10 Декември, 2018 17:02 15 357 71

Руската ракета, която пази народа на САЩ и света от ядрена война

  • сармат-
  • интерконтинентална балистична ракета-
  • ракета

Със заплахата от гарантирано унищожение на американския елит Москва предотвратява риска от Трета световна война

Руската ракета, която пази народа на САЩ и света от ядрена война - 1
Снимка: БТА/АР
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Парадоксално, но факт. Войните биват предотвратявани не с благи пожелания, а чрез създаването на такъв противовес, който да спре агресора още на стадия на неговия замисъл. Именно това е истински пацифистка позиция. Това мнение защитава в статия за руския седмичник "Военно-промишлен куриер" Константин Сивков, вицепрезидент на Руската академия по ракетни и артилерийски науки, доктор на военните науки.

След пространен анализ на различни военни сблъсъци от историята, експертът достига до парадоксалния на пръв поглед извод: "Със заплахата си да унищожи американския елит, Русия предотвратява ядрената война, спасявайки по този начин народа на САЩ от чудовищни жертви".

Примерите от историята демонстрират простата истина: стремежът към мир на всяка цена чрез отстъпки и умиротворяване на агресора само го провокира към разпалването на война. Като дава за пример Мюнхенския сговор и избухналата след него Втора световна война, авторът резюмира, че пацифистите, които отричат дори и справедливите и национално-освободителните войни, в крайна сметка провокират най-кръвопролитните конфликти. Това е лъжлив пацифизъм, обобщава Сивков.

Той дава за пример и ситуацията от Студената война от началото на 50-те години.

"Тогава вече беше прогърмяла речта на Чърчил от Фултън. Беще създадено НАТО. САЩ имаха над 300 единици ядрено оръжие и средствата да достигнат територията на СССР. Разработен е планът "Дропшот" за унищожаването на мнозинството от големите градове в Съветския съюз. Общата икономическа мощ на САЩ и техните съюзници в пъти превишава съветската. Противоречията между СССР и Запада преминаха критичното ниво", изброява авторът.

"И кой спря агресията? Нашите бронирани юмруци, наброяващи над десет хиляди танка, разгърнати в страните на Източна Европа, надеждната система за ПВО, създадена в най-кратки срокове, ядреното оръжие – макар и в ограничени количества и без средства за доставянето му отвъд океана. Западните елити разбраха, че една атомна бомбардировка ще нанесе на страната ни страшни загуби, но те няма да са смъртоносни - ПВО ще унищожи от 50 до 70% от носителите на ядреното оръжие. А после ще си кажат думата съветските танкове и пехота, които по оценките на НАТО, можеха след два месеца да се окажат на бреговете на Ламанша и Бискайския залив и да излязат на бреговете на Средиземно море в Италия", твърди Константин Сивков.

Най-новият пример е Северна Корея, особено на фона на случилото се през последните десетилетия в Югославия, Ирак, Либия. В момента, в който КНДР получи средства за достигане с ядрени оръжия до Американския континент, на полуострова започна мирен процес, а Ким Чен-ун от "лошо момче" стана достоен политически лидер, с когото за президента на САЩ не е срамно да се срещне. Тутакси бяха прекратени всякакви военни учения и другипровокации около границите на Северна Корея. Либия прекрати ядрения си проект. Нямаха ядрено оръжие и Ирак и Югославия. Тях не ги унищожиха физически, но постигнаха същото с политически средства. Югославия прекрати съществуването си. Ирак и Либия не в никакъв случай не са пълноценни суверенни държави. Жертвите, които техните народи дадоха, се измерват с цената на милиони животи.

В реалния свят войните се предотвратяват не чрез благопожелания, празно морализаторство"колко добре бихме живели без оръжия и войни", а чрез създаването на такъв противовес, който да спре агресора още на стадия на замисъла му. Това е истински пацифистката позиция, защото тя реално предотвратява войната. В този смисъл за истински пацифисти трябва да бъдат смятани не Боб Марли, Джон Ленън, Алфред Нобел или Лев Толстой с неговата несъпротива на насилието на злото, а съветското ръководство, Ким Чен-ун и другите лидери, отстояващи правото на народите си на адекватна защита от претенциите на агресора, пише авторът.

