17 Май, 2019 10:00 7 119 37

Бедните да не раждат, а да мрат

  • бедни-
  • раждаемост-
  • евродепутати

Няма държава без народ, господа кандидати за евродепутати

Бедните да не раждат, а да мрат - 1
Снимката е илюстративна
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Вихра Павлова

Цялото медийно пространство е окупирано от сладникавите лозунги на „загрижени“ за българския народ кандидати за евродепутати. Обещания се сипят като на циганска сватба: „сега обещаваме – после ще даваме“.

Единици обаче подкрепят в момента борбата на този народ за спасение на децата – най-скъпото, най-ценното, единственото ни богатство, което ни е останало като нормални родители и хора. Мълчанието по тази тема е оглушително. И маските падат!

Опитват се да неглижират проблема по всякакъв начин, като нагло ни обвиняват, че сме неграмотни, невежи и неправилно тълкуваме предизборно „замразената“ Национална стратегия за детето 2019-2030 г., Законa за закрила на детето и т.н. Същите обвинения се сипеха и по отношение на Истанбулската конвенция. Има обаче честни и достойни юристи, все още непродали душите си, които взеха страна и подробно обясниха на хората опасностите от тази Стратегия и съпътстващите я нормативни промени (1), с което обосноваха и опасенията на родителите.

Няма държава без народ, господа кандидати за евродепутати. А този народ е на прага на историческото си изчезване. И не без благословията на същия този Европарламент, към който вие така силно сте се устремили.

Неолибералната пазарна вакханалия, натрапена ни от това наднационално глобалистко ядро, ни върна в епохата на Малтус. След като разграбиха цялата ни промишленост, съсипаха армията, приватизираха сигурността, природните ни богатства, ресурсите, вкючително човешките, здравеопазването и образованието, корпорациите и техните мрежи от НПО днес печелят от търговия и с децата ни. Да, търговия! Ужасно доходоносна! „Пазар за бебета“! Нищо лично, просто бизнес.

Над 2000 българчета на година се отнемат предимно от най-бедните райони на страната ни с посредничеството на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) и „всички отговорни държавни институции, както и с гражданския сектор, с международни организации, с академичната общност и др.“, които можете да видите на страница 51 от Националната стратегия за детето 2019-2030 г., проект 26. 12. 2018 г., а също и в Регистър на акредитираните организации за посредничество при международно осиновяване.

Деца, оказва се, трябва да имат само тези, които имат средства да ги издържат. Това е т. нар. Малтусиански модел.

Томас Робърт Малтус (1766-1834) е потомствен английски аристократ. Получил високо системно образование при частни педагози и колежи, той завършва и – забележете – Духовния колеж в Кеймбридж, придобивайки духовен сан. Работи като свещеник в малка селска енория… През 1805 г. става професор и оглавява катедрата по „Съвременна история и политическа икономия“ в колежа Хелбъри. Той е първият професор по политическа икономия в Англия.

Законът на Малтус за народонаселението гласи следното: съществува постоянно създаваща се и прогресираща диспропорция между ръста на населението и много по-слабия ръст на благата, необходими за неговото изхранване. Населението нараства в геометрична прогресия, докато средствата за негово изхранване – в аритметична.

Вероятно вече се досещате за решението на проблема. В „Есе върху принципите на народонаселението“ английският аристократ (и духовник !) пише: „Човек, дошъл на заетия вече свят, няма право на никакво препитание, ако родителите му не могат да го изхранват и ако общността не се нуждае от неговия труд. Всъщност, той е излишен на тази земя. За него няма място на великия пир на живота. Природата му заповядва да се махне …“(2).

Тези твърдения се споделят и свободно тиражират от богати хора от XIX век и до днес. Малтус не е оригинален, но е първият който най-арогантно ги превръща в наука. Есето на Малтус е публикувано през 1798 г. – година преди края на Великата френска революция (1789 и 1799 г.). „Случайно съвпадение“?!

От началото на 70-те години Римския клуб (3) подготвя доклади за динамиката на индустриалната икономика при използване на ресурсоемки технологии. Според тях продължаването на растежа в условията на висок демографски прираст неизбежно ще доведе до остър недостиг на ресурси, включително продоволствени, и катастрофално замърсяване на околната среда. Затова Римският клуб предлага да се ограничи развитието на икономиката, да се намалят материалните блага за населението, рязко спиране на раждаемостта, съхранение на статуквото както в производството, така и в социално-икономическата и политическа сфера.

