3 Февруари, 2019 11:05 3 162 69

Небесата разказват славата Божия

  • светото писание-
  • бог-
  • господ

Небесата разказват славата Божия и просторът известява делото на ръцете му. Псалми 19:1

Небесата разказват славата Божия - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Създателят ни е дал две книги на човечеството.

В едната той разкрива своето величие, в другата ни разкрива своята воля.

Първата е този видим свят, основан от Него, така че човек да гледа необятността, красотата и елегантността на неговото творение и да разпознава Божественото всемогъщество, доколкото може да го разбере.

Втората книга е Светото Писание. То ни разкрива Неговата воля за спасението ни.

Това казва Михаил Ломоносов /1711-1765/, руски учен-енциклопедист и поет, професор по химия, поставил основите на физикохимията, работил в областта на геологията, астрофизиката, астрономията.

Открива съществуването на атмосфера на планетата Венера.

Ломоносов е прозорлив учен, разпознал величието на Твореца и Неговата неограничена съзидателна мощ.

Затова и философски заключава:

Лесно е да бъдеш философ, научавайки наизуст само три думи: „Бог така сътвори“ и повтаряйки ги в отговор вместо всички останали причини.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГосТ

    24 1 Отговор
    Един бивш герберски министЕр на Образованието и Науката питаше кой е този Ломоносов...
  • 2 Batushka

    5 30 Отговор
    Ами ако беше казал няма Бог и поповете щяха да го изгорят...кво се опитваш да кажеш бе человек ,че бога и науката имат допирни точки ли?Ми нямат ...религията е мрака а науката просветлението...

    Коментиран от #3, #5, #7

  • 3 777

    19 4 Отговор

    До коментар #2 от "Batushka":

    Бога е светлината на зрящите,а науката-светлината на слепите!
  • 4 Оху Боху

    3 6 Отговор
    Библията днес е почти неразгадаема за днешното човечество. Примерно Кайн, повечето хора смятат, че той е човек, а той е нещо различно и родоначалник на съвсем друга еволюция под земната повърхност. Аз знам защо Урумов пише тези неща и ще задоволя негового любопитство. Да вземе успоредно с Библията да чете и книгите на Сичин и един ден ще нареди мозайката.
  • 5 Orthodox

    21 4 Отговор

    До коментар #2 от "Batushka":

    Жалко за тебе, човеко! Твоят ник - Батюшка - на руски означава "отец", "свещеник", а ти се оказа атеист, човек без вяра. Какво да ти кажа, освен че ти желая рано или късно да стигнеш до Истината и да живееш с нея, защото тогава човешкият живот придобива съвсем друг смисъл и перспектива, изпълва се с радост, мир и надежда. Колкото път до противопоставянето на науката и религията - то е абсолютно неоправдано и нелепо. Просто двете имат различни, ясно определени предмети на изследване - науката се занимава със сътворения материален свят, а религията е насочена към Твореца Бог и духовния свят, създаден от Него.

    Коментиран от #6, #37

  • 6 Batushka

    2 15 Отговор

    До коментар #5 от "Orthodox":

    Всъщност това е полска Блек метъл група която се гаври с религията и особено православието ..песните са на старославянски... ха-ха-ха...потърсете в ютуб има концерти ...ще ви се дръпне акото ...религиозни фанатици...

    Коментиран от #8, #13

  • 7 Pompev

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "Batushka":

    Прав си,за тебе това е вярно-обаче И в мрака има малка светлина,с течение на годините става повече-внимавай с негативизма.
  • 8 Orthodox

    17 1 Отговор

    До коментар #6 от "Batushka":

    не съм "религиозен фанатик", а просто вярващ човек, православен християнин, което е отразено и в ника ми. Впрочем, по същата логика мога да те нарека "атеистичен фанатик"... Колкото пък до нещастниците от въпросната група - нищо ново. Откакто има човечество, оттогава има и жалки, заслепени роби на сатаната, които с неговата злост и омраза хулят Бога и плюят по Църквата Му и нейните членове. От това обаче Бог не губи нищо, а те - всичко, с изключение на извратеното си моментно наслаждение от богохулството. Ако знаеха обаче какво си подготвят с това, щяха да се ужасят. Защото рано или късно идва моментът човек да се убеди в истинността на библейските думи: "Страшно е да попаднеш в ръцете на живия Бог".

