13 Януари, 2019 09:00 1 799 10

Йоан Кръстител и "Това е просто любов"

  • йоан кръстител-
  • това е просто любов

Защото този Ирод беше изпратил да хванат Йоан и да го вържат в тъмница заради Иродиада, жената на брат си Филип, понеже я беше взел за жена. Защото Йоан казваше на Ирод: Не ти е позволено да имаш жената на брат си! Марко 6:17-18

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Единствено Йоан Кръстител открито говори това, което свещениците премълчават – жената на Ирод Антипа доскоро е жена на брат му Филип. /Както и племенница и на двамата, но да не издребняваме/.

Йоан добре познава Мойсеевия закон:

„И ако някой вземе братовата си жена, това е нечистота; братовата си голота е открил, бездетни ще останат” /Левит 20:21/

Йоан публично настоява законът да се спазва.

Дали цар Ирод Антипа приема думите на Кръстителя като „реч на омразата“.

Дали се усеща с нарушени човешки права – все пак, това е само любов, нали?

Или?

Сигурно е само, че когато човек защитава правдата често рискува главата си.

Понякога рискува буквално. Понякога се случва реално.

Но пък от друга страна – ако нямаш нищо по-скъпо от живота си, не е ли прекалено евтин този живот?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 толерантен

    17 2 Отговор
    Този път много добре е прокарана аналогията между днес и "тогава". И последното изречение си е направо прозрение. Но публикуването тук, на библейски текстове, наред със статиите за обратния циганин убиец, Мадуро и хороскопите, е като да хвърляш бисери... в тоалетната. Христос е проповядвал в храма, на планинаната... пред тези, които специално са дошли да го слушат. Не е ходил да ги гони по кръчми, пазари, площади и обществени тоалетни (ако е имало такива)
  • 2 Така е

    6 1 Отговор
    Но защо пък и читателите на Факти да не се запознаят с нещо толкова мъдро и добро? Иначе лошото просто превзема всичко! Дай Боже, някой да намери светлинка в правилната посока на отношенията между хората!

    Коментиран от #4

  • 3 Валя

    0 5 Отговор
    Някой си да вземе да подтиска истинските чувства на хората заради собствения си мироглед не е нито мъдро нито добро

    Коментиран от #7

  • 4 Не е така

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Така е":

    Проповядването на този, който не е пожелал сам да слуша, е пропаганда, убеждаване и като такова е насилие. А, както знаем, насила хубост не става. Нека ревностните християни приложат Учението на Христос в живота си в такава степен, че да постигнат успехи, заради които околните да ги запитат, "ама как го правиш". "Ако имаш вяра колкото синапено зърно..."
    Навремето, когато никой не е бил чувал "Благата вест", е било оправдано, но днес, когато всеки знае за Христос, е натрапване.
  • 5 Оху Боху

    1 5 Отговор
    Истинският Йешуа Машиах (Спасител) ще го намерите в Евангелието на Мира. Йешуа е бил есейски Учител и велик Пророк и Лечител. Можел е да възкресява мъртвите. Той НИКОГА НЕ Е ЗАЯВЯВАЛ, ЧЕ Е БОГ И ВИНАГИ Е СЛУЖЕЛ НА БОГА КАТО НАЙ- СМИРЕН НЕГОВ СЛУЖИТЕЛ. ЗАЩОТО БОГ Е ЕДИН!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Да бе

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Валя":

    Хаха
  • 8 Смотаняци 33

    1 2 Отговор
    Абе какво ви става бе хора какви глупости дрънкате последно време направо не ми се вярва животът ми бил евтин. Тази журналистика до сега освен да побърква населението друго може ли. Живота е ценен повече от парите щем ни е даден а вие пак акате върху него. Христос няма да ни спаси Йоан също никой няма да ви спаси не ви ли е ясно всеки до сега се яде един друг трепем се мамим се лъжем се мен ми се гади за вас не ме и интересува. Второ религията е компроментирана както по учените тук знаят. За това намерите ли си хора които не ви предават прецакват и тн. то христос или христоска ви е намерил!!!

    Коментиран от #9

  • 9 Басри Алиев

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Смотаняци 33":

    Тук става въпрос за МОРАЛ .След като и ти не разбираш казаното,защо коментираш.......
  • 10 Смотаняци 33

    0 1 Отговор
    Като става въпрос за МОРАЛ говори за морал тълкувай за морал пиши есета за МОРАЛ а не бъркай религията с МОРАЛ че това са много различни неща в днешно време!