8 Декември, 2018 10:58 8 590 32

Кеворкян: Крава да си в България - за хората ще мислим по-нататък

  • бедност-
  • кеворк кеворкян-
  • бреница

Двама българи по-малко – голяма работа, и без друго се топим неудържимо

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Съобщиха ни по телевизията, че двама старци умрели от измръзване в Бреница, община Кнежа. Според кмета на селото било невъзможно да ги настанят в социален дом - изискванията били „жестоки“, чакало се по четири-пет години, кандидатът трябвало да има голяма пенсия или някакви имоти.

Няма какво да шикалкавим, решението е: кучешка смърт за такива клетници. Това им се полага в Европейска България.

Един от съселяните им допълни нещо знаменателно: „Ако стане нещо с животно, да видят, че се убива животно, ще дойдат не знам колко организации, а това, че двама души така си заминаха – не обръщат внимание.“

Двама българи по-малко – голяма работа, и без друго се топим неудържимо.

Освен това, все сме заети с по-важни дела – преди време с кравата Пенка, за която стана дума дори в Европейския парламент, колкото да не забравим, че истинската човещина е окончателно изчегъртана от главите на Брюкселските чиновници.
Паролата е: крава да си в България - за хората ще мислим по-нататък.

Ами врявата около Терез и Масуд - тигърчетата от Разград, с които занимаваха дори премиера. С колко състрадателност ги окъпаха разни екологични организации, за медиите да не говорим.

След животинската смърт на старците от Бреница реакцията бе също толкова животинска. Пълно мълчание.
Дали ще се размърдат, ако направят лагер с ковчези пред Парламента? Съмнявам се.

Но не престават да врякат срещу фалшивите новини – колкото
по-фалшив е някой, толкова повече се дере.
Затова най-после трябва да проумеем, че истинската фалшива новина е представата, която ни натрапват за днешна България – и с която трябва да прикрият Озверяването, което прокапва от всевъзможни истории.

Цецка Прангите, както вече би трябвало да наричат Цачева, изглежда все още не може да схване, че обясненията, които подхвърля около „Случая Иванчева“, изобщо не са подходящи за един правосъден министър. Някакво „озверяване“ тлее в тях.
Дори първенците на днес омразната й комунистическа партия - в която хитричко кротуваше до самия 10 ноември 1989 година, не си позволяваха подобен език.

Цачева обаче непрекъснато трябва да се пъчи с днешната си правоверност - и това я прави агресивно нечувствителна, даже нелепите пранги около нозете на двете дами от община „Младост“ не я трогнаха особено.
Дори си позволи ехидно да подметне, че им разрешили епилатор и сешоар в ареста – и човек се пита с какво е поливана нейната отровна ирония.

Между другото, една предишна правосъдна министърка ходеше с златна верижка на крачето – тя пък с прангите на долнопробния вкус.

Някои не се посвениха да злорадстват заради скотските условия в българските затвори. Но пет пари не дават за животинската смърт на старците от Бреница.
На виновниците за тяхната Голгота, и на хиляди още български клетници, какви килии се полагат? Какви зурли ще надувате в тяхна чест?

Озверяването – по правило неосъзнавано, е крайният резултат на безразличието, което от години старателно отглеждат у себе си нашите Властници. Нищо действително драматично не задържа вниманието им - ако мислите, че са се трогнали от случая в Бреница, значи сте завършени наивници.
За тях е непосилно дори една думица на състрадание да отронят, те са вгледани единствено в себе си, оковани са с прангите на себичността и ги носят с удоволствие.

Не се тревожат от смъртта на старците, знаят, че и тя ще отшуми за ден-два, такива са вече тукашните нагласи – това пак е форма на озверяване - озверяване чрез безпаметство.

Тревогите, обикновено мними, се изживяват набързо. Обещанията светкавично се забравят, а и няма кой да ги припомня. Летят нанякъде ескадроните на ЕС.

Коментарът на Кеворк Кеворкян е публикуван на страницата му във фейсбук. Заглавието е на Факти.бг


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТАСС

    81 4 Отговор
    Да чуем истината е трудно .

    Коментиран от #5, #21

  • 2 Александър

    38 49 Отговор
    Добре го е написал Кеворк, но упрекът му към Цачева, че до 10 ноември 1989 си кротувала ми идва възмножко. Той самият за разлика от Цачева по онова време е развивал бурна дейност в качеството си на агент на ДС. Донасял за колегите си, оценявал качествата им от позициите на защитник на светлото комунистическо бъдеще, дебнел ги и какво ли не. Дори и днес той показва, че за него думичката морал е нещо непознато. Не е морално, като знаеш какви си ги вършил вчера, днес да се пишеш морален съдник. Възподличко и възгадничко.