    Коментиран от #10

  • 9 579

    3 14 Отговор
    Тази стаия е такава супер тъпотия, че просто не си заслужава коментари.
  • 10 Batushka

    3 11 Отговор

    До коментар #8 от "Orthodox":

    Религията е ЗЛО!Цялата история на човечеството е религиозна касапница...няма значение каква е религията ...сляпата вяра говори за идиотизъм ...няма Бог ...няма нищо ..има един единствен живот и всеки човек трябва да го изживее като Бог....АЗ СЪМ БОГ!

    Коментиран от #11, #12

  • 11 Orthodox

    11 2 Отговор

    До коментар #10 от "Batushka":

    Истинската религия (думата идва от латински - re+ligo ще рече "свързване наново", тоест възстановяване на изгубената връзка на човека с Бога) не само не е зло, а води човека към най-великото добро за него самия - вечния живот в Бога и с Бога. Църквата никога не е искала да се водят войни, защото и убийството на един човек е голямо зло, да не говорим за хиляди и милиони. Войните се започват и водят от светските, държавните владетели, а не от духовните водачи. Отделен въпрос е, че сатаната подтиква хората към сблъсъци помежду им на религиозна или друга основа, защото той се радва на човешките страдания и смърт. Колкото пък до твоите думи "АЗ СЪМ БОГ!" (пълно безумие, впрочем), нещо подобно е мислел и говорил преди много време и един от най-силните и издигнати ангели - Денница, според думите на Светото Писание: "ще възляза на небето, ще издигна престола си по-горе от Божиите звезди;... ще възляза в облачните висини, ще бъда подобен на Всевишния". Но накрая беше свален най-ниско от всички и стана в най-злия от всички разумни същества, превърна се в сатана, който ще страда вечно. Не е добра идея да му бъдеш съмишленик...
  • 12 ...

    10 2 Отговор

    До коментар #10 от "Batushka":

    Посредни самозвани ''БОЖЕ";-), далеч НЕ ''цялата история на човечеството е религиозна касапница". Част от нея - при това доста съвременна - е АТЕИСТИЧНА касапница... Кои са червените кхмери и как след техните ''постижения'' всички ''религиозни'' ''касапи'' се оказаха жалки чираци, няма да обяснявам - в интернет е писано достатъчно по темата.
    А любимите ти ''батюшки'' нека си пеят...Той и Хрушчов преди повече от половин век ''изпя'', че през 1980 щял да покаже последния поп по телевизията...''Показа'' го, нали...Та кога, казваш, в резултат на ''песнопенията'' на ''батюшките'' и на твоите напъни във форума, ще изчезне и последният поп;-)???

    Коментиран от #17, #54

  • 13 Гост

    2 4 Отговор

    До коментар #6 от "Batushka":

    Да те светна нещо! Няма старославянски език,защото няма такива. Езика е български и спокойно можеш да го наречеш старобългарски. Крайно време е да се отърсим от руското прочитане на нашата история. Ние сме дали на руснаците азбуката и православието , а ние сме българи. Няма такова нещо като славяни.

    Коментиран от #14, #26

  • 14 Orthodox

    9 0 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    Най-просто и точно казано, днес използваният от Православната Църква църковнославянски език е русифициран вариант на старобългарския език. След навлизането в употреба на кирилицата, Светото Писание и богослужебните книги на Църквата са преведени и записани на старобългарски. После, при покръстването на Русия, там се преписват и създават различни православни произведения и така, под влиянието на древния руски език, се оформя днешният църковнославянски, който не е говорим език в никоя страна и намира приложение само в богослужебната и молитвена практика на Православната църква и нейните членове (както е и с латинския в Римокатолическата църква).
  • 15 Guðmundsson

    3 11 Отговор
    Мразя религиите, защото оромиват мозАци. Заради религиите са изтрепвали хора преди, и дори и в днешно време в някой краища на света. Бога съм си аз и това е.

