6 Февруари, 2019 10:00 2 206 64

Духът на глобализацията

  • глобализация-
  • вавилон-
  • вавилонска кула-
  • прогрес-
  • развитие

А по цялата земя се употребяваше един език и един говор. Битие 11:1

Духът на глобализацията - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

И едни и същи резолюции важаха за всички, и Истанбулски конвенции всякакви започнаха да въвеждат. Но ишиас удари първите люде, и строежът престана на кулата Вавилонска, и голямо бягство настана „напреде и назаде“ по всичките посоки на света.

Извън закачката за ишиаса, истината е, че глобализацията не е политическо откритие и политическа мода на нашето съвремие.

Глобализацията вече се е състояла и вече се е провалила.

Гордост, алчност, егоизъм, арогантност, суета, жажда за глобално господство без Бог – това са движещите сили на стремежа към глобална унификация и световна власт.

Така беше тогава, така е и днес. Духът на глобализация по времето на Вавилон и по времето на Брюксел е все един и същ.

Дух на мрак, представящ се за прогрес.

Дух на робство, демонстриращ свобода.

Дух на дързък разврат, преструващ се на любов.

Опитът чрез инструмента на субсидиите да бъде наложен единен брюкселски език вече свършва зле.

Пред очите ни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Маду

    12 2 Отговор
    Брюкселски език
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Сталин 15 :16

    18 1 Отговор
    Племе което не иска само да си помогне и Господ не може да го оправи!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Санчо

    18 2 Отговор
    Много мъдър коментар! Браво на автора!
  • 6 Антифилофоб

    17 0 Отговор
    Измишльотината ЕС вече започва да бере душа. Европа на нациите!!!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 СКАЙНЕТ

    10 4 Отговор
    Хората скоро ще се затриете, и в дъното са русофобите. Ще измрете за 1 г. разбирате ли?

    Коментиран от #11

  • 9 Дреме ми

    10 1 Отговор
    Аз и без туй съм измрял.
  • 10 бактисал

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "Еl comandante":

    Опитай да измислиш някоя друга простотия, че с тая бактисахме.
  • 11 Бай Скай

    6 5 Отговор

    До коментар #8 от "СКАЙНЕТ":

    Защо, ти да не се гласиш да живееш поне 1000 години като Йода? Пророк се извъдил, ти да видиш....
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Смотаняци 33

    6 1 Отговор
    Да живее апокалипсиса!

    Коментиран от #18

  • 14 Batushka

    2 10 Отговор
    Поредната глупост...религиозните диваци нямате спирка ...голям кеф ви е едно племе с неговия бог да се млати с друго племе та да си примерите боговете кой е по ербап...после прибирате имота му и то почва да работи за тия с по истинския Бог...

    Коментиран от #24

  • 15 Смотаняци 33

    8 2 Отговор
    Джендароланди свършва, сливата стана зимна, бате Боко поумнял, изкуствен интелект ходи по нужда, извънземни в ихтиман, някви се били избили сами щото няма кой друг. ...... Еми сега на на кой да вярвам на себе си или на бог???
  • 16 Мини

    13 2 Отговор
    Благодаря на автора за изключително точните сравнения- "Дух на мрак, представящ се за прогрес.
    Дух на робство, демонстриращ свобода. Дух на дързък разврат, преструващ се на любов."
    Шепата хора, които тласкат глобализацията напред си "правят сметката без кръчмар"- т.е стремежа за власт, игнорирайки и дори действайки срещу законите на Всевишния е лишен от благословията му, т.е обречен на провал. Натам и върви..., пътят към провала вече е повече от преполовен...
  • 17 Не религиозен

