28 Май, 2019 16:02 3 488 52

Защо стана така на евроизборите

  • евроизбори-
  • резултати-
  • гласуване

След всичките скандали, да спечелиш избори е абсурд

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

България е в дъното на всички европейски класации, а недоверието в управляващите изключително високо. За резултатите на евроизборите има обяснения и нищо не е случайно, както и нищо не е такова, каквото е. Въпросът е, какво правим оттук нататък?

Това пита психологът Петър Иванов в края на своя пост в профила си във Фейсбук.

Ето целият му коментар:

При 85% обществено недоверие към Парламента, доминиран от ГЕРБ, и при 72% недоверие към правителството на ГЕРБ, при демографска катастрофа (България е с най-висока смъртност в света, с най-ниска раждаемост, с най-голяма емиграция, световен шампион сме по намаляване и изчезване на населението), при национална катастрофа - срината икономика, нацията е най-болната, най-бедната, най-неграмотната, най-покварената (Bloomberg), най-престъпната, най-корумпираната, най-нещастната и отчаяна нация в Европа и в света, след апартаментгейт и суджукгейт, след къщите за гости, терасите и магистралните кражби, след откраднатите милиарди от еврофондовете, след именията в Барселона и на Женевското езеро, след тризонетите на Шан-з-Елизе, Милиардите на Дънди Прешъс, след сараите с яхтено пристанище и т.н., да спечелиш избори, като получиш огромно предпочитание - това е абсурд, който изглежда напълно необясним.

Но все пак той има обяснения, всичко има обяснение. Ето тези обяснения:

1.) По мое мнение едно от тях са незаконните вотове - купени вотове, принудени корпоративни вотове, включително на гербаджийската държавна и местна администрация със семействата на чиновниците, и вотове на “мъртви души”.
Тези вотове са общо 37,2%, които се разпределят така:
- купени вотове (на циганите) - общо 9,5%;
- принудени корпоративни вотове - общо 17,4%;
- гласове на “мъртви души” - 10,3%.

Формирането, например, на последното число 10,3%, за другите не ми се обяснява, става така: Ако от броя на цялото българско население 7 000 000 извадим 1 240 000 (толкова са според НСИ непълнолетните български граждани) получаваме около 5 760 000 души над 18 години. От тях гладоподаватели са около 5 700 000; има невменяеми, под запрещение и др. Но според ЦИК гласоподавателите не са тези 5 700 000, а в списъците на ЦИК са включени 6 355 633 души. Разликата е 655 633. Следователно, “мъртвите диши”, които могат да “гласуват” за евродепутати, естествено, за гербаджийските кандидати и за хората на Доган и на агент Иван, са 655 633 на брой. “Мъртвите души” са 10,3% от всички гласоподаватели.

Ако имаме предвид, че на тези избори участват около 30% от избирателите, излиза че “мъртвите души” в списъците на гласувалите ще са около три пъти повече в относителен план - значи около 32,0%.

Тогава в общия обем на подадените гласове имаме 58,9% (9,5+17,4+32,0) нереални вота. Това са цели 60%!

Реалните гласове на неподкупени, незаставени, съществуващи живи избиратели са около 40% от представените на обществото резултати от евроизборите.

Тогава истинските резултати на сега управляващите три партии всъщност изглеждат така:
- ГЕРБ 13%
- ДПС 7%
- ВМРО 3%.

Другите проценти до обявените от ЦИК резултати фактически са откраднати от останалите партии, участващи в изборите - БСП, ДБ, Воля, Иванчева, Атака, Възраждане, КБ и др.

2.) Глухото, мрачно и безумно обществено отчаяние. Народът ни е загубил вярата в себе си, изпаднал е в безизходица, не вижда спасение. Мъчителният безкраен преход уби всяка надежда. Налице са социален деклинизъм (упадък) и социална анхедония (безразличие, апатия), които водят до примирение, леност, отказ от всякаква активност, униние, което си е, както знаем от Св. Библия, един от седемте смъртни гряха при нас, християните.

