ФАКТИ.БГ

Бедните да не раждат, а да мрат

Няма държава без народ, господа кандидати за евродепутати

Публикувана: 17 Май, 2019 10:00
37 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 4820
Бедните да не раждат, а да мрат
Снимката е илюстративна
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Вихра Павлова

Цялото медийно пространство е окупирано от сладникавите лозунги на „загрижени“ за българския народ кандидати за евродепутати. Обещания се сипят като на циганска сватба: „сега обещаваме – после ще даваме“.

Единици обаче подкрепят в момента борбата на този народ за спасение на децата – най-скъпото, най-ценното, единственото ни богатство, което ни е останало като нормални родители и хора. Мълчанието по тази тема е оглушително. И маските падат!

Опитват се да неглижират проблема по всякакъв начин, като нагло ни обвиняват, че сме неграмотни, невежи и неправилно тълкуваме предизборно „замразената“ Национална стратегия за детето 2019-2030 г., Законa за закрила на детето и т.н. Същите обвинения се сипеха и по отношение на Истанбулската конвенция. Има обаче честни и достойни юристи, все още непродали душите си, които взеха страна и подробно обясниха на хората опасностите от тази Стратегия и съпътстващите я нормативни промени (1), с което обосноваха и опасенията на родителите.

Няма държава без народ, господа кандидати за евродепутати. А този народ е на прага на историческото си изчезване. И не без благословията на същия този Европарламент, към който вие така силно сте се устремили.

Неолибералната пазарна вакханалия, натрапена ни от това наднационално глобалистко ядро, ни върна в епохата на Малтус. След като разграбиха цялата ни промишленост, съсипаха армията, приватизираха сигурността, природните ни богатства, ресурсите, вкючително човешките, здравеопазването и образованието, корпорациите и техните мрежи от НПО днес печелят от търговия и с децата ни. Да, търговия! Ужасно доходоносна! „Пазар за бебета“! Нищо лично, просто бизнес.

Над 2000 българчета на година се отнемат предимно от най-бедните райони на страната ни с посредничеството на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) и „всички отговорни държавни институции, както и с гражданския сектор, с международни организации, с академичната общност и др.“, които можете да видите на страница 51 от Националната стратегия за детето 2019-2030 г., проект 26. 12. 2018 г., а също и в Регистър на акредитираните организации за посредничество при международно осиновяване.

Деца, оказва се, трябва да имат само тези, които имат средства да ги издържат. Това е т. нар. Малтусиански модел.

Томас Робърт Малтус (1766-1834) е потомствен английски аристократ. Получил високо системно образование при частни педагози и колежи, той завършва и – забележете – Духовния колеж в Кеймбридж, придобивайки духовен сан. Работи като свещеник в малка селска енория… През 1805 г. става професор и оглавява катедрата по „Съвременна история и политическа икономия“ в колежа Хелбъри. Той е първият професор по политическа икономия в Англия.

Законът на Малтус за народонаселението гласи следното: съществува постоянно създаваща се и прогресираща диспропорция между ръста на населението и много по-слабия ръст на благата, необходими за неговото изхранване. Населението нараства в геометрична прогресия, докато средствата за негово изхранване – в аритметична.

Вероятно вече се досещате за решението на проблема. В „Есе върху принципите на народонаселението“ английският аристократ (и духовник !) пише: „Човек, дошъл на заетия вече свят, няма право на никакво препитание, ако родителите му не могат да го изхранват и ако общността не се нуждае от неговия труд. Всъщност, той е излишен на тази земя. За него няма място на великия пир на живота. Природата му заповядва да се махне …“(2).

Тези твърдения се споделят и свободно тиражират от богати хора от XIX век и до днес. Малтус не е оригинален, но е първият който най-арогантно ги превръща в наука. Есето на Малтус е публикувано през 1798 г. – година преди края на Великата френска революция (1789 и 1799 г.). „Случайно съвпадение“?!

От началото на 70-те години Римския клуб (3) подготвя доклади за динамиката на индустриалната икономика при използване на ресурсоемки технологии. Според тях продължаването на растежа в условията на висок демографски прираст неизбежно ще доведе до остър недостиг на ресурси, включително продоволствени, и катастрофално замърсяване на околната среда. Затова Римският клуб предлага да се ограничи развитието на икономиката, да се намалят материалните блага за населението, рязко спиране на раждаемостта, съхранение на статуквото както в производството, така и в социално-икономическата и политическа сфера.