    Коментиран от #18

  • 16 Зейбекико

    9 0 Отговор
    “Има една сила , която обяснява смисъла на живота . И тази сила е не
    друга , а самият Бог , творецът на Вселената “

    Алберт Айнщаин

    А що се отнася до науката , то тя е част от Божият замисъл .

    Коментиран от #29

  • 17 ...

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "...":

    Извинявам се, ''Посредни'' да се чете като ''Поредни''. Че няма да е ''Последни'', то е ясно...
  • 18 Orthodox

    7 2 Отговор

    До коментар #15 от "Guðmundsson":

    Хайде, още един самозван "бог"... Ех, хора, хора! Кога ще прогледнем за непоклатимата истина, че Той съществува, всемогъщ и всесъвършен, че всичко и всички сме Негово творение и в Негова власт, и щом се отречем от Него, неизбежно (и без да го осъзнаваме), попадаме в страшната власт на Божия противник - сатаната. И после се чудим защо нямаме радост и щастие в живота си...

    Коментиран от #19

  • 19 Guðmundsson

    3 10 Отговор

    До коментар #18 от "Orthodox":

    Немога да вярвам в нещо което нито го знам нито виждам нито нищо.

    Коментиран от #27

  • 20 Batushka

    1 8 Отговор
    Разбира се че има старославянски ...бил старобългарски друг път...по времето когато се създава църковния славянски език не е имало български език просто защото славяните и прабългарите не са се били омешали достатъчно ..а и Кирил и Методий са славяни и съответно това е църковен славянски език...защо не искате да бъдете славяни ...това са готини бели хора руси със сини очи ...е прабългарите малко са ги повредили ама така е с азиатските варвари...

    Коментиран от #22, #23

  • 21 Тръмп

    2 1 Отговор
    Никъде в Историята на света,не се е споменало подобно племе-Славяни!!!:):):)Това е комунистическа лъжа!!!:):):)Бог винаги е сред нас и около нас,но с тази чалга-манга и болшевишки мозъчета,вярващите намаляха!!!:):):)
  • 22 Гост

    7 1 Отговор

    До коментар #20 от "Batushka":

    Хахаха , размя ме от сърце с простотията си. България е по-древна страна от Русия. Ние сме ви създали езика и православието. Кирил и Методи НЕ са славяни ,защото няма такава народност. Когато те са написали азбуката вече е съществувала България от векове. По-късно те са я дали на нашите братовчеди от север ,Киевска Рус. Русия не е съществувала ,руснаците са били диви племена. Може дс ви боли много,но вие говорите и пишите на български език .!!!

    Коментиран от #25

  • 23 Филолог

    5 1 Отговор

    До коментар #20 от "Batushka":

    ОМЕШАЛИ ? Удивително ЛИТЕРАТУРНО изразяване на човек с претенции.

    Коментиран от #24

  • 24 Batushka

    1 7 Отговор

    До коментар #23 от "Филолог":

    Тоя па ...това е форум ...пише се на ново български виртуален език ...думата изразява ирония относно това как хубави бели хора са били развалени като генотип от черните грозни азиатски варвари...

    Коментиран от #28

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 без значение

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    Подкрепям написаното, и ще допълня само това---няма старобългарски език---има старобългарска РЕЧ. Езика е анатомичен орган, а речта е специфична. А какво е закодирано в българската РЕЧ, в другите речи го няма. Смело заявявам английска, немска,
    руска, френска, реч--нямат никаква стойност. Това, с пробутването на израза---езичник---ДА--всички са езичници, защото всеки има анатомичния орган език. Хайде да не пробутват невежеството си, а и не само. Няма руснаци, гърци, латини--и
    каквито и да се наричат, и да си присвояват и преиначават чужда даденост--нямат основание да се представят за водещи
    с духовен потенциал. Какво е заложено в българската реч,
    нито могат да знаят, нито могат да го проумеят. Още малко и всички ще останат с невежеството си, и то показно. Изненадата е огромна Поздрави !!!!!!
  • 27 Orthodox

    6 1 Отговор

    До коментар #19 от "Guðmundsson":