    7 0 Отговор
    Подмяна и заблуда ! Стар трик на противника на Бог. "Светъл" ангел ?Така се получава, когато хората отказват да познаят ИСТИНАТА и да се покоряват на нея. А Истината е у Бога! "А Духът на Бог, изрично казва, че в последните време някои ще отстъпят от вярата и ще слушат измамителни духове и бесовски учения, чрез лицемерието на човеци, чиято съвест е прегоряла" ( 1 Тимотей 4:1,2)
    Учудва ли се някой, че се случват тези неща? Че християнството е изтикано и подменено с "нови истини"? Че Европа премахна всички граници и под привидно милосърдие се превърна в разграден двор...
    Затова всеки сам за себе си ще трябва да решава, защото всеки сам за себе си ще отговаря. Но...ония които търсят Бога няма да се посрамят.
  • 18 Не религиозен

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "Смотаняци 33":

    Не знам само дали си подготвен за него(Апокалипсиса). Ако все пак малко ти пука, защо не потърсиш едни хора от сдружение "РЕТО". Това ти препоръчвам, понеже знам нещо за теб. Нали преди ден-два имаше такъв въпрос.
  • 19 Смотаняци 33

    0 0 Отговор
    Доста интересно решение ми предлагаш. Не знаех за това. А относно до апокалипсиса ми е все тая само дето не знаеш дори колко ми е все тая ясно е че ще умрем то поне да ни е забавно.

    Коментиран от #21

  • 20 Смотаняци 33

    0 0 Отговор
    Странно, но явно съм оставил грешно впечатление, но от кога станах наркоман?

    Коментиран от #22

  • 21 Не религиозен

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Смотаняци 33":

    Не съм сигурна, че ще бъде толкова забавно.Казвам го деликатно, за да не нараня някоя чувствителна душа или да подхвърлям страх към храбреците. Ако живееш в София ще ги намериш лесно. Ако не - следвай принципа, който Исус Христос даде на учениците: Искайте и ще ви се даде; търсете и ще намерите; хлопайте и ще ви се отвори, защото всеки иска получава, който търси намира и ….Вземи нещата в свои ръце. Избери живота!
  • 22 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Смотаняци 33":

    Ти си знаеш...какви са причините за странните ти ходения в пустинята. Аз не съм врачка.
  • 23 Смотаняци 33

    0 1 Отговор
    Хахаха така си е само аз мога да пиша сценария и никой да не го разбира :D Като не си врачка що се правиш?

    Коментиран от #25

  • 24 Филолог

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Batushka":

    Пропускането на класове в училище, се вижда не само от правописа, но и от начина на изразяване. Ех, Batushka..., ако не беше тъжно, щеше да е смешно, много смешно.
  • 25 Не религиозен

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Смотаняци 33":

    Не се правя и не искам да бъда врачка. Те са слуги на Сатаната. Твоите срещи в пустинята с римлянина, с който имаш вземане даване, навярно са част от сценарий, който само ти можеш да пишеш и само ти да разбираш. Но каква полза от това.
  • 26 Смотаняци 33

    0 1 Отговор
    Ползата е, че ти нямаш полза явно. Най-логично казано. Въпроса е там, че пак няма полза. Дори и това което правим няма полза и всъщтност има, но това е друга тема за размисъл. Проблема е, че независимо какъв си в днешно време ще те искарат за луд недъгав неразбран педераст курвар крадец богаташ и ли какъвто си искат. Е кажи ми на такива хора за какво им е нужна помощ и ти май почваш да го доказваш. Хората сте направили даже система за прецакване на каквото си искате само и само да разберете нещо повече от това което не се краде. Еми извинете, но който и да дойде на тази планета да ви помага вие ще го изчанчите на кадето искате. Ако не си гледал Петия елемент нищо, че е с чичо Брус си го припомни!

