Last news in Fakti

17 Септември, 2019 16:00 2 582 9

Илиян Василев за спирането на БНР: Само с уволнение няма да мине, трябва и съд

  • бнр-
  • нуртс-
  • уволнения

А нареждането за уволнение на Силвия също е дошло отвън, в рамките на системата за профилактика на жулналисти, които могат да отразяват "некоректно" устремилия се към главен прокурор Гешев

Илиян Василев за спирането на БНР: Само с уволнение няма да мине, трябва и съд - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Каква била картинката около спирането излъчването на радиото. Само с уволнение няма да мине, трябва и съд.

Та ръководството на радиото, уплашено, че Силвия Великова може да се яви и да води предаване в сутрешния блок, вземат мерки, дори и да дойде, да не може да се чува в страната. Не са НУРТС водещите в скандала. От Радиото до НУРТС има три различни канала за връзка, оптични и радиорелейна - нали е система за национална сигурност.

Така шефа на радиото, в паника, накарва "клошар" - едно техническо лице, човек, комуто сега ще припишат вината, да напише спешно искане за профилактика на оптичния кабел. Идеята е да не се подава сигнал на НУРТС. Проблемът е че връзките са три и няма как да се спре - и това е нарочно направено за да не се спира излъчването на радиото.

НУРТС им отговарят, че те имат договор и не могат да спрат да излъчват. И така сигналът се спира и не се подава от самата БНР. Цялата отговорност е на ръководстовто на БНР и на Хоризонт - поелият вината и.д шеф на Хоризонт, няма права да спира подаване на сигнал. Това е единственото логично обяснение след като Хоризонт има 65 предавателя и няма вариант те да се изключат едновременно.

А нареждането за уволнение на Силвия също е дошло отвън, в рамките на системата за профилактика на журналисти, които могат да отразяват "некоректно" устремилия се към главен прокурор Гешев.

НУРТС нарочно са оставили канала отворен, за да чуят слушателите шум, и да стане ясно, че не те са спрели излъчването.

Питам - Борисов не е знаел, че радиото ще спре излъчване, което е ЧП от най-висок ранг и ДАНС е длъжна да му докладва? Че СЕМ е направило просветен и най-добър избор, а не такъв какъвто са диктували Пеевски и партиите?

Ето ви още една тотална причина Гешев да не припари до поста главен прокурор и да има тотална смяна в съдебната система, която прави възможни подобни преврати срещу националната сигурност.

Хайде на бас кой ДАНС и прокурорите ще намерят за виновен - въпросното техническо лице? И аз трябва да им вярвам. Проблемът дори не е в този генерален директор, а че дори да го принудят да си подаде оставката - защото гафът е ОГРОМЕН, този СЕМ пак ще избере нему подобен.

В СЕМ трябва да има гражданска квота, която да балансира институционалната - не напълно. Примерно да се допълни с 4 души гражданска квота и да стане 5.

Илиян Василев, фейсбук


Поставете оценка:
Оценка 5 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДДРОнег

    38 7 Отговор
    Който гласува за герП, гласува за мутренска България, гласува против демокрацията и просперитета на страната ни !!!
    Който гласува за герП, гласува за ей такова мракобесие, което ни мъчи вече около 70 години !!!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ???

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "NikNay":

    Уточни какво имаш предвид цигани, че тези цигани и роднините им много грамотни ми се виждат.
  • 4 onq s konq

    21 7 Отговор
    Адмираций за Илиан. Пак разкрива алчната същност и престъпното управление на шайката. Обаче ние ще им се отплатим на изборите.
  • 5 Мая

    11 0 Отговор
    СЕМ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЗАКРИТ! А настоящите лелки- изхвърлени, без право на работа, свързана с медии, до края на живота им! По-виновни обаче са тези, които ги предложиха и утвърдиха, както и хората, които гласуват и дават власт в ръцете на прости, нагли и безскрупулни, неморални политици!
  • 6 име

    6 5 Отговор
    великова се бореше с/у герб и накрая герб я спаси. как става тази работа не знам. василев , ти кажи .
  • 7 гост

    6 6 Отговор
    Василев,нещо много ми бяга логиката в разсъжденията:"Спрели излъчването,за да не могат журналистите да плюят по Гешев".Ми те могат да си плюят от всякъде ,от фейсбук,от разни сайтове,включително и тоя.Според мен,лично мнение от некадърност и глупост спря излъчването. За съжаление много са некадърниците в тази държава ,но материал ,какво да правиш.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.