Докладите неслучайно са наречени „малтусиански“ (4) и по-късно категорично са опровергани. Противно на тезиса в тях, че производителните сили обезпечават ръста, но изчерпват необходимите за него ресурси, съвременните изследвания доказват, че развитието на производителните сили е достигнало такова ниво, при което само 15-20% от работната сила са достатъчни за обезпечение нормалния живот (5).

Всички ние, „невежите“, сме наясно кой и по какъв начин изчерпва ресурсите. Кой и как замърсява околната среда в перифериите, за да остане тя чиста в центъра. Кой и как отнема залъка, унищожава природата и замърсява водите на „гадните бежанци и мигранти“, които бързат да нахлуят в Европа на талази, за целта на което нашата територия трябва да бъде обезлюдена…

Демографският прираст е тежест за икономиката, но несправедливото преразпределяне на благата е много по-фатално – виждаме го по улиците на Франция и не само там… А България е в демографски колапс (не „криза“)! И колониалното ядро в ЕС няма интерес това да се промени! Но народът е наясно с това.

Според ново проучване на „Галъп интернешънъл“, мнозинството български граждани – 56% не смятат, че европейските избори ще променят живота им. 22% очакват позитивна промяна, а 14 % – негативна. Останалите се колебаят. Дали евроизборите ще променят нещо за България? 43% не вярват, 27% очакват позитивна промяна, а 15% – негативна. За самата Европа европейските избори ще променят нещата към по-добро според 34% от българите. 29% смятат, че за Европа промяна няма да има, а според 9% промяната ще е негативна (6).

Борбата за децата ни продължава и тепърва ще се радикализира. Както са написали мъжете от „Асоциацията на бащите в България“, „Спрете това безумие докато можете все още. Не утре или други ден, още сега. Утре ще е късно за всички. България няма да стане никога Норвегия или Великобритания, българските родители няма да търпят някой да се гаври с децата им!“ (7)

Поставете оценка на статията:
Оценка 5 от 1 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Клюкар
1 Отговор
Е тука вече ще настъпят мотиката тези. Българина може да е всякакъв,но опиташ ли да му вземеш детето си обречен

Коментиран от #36


Оценка:
-6 +83

ми да
2 Отговор
Сега ли го разбрахте това? Зян работа, това се знае от 200 години и се прилага пак от толкова....нищо ново под слънцето.

Оценка:
-2 +30

Призива...
3 Отговор
Подкрепям изложеното “от А до Я”.Днешните “хуманисти”твърдо следват тази цел-регулиране населението на държавите.Призовавам българските момичета -бъдете майки ,раждайте деца в България,не бягайте от тук а тук се борете за по-добър живот за децата си.Не ставайте слуги на чужди а бъдете господари тук!

Оценка:
-3 +59

Личен пример
4 Отговор
Вихра, колко деца имаш?

Оценка:
-16 +9

Язе 2
5 Отговор
Всъщност най-бедните в България раждат и то много. Имам в предвид тези в гетата. Проблемът е за хората със средни доходи.

Оценка:
-0 +69

Ба го
6 Отговор
7 500 000 000 консуматори има на земята,след 20 години ще станат над 9 000 000 000.От какво ще се изхранват се пита в задачата?

Коментиран от #26, #29


Оценка:
-8 +29

ДЕМОНкрация
7 Отговор
Демократите трябва да бъдат изтребени до 9-то коляно!!! Статуквото е най-големия замърсител и консуматор на суровини!!! Суровини има за всички жители на планетата, но политиката се управлява от идиоти и поклонници на Злото. Примери: 1/ ако хората се местят да живеят в топлите райони ще се спести огромно количество електроенергия, санировки, пътни настилки, платове за зимни дрехи. 2/ ако се спре производството на алкохол, цигари, чипсове, торти и всякви такива фейк храни, ще има мн суровини за истинска храна. 3/ ако се организира качествен градски транспорт, който да намали с 80% нуждата от лични коли. 4/ ако не се правят бързо развалящи се машини и техника с цел повече продажби. 5/ ако не се строят излишни офис сгради, а се организира интернет работа в домашни условия. 6/ ако болестите се лекуват в зародиш, а не след прогресиране и нужда от доживотно пиене на лекарства. 7/ като се намали значително броя на милионерите и фалшиво създаваните бизнеси, които имат за цел да хранят статуквото (НАЙ-ВАЖНОТО!)