    Коментиран от #4, #8, #10

  • 3 no name no face no number

    65 11 Отговор
    Пари и егоизъм това са ценностите на проклетият капитализъм. Човещина ли, що е то, че хора има ли въобще всеки гледа си в торбата и гордо пъчи си сурата, всеки е единствен и неповторим днес напред така вървим по този път ще се и унищожим. А беше време скромно, но човешко гол не те оставяше без дрешка. В главите имаше акъл, а не парични схеми и чакъл.

    Коментиран от #18

  • 4 Усмивката

    32 13 Отговор

    До коментар #2 от "Александър":

    Братчет.Морално е да се оттеглиш от публичното пространство и да се разграничиш и покаеш.Не е морално да се натрапваш вече 10 години,и както правилно се изрази Кеворкян...„непрекъснато трябва да се пъчи с днешната си правоверност - ”Над такъв портрет и Достоевски би се измъчил.Тя е пълно олицетворение на мумифицираната ни съдебна система..На която климатичната потдържаща инсталация отказва да работи очевидно
  • 5 PlimP

    28 1 Отговор

    До коментар #1 от "ТАСС":

    чуват, но не вярват, щото боли
  • 6 Бай х.й

    20 33 Отговор
    Кеворк ама ти жив ли си още ? Като бях малък водеше всяка неделя по първа програма а сега аз вече съм стар та затова се чудя . Ти и Лили Иванова сте бесмъртни бе.

    Коментиран от #13

  • 7 толерантен

    52 3 Отговор
    Еми, така ще е при т.нар. "нов световен ред": кучетата са с предимство пред хората, "ромите" пред белите, престъпниците пред мирните граждани, извратените пред нормалните, мюсюлманите пред християните, жените пред мъжете.

    Лъжата става истина, а дяволът - бог.

    Иначе казано, новият "ред" е стария, с главата надолу.

    Коментиран от #16

  • 8 Антисоросоид

    40 17 Отговор

    До коментар #2 от "Александър":

    Погледни първо себе си и после обсъждай такива известни личности като Кеворк Кеворкян. Не се ли усещаш , че си жалък и смешен с това " агент на ДС" ? И какво? Работил е за България през онази система срещу такива като тебе спонсирирани от сороските НПОта.

    Коментиран от #27

  • 9 стефчо

    54 7 Отговор
    Кево е журналист от старата гвардия,и забива пирона в десятката. Тези които гледаме днес по телевизиите нямат нищо общо със журналистиката. Просто четат текста подхвърлен от богатите им господари и началници.На една проститутка труда е по-почтен от техния!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Гост

    48 10 Отговор
    Браво Кеворк! Добре че те има за да прочетем истински журналистически материал.
  • 12 ДОБРЕ ЧЕ СОЦИАЛИЗЪМА ДЕТ

    27 10 Отговор
    БЕШЕ ПАЗЕН ОТ КЕВОРК И ПОДОБНИ БЕ ДОКРАЙ СЪЗИДАТЕЛЕН ЧЕ ИНАЧЕ НИ ТЕЦ 1 -2-3 НЯМАШЕ ДА ИМА НИ АЕЦ НИ НИЩО ЧИ СЯ ПЪТИЩАТА НА БЯЪ ТОШО НИ МОАТ БОЯДИСА .И ПАРИ ЗА БОЯ ЗА МАРКИРОВКА НЯМАТ. ТРЕПАНЕТО ИМ Е МАЛКО НА ТИЯ ЧЕРВЕИ ОТ ДЕМОКРАЦИЯТА.

    Коментиран от #19

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Семейни ценности

    27 3 Отговор
    Прав е Кеворк, ама и той забравя едно важно нещо. Тези забравени от Бога старци често са забравени най- вече от децата си . Кмета или социалния работник се червят пред камерата, пък за наследниците не се споменава.....
  • 15 jorj

    9 26 Отговор
    Крава Кеворкяна, червена и засмяна най-добре!!!! !!!!!
  • 16 Точно

    18 2 Отговор

    До коментар #7 от "толерантен":

    Кратко, точно и ясно-това е проява на "новия световен ред"! За съжаление, няма да се промени чрез еволюция, поне не достъчно скоро и ...навреме.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Бай Хой

    13 4 Отговор

    До коментар #3 от "no name no face no number":