    Е то затова е вяра, защото не се нуждае от логически и/или сетивни доказателства за съществуването си - както е казал българинът в своя груб, крае н скептицизъм и рационализъм: "Око да види, ръка да пипне". Е да, но можеш ли да видиш, например, гравитацията или магнитното поле? Можеш ли да пипнеш мисълта си? Човек няма телесни сетива даже за всички явления от физическия свят, какво да говорим за духовния, който е невеществен. Бог се познава и вижда с особени духовни сетива най-напред в сърцето (не като физически орган, разбира се), а после и в ума. Но и умът, и сърцето, за да прогледнат духовно, трябва да са очистени и просветлени. Навремето първият съветски космонавт, след връщането си на Земята, бил казал, че няма Бог, понеже не Го видял там горе (!). На което един вярващ човек му отговорил, че ако не Го вижда в цветето (като Негово премъдро и прекрасно творение), няма да Го види и сред звездите.
  • 28 Филолог

    6 0 Отговор

    До коментар #24 от "Batushka":

    О, не знаех, че "ОМЕШАЛИ" е "ново български виртуален език"... Колко ли е нов ? Освен ако диалекта в Северозападна България не е провъзгласен за официален съвременен български (витуален) език. Несъмнено това е принос към новите "стандарти" за книжовност.
  • 29 Както казах

    0 8 Отговор

    До коментар #16 от "Зейбекико":

    Охоо не не това че го казва не значи че си го мисли , всички тия учени са атеисти , трябва да се примирите с този факт
  • 30 Не религиозен

    0 0 Отговор
    Размислите, които авторът споделя, заслужават повече внимание в този форум, отколкото безсмислените спорове между атеисти и вярващи. Нека тези, които имат духовна потребност, да осмислят казаното от автора. Ще бъде ползотворно, обогатяващо и въздигащо . Нека издигнем очите си към хълмите, откъдето идва помощта ни ( Пс,121). А онези, които предпочитат да се ровят в кокошия двор, да се правят на петли.

    Коментиран от #36

  • 31 Смотаняци 33

    0 1 Отговор
    Ура жив съм и днес независимо от това колко хора като вас се опитват да ме убият ^^
  • 32 Както казах

    3 6 Отговор
    Писмо на Айнщайн до германския философ евреин Ерик Гуткинд по повод негов текст от 1954г. В него Айнщайн остро критикува религията и нарича Библията ,,Сбор от почитани , но все пак твърде примитивни легенди,, -,,Думата Бог за мен не е нищо повече от израз и продукт на човешката слабост,, ,пише физикът около година преди смъртта си и допълва : ,,Няма тълкуване , независимо колко сложно може да е то , което(за мен) да промени нещо по този въпрос,, . В същото писмо , писано на немски , Айнщайн критикува позицията на Гуткинд , че евреите са избран , божий народ . Той казва , че макар и с радост да принадлежи към еврейския народ , ,,неподправената еврейска религия е като всички други , олицетворение на примитивно суеверие,, .
  • 33 Както казах

    3 5 Отговор
    Това писмо сигурно разочарова много хора , съжалявам.....
  • 34 Както казах

    2 6 Отговор
    Хубаво е да спрете да спекулирате с учените , техните реплики за Бог са за пред широката публика , най-вече за избягване на конфликти . Дълбоко в себе си са атеисти , ФАКТ

    Коментиран от #39, #40

  • 35 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 4 Отговор
    Урумов, `що пишеш глупости? Къде е публикацията на Ломоносов за откритата атмосфера на Венера? Единственото което "ОТКРИВА" е тази невъобразимо сложна руска граматика дори за руснаците...
  • 36 Нищо нищо

    0 1 Отговор

    До коментар #30 от "Не религиозен":

    Трябва да има спор , само така човешкия разум ще остане креативен , иначе ще потънем назад във вековете и там ще изгнием в застой
  • 37 Гзт

    0 5 Отговор

    До коментар #5 от "Orthodox":

    Няма тъп бог. Да живе е науката.
  • 38 Хахо

    0 6 Отговор
    Четох и не разбрах тез библейски глупости , който вярва да вярва . Но що ги пише тез неща . Само дразни атентатите. Божествена повърна.
  • 39 ...

