18 Февруари, 2019 10:06 4 609 35

Библията срещу хомосексуализма

  • библия-
  • хомосексуалност-
  • левит-
  • александър урумов

Да легнеш с мъжко като с женско, това е гнусота

Библията срещу хомосексуализма - 1
Снимка: Shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Левит 18:22

Книгата Левит е третата книга от Мойсеевото Петокнижие. Както и други библейски книги – целта ѝ е създаването на един нов, различен от другите, осветен и отделе́н за Бог народ.

Това е Божията цел за еврейския народ – да бъде посветен на Бог. Не да служи на мъртви идологии, както правят другите народи по онова време, а да се покланя на Живия Бог, Създател на небето и земята.

Затова този нов народ трябва да спазва една непозната дотогава ритуална и морална чистота.

Веднъж срещнах един стар, мъдър евреин и му казах – Вярвам в Библията, която казва, че вие сте избран народ.

Той ме погледна и някак си разбра, че съм искрен и говоря от сърце.

След това въздъхна: Това е повече отговорност, отколкото привилегия.

И наистина е така – още от книгата Левит.

В нея се забраняват „гнусните обичаи“, сред които са хомосексуализмът и секса с животни. /Левит 18:22-23/.

Жалко е, че днешното време прави толкова актуални тези древни текстове.

Източник: urumov.bg


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 гост

    22 11 Отговор
    Ах колко са ощетени. Не могат да се пердашат мъж с мъж, а още по лошото е, че не могат да си жулат животинките. Тия евреите живи да ги оплачеш.
  • 3 Християнин

    44 6 Отговор
    Да ние християните в днешно време вече нямаме право да изповядваме вярата си открито, защото веднага ще ни съдят за хомофобия от ЛГБТ, БХК и прочее, да не говорим за положението в северна и западна Европа където жени, педерасти и всякакви изроди се провъзгласяват за "пастори", "свещенници", "братя"...

    Коментиран от #12

  • 4 един шумец

    8 19 Отговор
    А за болшевизма нещо пише ли?
  • 5 Перър

    5 6 Отговор
    Е като е така защо попчетата всичките....

    Коментиран от #35

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Японеца

    1 16 Отговор

    До коментар #1 от "Анти седераст":

    Ти да не си някой пенсиониран военен комунист, та така яко рипаш срещу всичко ново!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Bahti

    5 3 Отговор
    Абе сашко кво казва библията ти за педофилите и пидита? И то в т. нар. църква?
  • 10 Иванов

    15 3 Отговор
    Днешният избран народ са циганите. Избрани от шайката Герб!!!
  • 11 новите тъмни времена

    28 5 Отговор
    Джендър религията е новият световен бич ! Джендър религията вече се налага силово чрез натиск от НПО-тата към правителствата, които от своя страна вече законно я прилагат върху населението. Не е далеч времето, когато нормалните, ще бъдат преследвани и репресирани, ако не се съгласят да приемат тази религия ! Трябват ли ви доказателства, ами вижте, какво се случва вече реално в скандинавските страни вече има "Hen" !? Вижте, как граждани биват осъждани по линия "език на омразата", защото са си позволили да изразят своето възмущение в социалните медии. Оформя се една "Джендър Инквизиция" и който не е съгласен с нейните догми, на кладата ! Това е реалността драги читатели, отворете си очите и се огледайте и ослушайте около вас и ще се "светнете"! Сега по минусите, които ще получа, ще видите, колко "джендър йезуити" вече има сред нас готови да драснат клечката на кладата !

    Коментиран от #25, #26, #28

  • 12 Брях

    1 20 Отговор

    До коментар #3 от "Християнин":

    Кой ти пречи да си изповядваш вярата бе ? Що лъжеш бе ? Май някой ти пречи да репресираш неверниците ,а ? Фашистка измет . Същите сте като мюсюлманите , някой не ви кефи и айде веднага ви бил пречел , нещастници ....
  • 13 Христов

    3 0 Отговор
    Когато Исус умря, завесата се разкъсва и Бог излиза от това място, за да не се върне никога повече да обитава в ръкотворен храм (Деяния 17:24). Бог приключва с храма и неговата религиозна система, и храмът и Ерусалим са оставени „запустени” (унищожени от римляните) през 70 г. от Хр., точно както Исус пророкува в Лука 13:35. Докато е имало храм, той означавал продължаването на Стария Завет. Евреи 9:8-9 говори за епоха, която преминава, тъй като е установен Новият Завет (Евреи 8:13).