    Коментиран от #27

  • 27 Мини

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Смотаняци 33":

    Дано само на мен ми е трудно да следвам мислите ти.....! A всъщност важното в този (земния)живот е, не толкова какво хората мислят за теб и за какъв те изкарват, а дали ти си "познал" Божията воля за твоя земен живот, щото Бог има "план" с всеки от нас! Но в комуникацията с теб май започваме да се въртим в кръг....
  • 28 Смотаняци 33

    0 0 Отговор
    Все пак ще наблегна това не е комуникация! Това е бращолевене на дневни приказки на които тук никой няма да взима под внимание нито ще иска да ги разбере нито ще са от голяма важност за някого. Със сигурност няма да ви хареса това и ще нараня много от вас, но пред монитора може да седи всеки и всичко от всякъде. Но когато някога се е налагало да строиш нещо като, чувства в които вие твърдяхте, че нямам. Се е правило с директен контакт разговор без страх комуникация мимики действия. Съжалявам, но не ми харесва комуникацията по този начин. А старата поговорка който го е страх не ходи в гората. Дали господ я е казал замисляли ли сте. Само безстрашните ходят там. А относно до мен може да се въртите в кръг цял живот докато не разберете някой последователни непоследователства. Тъпо то е, че не всички ще го разберете а много от вас ще го отвергнете.
  • 29 Смотаняци 33

    1 0 Отговор
    Проблема винаги е бил не във светът, а във хората. Хората искат искат искат чакат искат прехвърлят си топката и така е извинете днешно време има толкова много информация единствено трябва да я отсееш нали така. Еми променете се малко не карайте другите да страдат заради вас.

    Коментиран от #30

  • 30 Не религиозен

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "Смотаняци 33":

    За съжаление, оставаш не разбран. Много сложно поднасяш мислите си. Или си ни изпреварил...Но все пак си припомни, че никой от нас не е твърдял, че нямаш чувства. Напротив, може би си болезнено чувствителен и по свой специфичен начин отразяваш действителността. В едно трябва да бъдеш сигурен - нашата добронамереност и желание да установим комуникация. Все пак ако, е възможно, опитай се да ни поднесеш разбиранията си максимално просто, ако трябва като на малки деца. Сигурно за нас би било полезно да те разберем
  • 31 Не религиозен

    1 1 Отговор
    Това е адресирано специално към Валя. Поради обстоятелства, се включвам седем часа по-късно и съответно излизам по-късно. Затова не съм сигурна дали успяваш да видиш всичко, което се опитвам да ти кажа.
    Публикувано във факти.бг:
    До коментар #50 от "Валя":

    Логично разсъждение от твоя страна. И аз бих си помислила така. Само, че както вече много пъти се опитвам да напомням, важен е източника на информация. А Иванов с неговите "100%" не е добър извор за пиене. Разказва, но не може да доказва. Очевидно е "клъвнал" от тук - от там по нещо, "чул - недочул" и после размахва някакви си ... 100%. Такава каша от митове и легенди, може да обърка и най-здравия разум. Бог е добър и твори добро. Той ни е дал ВСИЧКО, което е потребно за живота. В Новия завет можеш да прочетеш, че той препоръчва на мъжете да отдават необходимите интимни отношения на жените си ( 1 Коринтяни 7 глава). И да , Той би могъл да "измисли" предохранителни действия срещу престъпленията, както се питаш, но Той е предоставил на човека СВОБОДНА ВОЛЯ да избира между доброто и злото. Напразно тук някой се опитват да внушават, че едва ли не със страх, Той държи човека в подчинение. Не! В Своите 10 заповеди Той е казал категорично какво НЕ ТРЯБВА, защото това на основание на духовните закони има негативни последици Но това е ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ , а всеки решава дали ще го чуе.

    Коментиран от #37

  • 32 Смотаняци 33

    1 0 Отговор
    Гледайте сега едно ще ви кажа има много лъжливи проповедници както и последователи. Но моето мълчание ми изигра роля която я знаех, че липсата на информация ще доведе първо хората които ще ме предадът. Което са го мислили много отдавна. Така, че защо просто не уставите нещата да се случат както трябва. Така по малко Сатани ще успеят да ви забулят в капана си. Все пак човешката душа е най важната във вселената и ако е така я ползвайте за защита, а не за това което ви я искат! Има методи клипчета и тн. еми дали са грешни или не бог ще ви съди така или иначе пробвайте, или никога няма да разберете.
  • 33 Смотаняци 33