    5 0 Отговор

    До коментар #34 от "Както казах":

    И плитко, и дълбоко в себе си ти си невежа, ФАКТ! Цитирай мисли на същите тия учени за пред ''тясната'' публика, които да доказват ''атеизма'' им! С линкове към източниците, ако може!

    Коментиран от #41

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Както казах

    0 5 Отговор

    До коментар #39 от "...":

    Това е егоистично , значи аз трябва да доказвам за учените , а Вие не трябва да доказвате за ,,Бог,, , защо така ? Какво Ви кара да се мислите за нещо повече ? Сляпата вяра е истинското невежество , което определено Ви кара да злобеете срещу мнението на инакомислещите

    Коментиран от #46

  • 42 Както казах

    0 5 Отговор

    До коментар #40 от "...":

    И какво като го казва , това не значи непременно , че е прав , всеки може да говори каквото си иска , демокрация....свобода на словото

    Коментиран от #45

  • 43 Както казах

    0 5 Отговор
    За писмото на Айнщайн можете да проверите с гугълчето , напишете ,,писмо на Айнщайн продадено на търг,, и ще се пооблещите

    Коментиран от #49

  • 44 Както казах

    0 5 Отговор
    И все пак , като физик Теодосиев е наясно , че за ,,Бог,, трябват доказателства , не го мислете за толкова невеж
  • 45 ...

    5 0 Отговор

    До коментар #42 от "Както казах":

    Което автоматично означава, че и ти може да НЕ си пиав, ''всеки може да говори каквото си иска , демокрация....свобода на словото.''.С една малка особеност - Теодосиев е признат авторитет в света на физиката, който стои зад името си! Нещо, което няма как да се каже за тебе;-)...
  • 46 ...

    5 1 Отговор

    До коментар #41 от "Както казах":

    Неуважаеми невежо, в никой от досегашните ми коментари НЕ съм твърдял нито че има, нито че няма Бог. Твърденията идват от ТЕБЕ, и не са съпроводени от никакви линкове. Писах за Теодосиев и веднага дадох линк към негово интервю. Без покана. Когато го направиш и ти - обади се!

    Коментиран от #47, #48

  • 47 Както казах

    0 4 Отговор

    До коментар #46 от "...":

    Споко бе , не се ядосвай , пази кръвното . Като не си казвал нищо за ,,Бог,, що се джавкаш с мене още с първия си ответ ? Или толкова си се изнервил , че няма как да не ме ,,нахраниш,, ? Изнервящо е когато човек е крив ама не иска да признае , пак продукт на сляпата вяра и необоснованата надежда

    Коментиран от #64

  • 48 Както казах

    0 4 Отговор

    До коментар #46 от "...":

    Я кажи сега , разочарован ли си от Айнщайн ?
  • 49 Архив

    4 0 Отговор

    До коментар #43 от "Както казах":

    И какво доказва това ? Напоследък ни заливат с " научни открития", чиято единствена цел е да компрометират Библията. Фалшификати, които при съвременните достижения на техниката не е проблем да бъдат изработени и представени като "оригинали". Дори се появяват Евангелия от не знам си кой си, не знам кога живял след Христос...Но защо никой още не се е заел да докаже, че Исус Христос не е историческа личност. Защо никой учен не е успял да отхвърли Неговото учение. Защо летоброенето е пр.Хр. и след Хр. Ами научното определение преди новата ера или след новата ера на какво се основава? Лесно е да се "доказват" видимите" неща. А духовните закони ?

    Коментиран от #52, #56

  • 50 Смотаняци 33

    0 0 Отговор
    Ако продължите в тоя дух да се карате един друг накрая такъв Христос ще видите че....