Да говори за ядрено разоръжаване може само един лъжлив пацифист. Струва си да се напомни, че именно паритетът между СССР и САЩ не позволи да се разрази Трета световна война. Именно огромното количество ядрено оръжие в арсеналите на двете свръхсили направи безсмислена мащабната война. Жертви имаше, и то значителни, но несравними с възможните 100-150 милиона в резултат от трета световна дори без използването на ядрени оръжия, припомня Сивков.

Лъжепацифистите успяха да постигнат радикално съкращаване на ядрените арсенали. В резултат Третата световна война отново е възможна. Човечеството не е заплашено от ядрена зима, значи можем да се опитаме да победим, особено ако залозите са достатъчно големи. Именно към ядрена война се стремят САЩ, създавайки система за ПРО, отказвайки се от Договора за ракетите със среден и малък обсег и разпалвайки нова надпревара в стратегическите въоръжения, твърди авторът.

Затова при днешните обстоятелства позицията на истинския пацифист е отново да направим ядрената война безсмислена. За да постигнем това, трябва да бъдат създадени оръжия, способни гарантирано да унищожат главния претендент за победата в една такава война - САЩ. Именно да го унищожат, а не да му нанесат "неприемливи загуби" (които се изменят в зависимост от действащата американска администрация и обстоятелствата), смята Сивков.

Със създаването на ядрените торпеда "Посейдон" и ракетите "Сармат" руското ръководство спасява живота на народите от всички страни, които могат да станат театър на действията на Третата световна война, в това число и в западния свят. Със заплахата от унищожаване на американския елит Русия предотвратява ядрената вйна и спасява народа на САЩ от чудовищните жертви, които са неизбежни дори в случай на ограничен ответен удар.

Превод и редакция: "Епицентър"


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    96 1 Отговор
    А системата Мъртва Ръка !?

    Коментиран от #43, #59, #60

  • 2 акад Стоичков

    138 2 Отговор
    Който има ядрено оръжие, пичели. Който няма духа супата. Като Милошевич, Янукович, Садам, Кадафи, Асад, Нуриега...

    Коментиран от #9, #66

  • 3 Панов

    47 195 Отговор
    СССР се разпадна и умре без никой да ги напада.после ги видяхме по нашите пазари как продават всякакви боклуци за да се изхранят.същото ще стане и сега,никакви оръжия не ги спасяват.

    Коментиран от #21, #30, #49, #52, #54

  • 4 отегчен

    76 6 Отговор
    То хубу ама баш "елитът" се изнесе към Хонг Конг. Оттам ще гледат ТСВ. По сателита. А, пък америка ще я запалят, както банковите обирджии палят колите си за заличаване на следи и улики. След ТСВ, върви им търси, дългове, златен резерв, отговорни...

    Коментиран от #61

  • 5 И каква стана тя

    137 19 Отговор
    На краварите им се запече задника!? А това -" а Ким Чен-ун от "лошо момче" стана достоен политически лидер, с когото за президента на САЩ не е срамно да се срещне. Тутакси бяха прекратени всякакви военни учения и другипровокации около границите на Северна Корея." Какво по ясно, на краварите им се дръпна фъшкшята, не смеят гък да кажат. Същото ще стане и около Китай и Русия, и накрая САЩ ще се свре в кучи гъз!
  • 6 Насраха се да лъжат москалите

    23 160 Отговор
    Не им омръзна да воюват с истината. Съвсем са се побъркали сами себе си да убеждават в лъжата, че на някой изобщо му пука за халюцинациите им. И тоя пореден лъжец, трупа ли трупа измишльотини и лъжи и нито дума за наглата агресия в независима и горда Украйна. Руската наглост ще бъде изкоренена и ще платят за всички гадости.

    Коментиран от #12, #39, #53, #55, #62

  • 7 1222

    150 21 Отговор
    САЩ е империята на злото всичко лошо по света идва оттам
  • 8 Вили

    25 130 Отговор
    Икономиката на Русия е колкото на Италия. Иначе се напъва като попарана въшка да създава проблеми по света.

