Last news in Fakti

25 Януари, 2019 09:59 2 185 22

Едно общество е това, което толерира

  • общество-
  • вяра-
  • храм

Мъдростта тук е ненужна

Едно общество е това, което толерира - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Тогава Соломон построи високо място за Хамос, гнусотията на Моав, на хълма пред Ерусалим, и на Молох, гнусотията на Амон.

Така направи и за всичките си жени чужденки, които кадяха и жертваха на боговете си.

3 Царе 11:7-8

Мултикултурализъм и права на човека отпреди три хиляди години.

Прав е Курт Тухолски, че едно общество не е само това, което прави. Едно общество е и това, което толерира.

Това, което толерира Соломон е това, което разруши Израил.

Макар че Рим не е паднал за един ден. Както и Ерусалим.

Първата стъпка на Рим към разрухата е превръщането на покварата в официален модел.

Първата стъпка на Соломон към катастрофата е въвеждането на този точно мултикултурализъм.

Първата стъпка на ЕС към падението е духовната поквара.

Най-богатият клуб на света – заради християнския дух и етика – днес реже собствените си корени.

Днес ЕС кади тамян на джендъризма, мерзостта на Сорос.

И на еднополовите бракове, гнусотата на Меркел.

При това начело на ЕС не е някой мъдрец.

Мъдростта тук е ненужна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ ГАН4О

    38 2 Отговор
    Много точно казано
  • 2 Санчо

    35 1 Отговор
    Прекрасен коментар!
  • 3 среднощен

    33 1 Отговор
    Много точно казано..!? Адмирации..!? Но този морален "разпад" е валиден за целия свят, не само за ЕС..!!
  • 4 Послание на ап Павел до римляните

    14 1 Отговор
    18 Защото Божият гняв се открива от небето против всяко нечестие и неправда на човеците, които препятствуват на истината чрез неправда.
    19 Понеже, това, което е възможно да се знае за Бога, на тях е известно, защото Бог им го изяви.
    20 Понеже от създанието на света това, което е невидимо у Него, сиреч вечната Му сила и божественост, се вижда ясно, разбираемо чрез творенията; така щото, човеците остават без извинение.
    21 Защото, като познаха Бога, не Го прославиха като Бог, нито Му благодариха; но извратиха се чрез своите мъдрувания, и несмисленото им сърце се помрачи.
    22 Като се представяха за мъдри, те глупееха,
    23 и славата на нетленния Бог размениха срещу подобие на образ на смъртен човек, на птици, на четвероноги и на гадини.
    24 Затова, според страстите на сърцата им, Бог ги предаде на нечистота, щото да се обезчестят телата им между сами тях, -
    25 те които замениха истинския Бог с лъжлив, и предпочетоха да се покланят и да служат на тварта, а не на Твореца, Който е благословен до века. Амин.
    26 Затова Бог ги предаде на срамотни страсти, като и жените им измениха естественото употребление на тялото в противоестествено.
    27 Така и мъжете, като оставиха естественото употребление на женския пол, разжегоха се в страстта си един към друг, струвайки безобразие мъже с мъже, и приемаха в себе си заслуженото въздаяние на своето нечестие.
    28 И понеже отказаха да познаят Бога, Бог ги предаде на развратен ум да вършат това, което не е прилично,
    29 изпълн
  • 5 Публикувано във факти.бг: Послание на ап

    12 1 Отговор
    26 Затова Бог ги предаде на срамотни страсти, като и жените им измениха естественото употребление на тялото в противоестествено.
    27 Така и мъжете, като оставиха естественото употребление на женския пол, разжегоха се в страстта си един към друг, струвайки безобразие мъже с мъже, и приемаха в себе си заслуженото въздаяние на своето нечестие.
    28 И понеже отказаха да познаят Бога, Бог ги предаде на развратен ум да вършат това, което не е прилично,
    29 изпълнени с всякакъв вид неправда, нечестие, лакомство, омраза; пълни със завист, убийство, крамола, измама и злоба;
    30 шепотници, клеветници, богоненавистници, нахални, горделиви, самохвалци, измислители на злини, непокорни на родителите си,
    31 безразсъдни, вероломни, без семейна обич, немилостиви;
    32 които, при все че знаят Божията справедлива присъда, че тия, които вършат такива работи, заслужават смърт, не само ги вършат, но и одобряват ония, които ги вършат.
  • 6 Трагично