Докладите неслучайно са наречени „малтусиански“ (4) и по-късно категорично са опровергани. Противно на тезиса в тях, че производителните сили обезпечават ръста, но изчерпват необходимите за него ресурси, съвременните изследвания доказват, че развитието на производителните сили е достигнало такова ниво, при което само 15-20% от работната сила са достатъчни за обезпечение нормалния живот (5).

Всички ние, „невежите“, сме наясно кой и по какъв начин изчерпва ресурсите. Кой и как замърсява околната среда в перифериите, за да остане тя чиста в центъра. Кой и как отнема залъка, унищожава природата и замърсява водите на „гадните бежанци и мигранти“, които бързат да нахлуят в Европа на талази, за целта на което нашата територия трябва да бъде обезлюдена…

Демографският прираст е тежест за икономиката, но несправедливото преразпределяне на благата е много по-фатално – виждаме го по улиците на Франция и не само там… А България е в демографски колапс (не „криза“)! И колониалното ядро в ЕС няма интерес това да се промени! Но народът е наясно с това.

Според ново проучване на „Галъп интернешънъл“, мнозинството български граждани – 56% не смятат, че европейските избори ще променят живота им. 22% очакват позитивна промяна, а 14 % – негативна. Останалите се колебаят. Дали евроизборите ще променят нещо за България? 43% не вярват, 27% очакват позитивна промяна, а 15% – негативна. За самата Европа европейските избори ще променят нещата към по-добро според 34% от българите. 29% смятат, че за Европа промяна няма да има, а според 9% промяната ще е негативна (6).

Борбата за децата ни продължава и тепърва ще се радикализира. Както са написали мъжете от „Асоциацията на бащите в България“, „Спрете това безумие докато можете все още. Не утре или други ден, още сега. Утре ще е късно за всички. България няма да стане никога Норвегия или Великобритания, българските родители няма да търпят някой да се гаври с децата им!“ (7)


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Клюкар

    83 6 Отговор
    Е тука вече ще настъпят мотиката тези. Българина може да е всякакъв,но опиташ ли да му вземеш детето си обречен

    Коментиран от #36

  • 2 ми да

    30 2 Отговор
    Сега ли го разбрахте това? Зян работа, това се знае от 200 години и се прилага пак от толкова....нищо ново под слънцето.
  • 3 Призива...

    59 3 Отговор
    Подкрепям изложеното “от А до Я”.Днешните “хуманисти”твърдо следват тази цел-регулиране населението на държавите.Призовавам българските момичета -бъдете майки ,раждайте деца в България,не бягайте от тук а тук се борете за по-добър живот за децата си.Не ставайте слуги на чужди а бъдете господари тук!
  • 4 Личен пример

    9 16 Отговор
    Вихра, колко деца имаш?
  • 5 Язе 2

    70 0 Отговор
    Всъщност най-бедните в България раждат и то много. Имам в предвид тези в гетата. Проблемът е за хората със средни доходи.
  • 6 Ба го

    29 9 Отговор
    7 500 000 000 консуматори има на земята,след 20 години ще станат над 9 000 000 000.От какво ще се изхранват се пита в задачата?

    Коментиран от #26, #29

  • 7 ДЕМОНкрация

    55 5 Отговор
    Демократите трябва да бъдат изтребени до 9-то коляно!!! Статуквото е най-големия замърсител и консуматор на суровини!!! Суровини има за всички жители на планетата, но политиката се управлява от идиоти и поклонници на Злото. Примери: 1/ ако хората се местят да живеят в топлите райони ще се спести огромно количество електроенергия, санировки, пътни настилки, платове за зимни дрехи. 2/ ако се спре производството на алкохол, цигари, чипсове, торти и всякви такива фейк храни, ще има мн суровини за истинска храна. 3/ ако се организира качествен градски транспорт, който да намали с 80% нуждата от лични коли. 4/ ако не се правят бързо развалящи се машини и техника с цел повече продажби. 5/ ако не се строят излишни офис сгради, а се организира интернет работа в домашни условия. 6/ ако болестите се лекуват в зародиш, а не след прогресиране и нужда от доживотно пиене на лекарства. 7/ като се намали значително броя на милионерите и фалшиво създаваните бизнеси, които имат за цел да хранят статуквото (НАЙ-ВАЖНОТО!)
  • 8 все не разбрал