    3 0 Отговор
    Библията съм я имал от дете в нея има ключовете не за да им се подчинявате, а за да разпознавате истинското от фалша. Аз го разбрах макар и трудно.
  • 34 Не религиозен

    2 1 Отговор
    Значи си 50:50. Щом имаш Библия, остава да се довериш на Св.Дух да те упътва във всяка истина. Защото само нашия ум не е достатъчен и лесно можем да изгубим пътя. А той е тясна пътечка. И ако няма кой да ни води в тъмното или да ни подкрепи в трудно време, лесно можем да бъдем измамени от фалшиви пророци.
  • 35 Смотаняци 33

    0 1 Отговор
    Съжалявам само дето вече минах през ада и да ви кажа там имаше само един дух моя и на Сатаната духът божи в мене умря сега съм мъртвия ходещ побърканяк който нито на бог се оповава нито на никой. И честно казано тук като се видя не принадлежа към никой вече това едва ли можете да го изпитате някога а и не искам да го изпитате и вие. И едва ли търсите това.

    Коментиран от #40

  • 36 Смотаняци 33

    0 0 Отговор
    Да добавя малко не го знам вашия бог вече или дух какво иска от мен, дълго време съм без удобства на всеобщия и взе да ми харесва. Аз за себе си мога да кажа че това е една свобода която вие не искате да приемете. Може би не съм прав, но уви като гледам и вие почвате да не сте удовлетворени от това с което ви пълнят душите. Вярна е приказката че да имаш не значи да имаш.
  • 37 Валя

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Не религиозен":

    намерих малко време да почета чак сега . честно да ви кажа най-неприятен ми е факта , че всичко това е насилствено . гледам видеоклипове със ,,сюнетчийстване,, и оставам шокирана , родители водят
    организирано децата си за да режат части от тялото им , и цялата работа е заради много спорна кауза , аз това наистина не го разбирам

    Коментиран от #39

  • 38 Валя

    0 0 Отговор
    единствения приемлив вариант за мен би бил , ако детето се изчака да достигне по-зряла възраст , в която е способно да решава само за себе си
  • 39 Не религиозен

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "Валя":

    Разбирам и съм съгласна с теб. Това не е християнски обичай и никъде в Новия завет не съществува като норма. В България се практикува между мюсюлманите, но това е друго вероизповедание. Ето защо, пак ще кажа, че трябва да се отнасяме много внимателно към източниците, които ползваме. Не всяка вода става за пиене. В подобни форуми, мнения всякакви, всеки пише и счита себе си за компетентен и авторитет, едва ли не за последна инстанция. Затова е объркващо и опасно да приемаме всяко мнение като "чиста монета". Необходима ни е здрава и авторитетна отделителна способност. Тя може да ни упътва в истината. Когато още не можех сама да се справям с това, Бог ме срещна с една жена, която стана моя "духовна майка" Тя беше изключително духовна и ерудирана личност. Даде ми съвет, който и досега ( почти 30 г. ) следвам. "Всяко нещо проверявай и сравнявай с Библията. Там са всички отговори". Разбира се, отне ми години, докато с помощта на Св. Дух Библията оживя в сърцето и ума ми, но пък в началото имах нейната подкрепа и така с времето закрепнах. И сега, за мен Библията е книгата на живота, защото Бог се е погрижил за всеки отговор.
  • 40 Не религиозен

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "Смотаняци 33":

    Много ме натъжи, тази твоя изповед. Но нека ти кажа Божият Дух е вечен и животворен. Няма как да е умрял в теб. Само го потърси и Той ще се отзове. Просто не се предавай! Бог не се е отказал от теб, не се чувствай виновен. Не се доверявай на чувствата и емоциите, те са измамни. Знаеш историята за блудния син. Когато се наскита и пропиля всичко, което имаше, дойде просветление в него и РЕШИ ДА СЕ ВЪРНЕ у дома при баща си. А баща му го посрещна с радост и даде угощение за всички. И каза на другия си син : "Правилно беше да се развеселим и да се зарадваме, защото този твой брат бе мъртъв и оживя и изгубен бе и намери се." Това е сравнителна картина за любовта на Бог, с която ВИНАГИ ни очаква и приема. Моля те, не се предавай. Отчаянието не е твоето решение. Битката е тежка, но ако извикаш Бог ще те избави.
  • 41 Смотаняци 33

    0 2 Отговор
    Има ли значение, че те е натъжили за мен сега ми отговори. :D Защото за мен няма полза.