3.) Безмерната алчност на всички, докопали се до властта; алчността (щението) също е смъртен грях, втори поред тук. Кражбите и измамите подкопаха цялата обществена система у нас, което пряко се отразява на социалната активност на нацията, включително и в сферата на политиката (само 30% активност, най-ниска в цяла Европа).

4.) Липсата на справедливост, корупцията, наглостта, цинизма и гордостта (трети смъртен грях) на властващите.

5.) Масирана фалшификация на изборите чрез почти пълно игнориране резултатите от машинното гласуване.

6.) Крайно влошеното душевно (психично) здраве на народа, ставащ все по-прост, глупав и тъп. Виждаме още и твърде ясни отчайващи симптоми на шизофренизиране както на огромни частични пластове от населението, пребиваващи в паралелна реалност (“грандиозни успехи”, “видими резултати”, пристанища в Делиормана, “завод след завод”, хъбове, конектори и др.), така и на цялото общество.

7.) Намеса на външни чужди фактори и интереси от геополитически и конфесионален порядък и др.

Така че всичко си има обяснения, мили братя, нищо не е случайно, както и нищо не е такова, каквото е.
Въпросът е, какво правим оттук нататък?


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пук

    20 82 Отговор
    От кой пръст си ги изсмука тези глупости ве, дядка!

    Коментиран от #17

  • 2 Нашия

    20 69 Отговор
    Този е отявлен комунист, такъв и на снимка да го видиш, ШАМАР да му биеш......
  • 3 аврам

    18 59 Отговор
    Този психолог ли е или психопат ?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 оскар

    17 47 Отговор
    По добре ГЕРБ да крадът отколкото БСП.При БЕСЕПЕТУ спряха еврофондовите.При ГЕРБ ги пуснаха отново и още на са ги спрели.Невероятно но факт.Несъм ГЕРБЕРАСТ.Никоя партия не ми харесва и затова негласувах.РАдвайте се че го има евросъюза, че без него по голям глад ще стане.

    Коментиран от #14

  • 6 апокалипсис БГ

    53 10 Отговор
    Много обективен и много точен коментар Браво ...Тояно така мислят останалите 70% които не гласуваха ,. Има и една малка неточност че гласовете за Герб са 13 % а всъщност в социалните мрежи където си е самата истина Герб има 14 % Или по точно съотношение Герб - БСП е 14% - 26% това съотношение се запази до предпоследния ден на изборите Няма да поясна коя е социалната медия при която се получиха тези % защото веднага ще ме изстрие . Чака ни нелек живот и мрачна картина занапред .
  • 7 От тук нататък

    32 7 Отговор
    Следва утвърждаване на модела на полицейска държава/ дневен ред 2030, края на пчелите и края на света. Как да живеем в тези оставащи дни, години, времена? Морал и обединение.
  • 8 Обикновен човек

    9 42 Отговор
    Този психолог сам трябва да върви на психолог и ако му кажат че е нормален ...Това значи че дипломите в България са нелигитимни и странни за 21 век.

    Коментиран от #11

  • 9 Лъжат ни ката ден

    40 5 Отговор
    Ако бяхме гласували 50% от свестните българи ГЕРБ щеше да има 15 % което е реалната подкрепа за шайкта а ! Така всички които не гласуваха дадоха пак шанс на Боко да се фука !

    Коментиран от #10, #13

  • 10 Срам ме е от управниците ни

    45 8 Отговор

    До коментар #9 от "Лъжат ни ката ден":

    За ГЕРБ ГЛАСУВА ТВЪРДИЯ ЗАВИСИМ И КУПЕН ЕЛЕКТОРАТ !
  • 11 Ахмак

    35 5 Отговор

    До коментар #8 от "Обикновен човек":

    Кое от казаното от Иванов не е истина?
    И знаеш ли какво е Хунта?
  • 12 среднощен

    14 0 Отговор
    Всяко събитие в този свят има причина, само тълкуванието на изборните резултати е с "две лица" - като емблемата на театъра..!? Едни се смеят, други плачат - така е в политиката..!
  • 13 Някой може ли....