    В известен смисъл завесата символизираше самия Христос като единственият път до Отец (Йоан 14:6). Това се показва от факта, че първосвещеникът трябваше да влиза в Пресветото място през завесата. Сега Христос е нашият върховен Първосвещеник, и като вярващи в Неговото свършено дело, ние участваме в Неговото по-добро свещенство.
  • 14 Петър Волгин

    3 1 Отговор
    Явор Дачков, изживяващ се за консерватор, бе постнал в сайта си мнение на роялист, че всеки християнин не може да е друг освен роялист. Защото се казвало, се наричало ЦАРСТВО НЕБЕСНО. Аз писах, че Бог е против монархията, и БОГ казва на евреите какъв десен гнет ще имат, когато направят монархия. Исус ще управлява наравно с тези в Небесното царство, каква монархия е това, това е република, а с царство имат предвид държава, страна. Пак в Библията пише, как Исус е изкушаван от владиката на тази планета, да си избере царство, ако му се поклони. Ето на кого са царствата, и каг ги раздава. И всеки изкачил се по стълбата на дяволът за пиедисталъ на принцовете, става консерватор. ФАРИСЕЙСКИ КВАС е дясното и консерватизмът.
  • 15 Христов

    1 0 Отговор
    Какво беше значението на това, че завесата на храма се раздра на две, когато Исус умря?
    Въпрос: Какво беше значението на това, че завесата на храма се раздра на две, когато Исус умря?

    Отговор: По времето на Исус, святият храм в Ерусалим беше център на юдейския религиозен живот. Храмът беше мястото, където се принасяха животински жертви и се изпълняваше стриктно поклонение според Мойсеевия закон. Евреи 9:1-9 ни казва, че завесата на храма отделяше Пресветото място – земното обиталище на Божието присъствие – от останалата част от храма, където обитаваха хората. Това означаваше, че човек беше отделен от Бог заради греха (Исая 59:1-2). Само на първосвещеника беше позволено да минава отвъд тази завеса веднъж в годината (Изход 30:10; Евреи 9:7), за да влезе в Божието присъствие от името на целия Израел и да направи изкупление за греховете на народа (Левит 16).Исторически факт е, че завесата беше разкъсана отгоре до долу. Цялото значение на това събитие е обяснено в славни подробности в книгата на Евреите. Ритуалите в храма бяха сенки за бъдещите неща, и всички те сочеха в крайна сметка към Исус Христос. Той беше завесата на Пресветото място, и чрез Неговата смърт верните имат сега свободен достъп до Бога.

    Завесата в храма постоянно напомняше, че грехът прави човечеството негодно за присъствието на Бога. Фактът, че приносът за грях беше принасян веднъж в годината заедно с безброй други жертви, които се повтаряха ежедневно, показва явно, че грехът не можеше
  • 16 Христов

    1 0 Отговор
    Последният храм. Йоан Кръстител е последен от пророците. "Смъртта" на Исус е краят на юдейският закон, на мойсеевата вяра. И така 2000 години храмът не се възстановява, а началото му е преди 3000 години. И никога няма да севъзстанови. Старият завет е свършил, има Нов завет. С обещание за Нов вечен Ерусалим, неръкотворен.

    Коментиран от #24

  • 17 вацев

    7 3 Отговор
    Гей хората стават от изнасилване, сиропиталища и затвори.. Но хората с лоши гени, кръвосмешение, имат влечения против размножаването, и при животните е така
  • 18 Тъпо та тъпо

    4 9 Отговор
    Да вадиш доводи срещу хомосексуализма от Библията е толкова тъпо, колкото да вадиш доводи срещу Холокоста от Майн Кампф. Материалче кратко, но тъпо.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 апостол

    3 5 Отговор
    Но пък библията няма нищо против робството, както и клане на хора само защото вярвали в нещо различно. А, и да не забравяме големия грах да ядеш свинско или миди.
  • 21 СмотанЯк

    1 3 Отговор
    Грешници на всекаде където се огледаш сперма по тавана сперма по пода сега искате дедовия. Ще дойде дедовия и ще ни го плъзне.
  • 22 Козлоебски

    2 3 Отговор
    Ех, че ми обърка плановете тая статия за тая книга... То таман бях тръгнал към кошарата...
  • 23 Смиата

    0 1 Отговор
    Ссссс смиата е насссякаде.
  • 24 Оху Боху

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Христов":

    Има, ама няма. Има за тези които мразят единния Бог, обругават го и си измислят някакъв друг бог, който има само добрини и благини и който е винаги прощаващ и на една ръка разстояние, така, за всеки случай. Има докато дойдат изпитанията и такъв човек осъзнава в такъв момент, че е абсолютно сам и, че всичко в което е вярвал е ватър и мъгла. Църковният Исус е точно един такъв измислен от византииците бог. Месията Йешуа, великият Учител на есеите е нещо съвсем друго, Той е велик Ангел Божи, но човек трабва бая зор да види та да се доближи до Него. Затова се дръжте за Единния Бог и неговия Закон и заповеди, па ако заслужите може и да видите Йешуа.
  • 25 Не религиозен