    34 12 Отговор
    Деца, оказва се, трябва да имат само тези, които имат средства да ги издържат.
    Е така е. Каква е ползата за обществото от прости, неграмотни и мързеливи
  • 9 симпатягата

    25 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Деца, оказва се, трябва да имат само тези, които имат средства да ги издържат. Това е т. нар. Малтусиански модел

    Модела е добър, проблема е в това кой определя колко трябва да са средствата за издръжка, защото има държави в които деца се отглеждат с нулеви средства за издръжка.
  • 10 Националист

    47 2 Отговор
    Къде казва Бог да се размножават престъпниците, малоумните и болните? Кое общество има нужда от тях?
    Тези, които не са готови да отглеждат деца да отложат. Няма нужда децата им да гладуват, мизеруват и стават крадци и престъпници заради глупавите им родители. Това най-вече касае циганите.
  • 11 Анти милиционер

    22 1 Отговор
    Протоколите на Ционските Мъдреци в действие.
  • 12 Статуквото!

    30 1 Отговор
    Какво прави статуквото: създават изкуствени вредители и болести, за да продават своята химия ; техните бизнеси замърсяват природата, за да спестят някой долар отгоре ; създават бързо развалящи се продукти, за да продават повече ; създават изкуствена раждаемост сред бедните граждани, за да дестабилизират държавите и да взимат пари по програми ; произвеждат дрога и пошла култура, с които превръщат добри деца в демони ; продават отровни храни, които разболяват и инвалидизират милиони всяка година ; пречат на развитието на технологиите, които ще намалят нуждите от суровини и харчене на пари
  • 13 Смотан

    4 2 Отговор
    Така е депопулация.
  • 14 Владимир Кънчев

    14 11 Отговор
    Споделям тревогата на авторката. За мен проблемът вече не е в децата - половината от моите, демокрацията ги запрати в Германия. Сега за мен проблемът е във внуците - виждам ги веднъж годишно за по един ден! Това не опростява проблема а го усложнява. Преди 30 години имаше престъпни опити за насилствено и тайно регулиране на прираста на малцинствата в България. Заклеймиха го като престъпление - то си беше такова. Но престъпление е и да не си работил нито един ден в живота си но "демократичното" общество да е длъжно да ти дава всичко което поискаш! Сега ние сами си отгледахме три такива последователни поколение и няма земна сила, която да ги накара да работят. Изходът е само един - напускаме всички България и оставаме тази територия на малцинствата да се оправят но без нас. Псувайте ме, но това е пътя и той вече се върви в Русия - крайния север се заселва от китайци а русите бягат. Да , това ни чака! На юг от нас - през границата, има вече 60-70 милиона - колко от тях биха се мръднали само с 100 километра?
  • 15 Смотан

    25 3 Отговор
    Под робство сме това е.
  • 16 Eee

    14 2 Отговор
    Бойко ги внася от чужбина.
  • 17 аааа

    15 3 Отговор
    Типично!По балкански,ни обясняват модел,от преди 200г.Нищо ново ,и пак добре ,че сме само 200г. назад от развитият свят,би казал някой. И разбира се ще сгреши!Напред сме ,толкова напред . .....в кражбата ,че ви е бедно въображението!Мечта е на всеки политик в света,да краде като нашите!!!А там е и пробрема, всичко у нас е в руини, заради кражбата!И девографската криза, и нискокочествената медицина, образование,съд,икономика. ..!!!И виновни трябва да има,защо да не е ЕС??
  • 18 дфсф

    5 19 Отговор
    Почнах да чета това излияние, не става. Някой много се е напънал да напише нещо, но веднага прозират червените идеи и сипенето на лъжи и изкривяване на действителността, само и само да се изкара черното бяло. Автора си иска да е овца, да го стрижат, да го доят и да ходи да убива под команда от политиците.