    19 2 Отговор

    До коментар #9 от "Лъжат ни ката ден":

    Да обясни защо свестните българи не гласуваха? Могат ли да се замислят и да се опитат да разберат какво им е повлияло? Защото макар и късно това е полезно да се разбере, кой и как влияе върху мислите и решенията на хората.

    Коментиран от #41

  • 14 Белчо

    37 3 Отговор

    До коментар #5 от "оскар":

    До 1,2,3,4 и 5-ти коментар.
    Когато пишеш от няколко ника, не ставаш по-умен!
    Прочети статията ,и кажи кое не е вярно?Недей да четеш какво са ти написали , онези със шекелите!Трол вече не е професия, а диагноза.Лекувай се!А колко е комунист - пиртай Шайката , те до един са комунисти.Започни със Бойко и Цвъки.
    Толкова фалшифицирани избори никога не е имало.
    Но , на там сме тръгнали - към хунта!

    Коментиран от #15, #33

  • 15 Лошо лошо лошо

    21 2 Отговор

    До коментар #14 от "Белчо":

    Лошото е че еврочиновниците се прегръщат с престъпниците от България ! Америка също ги ...
  • 16 Срраведлив

    29 3 Отговор
    Сто процента прав- и нека трола от 1 до 5 да се замисли защо дьржавата ни е на този хал--станахме по-зле и от времето на комунизма-и това е горчивата истина.Няма нищо по страшно от това да се отрича истината в която живеем...
  • 17 дядката

    15 5 Отговор

    До коментар #1 от "Пук":

    виж какво дедовото,погледни карикатурата на Комарницки в днешния
    в-к "СЕГА" ,ама добре я огледай,най вече с кой пръст е натиснат
    бутона и после давай оценка на мнооого по умните от теб!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Засрамете се

    24 7 Отговор
    Изключително точна статия ! Тъжно е да гледаш стари и бедни хора с измъчени физиономии! Борисов това не го вежда ! Той ходи на нагласени сервирани срещи с купища охранители ! Народа ви проклина ежедневно господа управници некадърни и лъжливи !!!!!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 да си знаеш

    5 2 Отговор

    До коментар #20 от "Шоко":

    си ти Шоко
  • 22 Препрочетох

    6 12 Отговор
    Няколко пъти седемте авторски опорни точки! Пълни са с повторения на характеристики! В едно е прав, че нищо не, както и на него, на авторът, се привижда! Няма абсолютна истина! Не е , авторчето, последна инстанция! Но злобата му .... обижда цял народ? Още от невръстно бебе, е възпитаван, че е по, по и най! Комунистическо възпитание!
  • 23 ИМПЕРИАЛИСТ

    9 15 Отговор
    От оглушителния шамар който получиха на изборите, всички БСПари вият на умряло...
  • 24 8001

    12 6 Отговор
    О, неразумни юроде. Срам ме е да се нарека болгарин в таз държава с такъв премиер. Ще печели до заличаването на Б-я.
  • 25 месара

    8 13 Отговор
    разсъжденията на един малоумник!
  • 26 Негласувалите

    9 10 Отговор
    Не харесваме комунисти! И защото всички са от комунистическото котило, няма за кого да гласуваме!
  • 27 Негласувалите

    7 9 Отговор
    Не харесваме комунисти! И защото всички са от комунистическото котило, няма за кого да гласуваме!
  • 28 срефан стамболов

    9 6 Отговор
    По добре ще е да имаме велик везир, от колкото премиер от Банкя.
    Който е чел ще разбере смисъла.