Оценка:
-5 +55

все не разбрал
8 Отговор
Деца, оказва се, трябва да имат само тези, които имат средства да ги издържат.
Е така е. Каква е ползата за обществото от прости, неграмотни и мързеливи

Оценка:
-12 +34

симпатягата
9 Отговор
Публикувано във факти.бг: Деца, оказва се, трябва да имат само тези, които имат средства да ги издържат. Това е т. нар. Малтусиански модел

Модела е добър, проблема е в това кой определя колко трябва да са средствата за издръжка, защото има държави в които деца се отглеждат с нулеви средства за издръжка.

Оценка:
-1 +25

Националист
10 Отговор
Къде казва Бог да се размножават престъпниците, малоумните и болните? Кое общество има нужда от тях?
Тези, които не са готови да отглеждат деца да отложат. Няма нужда децата им да гладуват, мизеруват и стават крадци и престъпници заради глупавите им родители. Това най-вече касае циганите.

Оценка:
-2 +46

Анти милиционер
11 Отговор
Протоколите на Ционските Мъдреци в действие.

Оценка:
-1 +22

Статуквото!
12 Отговор
Какво прави статуквото: създават изкуствени вредители и болести, за да продават своята химия ; техните бизнеси замърсяват природата, за да спестят някой долар отгоре ; създават бързо развалящи се продукти, за да продават повече ; създават изкуствена раждаемост сред бедните граждани, за да дестабилизират държавите и да взимат пари по програми ; произвеждат дрога и пошла култура, с които превръщат добри деца в демони ; продават отровни храни, които разболяват и инвалидизират милиони всяка година ; пречат на развитието на технологиите, които ще намалят нуждите от суровини и харчене на пари

Оценка:
-1 +30

Смотан
13 Отговор
Така е депопулация.

Оценка:
-2 +4

Владимир Кънчев
14 Отговор
Споделям тревогата на авторката. За мен проблемът вече не е в децата - половината от моите, демокрацията ги запрати в Германия. Сега за мен проблемът е във внуците - виждам ги веднъж годишно за по един ден! Това не опростява проблема а го усложнява. Преди 30 години имаше престъпни опити за насилствено и тайно регулиране на прираста на малцинствата в България. Заклеймиха го като престъпление - то си беше такова. Но престъпление е и да не си работил нито един ден в живота си но "демократичното" общество да е длъжно да ти дава всичко което поискаш! Сега ние сами си отгледахме три такива последователни поколение и няма земна сила, която да ги накара да работят. Изходът е само един - напускаме всички България и оставаме тази територия на малцинствата да се оправят но без нас. Псувайте ме, но това е пътя и той вече се върви в Русия - крайния север се заселва от китайци а русите бягат. Да , това ни чака! На юг от нас - през границата, има вече 60-70 милиона - колко от тях биха се мръднали само с 100 километра?

Оценка:
-11 +14

Смотан
15 Отговор
Под робство сме това е.

Оценка:
-3 +25

Eee
16 Отговор
Бойко ги внася от чужбина.

Оценка:
-2 +14

аааа
17 Отговор
Типично!По балкански,ни обясняват модел,от преди 200г.Нищо ново ,и пак добре ,че сме само 200г. назад от развитият свят,би казал някой. И разбира се ще сгреши!Напред сме ,толкова напред . .....в кражбата ,че ви е бедно въображението!Мечта е на всеки политик в света,да краде като нашите!!!А там е и пробрема, всичко у нас е в руини, заради кражбата!И девографската криза, и нискокочествената медицина, образование,съд,икономика. ..!!!И виновни трябва да има,защо да не е ЕС??

Оценка:
-3 +15

дфсф
18 Отговор
Почнах да чета това излияние, не става. Някой много се е напънал да напише нещо, но веднага прозират червените идеи и сипенето на лъжи и изкривяване на действителността, само и само да се изкара черното бяло. Автора си иска да е овца, да го стрижат, да го доят и да ходи да убива под команда от политиците.

Коментиран от #19


Оценка:
-19 +5

По точно
19 Отговор

До коментар #18 от "дфсф":


Овцете са точно тези дето плещят глупости в стил като това дето си го сътворил.

