29 Май, 2019 10:00 2 630 30

Делата ни са доказателство за вяра

  • вяра-
  • христос-
  • яков

Ти вярваш, че има само един Бог: добре правиш; и бесовете вярват и треперят. Яков 2:19

Делата ни са доказателство за вяра - 1
Снимката е илюстративна
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Има спасителна вяра, има и безнадеждна вяра. Няма спасение за демоните. Колкото и да вярват, все е тая. Докато за хората има спасение!

Свикнали сме да го приемаме като даденост, сякаш някой ни е длъжен. Но истината е друга – спасението на хората е по милост Божия! А в перспективата на цитирания библейски стих то има съвсем различна светлина.

И фигурата на Спасителя се изправя пред нас като всичко, от което душата ни се нуждае, за да живее! Защото чрез вяра в Христос идва спасението на душата ни. Чрез вяра в Христос се новораждаме!

И тази вяра трябва да роди дела на новородени християни. Защото вяра без дела е мъртва.

И защото и бесовете вярват – казва Библията! Но полза няма – те са осъдени. Тук идва мястото на добрите дела на човека, родени от вярата ни в Бог. Те са доказателство за любовта ни към Спасителя!

Затова нека спасителната ни вяра да ражда прославящи Бога плодове! Делата ни са доказателство за вяра!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Агностик

    10 3 Отговор
    Истинската вяра е да си добър и позитивен човек!
  • 2 Един

    7 0 Отговор
    Без дела вярата е нищо!!!
  • 3 Вярата е:

    2 1 Отговор
    потвърждение със сърцето на словото изговорено с езика и практическото му изпълнение със органите на тялото,ето това е пълна вяра!
  • 4 Вяра вяра

    2 2 Отговор
    Ама само с вяра не става. Иска си и действие. Ако ставаше само с вяра нямаше да има нужда светият дух да действа. Йосифова та съпруга щеше да забременее ей така само от молитва. То и попа казва лозето има нужда от мотика, не от молитва. Дори и да отправите хиляди молитви няма кой да ви го изкопа
  • 5 Госあ

    4 6 Отговор
    Човечеството определено върви към ада, най големите примати му пробутват законите на джунглата и гротеската е пълна с цялата алчност и примитивизъм на уж разумни същества. Размножават се като паразити (прогресивно) и имат грижа за поколението като влечуги. А някакви смешници пеят алелуя. Аз не разбирам изобщо какво има предвид тоя човечец дето ги пише тия пасквили и на религиозните не знам каква им е идеята. Търпение и подчинение ? Намери се един читав папа, който започна да говори за екология, милосърдие и обединение и наш'те православни скотове го обвиниха че бил върколак.

    Коментиран от #6, #10, #12

  • 6 Смотан

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Госあ":

    Е ти направо ме разби. Но ако не си забелязал говорите почти за еднотипни неща само дето ти най яко го изтъкваш. Смисъл и на теб не ти се нрави да ти го прилагат както и на други.

    Коментиран от #8

  • 7 123

    2 3 Отговор
    Много трудно някой ще може да разбере в дълбочина Христовото учение на Любов ако не изучава беседите на Великия Учител Петър Дънов.
    Не се заблуждавайте да си мислите, че с палене на свещи, ходене в църквата и кръстене сте станали добри Християни.
  • 8 Госあ

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "Смотан":

    Ами писва от демагогия. Не знам защо нещата трябва да се казват като някакви приказки и легенди, вместо да се кажат направо. Тук специално е по добре написано, но тези приказки са приспивни.

    Коментиран от #15

  • 9 Иванов

    1 1 Отговор
    Урумов, много лукаво си я написал тази статия, та няма в какво да се заяда с теб.))) Бог е Един и е Любов. Господ също е Един, Спасителят Йешуа е Един и Учителят Дънов е Един. Така всичко си идва на мястото в синхрон и няма разнобой, който да ни противопоставя да се ръфаме като псета.
  • 10 Електрошок

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Госあ":

    Читав папа и циганин алпинист нема!!!Другото,което си написал ми харесва;

    Коментиран от #11

  • 11 Госあ

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Електрошок":

    Те и за негрите скиори така говореха,ама във Франция и това можеш да видиш 😂
  • 12 Не религиозен

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Госあ":

    И аз не разбирам защо продължаваш да се обаждаш. Както знаеш и без петел съмва. С твоето "компетентно" мнение или без него, Бог съществува, Христос е алфата и омегата. На него принадлежат световете и всичко чрез него стана. Е, ти сигурно си изключението, което настоява за теорията на Дарвин...