    Голямата заблуда изказана в проза, грешиш клетнико мил! не е винивен капитализма, виновно е племето и неговата ценностна система, а всички ценности през времето червено бяха безвъзвратно унищожени, брат брата си предаваше, син баща си убиваше за да е по сгоден на партийния велможа, спокойно и сгодно беше за крадците, за предателите, за невежите и глупците, за другарите партийци от високите етажи готови всеки малък те да смажат. А синчетата им калпави на запад ходеха и всичко имаха, но където и да бродеха пак тук се поиздигнаха. Та те сега те управляват, с джобовете пълни, и пет пари не дават за народното безпътие.
  • 19 Бай Хой

    13 9 Отговор

    До коментар #12 от "ДОБРЕ ЧЕ СОЦИАЛИЗЪМА ДЕТ":

    Колко много глупци на тази територия, бе умнико ти знаеш ли че след втората световна война Гърция е била седем - седем - 7 пъти по-нисък брутен вътрешен продукт от България? знаеш ли че е била само чукари без почти никакви пътища, че 90 % от населението там е живеело в керпичени къщи а в България 80% са били тухлени. И сега ако можеш да отговориш защо след като там е нямало комунизъм как имат 100 пъти по-хубави и повече пътища от нас? пък брутния им вътрешен продукт е около 5 пъти по-голям.
    Ей, тва русолизците тук сте големи тъпаци значи, то бива гьон суратлък ама на бялото да казваш черно тва си е чистя проба тъпотия, тъпотия ама до айрян в главите.

    Коментиран от #20

  • 20 САМО ХОЙ ЗА ПРОДАЖНИЦИ

    8 6 Отговор

    До коментар #19 от "Бай Хой":

    И ТОГАВА И СЯ ЗАЕМИТЕ В СТОЦИ МИЛИАРДИ ГИ СЪПЪТСТВАТ ОТ СЕЛО ГЪРЦИЯ. ОТ ЛУНАТА ЛИ СТЕ.А ДА НЕ ГОВОРИМ ЧЕ КАПИТАЛИСТИТЕ СИ ПОТДЪРЖАТ СИСТЕМАТА СЕГА ЗА СМИТКА НА НАС. СУБСИДИЯ ЗА ГРЪК НА КИЛОГРАМ ПРОДУКЦИЯ ЗА БЪЛХАРИНА НА ДЕКАР ЖЪЛТИ СТОТИНКИ....
  • 21 antimediator

    6 7 Отговор

    До коментар #1 от "ТАСС":

    И от Кеворкян ли ще я чуеш ?!
    Я цъкни ВЕФ-а да чуеш ,,истинските,, новини от радио Москва !

    Коментиран от #22

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 5555

    4 6 Отговор
    Борисов: Държавата никога не е била в по-добра кондиция
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 пешо

    11 1 Отговор
    Човека казва ,че институцийте не работят и това е така.В ГЕРБ СЕ СЪБРАХА НАЙ -ПРЕБОЯДИСАНИТЕ.
  • 26 Добре разсъждава но какво от това

    9 0 Отговор
    Всички го виждаме и разбираме, но какво можем да направим? Има два изхода, или революция, или избиране на правилните хора да поемат кормилото на държавата! Но и най големите патриоти да си изберем, с тази западна окупация, с тези джендърски либерални ограничения, живота ще става все по тежък! Кучета са по защитени от българите!
  • 27 един

    1 3 Отговор

    До коментар #8 от "Антисоросоид":

    Работил за България ли.Че нали ДС беше и си остава филиал на КГБ по думите на бай ви Тошо..Всички изроди от ДС са мръсни съветски шпиони.
  • 28 chetin

    0 0 Отговор
    GRESHKA TRYAVA DA Sİ KADIREN NE E KATO PRİ KOMUNİZMA
  • 29 Тръмп

    0 6 Отговор
    Кеворкян не е Христянин,а Антихрист!!!:):):)Иска да убива с думи Истината!!!:):):)
  • 30 ФАКТ

    2 2 Отговор
    Аз пак искам да питам,наистина ли се работеше за това,БЪЛГАРИЯ да изчезне като НАЦИЯ ???? Защото след 1989-година ,се направи всичко възможно българите да търсят спасение в други държави !!!!! Извърши се ГЕНОЦИД над българите,и то в продължение на няколко години -още от 70-години,че и по-рано може би -до наши дни !!!
  • 31 фсб

    0 0 Отговор
    веднага да спирате коментарите под статията на агент димитър, че здраво ще се наказваме.
  • 32 vasik atanasova

    0 0 Отговор
    ТОЗИ НИ Е НАЙ УМНИЯ ЖУРНАЛИСТ