Оценка:
-4 +7

Бамби
20 Отговор
Не е вярно, че населението на Земята и дори по отделни континенти расте главоломно - напротив, намалява.За Китай, Индия и Индонезия , както и за африканските държави също е валидно - политиката на 1 дете в Китай, липсата на статистика за Индия и Африка не означава, че населението йм расте, а че така се твърди в определени доклади, чиято цел е да докажат че населението се увеличава в геометрична прогресия и това води до описаните негативи.Да не говорим за САЩ - там икономическите условия, доходите и разходите са ниво, което изключва увеличение на населението.Механичният прираст е от мигриращи от страните от Южна Америка, където влошените условия за живот /резултат от външно вмешателство разбира се/ гони хората на север - с надеждата, че ще намерят поминък и спасение...Същото обстоятелство води и мигранти от близкия изток в Европа.Няма доказателства, че населението расте където и да е - потреблението на основни ресурси - вода, храна, електроенергия също би трябвало да расте със сходни темпове, а не е така...Кой лъже?И защо?За да се оправдае политиката на рестрикция на доходите, правене на пари от нищото, хищническото ограбване на националните ресурси на по-бедните държави? В България расте ли населението, че растежа на бедността е толкова видим?А качеството на живот - увеличава ли се пропорционално на намалението на населението ни?

Оценка:
-2 +14

Гражданин
21 Отговор
Светът друг. Няма плаши те Ва. По скайп запознанства и си идват зрелите западняци от Италия и сие с готовите оставени там деца. Кой както иска. Щом искат и желание им са парите на първо място. Млади мацки със старци. Свободата я имате, но за някои им казваме да си отварят зъркелите на запад, пълно е със златотърсачи, бе казано.. Едно българско момче младо де в лондон пет години мацка на разноски, повикаха и брат си, храни ги пет години, казала отивам в София и повече ни вест, момчето на работа при паднало.. И някои си, приятели, колеги, може и с тях. Кандидатки по скайп има, ама и ако и на теб, нас доде на главата.. Млади зелени, родители старци.. Кой как, чукай на дърво, но за кое по-напред да чука е,, цигани дето в момента по коридор лудо викане, катастрофи, циганска работа, мерси на помаците, добро сторих те, че закупите и прокудихте всички бг от входа

Оценка:
-5 +0

Х 7
22 Отговор
Циган и помак ревях че нямат държава вече имат. Точка. И русин и те сиган, помак не белит, муж да има, паа да дава, хепси рускини, туркие хепси, чокулино

Оценка:
-3 +0

Столичанка
23 Отговор
На България и българите все някой друг ни е виновен за неуспехите в държавата ни или ЕС или сега тоя план малтус. Все ни гони манията че някой цели да ни унищожи. Ами да се подпомага семейната политика като в унгария- щедри бонуси за всяко родено дете безкомпромисна интеграция на циганите затягане закона за абортите.А пък още без тая конвенция за детето сме си предоставили и без това децата на държавата-още от 1 и половина,две ги пускаме цял ден на детска градина да ги възпитава системата пък майките пият кафета по цял ден с приятелки и зяпат инстаграм.колко деца си остават вкъщи до 4- 5 годишна възраст при майката? И чак тогава на градина. Тя да го възпитава,щото от нея няма по добра за детето.колко деца се прибират вкъщи наобяд след училище и майката си е вкъщи и се грижи за тях.повечето са затирени следобед в занималните.помислете първо за това.Това е доброволно и неосъзнато даване на децата на държавата.

Коментиран от #37


Оценка:
-3 +17

Призива...
24 Отговор
Към 5 :Точно към Българите съм отправил повика си.За тях пиша.Останете и се борете не за така наречения “Среден доход”(а и кой го е измислил и ми го налага?),борете се за да им покажем отвращението си от ТЯХНАТА наглост и ненаказаност.

Оценка:
-1 +7

Столичанка
25 Отговор
Ми то всяко второ семейство живее без брак и се разделя ей така като нищо.разделят се,тръгват си а мислят ли за децата си че ще растат я без майка я без баща.или с ще растат с новия новата на родителите си.какъв пример е това за децата?какво поколение се възпитава? Защо никой не говори за това?първо господа обърнете внимание на родителите за тяхната отговорност, не само циганите са така,и българите и те.защото ако я има при родителите,дори да са бедни или богати друго ще е. Едно време що нямаше конвенции щото си гледахме отговорно децата.и нямаше нужда от тях.

Оценка:
-2 +14

куку руку ку
26 Отговор

До коментар #6 от "Ба го":


Земята има ресурс да изхрани 15 милиарда население, но не може да задоволи алчността на 250 рептилии.

Оценка:
-0 +10

анализатор
27 Отговор
Първата стъпка е най-лесната, само с промяна в един закон се прави - премахване на плоския данък, въвеждане на прогресивно данъчно облагане, а след това и на семейното. И много висока скала за най-големите доходи, напр. 50-70 %. Така донякъде ще се направи по-справедливо преразпределението. Но за целта най-напред ще трябва да се изгонят от властта ГЕРБ и ДПС, най-големите създатели и крепители на олигархията.