    Коментиран от #44, #45

  • 42 Смотаняци 33

    0 2 Отговор
    Единствено мога да благодаря на господ за геноцида над живота ми.
  • 43 Смотаняци 33

    0 2 Отговор
    Не ви харесва ма това е положението това дето го исках тука го няма няма и как да се създаде. А господ няма как да ти го даде. Еми заради това хващаме космоса. Такава простотия не съм правил! Това някъде го видях в коментарите ви.
  • 44 Не религиозен

    1 0 Отговор

    До коментар #41 от "Смотаняци 33":

    Не знам какво да кажа...Ако споделяш нещо, би следвало да очакваш реакцията на тези, които ще прочетат споделеното. Независимо дали е "сценарий" или изповед. Ако тази реакция не те интересува, тогава ЗАЩО го правиш. Все пак има хора, които се ангажират емоционално с това. Тогава, замисл
  • 45 Не религиозен

    1 0 Отговор

    До коментар #41 от "Смотаняци 33":

    . Тогава, замисляш ли се какво им причиняваш... И защо ?
  • 46 Смотаняци 33

    0 0 Отговор
    Да често съм се замислял. Жалко, но факт на сила хубост не става.

    Коментиран от #47

  • 47 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "Смотаняци 33":

    Този лаф "на сила хубост, не става" е отговор, на човек, който НЕ иска да вземе ОТГОВОРНОСТ, за да промени нещо с което СЕ Е ПРИМИРИЛ. Може би заради инертност, може би от леност или защото очаква, някой друг да "извади кестените от огъня". Не вярвам, че си опитал всичко. Единственото, което трябва да направиш е да събереш ХЪС и да МОБИЛИЗИРАШ малко ВОЛЯ. Сигурно имаш поне една причина, за да го направиш за себе си или поне за един човек, когото обичаш и който те обича. Божият Дух е в теб и ТРЯБВА само да ГО АКТИВИРАШ. ИЗВИКАЙ към НЕГО, колкото и да е слаб гласът ти, ТОЙ ЩЕ ЧУЕ. Само извикай ! И очаквай помощта му. Вярвай, че Той, ако трябва, ще изпрати цялото ангелско войнство в твоя защита
  • 48 Смотаняци 33

    0 0 Отговор
    До сега съм го хактивирал пък сега го активирай. И колко още идиота на мой гръб ще са някой знае ли?
  • 49 Смотаняци 33

    0 0 Отговор
    До сега ме гонихте пък сега ела си.

    Коментиран от #51

  • 50 Смотаняци 33

    0 0 Отговор
    Колко божествен живот можеше да живеем, ако не царях мозачни центрофуги.
  • 51 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #49 от "Смотаняци 33":

    За времето, в което общуваме в този форум, не забелязах някой да те гони. Напротив. Имаш нашата подкрепа и насърчение. Каквото и да са направили хора, независимо дали умишлено или не съзнателно, подлежи на промяна. Опитай се да разграничиш човешките дела от Божиите. Нашият призив към теб е от страната на Бог, в когото е СИЛАТА И МОГЪЩЕСТВОТО да ПРЕОБРЪЩА обстоятелства и съдби.
  • 52 Смотаняци 33

    0 0 Отговор
    И без да искам пак ви хващам разправяте за глупости за примиряване. Б библията имаше много няколко работи за смирението и примирението. Сега ми разправяте, че едва ли не човек трябвало да не се примирява. Е малко не се ли усещате, че си противоречите. Карайки ме да ви повярвам на простотий за да се само прецакам.