    Коментиран от #15

  • 9 Факт

    81 8 Отговор

    До коментар #2 от "акад Стоичков":

    Като нас, след като дадохме ракетите си на сащ?
  • 10 Възмутен

    26 107 Отговор
    Всичко лошо идва от САЩ,но и всичко хубаво идва от САЩ..От Русия идва само лошо вече над 100 години

    Коментиран от #13

  • 11 Митака с калпака и патлака

    136 15 Отговор
    Ванга е казала: "Америка нема да ни помогне, пак Русия ке ни спаси"!
    Да живее България! Слава на велика Русия!
  • 12 Мънфич

    51 13 Отговор

    До коментар #6 от "Насраха се да лъжат москалите":

    Брей какъв умен и красив дърдирковец ! От към теб се носи таковс едно нежно, женствено ухание наподобяващо гендар аромат!
  • 13 Ангел

    32 5 Отговор

    До коментар #10 от "Възмутен":

    А нещо така отзад да ти идва
  • 14 Иванов

    13 53 Отговор
    Сармат е създадена върху базата на украинската Сатана. Храни куче, да те лае!
  • 15 5555

    47 6 Отговор

    До коментар #8 от "Вили":

    И готите не са били едно икономическо нищо сравнение с Рим....ама виж кво стана.
  • 16 Мнение

    30 6 Отговор
    Няма значение докаде се чува "камбанария". Няма нищо лошо да си тъп. Няма лошо твоята "камбанарийка" да е микроскопична в сравнение с тази на (публикуваното във fakti.bg) Константин Сивков, вицепрезидент на Руската академия по ракетни и артилерийски науки, доктор на военните науки. Гротеската е в това, когато тъпотията ти изплува в коментар, който доказва диагноза тежко обременен глупак! Но както много умните, така и много глупавите мрат еднакво от оръжие за масово унищожение.
  • 17 ПО точно

    32 3 Отговор
    Не си мислете, че е много обидно и пренебрежително, да напишеш – краварите. Защо? Каубой (Cowboy) в точен превод е говедарче. Разделени, коу (cow-крава) и бой (boy-момче) са с това значение. По описаният континент, от Америко Веспучи, са шетали от векове всякакв индиански племена, а от преди има-няма 200 години, доста масово са се пръкнали каубой-те, кое заради бизоните, а в последствие за стада едър рогат добитък – говедата. Ето защо като обидно може да се смята – говедарче, говедар!
  • 18 Ама надали

    18 56 Отговор
    Още едо : Ако Украйна имаше ядрено оръжие, дали Вовата щеше да посмее да им взима територии ?

    Коментиран от #24

  • 19 Жужанита

    17 44 Отговор
    Мурзилажа още се кефи на думите на Жуков, че иска да стигне до атлантическият океан. А иначе все другите се готвят да ги нападат.
  • 20 Смарайда

    14 47 Отговор
    Егати и тенденциозната статиика. Всичко може да се каже и за обратният вариант. УСА ядреният арсенал възпира Жужи да започне война.

    Коментиран от #25, #47, #51

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Никой не знае накъде ще духа

    10 15 Отговор
    Вятарът, така, че радиоактивното заразяване, може да порази нападателя! Ядреното оръжие не е толкова важно! Важна е пехотата, не танковете!
  • 24 Антисоросоид

    39 8 Отговор

    До коментар #18 от "Ама надали":

    Вовата даги е прегазил още преди да са си и помислили да го използват. А и укрите какви са си сакати да са се самовзривили
  • 25 Иванов

    29 11 Отговор

    До коментар #20 от "Смарайда":

    Жужи може да ги изпари за мигбез да могат да реагират краварите но той не е военнолюбец но дали следващият няма да е и тогава светът ще свърши.

    Коментиран от #38

  • 26 антиджендар

    47 11 Отговор
    Писачите тука, имайте едно напредвид. София е цел за Руските ракети при война защото нашите са от страна на натовския и сащския агресор така , че и добро да пишете и зло спасението е само да " почистите " сороските гендари в София.

    Коментиран от #32

  • 27 Целта на всяка война

    12 17 Отговор
    Е победителя , да взима данъци, от населението, на завзетата територия . Друг вариянт е безсмислен! РуШначвто, с многото титли, е измислило оръжие, което да убие само елита?!
  • 28 Нападателят,

    12 0 Отговор
    Дължи контрибуции, а ако загуби и репарации! Така, че умната!
  • 29 Сравнете

    7 34 Отговор
    Турция със САЩ! А Путин се преклони пред Доган, или не е вярно?!
  • 30 бг Сталин

    20 1 Отговор

    До коментар #3 от "Панов":

    Панов, това къде го носиш на раменете си е празно като на 3 годишна катерица хралупата.
  • 31 Писателят

    6 22 Отговор
    Иска да се хареса, на Путин, но при война , със САЩ, писарушката е убит, още в първите дни ! Путин, не го слушай....
  • 32 Ако не знаеш

    9 25 Отговор

    До коментар #26 от "антиджендар":

    Ще ти кажа, че България съвсем не е лесна плячка!