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "новите тъмни времена":

    Новите тъмни времена ще стават още по-тъмни. Вярващите са предупредени, че мракът ще настъпва все по-агресивно. Единствената светлина в него ще бъде Словото на Бог. Затова, нека го вкореняваме в сърцата и умовете си.Изучавайте и запаметявайте. То е нашият двуостър меч за защита от злото.
  • 26 Валя

    2 6 Отговор

    До коментар #11 от "новите тъмни времена":

    значи аз до сега си траех но тука ми драснахте клечката . вие ли ще ми говорите за инквизиции и клада , как не ви е срам , имате ли смелостта вие религиозните да се извините на всички невинни , които сте избили през вековете именно чрез инквизиция и именно чрез клада , вие чувате ли се какво говорите , каква е тая лицемерщина , виж колко плюсове само имаш и сигурно си много доволен , че обръщате всичко във ваша полза . не ме интересуват джендари или хомосексуалисти но да твърдите ,че някой ще използва срещу вас методи , които вие самите сте използвали и не се съмнявам , че пак искате да използвате е повече от отвратително ЯСНА ЛИ СЪМ

    Коментиран от #30, #31

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Валя

    2 4 Отговор

    До коментар #11 от "новите тъмни времена":

    Да , точно така . В момента даже хомосексуалните събират армия и разработват ядрено оръжие , ще ви завземат тука и незнам какво ще правите , кой ще ви спасява ?
  • 29 Странен

    1 0 Отговор
    А е за жив бог не знам но може да има някоя сила която още не познаваме, та каквото е писано това ще стане и за железните птици и за титаните, джуджетата. Аватар. Тва е. Бог е дал на хората свободата да избират да живеят целомъдрено да се размножават разумно. Но вижте китайци индийци и цигани, напаст божия пренаселват света. А за гейовете сте тръгнали да говорите, то попове те са такива даже монахините са държани за секс, крият истинската история но докога. Защо са тамплиерите и разни други работещи за църквата и после избити да не се знае истината а вие им вярвайте. Аз не чукам жени и мъже правя си кефа наслаждавам се на живота.
  • 30 Балканец

    3 2 Отговор

    До коментар #26 от "Валя":

    Смиреният неверник е по-угоден Богу, от прекаленият християнин.
  • 31 Не религиозен

    2 1 Отговор

    До коментар #26 от "Валя":

    Валя, едва ли има нормален човек, който да не е възмутен от методите на средновековната инквизиция. Дори "религиозните " в днешно време осъзнават, че методите на инквизицията са зловещи и не са Богоугодни. Мисля, че в коментара на "новите тъмни времена" стои ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ, а не заплаха. Всяка идеология, религия която се изражда във фанатизъм е опасна и може да се превърне в инквизиция. А ние сме свидетели на масирана демонстрация на хора, които избирайки да бъдат "различни" не подбират средства , за да принуждават обществото да живее по техните правила. Това е опасното, настървените и безапелационни методи, с които си служат за да НАЛОЖАТ своя избор на останалите. Това не само е не хуманно, но е и бунт срещу Твореца, с който повличат и обричат света на само разрушение. Дори Бог е дал свободна воля на човка да избира - добро или зло. Всяка принуда е от Дявола, който тласка човека да живее в грях. Бог предлага помирение и цената е платена от Исус Христос на кръста.
  • 32 Магаре в кола

    2 1 Отговор
    Ами повечето.от.тях ,са лъжци,крадци, правят зло на други хора ,за да получат своята гнусна страст,..!Един такъв съсед имам ,той е зло над злото....!Ще кара да ме блокнат ,за да не кажа истината...!Техните гнусни страсти на хомотата,няма как да се скрият,повечето са стари плъхове,които гледат да се скрият зад чисти души и по лесно да мърсуват...!

    Коментиран от #33

  • 33 Продължение...!

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "Магаре в кола":

    Най много ми хареса,мотото на статията,,Да легнеш с мъжко,като с женско,това е гнусота,,!Това мадам няма да го разбере ,защото е цял живот хомо....!

    Коментиран от #34

  • 34 Валя

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "Продължение...!":

    А бе я изчезвай бе
  • 35 Християнин

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Перър":

    Защото дявол и зло. Защото попето не изповядва вяра като християнин, а се вживява като решигиозна фигура в прявославните храмове. Защото попето не са спасени и не си следват Библията.