    Коментиран от #19

  • 19 По точно

    7 4 Отговор

    До коментар #18 от "дфсф":

    Овцете са точно тези дето плещят глупости в стил като това дето си го сътворил.
  • 20 Бамби

    14 2 Отговор
    Не е вярно, че населението на Земята и дори по отделни континенти расте главоломно - напротив, намалява.За Китай, Индия и Индонезия , както и за африканските държави също е валидно - политиката на 1 дете в Китай, липсата на статистика за Индия и Африка не означава, че населението йм расте, а че така се твърди в определени доклади, чиято цел е да докажат че населението се увеличава в геометрична прогресия и това води до описаните негативи.Да не говорим за САЩ - там икономическите условия, доходите и разходите са ниво, което изключва увеличение на населението.Механичният прираст е от мигриращи от страните от Южна Америка, където влошените условия за живот /резултат от външно вмешателство разбира се/ гони хората на север - с надеждата, че ще намерят поминък и спасение...Същото обстоятелство води и мигранти от близкия изток в Европа.Няма доказателства, че населението расте където и да е - потреблението на основни ресурси - вода, храна, електроенергия също би трябвало да расте със сходни темпове, а не е така...Кой лъже?И защо?За да се оправдае политиката на рестрикция на доходите, правене на пари от нищото, хищническото ограбване на националните ресурси на по-бедните държави? В България расте ли населението, че растежа на бедността е толкова видим?А качеството на живот - увеличава ли се пропорционално на намалението на населението ни?
  • 21 Гражданин

    0 5 Отговор
    Светът друг. Няма плаши те Ва. По скайп запознанства и си идват зрелите западняци от Италия и сие с готовите оставени там деца. Кой както иска. Щом искат и желание им са парите на първо място. Млади мацки със старци. Свободата я имате, но за някои им казваме да си отварят зъркелите на запад, пълно е със златотърсачи, бе казано.. Едно българско момче младо де в лондон пет години мацка на разноски, повикаха и брат си, храни ги пет години, казала отивам в София и повече ни вест, момчето на работа при паднало.. И някои си, приятели, колеги, може и с тях. Кандидатки по скайп има, ама и ако и на теб, нас доде на главата.. Млади зелени, родители старци.. Кой как, чукай на дърво, но за кое по-напред да чука е,, цигани дето в момента по коридор лудо викане, катастрофи, циганска работа, мерси на помаците, добро сторих те, че закупите и прокудихте всички бг от входа
  • 22 Х 7

    0 3 Отговор
    Циган и помак ревях че нямат държава вече имат. Точка. И русин и те сиган, помак не белит, муж да има, паа да дава, хепси рускини, туркие хепси, чокулино
  • 23 Столичанка

    17 3 Отговор
    На България и българите все някой друг ни е виновен за неуспехите в държавата ни или ЕС или сега тоя план малтус. Все ни гони манията че някой цели да ни унищожи. Ами да се подпомага семейната политика като в унгария- щедри бонуси за всяко родено дете безкомпромисна интеграция на циганите затягане закона за абортите.А пък още без тая конвенция за детето сме си предоставили и без това децата на държавата-още от 1 и половина,две ги пускаме цял ден на детска градина да ги възпитава системата пък майките пият кафета по цял ден с приятелки и зяпат инстаграм.колко деца си остават вкъщи до 4- 5 годишна възраст при майката? И чак тогава на градина. Тя да го възпитава,щото от нея няма по добра за детето.колко деца се прибират вкъщи наобяд след училище и майката си е вкъщи и се грижи за тях.повечето са затирени следобед в занималните.помислете първо за това.Това е доброволно и неосъзнато даване на децата на държавата.

    Коментиран от #37

  • 24 Призива...

    7 1 Отговор
    Към 5 :Точно към Българите съм отправил повика си.За тях пиша.Останете и се борете не за така наречения “Среден доход”(а и кой го е измислил и ми го налага?),борете се за да им покажем отвращението си от ТЯХНАТА наглост и ненаказаност.
  • 25 Столичанка

    14 2 Отговор
    Ми то всяко второ семейство живее без брак и се разделя ей така като нищо.разделят се,тръгват си а мислят ли за децата си че ще растат я без майка я без баща.или с ще растат с новия новата на родителите си.какъв пример е това за децата?какво поколение се възпитава? Защо никой не говори за това?първо господа обърнете внимание на родителите за тяхната отговорност, не само циганите са така,и българите и те.защото ако я има при родителите,дори да са бедни или богати друго ще е. Едно време що нямаше конвенции щото си гледахме отговорно децата.и нямаше нужда от тях.
  • 26 куку руку ку

    10 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ба го":