Оценка:
-5 +8

28
Този коментар е премахнат от модератор
onq s korq
29 Отговор

До коментар #6 от "Ба го":


с ГМО

Оценка:
-0 +4

Матей
30 Отговор
Политическата система сега е йезуитска,подла и извратена,съответно всичките и действия са такива,гавраджийски и унищожителни за българския народ,единственото спасение е незабавното и опропастяване.Местната туземна администрация е само проводник и изпълнител на плановете и нарежданията отвън,на разните фондации и неправителствени организации.Тя работи и в престъпен сговор с евро-бюрокрацията.Явно са помислили,че са смазали напълно българите,та да ги третират като добитък.И никакви избори не могат да помогнат,протести до дупка,събаряне на свинарника.

Оценка:
-0 +6

Патриот
31 Отговор
Никоя конвенция няма да възпита децата ни, никоя конвенция няма да оправи света. Много от тия конвенции не са писани от духовни хора с Християнски ценности и защитават интересите на джендъри, хомосексуалисти и радикални феминисти. Света ще се оправи, като приложим Христовото учение! Четете беседите на Петър Дънов, как да се разбира и прилага Божието Учение на Любовта!

Оценка:
-0 +3

Ампула
32 Отговор
Не сме в робсто ,а обратното българина и особенно българката никога не са били по свободни от сега в последните 1300 години....
Друг е въпроса ,че след 50 години клетка сега е волна птица.Странното е че на много хора им липсва клеткататогава бепе млад ,а и не му се налагаше да мисли
(то и за какво като разликата в заплатата на пазача и хирурга не бяха драстично различни както е било на запад),нямаше нужда да има мнение,да избира да променя садбата си и тнт...
Някои се научиха да летят други станаха канибали ,а трети си търсат нов стопанин....

Оценка:
-3 +2

ПЕНКО
33 Отговор
ОТ ДРЕВНИ ВРЕМЕНА ИЗРИЗЪТ : "БОГАТ -БЕДЕН " Е АНГАЖИРАЛ КОЛЕКТИВНАТА ЧОВЕШКА МИСЪЛ !!! КОЙ С КАКВО Е БОГАТ И КОЙ ЗАЩО Е БЕДЕН ??? ОТ КЪДЕ Е "БОГАТСТВОТО" НА БОГАТИТЕ - КОЙ ГО ОСИГУРЯВА И ЗАЩИТАВА ...И ГО ЗАЩИТАВА ОТ КОГО ??? КОЙ С РАБОТАТА СИ ПРАВИ СТОЙНОСТТА НА "БОГАТСТВОТО" НА БОГАТИЯ ??? ЗАЩО Е : " БОЙ СЕ ОТ БОГА -ПОЧИТАЙ ЦАРЯ И ГОСПОДАРЯ " ??? ФРЕНСКА РЕВОЛЮЦИЯ ;ВЕЛИКА РЕВОЛЮЦИЯ- И ДНЕС ПАК ЕВРЕЙСКИЯТ КАПИТАЛИЗЪМ ОТГОРЕ -НАД ПРОИЗВЕЖДАЩИТЕ БЛАГАТА ТРУДЕЩИ СЕ ХОРА !?!?!?

Оценка:
-0 +3

Гарван
34 Отговор
В германия детската добавка всеки месец за всяко дете е 1000евро а тук 15 евро- мръсни измекяри родоотстъпници управляват страната- с цел грабеж

Оценка:
-0 +3

bobi
35 Отговор
Съмнявам се ,че българина иска нещо да промени ,след като 30 години гласува за крадци и си остава страхлив.Чакаме други да ни
оправят съдебната с-ма и държавата

Оценка:
-0 +2

333
36 Отговор

До коментар #1 от "Клюкар":


Хайде сега се замисли в най-бедните райони, където отнемат най-много деца, дали ги отнемат от българи. Понеже там много българи не останаха.

Оценка:
-0 +1

БУРГАЗЛИЯ
37 Отговор

До коментар #23 от "Столичанка":


АБСОЛЮТНО СИ ПРАВА..👍

Оценка:
-0 +1

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери
Венци Стефанов
Собственикът на „Славия“ Венци Стефанов коментира най-старото столично дерби
Феновете на Левски са наркомани"

Още бисери