци ;догаждачи.Имаше ги по време на Режима,тогава те заемаха най-хубавите работни места,защото клеветяха и топяха,пред началниците си свестните хора.А в тази статия,битрябвало да се разпознаят много такива догаждачи и подлизурковци,(както сега се наричат-тролове). Това са най-подлите хора в едно общество.
  • 37 човек с мнение

    5 0 Отговор
    Другарю Йотовски, за плурализъм да си чувал? При демокрацията е така, всеки може свободно да изразява мнението си, което не винаги е приятно за околните.
    Всеки сам избира, на какво и на кого да вярва, кого да харесва, това е Санчо свободата.
    В България поне човек, може свободно да псува по форумите, ако не друго и не е задължително да му плащат за това.
    Между другото най-големите ТРОЛОВЕ другарю са в Парламента, казват същите простотии, макар и облечени и пременени в красиви дрехи. Да не говорим, че по телевизиите промиването на мозъците е най-голямо и тролването там се е превърнало в ежедневие.
  • 38 човек с мнение

    1 3 Отговор

    До коментар #35 от "отговор от един Трол":

    Чудесен коментар колега, явно критиката се възприема от другарите, като тролване. Партията и действията на другарите не могат да се критикуват, хората не могат да протестират, иначе ги "превръщат" в тролове, в терористи и какви ли не още.
    30 години и все още се намират хора, които да атакуват свободата на словото!
    Точно авторът на този злобен коментар е истинският трол!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 goni

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "no name no face no number":

    Сигурен съм че Диди е супер готина! Защо, я пращаш при Плевнелиев?!:) Тя, заслужава мъж, а не някакво земноводно!:)
  • 42 Метгонтан

    1 0 Отговор
    Трола пише за троловете