    Коментиран от #48

  • 33 Така си е

    6 12 Отговор
    Брей каква железария. Руснаците бая голям са го над.....надморското равнище извадили.
  • 34 Груз 200

    16 47 Отговор
    Хахах. Какви брътвежи. На Съветите 10 години им трепереха гащите, да не им стоварят САЩ някоя бомба като над Хирошима... ПВО имали хахах... Като онова, което израелците правят за смях или като онова, когато един немец кацна със самолет на червения площад... И тука тези наши безродници се радват на руската кочина... СССР нямаше нужда от атомни бомби за да се разпадне за ужас на нашите прости шепа шумкари национални предатели изпълзяли през 1944. И сега Путя пази САЩ хахах. Прати дъщеря си там както и всички негови олигарси, които изведоха децата си от кочината и ги оратиха в американски и английски университети хахах... Пълен ташак за крепостните мужици. Тях ги залъгват с такива статии и дрънкане на ръждясали бракми и анимационни филмчета...
  • 35 Днес четох за Химлер

    7 14 Отговор
    Това русначе идентичен случай! Та. Химлер бил организиран, честен, амбициозен, идиот, а това плашило къв е?
  • 36 Минаха години

    5 8 Отговор
    Активното, разбирай боеспособните , не са русофили!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 ванката

    19 4 Отговор

    До коментар #6 от "Насраха се да лъжат москалите":

    а на теб не ти ли омръзна да живееш в заблуда поговори с лекар може да ти помогне да видиш света такъв какъвто е а не какъвто искаш да бъде...
  • 40 Путин е долнопробен лъжлив циганин

    9 29 Отговор
    И подмазвачите и лизачите същите лъжци. Няма учудени. Болшевишкият катун продължава с маршове да затъва в Кочината на Злото и Лъжата. Лапайте пропагандна диария разложени отпадъци.
  • 41 Коя държава има нужда от война

    8 26 Отговор
    Дами и господа! От война, световна, има нужда бедна държава, помислете и защо? Ако спечели, да получи едни пари! Коя е по-бедната държава? САЩ, или Русия? Не лъжете, моля, за да не Ви изсъхнат краката!

    Коментиран от #50

  • 42 Дидо

    18 2 Отговор
    Хахахаха, прост прост на галош , каква логика каква мисъл тече в кухата ти тиква , те въобще ходил.ли си в часовете по география , да си чувал нещо за ресурси и природни запаси ?!?!
    Глъмпероид !!!
  • 43 ммм

    10 4 Отговор

    До коментар #1 от "Иван":

    Реторичен въпрос.
    Сармат и Посейдон са част от мъртвата ръка.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Да питам ДАНС

    4 11 Отговор
    Дали са установили антибългарите, пишещи тук? Профилактирахтвли ги? А техните роднини и близки ? Ако не сте, сте ненужни!
  • 46 Оптимист.

    28 4 Отговор
    След войните на Русия в Чечня и Дегестан, там от землянки отидоха в небостъргачи. В Ирак, Египет, Либия и ИДИЛ - от небостъргачи в землянки. Демокрация за всички по света!
  • 47 Гост

    14 5 Отговор

    До коментар #20 от "Смарайда":

    Едвали си видял руснаци да продават боклуци пи наще пазари но цял свят гледаше как по руаките пазари се продава български боклуци
  • 48 Гост

    7 3 Отговор

    До коментар #32 от "Ако не знаеш":

    Разбирасе няма как да е лесна вече плячкосана бълхария трудно се плячкосва нещо което си плячкосал.Но ти не се отчаиваи продължаваи дасе самонадъхваш
  • 49 Гост1234

    11 2 Отговор

    До коментар #3 от "Панов":

    Ти си голям Американски презерв@тив - леко използван
  • 50 Гост

    11 2 Отговор

    До коментар #41 от "Коя държава има нужда от война":

    Краката няма да изсъхнат на никой, но виж мозъка на такива като теб явно е изсъхнал отдавна
  • 51 Гост