    4 21 Отговор
    Това си е проповядване на омраза , още малко ще организирате кръстоносен поход срещу ЕС и айде пак война заради религиозни простотии , а вие божиите палачи ще получите награда и ще поливате цветята в Рая защото сте напоили земята с кръв , пълни откачалки
  • 7 Batushka

    3 19 Отговор
    Библията е пълна с глупости, често напълно противоречащи си...да я използваш за отправна точка за да обосноваваш тези е лукавство...

    Коментиран от #14

  • 8 Пфф

    3 12 Отговор
    Някои хора жадуват за средновековието , изглежда изгаряте от желание да ръководите живота на хората , що не си гледате вашия живот и да не се бъркате в чуждия с опитите си да му налагате вашите ценности . Смърт за авторитаризма и неговите демонични диктатори , смърт за фашисткия мироглед на откачените вечно недоволни от инакомислещия индивиди . Бог да си гледа неговата работа , вие не сте тези , които си мислят че знаят какво иска и какво не иска , а това че си позволявате да влизате в ролята на божии юристи несъмнено ви подпечатва билета за Ада

    Коментиран от #20

  • 9 Мини

    10 3 Отговор
    Много точна публикация! И залеза на древна Гърция, древен Египет, древен Рим се дължи именно на отдаването им на духовната поквара и декадентството, на отдалечаването им от Бог. Китайски(!!!!) учени са установили, че възхода на Европа се дължи именно на Християнството. За съжаление, днешна Европа е свръх декадентна, допускайки джендър идеологията, хомо браковете (въведени вече в образователните програми u учебни планове на редица европ.държави, за да се втълпяват на подрастващите като нещо естествено и нормално), мулти-култи и милионната гвардия от (казано политически коректно) "търсещите помощ" и тотално разрушавайки с това европейските основи и ценности. Но Бог няма да се остави още дълго да се подиграват с него.

    Коментиран от #11

  • 10 Емил

    3 8 Отговор
    А бе, Урумов, спри да цитираш старозаветни простотии! Христос зачерта старозаветието, това, че последователте му го върнаха, е друг проблем! Ти да не си протестант???

    Коментиран от #15

  • 11 НЕ БЛАГОДАРЯ

    4 10 Отговор

    До коментар #9 от "Мини":

    Взимайте си миризливите религии и си ги.... сещате се какво . това да си позволявате да втълпявате страх на хората е отвратително . Рая и Ада си ги пазете за своята съвест , нашата е чиста защото имаме характер и смелост . долу средновековномислещите узурпатори . тактиките ви за пробутване на Бъг са стари , изтъркани и смърдят на нафталин . ХОРА НЕ СЕ ПОДДАВАЙТЕ НА НЕТРЕЗВОМИСЛЕЩИ РАЗСЪЖДЕНИЯ , ТЕ ВИ ПОДКАНВАТ КЪМ ОМРАЗА КЪМ ДРУГИ ХОРА , ОМРАЗАТА ГЕНЕРИРА ВРАЖДА . ВРАЖДАТА ВОДИ ДО КРЪВОПРОЛИТИТЕ . НЕ СМЕСВАЙТЕ ПОЛИТИКАТА С РЕЛИГИЯ ЩЕ НИ ДОКАРАТЕ ДО АПОКАЛИПСИС

    Коментиран от #13, #16, #19

  • 12 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: ".....Това, което толерира Соломон е това, което разруши Израил........"
    Авторе в грешка сте...Не извъртайте СВЕТОТО ПИСАНИЕ...Заради залитането на Соломон, само е отнета царската власт от наследниците на Цар Давид и то не във всички колена-родове!
    Друг е въпросът, че и новите владетели не са праведни!
  • 13 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 1 Отговор

    До коментар #11 от "НЕ БЛАГОДАРЯ":