    Коментиран от #53

  • 51 Не религиозен

    5 0 Отговор
    …"Оставете да растат и двете заедно (житото и плевелите) до жетва; а във време на жетва ще река на жетварите: Съберете първо плевелите и вържете ги на снопове за изгаряне, а житото приберете в житницата ми" (Еванг. Матей 13;30) Това са думи на Исус Христос, който поучаваше учениците си с Притчи. Така, че още веднъж апелирам- тези спорове не водят до убеждение, а до раздразнение. Нека проявим здрав разум. Бог не се нуждае от нашата защита. Наистина, нека с делата си да Му дадем слава! Нека с това да бъдем светлина за онези, които търсят светлина. А Господарят на жетвата има последен думата.
  • 52 Както казах

    0 5 Отговор

    До коментар #49 от "Архив":

    Ах ах , за писмото няма да говоря повече , търси там има информация за него . Когато има доказани факти , които са постигнати чрез научните атеистични методи и ,, Бог ,, трябва да замълчи , за да запази достойнството си( предполагам) . Аз няма да отричам , че такава личност като Исус е съществувала , и да проповедите му са морално положителни , но как да повярвам , че бил пратен от ,,въздуха,,и че правил вълшебства , съживявал умрелите и лекувал болните с размах , та това е пълна фантасмагория , даже звучи смехотворно (по негово време е било пълно с такива проповедници , на които евреите са се мръщели , смятали ги за отцепници секти) . А какви са тия ,,духовни закони,, , като им чуя названието и някакси не се чувствам длъжен да ги спазвам , най-вероятно защото са плод на нечие въображение

    Коментиран от #57

  • 53 Както казах

    0 3 Отговор

    До коментар #50 от "Смотаняци 33":

    Аз не се карам с никого , просто си драскам мнението , отношението ми е кротко и спокойно , но определено не ме харесват
  • 54 Както казах

    2 4 Отговор

    До коментар #12 от "...":

    Ооо не , не , червените кхмери , както и другите политически ,,атеисти,, всъщност не са атеисти , те си имат ,,Бог,, само че той е реален и жив , подобни богове са Сталин , Хитлер , Мао , Ким Чен Ун и родата му и други . Ние истинските атеисти не признаваме никакви богове , желаем никой да не ни узурпира по никакъв начин , само тогава на смъртния си одър мога да кажа ,,Аз живях свободен и с достойнство,,

    Коментиран от #60

  • 55 Както казах

    0 4 Отговор
    И все пак Ви благодаря за статиите и коментарите . на мене ми дейставт разтоварващо , с нетърпение ще очаквам следващите . приятна вечер
  • 56 Както казах

    0 4 Отговор

    До коментар #49 от "Архив":

    Ей сега го прочетох . Да не говориш за евангелието на Варава ? то е доказан уникат . писано е на езика на Исус (арамейски) , но ти знаеш това по-добре от мен . трябва да имаш едно на ум , че това може да е много по-достоверно от другите , там Исус е описан като благ проповедник , надарен със морално слово , и не е имало фантастични вълшебства или въздигане от мъртвите
  • 57 Не религиозен

    4 0 Отговор

    До коментар #52 от "Както казах":

    Мнозина като теб, че и аз в едни по-забавни години, са ходели с вирнато носле, а света е бил в краката им...И апостол Павел, преди беше Савел и ревностен гонител на последователите на Христос. До тогава, когато Бог поглежда и казва:" Достатъчно ! Сега, защото виждам, че си играеш с огъня, а това е опасно за теб аз ще се намеся, за да те избавя от злото, което си прегърнал..". Блажени са онези, които са откликнали на Божия призив и са повярвали с радост в сърцето. За съжаление, мнозина чакат "призовката" и чак, когато попаднат в следствието осъзнават вината си и търсят адвокатска защита.

    Коментиран от #61

  • 58 Даниел

    4 0 Отговор
    Добра статия , само не съм съгласен със образа който сте сложили , защото Йоан казва : Йоан 1 :18. Никой, кога да е, не е видял Бога; Единородният Син, който е в лоното на Отца, Той Го изяви.... Псалм 19 Небесата прогласяват славата Божия,
    И просторът известява делото на ръцете Му.... Заслепени атеисти дано някога прогледнете, защото колкото и да Го отричате един , ден ще изправите пред Него .
  • 59 Даниел