    6 2 Отговор

    До коментар #20 от "Смарайда":

    И Ким ли го въспира тръмпчо или е точно обратно Ким въспря тръмпчо
  • 52 Санчо

    6 3 Отговор

    До коментар #3 от "Панов":

    Панов.поляризираш. Еднакви гадове бяха. Не вярвахме на тез които не искаха война и ни дьржаха подчинени,а вярвахме на тез кжито я разпалваха и ни обещаваха свобода,но ни изльгаха. Тьпотия на сьзнанието(лично мнение). А иначе:" Ако искаш мир готви се за война",знаеш от колко ХИЛЯДИ години е казано. Прьц.
  • 53 простотакис

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "Насраха се да лъжат москалите":

    дрън-дрън и както винаги не знаеш какво пишеш,да не би да си напушен или нещо по-тежко слагаш аз не знам,но не си у ред,плямпаш наизуст все едно си крачетало,както казват едно си баба знае пуууу
  • 54 Ако баба ти беше мъжка

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Панов":

    Я прочети какво написа и се посмей добре какви ги плещиш.
  • 55 Ако баба ти беше мъжка

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Насраха се да лъжат москалите":

    Папурко,кажи кое не е истина.Освен да се повториш.
  • 56 Хахаха

    4 14 Отговор
    Русия пак победи всички, ама в Интернет. Та чак и ракетите са за мир. Удряйте 50 грама шампоан и се бийте в гърдите Хахаха
  • 57 Rommel

    7 2 Отговор
    Най смисления и реален анализ който съм чел през живота си
  • 58 Марони

    2 7 Отговор
    От извънземни ли ще ни пази?Да не говорим,че няма да заработи-нали е сделана!
  • 59 АК47

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Иван":

    В момента подготвят нова версия
  • 60 АК47

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Иван":

    В момента подготвят нова версия
  • 61 АК47

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "отегчен":

    На Хонг Конг ще му са достатчни две установки "Коалиция "
  • 62 АК47

    6 2 Отговор

    До коментар #6 от "Насраха се да лъжат москалите":

    Болеста , Наркомания е неизлечима
  • 63 Грубер

    1 13 Отговор
    Това е от парцала на мадам В. Най паче руски минетчии. Лична оралистка на доган и тиквата. Точно СССР беше заплаха за света. Деба мурзилките. 😞😖😟
  • 64 Тръмп

    3 11 Отговор
    На Сталин можеше да му се хвърли само една атомна бомба в Москва и комунизмът да приключи!!!:):):)Запада не го направи,защото не е Човешко и Морално!!!:):):)Комунизмът сам се разпадна и скоро няма да има и помен от него!!!:):):)Путин и Ким са последната Комунистическа Крепост,която се разпада от безпътицата на тоталитаризма!!!:):):)

    Коментиран от #70

  • 65 Наблюдател

    6 2 Отговор
    Дано Русия не нанася удар по САЩ , че ще се размириши на изгоряла сланина по целия Свят.
  • 66 kick

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "акад Стоичков":

    скоро и ердоган...
  • 67 Пеньо

    4 5 Отговор
    Тази публикация счупи тъпомера, но донесе всеобщо въодушевление сред безродниците. Зовът: "Мир чрез въоръжаване: сам по себе си е доста дебилен. И сега има оръжия достатъчни за десетократно унищожение на живота на земята, но се призовава за още и още въоръжаване. До кога? Не се ли притеснявате, че някой нов Хитлер ще се изкуши, ще се помисли за безсмъртен подобно на нашите безродници и ще вземе да натисне копчето? По всичко си личи, че не им пука. То за да им пука трябва да има мисловна дейност, но явно отсъства.
  • 68 ПЕНКО

    1 3 Отговор
    ЕДИН МАНХАТЪН -ОТ ТРИ РУБЛИ ,МОЛЯ !?!?
  • 69 Сатана

    0 1 Отговор
    И не пише коя е ракетата е аз ше ви кажа р36м2 е ракетата
  • 70 Borislav Popov

    3 1 Отговор

    До коментар #64 от "Тръмп":

    А човешко и морално ли беше над два града в Япония ?!!! Много голям моралист стана !!!
  • 71 Патето Яки

    0 0 Отговор
    Ако искаш мир готви се за война !
    стара вярна поговорка