    Земята има ресурс да изхрани 15 милиарда население, но не може да задоволи алчността на 250 рептилии.
  • 27 анализатор

    8 5 Отговор
    Първата стъпка е най-лесната, само с промяна в един закон се прави - премахване на плоския данък, въвеждане на прогресивно данъчно облагане, а след това и на семейното. И много висока скала за най-големите доходи, напр. 50-70 %. Така донякъде ще се направи по-справедливо преразпределението. Но за целта най-напред ще трябва да се изгонят от властта ГЕРБ и ДПС, най-големите създатели и крепители на олигархията.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 onq s korq

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ба го":

    с ГМО
  • 30 Матей

    6 0 Отговор
    Политическата система сега е йезуитска,подла и извратена,съответно всичките и действия са такива,гавраджийски и унищожителни за българския народ,единственото спасение е незабавното и опропастяване.Местната туземна администрация е само проводник и изпълнител на плановете и нарежданията отвън,на разните фондации и неправителствени организации.Тя работи и в престъпен сговор с евро-бюрокрацията.Явно са помислили,че са смазали напълно българите,та да ги третират като добитък.И никакви избори не могат да помогнат,протести до дупка,събаряне на свинарника.
  • 31 Патриот

    3 0 Отговор
    Никоя конвенция няма да възпита децата ни, никоя конвенция няма да оправи света. Много от тия конвенции не са писани от духовни хора с Християнски ценности и защитават интересите на джендъри, хомосексуалисти и радикални феминисти. Света ще се оправи, като приложим Христовото учение! Четете беседите на Петър Дънов, как да се разбира и прилага Божието Учение на Любовта!
  • 32 Ампула

    2 3 Отговор
    Не сме в робсто ,а обратното българина и особенно българката никога не са били по свободни от сега в последните 1300 години....
    Друг е въпроса ,че след 50 години клетка сега е волна птица.Странното е че на много хора им липсва клеткататогава бепе млад ,а и не му се налагаше да мисли
    (то и за какво като разликата в заплатата на пазача и хирурга не бяха драстично различни както е било на запад),нямаше нужда да има мнение,да избира да променя садбата си и тнт...
    Някои се научиха да летят други станаха канибали ,а трети си търсат нов стопанин....
  • 33 ПЕНКО

    3 0 Отговор
    ОТ ДРЕВНИ ВРЕМЕНА ИЗРИЗЪТ : "БОГАТ -БЕДЕН " Е АНГАЖИРАЛ КОЛЕКТИВНАТА ЧОВЕШКА МИСЪЛ !!! КОЙ С КАКВО Е БОГАТ И КОЙ ЗАЩО Е БЕДЕН ??? ОТ КЪДЕ Е "БОГАТСТВОТО" НА БОГАТИТЕ - КОЙ ГО ОСИГУРЯВА И ЗАЩИТАВА ...И ГО ЗАЩИТАВА ОТ КОГО ??? КОЙ С РАБОТАТА СИ ПРАВИ СТОЙНОСТТА НА "БОГАТСТВОТО" НА БОГАТИЯ ??? ЗАЩО Е : " БОЙ СЕ ОТ БОГА -ПОЧИТАЙ ЦАРЯ И ГОСПОДАРЯ " ??? ФРЕНСКА РЕВОЛЮЦИЯ ;ВЕЛИКА РЕВОЛЮЦИЯ- И ДНЕС ПАК ЕВРЕЙСКИЯТ КАПИТАЛИЗЪМ ОТГОРЕ -НАД ПРОИЗВЕЖДАЩИТЕ БЛАГАТА ТРУДЕЩИ СЕ ХОРА !?!?!?
  • 34 Гарван

    3 0 Отговор
    В германия детската добавка всеки месец за всяко дете е 1000евро а тук 15 евро- мръсни измекяри родоотстъпници управляват страната- с цел грабеж
  • 35 bobi

    2 0 Отговор
    Съмнявам се ,че българина иска нещо да промени ,след като 30 години гласува за крадци и си остава страхлив.Чакаме други да ни
    оправят съдебната с-ма и държавата
  • 36 333

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Клюкар":

    Хайде сега се замисли в най-бедните райони, където отнемат най-много деца, дали ги отнемат от българи. Понеже там много българи не останаха.
  • 37 БУРГАЗЛИЯ

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Столичанка":

    АБСОЛЮТНО СИ ПРАВА..👍