    Коментиран от #53

  • 53 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #52 от "Смотаняци 33":

    В Библията пише: "Смирете се под мощната десница на Бог и Той своевременно ще ви възвиси". Това означава да ПРИЗНАЕМ нашата слабост пред Бог,( защото сме слаби за много неща) и да се оставим на Неговата сила, да ни промени, да ни избави от зло. Т.е. да признаем Неговия авторитет и Неговото Всемогъщество. Да се ПРЕДАДЕМ на Неговата любов доброволно и с вярата, с която всяко малко дете се хвърля в прегръдката на своя татко. Има разлика между СМИРЕНИЕ и ПРИМИРЕНИЕ. Примирението е еднократен акт, в смисъл да се помириш с Бог, като поискаш прошка за греховете си, с които си Го разочаровал и наскърбявал. В друг смисъл примирение може само да бъде хитрата измама на Сатана, за да те държи в робска зависимост, без собствена воля и ез възможност да развиеш потенциала, който Бог е вложил в теб при създаването си. А всеки е заченат и идва на този свят по Божията воля. Това е МНОГО ТЪНКА ГРАНИЦА, която често ни отделя от Бог. За съжаление много хора, които вярват и дори прокламират Божието Слово не са я забелязали. Трябва да се потопиш дълбоко и да познаеш многопластово Божиите слова, за да имаш цялата картина, а не да градиш убеждението и вярата си отделни елементи от пъзела. За това и избрах ник Не религиозен. Защото искам да познавам и да живея с Бог в истината, която ме прави СВОБОДНА.
  • 54 Смотаняци 33

    0 0 Отговор
    Гледайте сега явно аз съм извънземно изчадие. До сега на бог съм се прекланял до момента в който видях, че има яко крадловци на мечти на идей общо взето клониращи се идиоти. Целта ми беше да се забавлявам, но за жалост тук светът е една голяма лъжа и всеки изгубен ден на тая земя ме отдалечава от каквото и да било. Смисъл генерация на щастие. Тя е много финна и много лесно се губи. Не го знам тоя бог до кога ще ми отнема това за неговите клонирани идиотчета. Но нямам нужда от тоя затвор и ще намеря изхода със или без негова помощ! Може би най кратко описах себе си.

    Коментиран от #61

  • 55 Смотаняци 33

    0 0 Отговор
    За мен бог е навсякъде, а хората ме отделят от него!
  • 56 Смотаняци 33

    0 0 Отговор
    Ако някой ни е създавал то едва ли ни е правил за да се подчиняваме!

    Коментиран от #58

  • 57 Смотаняци 33

    0 0 Отговор
    Айде бе Урумов напиши нещо, че да следвам сценария.
  • 58 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #56 от "Смотаняци 33":

    Добре, така е. Нали през цялото време в това се обяснявамЕ. Бог ни е дал СВОБОДНА ВОЛЯ, казал кое е добро и кое е зло, а ние избираме едното или другото. Оставам с впечатление, че не вникваш в това, което ти пиша и си седиш в твоята матрица.
  • 59 Смотаняци 33

    0 0 Отговор
    Може и така но тя си е пълна с щастие.
  • 60 Смотаняци 33

    0 0 Отговор
    Защо трябва да давам врата за нея като някой ще иска да я контролира.
  • 61 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #54 от "Смотаняци 33":

    За съжаление живота на земята не е съвършен, но тези, които уповават на Бог, знаят, че Той не отнема. Разбира се ,ако говорим за този Бог, който даде Единородния си син Исус Христос да бъде разпънат на кръста заради нашите грехове. И за твоите също! Ако имаш ДРУГ бог, вероятността да се бунтуваш е очаквана. Все пак , послушай съвета ми и потърси хората от "Рето", те са добри съветници и ще ти помогнат. Не се втурвай сам. Опасно е !
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Смотаняци 33

    1 0 Отговор
    Иначе знам за магазинчето отдавна.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.