    Езекил 33
    1.И Господното слово дойде към мене и рече:
    2.Сине човешки, говори на людете си и кажи им: Когато нанеса меча върху някоя земя, и людете на оная земя вземат някой човек изпомежду си и си го поставят за страж,
    3.и той, като види че мечът иде върху земята, затръби и предупреди людете,
    4.тогава, ако мечът дойде и постигне някого, който чуе гласа на тръбата а не се пази, кръвта му ще бъде на главата му.
    5.Той е чул гласа на тръбата, а не се е свестил, кръвта му ще бъде върху него; когато, ако беше се свестил, той би избавил живота си:
    6.Но ако види стражът, че мечът иде и не затръби, и людете не се свестят, и мечът дойде и постигне някого от тях, той биде постигнат поради беззаконието си; но кръвта му ще изискам от ръката на стража.
    7.Така е и с тебе, сине човешки; Аз те поставих страж на Израилевия дом; чуй, прочее, словото из устата Ми, и предупреди ги от Моя страна.
    8.Когато казвам на беззаконника: Беззаконнико, непременно ще умреш, а ти не проговориш, за да предупредиш беззаконника от пътя си, оня беззаконник ще умре за беззаконието си, обаче, от твоята ръка ще изискам кръвта му.
    9.Но ако предупредиш беззаконника да се върне от пътя си, а не се върне от пътя си, той ще умре за беззаконието си, а ти си избавил душата си.
    10.Затова, сине човешки, речи на Израилевия дом: Вие така говорихте, казвайки: Престъпленията ни и греховете ни са върху нас, и ние тлеем поради тях; как тогава ще живеем?
    ......................

    Коментиран от #17

  • 14 Matushka

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "Batushka":

    Така си мислиш, защото си горд и самонадеян и защото още не си получил всички отговори. Дързост е да заявяваш, че Библията е пълна с глупости. Тази Книга на живота е посрещнала и изпратила много високоумни "мъдреци"...
  • 15 среднощен

    7 0 Отговор

    До коментар #10 от "Емил":

    Думи на Христос: "..не да наруша закона Съм дошъл, а да изпълня.."!!?
  • 16 среднощен

    7 0 Отговор

    До коментар #11 от "НЕ БЛАГОДАРЯ":

    За смесването на религията и политиката Христос каза: "... отдайте прочие Кесаревото кесарю и Божието Богу.."!! Моралната граница между двете "длъжности" не искаме да "пазим" - това е и проблемът на съвремието ни..!!
  • 17 Не религиозен

    5 0 Отговор

    До коментар #13 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Да ! Александър Урумов има смелост и честта да прави именно това. ДА ГОВОРИ ИСТИНАТА ! А който ИМА уши нека слуша !
  • 18 Смотаняци 33

    3 5 Отговор
    До господин Александър Урумов ще гласувам за тебе ако се кандидатираш за премиер! Правилната сатана ще си!
  • 19 Мини

    5 3 Отговор

    До коментар #11 от "НЕ БЛАГОДАРЯ":

    Не бих си и помислила да всявам страх у когото и да било, но за голямо съжаление това е реалността в Европа. Ти си толкова заслепен и наивен,че всичко това ти пречи да видиш ясно,че до апокалипсис ще ни доведат точно посочените в предния ми коментар фактори.
  • 20 Не религиозен

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Пфф":

    Билет за ада казваш...Това твоето предположение ли е за съществуването на Ада и на какво е основано то ? Може би по същия начин все пак подозираш , че има Бог, но не искаш да приемеш стандартите му, защото искаш да бъдеш "свободен" инакомислещ индивид. И защото не знаеш и не
    можеш да си представиш, че " Където е Божият Дух, там е свобода". Много по-голяма от тази, за която ти се бориш !
    От ТАЗИ СВОБОДА се страхуват онези, които искат да владеят земята.
  • 21 Смотаняци 33

    0 5 Отговор
    Свободата Санчо и захапал салама. Къде са тия дето се борят за свобода?? 0_о имало такива брейй!

    Коментиран от #22

  • 22 Свободата

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "Смотаняци 33":

    Изглежда пак си на черешата...