    Коментиран от #13, #14

  • 13 Госあ

    3 2 Отговор

    До коментар #12 от "Не религиозен":

    Терминът еволюция на биологичните видове е въведен от Ламарк 60 години преди Дарвин и до ден днешен се използва термина натиск от средата особено в микробиологията,а не някакви приказки за победи на силни над слаби. Е, друг е въпросът, че Ламарк прекалено задълбава в някои детайли, които по онова време е било невъзможно да се обяснят и това е било грешка, трябвало е да спре донякъде. Разбира се,можело е да каже че света е създаден от евреите и църквата 😂

    Коментиран от #17, #30

  • 14 Иванов

    1 3 Отговор

    До коментар #12 от "Не религиозен":

    Уважаема, ти била ли си там по онова време когато се е създавала вселената, та го твърдиш със сигурност? Йоан е един обикновен човек, преди да умре се е казвал Лазар, но дори и възкресен от Йешуа си е останал човек, не са му поникнали крила образно казано.) Нормално е да бъде дълбоко признателен и да вижда в Спасителя даже и несъществуващи и напълно фантасмагорични качества.)

    Коментиран от #16, #20

  • 15 Смотан

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Госあ":

    Абе по принцип има такова нещо, но ще те пратя на филмчето Индия а джонс и кристалния череп. Помниш ли как свърши горе доло. По специално на репликата.... Искам да знам искам да знам всичко..... И те така бате аз няма да издържа това го знам.
  • 16 Смотан

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Иванов":

    Ти казваш вижда ок, а друго нещо да чуя?
  • 17 Иванов

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Госあ":

    ..., прочете ли поне една книга на Зекария Сичин? На руски ги има повечето безплатно. Та там всичко си пише.

    Коментиран от #21

  • 18 Смотан

    0 0 Отговор
    Предстои премиерата на филма Умирай трудно БГ със специалното участие на дедо Уилис. Сценарий дедо боже. Режисиор Християни и Еврей. Статисти всички останали. Главните актьори печелят по 1000000 Нищо. Ще ме прощавате но днес такава простотия можах да измисля някак си не издържам да не я споделя.
  • 19 Жорж Ганчов

    0 0 Отговор
    Българите си имат Спасител и Неговото име Бойко Методиев Борисов
  • 20 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Иванов":

    А ти бил ли си да видиш т,н. Лазар, който след като е бил възкресен Йоан?...Или се позоваваш наистина на ФАНТАСМАГОРИИТЕ, чиято единствена цел е да подменят ИСТИНАТА по един "тайнствен" и "загадъчен" начин за "отворените"

    Коментиран от #22

  • 21 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Иванов":

    Ами не мога да чета на руски. Ще изпитвам затруднения. Ще потърся все пак. Но определено истината е във философията и натурализма.

    Коментиран от #23

  • 22 Иванов

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Не религиозен":

    Възкресението на Лазар не съм виждал, но по това време съм бил в Исраел, по- точно при раждането на Младенеца. Повече не си спомням.

    Коментиран от #24

  • 23 Иванов

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Госあ":

    Има и на български в спиралата. Имаш пари, можеш да си закупиш книгите, те са богато илюстрирани и си струват всяка стотинка. Трудното е да ги напаснеш с Библията, но не е невъзможно. А философията е за глупаците, дето още спорят пръчката дали има два края или две начала.)

    Коментиран от #27

  • 24 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Иванов":

    Ооо, разбирам... "Много сериозни и авторитетни доказателства"....Опитваш се да се състезаваш с ГосТ-а, със специалното Т, който, ако и да е "гениален" учен, не ползва руски.Ти да видиш...

    Коментиран от #26, #29

  • 25 Любов

    2 0 Отговор
    И само любов,вяра и благослов...... и Боже,Пази ни !
  • 26 Иванов

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Не религиозен":

    Нищо не разбираш. Аз ти пиша за определена човешка инкарнация преди 2000 години, а ти настояваш, че един човек- Йоан е присъствал на сътворението на Вселената, нещо с което и най- старите по дни ангели и архангели не могат да се похвалят!)
  • 27 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Иванов":

    Философията е началото и края. Началото на разума и ще бъде до самият му край. Това е науката, трябва да видиш всички възможни модели и гледни точки,а не да следваш сляпо като овца някакви измишльотини

    Коментиран от #28

  • 28 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Госあ":

    Като религиозната исках да кажа 😂
  • 29 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Не религиозен":

    Аз да не съм на твоята средновековна възраст ? И мисъл. Руски не съм учил.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.