    3 0 Отговор
    И не презирайте Неговата благост . Римляни 2 : 4 Или презираш Неговата богата благост, търпеливост и дълготърпение, без да знаеш, че Божията благост е назначена да те води към покаяние?
    5 Но с упорството си и непокаяното си сърце трупаш на себе си гняв за деня на гнева, когато ще се открие праведният съд на Бога,
    6 Който ще въздаде на всеки според делата му:
    7 вечен живот на тези, които с постоянство в добри дела търсят слава, почест и безсмъртие;
    8 а пък гняв и негодувание на онези, които са твърдоглави и не се покоряват на истината, а се покоряват на неправдата;
    9 скръб и неволя на всяка човешка душа, която върши зло, първо на юдеина, после и на гърка,
    10 а слава, почест и мир на всеки, който върши добро, първо на юдеина, после и на гъ.
    11 Понеже Бог не гледа на лице.
  • 60 Смотаняци 33

    0 2 Отговор

    До коментар #54 от "Както казах":

    И така стигнахме до извода, че религията не ни дава да живеем свободно! Браво на "Както казах" но поне това си е факт. От личен опит го знам. Ако решиш да направиш нещо нестандартно то идва някой стандарт без много мисъл и чувство и ти казва, че ти ака на нестандарта.
  • 61 Както казах

    1 4 Отговор

    До коментар #57 от "Не религиозен":

    Нито съм зъл , нито гоня някого , мен просто не ме устройва вашата ,,истина,, , аз не се отказвам да я чакам , докато Вие просто се примирявате с нелогична такава . Адвокати , прокурори , не е морално да съдите хората само защото не ви изнася мнението им , аз бих се срамувал ако го направя

    Коментиран от #63

  • 62 Смотаняци 33

    0 3 Отговор
    А така каква стана неговата мъдрост нещо я надвиха. Гледай ти да видиш???
  • 63 Не религиозен

    3 0 Отговор

    До коментар #61 от "Както казах":

    ….." не е морално да съдите хората само защото не ви изнася...."Много бързо минаваш в самоотбрана. Никой не те съди, защо си мислиш, че някой те съди. Може би подсъзнателно се чувстваш виновен...И не казвам, че си зъл. Чети внимателно и мисли. Опитах се да направя сравнение с нещата от живота и използвах хипербола. А за адвокатска защита , тези които вярват са разбрали, че имам предвид Исус Христос, който седи от дясно на Бог Отец и ходатайства за нас. Изказаните мнения имат стойност само ако са във формата на диалог, което предполага ИЗСЛУШВАНЕ И ОСМИСЛЯНЕ на думите на другия. В противен случай се получава безполезно надвикване. Хайде, моля прочети още веднъж коментар № 57 - спокойно
  • 64 ...

    4 0 Отговор

    До коментар #47 от "Както казах":

    Нито от Айнщайн съм разочарован, нито от евентуалните му манипулатори - изненадан. А после - после няма смисъл да повтарям ''Архив'' ( #49 ). По същата причина цитирам и Теодосиев, в чисто уста, поне докато е жив, жлощастни манипулатори като тебе няма как да служат нещо, което никога не казвал/''признавал";-)...

    Коментиран от #65, #66

  • 65 ...

    2 0 Отговор

    До коментар #64 от "...":

    Извинявам се, да се чете ”в ЧИЯТО уста” и ”СЛОЖАТ нещо”.
  • 66 ...

    2 0 Отговор

    До коментар #64 от "...":

    И, разбира се - ”ЗЛОЩАСТНИ манипулатори”.

    Коментиран от #67, #68

  • 67 Както казах

    0 1 Отговор

    До коментар #66 от "...":

    не се излагай бе човек , конспирация или манипулация няма . на хората трябва да им се поднася и научна информация . информация , която на тях и на вас ви липсва . между другото днешните технологии за разпознаване на фалшификати с такъв характер са неоспорими , това не са 20 фалшиви лв. да ги пробуташ в магазина и касиерката да не ги познае . всичките тия работи са факт , по-добре помисли по въпроса и не се ядосвай . а за Теодосиев не съм казвал нищо лошо
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Българин 1

    1 3 Отговор
    Четете беседите на Учителя Петър Дънов, последното Слово Божие дадено в България на Български език!