    Коментиран от #45

  • 29 иии

    5 2 Отговор
    авторе , питай менторра си костов ,защо няма лустрация. защо уволни 12 министри без обяснение. хайде , вижте гредата в кото си !
  • 30 БСП ДПС Евророма

    7 5 Отговор
    С лъжи и манипулации се видя дъкъде стигна БСП. А тези придворни подлоги не предлагат нищо ново. Завират си главите в червения позитански задник и търсят там някакви обективни причини. Позитанското падение е голямо, те си заминават, но откраднаха две десетилетия от българския преход, и провалиха живота на сегашните 60-годишни. Това е равносметката на тия БОКЛУЦИ.
  • 31 Загрижен

    8 1 Отговор
    Ще ви разкажа парадоксална случка,в малка община от Русенска област,богати цигани купуват гласове от бедни българи.Интеграция в действие,доживяхме да видим как циганин дава пари на българин,макар и само по избори.
    Ако тия си направят партии,тежко и горко на майка България,добре,че не са особено умни.
    Като цяло обаче се запази практиката,големите партии да купуват гласове,изненадах се,че и ВМРО го е правила,но явно и те са попрецакали ГЕРБ и ДПС,като са напазарували гласове.
    Ще има ли наказани за купуването на гласове,било престъпление казват?
    В Русенска област,русенските македонци,знаят как се правят тия работи,имат кадри в системата на образованието там всички шефове на инспекторати,даскали,директори на училища,гласуват за русенските патриоти от ВМРО,а един циганин даскал с престъпна сексуална ориентация,те патриотите са нетърпими към подобни хора,но по време на избори са го позабравили това,та тоя от КЕМБРИЧА от гр.Бяла много активно е работил за патриотите и тяхната кауза,но той преподава история,явно се е вдъхновил от подвизите на хората,чийто ликове се виждат на банкнотите.
    Най-много харесват Алеко,защото се сещат за Бай Ганьо и как той прави избори и ще ги прави и занапред.ДЕРЗАЙ,НАРОДЕ!

    Коментиран от #36

  • 32 NikNay

    4 1 Отговор
    Коментаторите от 1 до 5 явно живеят в някакъв паралелен свят. . .
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 onq s konq

    6 7 Отговор
    Прочетох ТЪРПЕЛИВО писанията на "психолога" и открих,че е ПРЕПИСАЛ 1 КЪМ 1 плюнките на про-руските тролове,като естествено вече е осребрил "труда" си.Излишно е да коментирам "Опорните му точки4,но ще отговоря единствено на зададения от него в края на пледоарията му въпрос:"Какво правим от тук нататък"?А ето и отговорът ми:АМИ ПРОСТО СИ НАЛЯГАТЕ ПАРЦАЛИТЕ!!!
  • 35 Morgoth

    5 6 Отговор
    ха ха ха ха ха .... е такава простотия не бях чел! Яд ги е комунистите, че пак загубиха и не могат да го понесат. Ама пак не гледат в правилната посока - все някой друг им е виновен, ама БТВ изкараха статистиката за циганските гласове - 40% за ДПС и по 20% за ГЕРБ и БСП. Я сега да му повярваме, че 9,5 герберски гласове са купени - от тук имаме същото количество купени и в БСП и от мизерния им резултат не остават и 15% реални убедени БСПари.
  • 36 Morgoth

    3 2 Отговор

    До коментар #31 от "Загрижен":

    Ако говорим за интеграция само гледай баловете. Интегрирали сме се при тях и още как :)
  • 37 панчо виля

    8 2 Отговор
    Бих добавил още един елемент към хватките на ГЕРБ за спечелването на тези избори - побратимяването със СДС. С този ход ГЕРБ си доля между 50 и 100 хиляди гласа на тези избори. А тази дружба /да не казвам любов/ си има предпоставки и предистория. Не е тайна, че огромна част от герберите са бивши седесари потърсили нова реализация /разбирай хранилка/ при безидейното формирование ГЕРБ. Никак не е случайно и обгрижването от ГЕРБ на бивши сини величия с постове в посолства, НАТО, ООН, конституционен съд и др. Този резерв от заслепени антикомунисти редовно се събужда и вади от летаргия с елементарни подмятания на комуниста ББ срещу бившата му партия. Никак не е случайно и реанимирането на позатихналата политическа омраза към БСП след появата на ГЕРБ и особено след като въоръжени със власт си купуват и им стават ортаци всички останали маргинали от политическия спектър. Като единствен опонент, критик и алтернатива БСП е цел за канонадата от всевъзможни хули и клевети, измислици и лъжи на вожда на ГЕРБ, който няма свян и съвест към партията на първоначалната си политическа ориентация. Макар и простовато примитивни нападките му към БСП са достатъчно ефективни за да възпламеняват приливи на омраза и електорална подкрепа от страна на първосигнални /нали помните опита с кучето на Павлов/ сини мракобеси, когато му е нужно. Та докато има такива кучета ГЕРБ и Тиквата разполагат със солиден резерв и гръб за печелене на избори.
  • 38 комплексар

    6 2 Отговор
    Така става защото хората които искат промяна не гласуваха. Просто няма за кого, призивите че на всяка цена трябва да се гласува са пълна глупост. Политическата класа е вредна за България и води страната към разруха. Гласуваха купените и хората от обръчите фирми около партйите, за това резултата е такъв!
  • 39 Илия Йорданов

    3 2 Отговор
    Като чета коментарите ме навежда мисълта че Българина не желае да живее добре. А правителството и тяхното обкръжение работят за тяхна облага не за за народа!!!

    Коментиран от #40

  • 40 Ахмак

    0 3 Отговор

    До коментар #39 от "Илия Йорданов":

    Уникален си, честно!
    Така не се бях смял от дете!
    А между другото - от коя планета си?
  • 41 Ами

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "Някой може ли....":

    Той авторът го е обяснил по-горе. Прочети внимателно статията.
  • 42 той

    5 0 Отговор
    С една дума - пак ни излъгаха нагло!!!
    ГЕРБ никога не са печелили избори!!!
    Те ги фалшифицират...другото е театър!!!
  • 43 Отговор

    2 2 Отговор
    Защото БСП са още по-крадливи и некомпетентни.
  • 44 бай Даньо

    0 0 Отговор
    Поредния червен катил много загрижен за България!? А на БСП колко е РЕАЛНО процента 10%? С тия 10% ли ще управлявате!? Ай у лево. Кой гласувал гласувал, кой не гласувал у лево, защото нали според ваши опорни точки "всички са маскари" ...
  • 45 Истината

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "срефан стамболов":

    Значи тогава харесвате измамници,престъптици, грабители
  • 46 По опорките, на психолога,

    0 0 Отговор
    Ако кандидатите, на всички партии са свестни, а всички това твърдите, какво значение има купеният, корпоративният вот? Никакво! Глупаво твърдение!
  • 47 По втората му точка,

    2 0 Отговор
    Драги ми смехурко! Седемдесет процента, от хората стачкуват! Това е протестен вот, а не примиренчески и се спасяват, от комунетата, по единично! Всички партии са деца на БКП! Тук няма демокрация, няма пазарна икономика , няма справедливост !
  • 48 По точка три,

    1 0 Отговор
    Както измисли? В всичките справедливи държави, също е малка политическата активност, защото хората си гледат работата, бизнеса, живота! Ти искаш избори, като при ТЖ, ОФ активистите да изкарват избирателите от жилищата и да ги водят, до секциите пак ли? И всичко това преди пладне?
  • 49 Точно

    2 0 Отговор
    Глупавите, тъпите и прости хора гласуват и тези които имат интерес!
  • 50 По точка 5,

    1 0 Отговор
    Единствено доказаната манипулация на избор, е резултатът от Референдума за Република, или Монархия!
  • 51 Ira

    2 1 Отговор
    Скъпи дами и господа от 1 до 5, престанете да дрънкате глупости .Научили сте няколко шаблона и обиди, и ги повтаряте както Мария Габриел. Глупост плюс глупост, равно на подлизурство. Браво на автора, прекрасен текст. Логичен и последователен.
  • 52 Браво се казва на магаре,

    0 0 Отговор
    А брадата ми говори за тежък комплекс , за малоценност! Защо е сам пред микрофона? Защото не може да си защото тезите, в диспут !! Комунистическа риторика! Всяка лъжа, повторена ,много пъти , става истина? А, ама не! А Вие се хвалете, но баламите измряха! Дори и тези над 80, не 60 , не ви вярват, безвъзвратно, поповете ми!